Samsung Authorized Service Center - Sunway Pyramid Shopping Mall in Shah Alam
Samsung Service Centre

1 Top-rated Samsung Service Centre in Batu Pahat

Discover the top-rated Samsung Service Centre in Batu Pahat, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Samsung Authorized Service Center – Batu Pahat Mall

 • Address: Lot G-23A, Ground Floor, Batu Pahat Mall, Batu Pahat,, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 3.8 (34)
 • Phone: +60 7-439 3717
 • Website:
 • Opening hours:
  Isnin: 11:00 PG – 7:00 PTG
  Selasa: 11:00 PG – 7:00 PTG
  Rabu: Tutup
  Khamis: 11:00 PG – 7:00 PTG
  Jumaat: 11:00 PG – 7:00 PTG
  Sabtu: 11:00 PG – 7:00 PTG
  Ahad: 11:00 PG – 7:00 PTG

5 Replies to 1 Top-rated Samsung Service Centre in Batu Pahat

 1. Mengunjungi cawangan ini untuk perkhidmatan selepas jualan, kerana telefon S20 saya mengalami masalah garis hijau menegak. Isu ini terkenal sejak 2021 Sep, dialami oleh pengguna S20 dan S20+ di seluruh dunia
  Sikap pengurus cawangan tidak membantu, mungkin tidak menerima sebarang latihan perkhidmatan pelanggan sebelum ini; dia bukan sahaja tidak mempunyai niat untuk membantu; dia sebenarnya menolak permintaan saya untuk mencerminkan isu ini kepada HQ, dia juga menyalahkan saya.
  Dengan perkhidmatan selepas jualan yang lemah ini, tidak hairanlah ramai pengguna memilih untuk menggunakan iPhone

 2. Hai, saya telah pergi ke pusat servis BP untuk mendapatkan Pemeriksaan Ultra Samsung S21 saya. Masalah dengan peranti saya ialah lensa mempunyai masalah memfokus sekejap-sekejap dan saya ingin ia ditukar. Malangnya selepas menyemak mereka menetapkan semula tetapan kamera saya dan berkata ia tidak ada apa-apa masalah. saya periksa dan ambil beberapa pukulan dan nampaknya masalah masih ada. wanita QC terus pusing² mengatakan mereka tidak boleh menukar kanta, saya perlu meletakkan di sana selama 2 hari. tanpa ingat saya dalam perjalanan dari kluang kepada BP hanya untuk menyelesaikan masalah ini tetapi sebaliknya saya menerima perkhidmatan jenis ini. waranti peranti saya adalah sehingga Jan 2023. saya tidak mahu menjadikan isu ini viral dan saya harap Samsung Malaysia boleh membantu saya dalam hal ini. TQ. berikut adalah butiran saya dan bukti bahawa masalah masih wujud.Seterusnya saya tidak mahu berurusan dengan pusat servis samsung BP kerana mereka memberi saya pengalaman yang paling teruk dan tidak menyelesaikan masalah saya.kalau boleh saya ingin berurusan dengan pusat lain dan mahu lensa saya digantikan kepada yang baru satu

 3. Mempunyai perkhidmatan selepas jualan yang teruk untuk Galaxy Buds 2 Pro. Sarung pengecas (buaian) mempunyai masalah yang tidak dapat diperbaiki dengan selongsong. Apabila buaian baru tiba dan memanggil saya untuk turun ke sana, mereka memberitahu saya perlu menunggu selama 1-3 hari bekerja untuk kelulusan HQ. Selepas menyemak dengan HQ, mereka tidak pun membuka kes tuntutan baharu untuk saya di laman web dalaman mereka. Perlu banyak penambahbaikan untuk perkhidmatan selepas jualan mereka.

 4. * tidak begitu profesional
  * Pelindung skrin dalaman Samsung lipat 3 saya. Saya membayar mereka rm198 untuk penggantian. Kurang dari 1 tahun pelindung skrin dalam mula berbuih! Dan sekarang mereka meminta saya membayar mereka sebanyak RM198 lagi untuk pelindung skrin baharu. Namun pelindung skrin asal kilang bertahan 3 tahun sebelum buih keluar. Hasil kerja BP Samsung ini mesti teruk, kerana pengganti yang saya dapat di sana mendapat buih kurang dari 1 tahun

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Services Offered at Samsung Service Centers in Batu Pahat

Samsung service centers in Batu Pahat offer a range of services to assist customers with their Samsung products. These services may include:

 1. Product Repairs: Samsung service centers handle repairs for various Samsung products, such as smartphones, tablets, laptops, televisions, home appliances (refrigerators, washing machines, microwaves, etc.), and other electronic devices.
 2. Software Updates: They provide software updates for smartphones and other devices to ensure they have the latest features and security patches.
 3. Screen Replacements: For smartphones and tablets with cracked or damaged screens, Samsung service centers can replace the screens with genuine Samsung parts.
 4. Battery Replacements: If the battery in your Samsung device is not performing well, the service center can replace it with a new one.
 5. Warranty Support: If your Samsung product is under warranty and experiences issues covered by the warranty, the service center can provide repair or replacement services free of charge or at a reduced cost.
 6. Diagnostic Services: Technicians at Samsung service centers can diagnose hardware and software issues with your devices and provide appropriate solutions.
 7. Data Transfer: When getting a new Samsung device, the service center may offer data transfer services from your old device to the new one.
 8. Accessories and Parts: Samsung service centers may have genuine Samsung accessories and parts available for purchase, such as chargers, cables, cases, and more.
 9. Customer Support: They offer assistance and support for general inquiries, troubleshooting, and usage tips for Samsung devices.

Please keep in mind that the specific services offered may vary depending on the location and type of Samsung service center. Additionally, since my information is not up-to-date, I recommend checking Samsung’s official website or contacting their customer support for the most current list of services available at their service centers.

The 1 Best Samsung Service Centre near Batu Pahat

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Samsung Service Centre in Batu Pahat, please leave a comment below. We would love to hear from you!