Indah Morib Homestay in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang
Beach Resort

10 Beach Resorts in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang: A Guide to the Most Stunning Stays

Pantai Kelanang, Kampung Kelanang, Selangor, Malaysia is a beautiful place with stunning beaches, crystal-clear waters, and swaying palm trees. It’s no wonder that many people choose to vacation in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang.

If you’re looking for a luxurious and relaxing beach resort nearby, you’ve come to the right place. Here are 10 of the best beach resorts in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang:

Indah Morib Homestay in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang
Indah Morib Homestay in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang

Best Beach Resorts in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang

Amverton Cove Golf & Island Resort

  • Address: Jalan Pulau Carey, 42960 Pulau Carey, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (1830)
  • Phone: +60 3-3123 3888
  • Website:

5 Replies to 10 Beach Resorts in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang: A Guide to the Most Stunning Stays

  1. Hotel mahal.. masuk waterpark kene bayar lagi.. waterpark skali masuk je, kalau dah keluar tak boleh masuk balik melainkan bayar lagi skali, jadi tak berbaloi la orang yang check in hotel..pelampung nk sewa mahal.. loker letak barang mahal..guna pulak system topup QR kod kalau nk bayar.. kaunter topup entah celah mana die letak… tmpt org nk duduk berehat pon sikit.. kalau cuaca panas terpaksa berteduh depan tandas.. kesian anak2… pegi tempat macam ni sbb ada waterpark tu… pastu bagi free activity yg kita tak sempat pon nk pegi sbb ada timing die bukak n tutup.. adoi la tempat cekik darah ni.. 5 tahun lagi bungkus laaa..

  2. Bersih dan selesa, tapi pihak pengurusan hotel tidak sepatutnya memberikan pengunjung lewat daftar keluar pada waktu sibuk seperti hari minggu dan cuti umum. Ini menyebabkan daftar masuk pengunjung baru lewat sehingga pukul 4 dan ada yang hampir 5 petang.

  3. Bilik yang selesa untuk kami sekeluarga.Makanan yang disediakan memang puas hati banyak pilihan untuk sarapan.Memang recommend untuk percutian keluarga.Taman tema sebelah je hotel anak tak sabar nak main dari waktu sampai.

  4. Waterpark ni best sangat sebab ade gelongsor berlampu, memang lain daripada yang lain. Sangat recommended. Nak bawak kanak-kanak pun senang sebab aktiviti kanak2 memang banyak. Kena datang awal sebab ramai orang hehe. Memang berpatutan dengan harga yang saya bayar. Kalau nak menginap pun boleh tapi saya tak menginap sebab rumah dekat hehe. Boleh walk in untuk beli tiket!!

  5. Menarik tempat ni untuk datang cuti rehat hujung minggu ….boleh try waterpark juga

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Essential Beach Resort Packing Guide

A beach resort vacation promises sun-kissed days, sandy shores, and the soothing sound of ocean waves. As you embark on this idyllic journey, proper preparation and packing are key to ensuring a memorable and stress-free stay. From sun protection to beach attire, this comprehensive beach resort packing guide will help you pack everything you need for a delightful and relaxing beach getaway.

1. Sun Protection Essentials

Sunscreen is your best friend at the beach. Pack a high SPF sunscreen to shield your skin from harmful UV rays. Don’t forget to bring lip balm with SPF protection and a wide-brimmed hat to shield your face from the sun. Sunglasses with UV protection will also help keep your eyes safe and comfortable.

2. Swimwear and Cover-ups

Pack your favorite swimwear to enjoy the beach to the fullest. Whether it’s a swimsuit, bikini, or board shorts, choose comfortable and stylish options. Don’t forget to bring cover-ups like lightweight sarongs or beach dresses for strolling around the resort or lounging by the pool.

3. Beach Towels and Blankets

While most beach resorts provide towels for poolside use, having your own beach towels is handy for sunbathing on the sand. Consider bringing a beach blanket for picnics or relaxation on the shore.

4. Beach Bag

A spacious beach bag is essential for carrying all your beach essentials. Look for a durable and water-resistant bag that can hold your sunscreen, water bottle, books, snacks, and other personal items.

5. Comfortable Footwear

Pack a pair of comfortable flip-flops or sandals that are easy to slip on and off. These will be perfect for walking on the sand and around the resort. If you plan to do water activities like snorkeling or kayaking, consider bringing water shoes for protection.

6. Lightweight Clothing

Opt for light and breathable clothing suitable for warm beach weather. Pack shorts, T-shirts, sundresses, and comfortable outfits for casual resort wear.

7. Beach Accessories

Bring along some beach accessories to enhance your experience. Consider packing a beach umbrella for shade, a portable cooler for keeping drinks cool, and a beach mat or chair for lounging by the water.

8. Reusable Water Bottle

Stay hydrated throughout your beach resort stay by bringing a reusable water bottle. Many resorts have water stations where you can refill your bottle, reducing plastic waste.

9. Entertainment and Gadgets

Don’t forget to bring your favorite beach read, e-reader, or magazines for relaxation. If you enjoy capturing memories, bring a waterproof camera or a waterproof phone case to snap photos in the water.

10. Personal Care Items

Remember to pack personal care items like toiletries, medications, and first aid essentials. Aloe vera gel or after-sun lotion can provide relief for sun-exposed skin.

With this beach resort packing guide, you’ll be fully prepared for an unforgettable and enjoyable stay at the beach. Packing the essentials such as sun protection, swimwear, and comfortable attire will ensure you have a stress-free vacation. So, grab your suitcase, head to the beach resort, and let the waves carry you into a rejuvenating and blissful experience.

Top 10 Beach Resort Options in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang

Indah Morib Homestay in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang
Indah Morib Homestay in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang

Villea Morib

  • Address: Lot 183 &184 Jalan Pantai, 42700 Banting, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (993)
  • Phone: +60 3-3198 2070
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    AMY 2019✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    bilik bersih, kolam mandi besar dan bersih, lanskap bersih dan kemas, makanan sedap tapi tentu lebih menarik sekiranya sarapan pagi ada sediakan nasi lemak berlaukkan rendang dan air teh tarik. terima kasih.
    Noraizan Amran✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    As salam. tempat yg menarik utk bercuti. dekat. kolam renang yg luas dan bersih, makan yg sedap. persekitaran dan lanskap yg cantik dan bersih, view yg menarik walaupun tiada pantai pasir. staf yang baik dan jujur serta respon dgn cepat utk setiap pertanyaan. tkasih banyak kpd staf yang bertugas tadi kerana menyimpan dompet yg tertinggal di bilik tadi. ini kali kedua bercuti di sini. akan bercuti di sini lagi. tkasih
    Abrulkamal Jamal✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Dulu namanya Impiana, sekarang dah tukar ke Villea Morib… Dapat bilik No 2**… ok la untuk kami 5 beranak selesa untuk tidur, tapi ada masalah sikit tang air cond dia tak berapa nak sejuk, pastu paip kat tepi tandas tu air mula mula tak kuat, lepas tu godek godek sendiri dah ok… Bukan tak nak complaint kat kaunter tapi malas bila dah check in, rasa mengganggu pulak… Tadi masa sarapan kene bayar extra sebab tambah 2 orang, cuma bila tanya kat kaunter untuk anak OKU ada diskaun tak, dia diam je mungkin tak dengar kot…
    By _zurra✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Kawasan yang sesuai dan cantik utk buat aktiviti familyday..servis yg baik,staff yg friendly… makanan yg pelbagai utk dinner & breakfast serta mcm2 aktiviti riadah yang boleh dilakukan di sini..pool yg luas..terima kasih Villea Morib..terbaikkk??
    mohdjue mustapa✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Terbaikk…. Hotel bersih dan selesa… Staff juga peramah… Anak² gembira sbb dpt main kolam…

Myera Hotel

  • Address: Malaysia, MY : Jalan Bunga Pekan C-G-21, 22 Selangor Banting 邮政编码:邮政编码: 42700
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (191)
  • Phone: +60 18-380 7277
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    Some sHaDy✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Saiz bilik agak sempit tapi boleh adjust untuk solat. Ada disediakan sejadah, iron, sabun mandi, shampoo, air panas, tv. Recommended for a short trip in Banting!
    norain nordin✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Bilik yg bersih dan selesa ,tandas pn bersih ,aircond berfungsi ngan baik ,ada sejadah di sediakan dan dkt ngan segala kemudahan ..anak suka sgt …berbaloi ngan harga yg di bayar
    OntheWayy✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Boleh la for 1 day
    Problem:-
    Wifi Coverage dekat Bilik Hujung hanya 1 bar
    Kalau Bilik Double Decker punya katil TV tak menghadap Katil kena duduk atas lantai nk tgk
    Sobre Zohari✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    hotel bajet yg terbaik.. semua kelengkapan tersedia.. saiz bilik yg sedikit kecil.. tapi masih selesa.. berbaloi dgn harga
    Rahimah Razali✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Bilik cantik, bersih dan kemas lengkap dengan sejadah, iron, iron board, cerek dan cawan. Check in yang simple dan tidak fussy. Keep it up.

Indah Morib Homestay

  • Address: Pt 704, Jalan Perdana 2 Indah Perdana, Kampung Endah, 42700 Banting, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (127)

Homestay 531 Banting

  • Address: Lot 531, Jalan Sultan Alam Shah, Kanchong Darat, 42700 Banting, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (50)

HZ Homestay

  • Address: Jalan Anggerik, Kampung Sungai Kelambu, 42700 Banting, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (31)

Qing Garden 庆园民宿

  • Address: Malaysia, Selangor, Tanjong Sepat, Lot 237 Bt 33 Tanjung Layang Jalan邮政编码: 42800
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (22)

D’Cycas Homestay Pulau Indah

  • Address: D’Cycas Homestay, Lot 171392, Persiaran Masjid Sultan, Kampung Perigi Nenas, 42000 Port Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (8)

JJR HOMESTAY

  • Address: N0, 54, Jalan Intan 3, Taman Yayasan, 42600 Jenjarom, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (8)

Rasvilla

  • Address: No.45, Jalan Bahagia, Olak Lempit, 42700 Banting, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (8)

Purple Dream Homestay

  • Address: 1, Jalan Aman 1, Taman Aman, 42500 Telok Panglima Garang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (7)

That’s it for our list of the best beach resorts in Pantai Kelanang, Kampung Kelanang! If you have any arguments or additional information, please leave a comment. We love to hear from our readers. And don’t forget to check out some of the other posts on Teknotuf for more travel inspiration. Happy beachcombing!