Golden Harvest Hotel in Sekinchan, Selangor
Beach Resort

10 Beach Resorts in Sekinchan, Selangor: A Guide to the Most Stunning Stays

Sekinchan, Selangor, Malaysia is a beautiful place with stunning beaches, crystal-clear waters, and swaying palm trees. It’s no wonder that many people choose to vacation in Sekinchan, Selangor.

If you’re looking for a luxurious and relaxing beach resort nearby, you’ve come to the right place. Here are 10 of the best beach resorts in Sekinchan, Selangor:

Golden Harvest Hotel in Sekinchan, Selangor
Golden Harvest Hotel in Sekinchan, Selangor

Best Beach Resorts in Sekinchan, Selangor

Villa Chee

  • Address: Lot 3919, Jalan Sawah Ban Site B, Pekan Sekinchan, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (2392)
  • Phone: +60 12-505 0328
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam

5 Replies to 10 Beach Resorts in Sekinchan, Selangor: A Guide to the Most Stunning Stays

  1. Mesra kanak2 terbaik.
    Hanging towel broken di bilik air, tong sampah bilik provide 1 shj, tiada teabag, kopi tak minat, kad access bilik cuma 1shj, malam bilik air ada banyak binatang sebab keadaan terlalu lembab (no ventilation)
    Malam dinner bawah shj, cuma tiada menu mentarang.

  2. Bilik Cantik. Sangat selesa. setaraf hotel siap ada lift. Makanan semua sedap2. Banyak aktiviti boleh buat. Banyak tempat OOTD

  3. tenang, bilik bersih and modern. untuk warga emas boleh amik bilik king size sebab lagi besar, ada lift untuk naik ke tingkat 2. Untuk yang tak suka bising² boleh elakkan bilik tepi swimming pool. Arak, durian, babi etc tak dibenarkan bawa. Kalau nak view cantik boleh elakkan you waktu padi di tuai. Ada signboard untuk tanggalkan kasut masuk ke bilik.

  4. Suka tempat ni.
    Parking senang, ada banyak tempat.
    mesra orang tua.

    Tempat meja makan ada banyak pilihan.
    kat luar, bahagian dalam dan tingkat atas. kemudahan toilet kat atas pun ada. Penah naik tangga, ada lif.
    Tempat ni cantik, banyak tempat boleh ambik gambar.
    Tempat ni ada villa sekali.

    Makanan, Alhamdulillah sedap. ada loga HALAL beso lagi kat pintu masuk.
    ni kali ke 2 Akak datang sini time bercuti kat Sekinchan.
    ?

  5. Rasa macam balik kampung. Back to simple life. Boleh termenung tengok cicak atas siling sambil terbayang kehidupan di alternate universe. Cuma di sini takde cicak, ada sawah padi. Yang tak bestnye time ni dia baru nak tanam padi, so takdelah sawah padi hijau macam dalam gambar. Penuh lumpur dan bau. Nyamuk dan serangga pun banyak. So memalam tak best nak duduk di balkoni sambil minum kopi. Kopi, sebab di sini alkohol dilarang. So sebelum datang lebih baik check dulu musim apa.

    Aktiviti paling best adalah berbasikal di tengah sawah padi. Memula berbasikal sambil penuh ketawa, tapi lepas 10 minit dan toleh ke belakang ada sedikit penyesalan. Rasa mcm jauh nak kayuh balik. Kayuh atas jalah tanah berbatu, bukan jalan tar. Masa tu ada terfikir nak call grab.

    Dalam bilik ada semut, hasil siasatan menunjukkan semut tu dtg dari luar bilik kontena. Tak cuba ikut semut tu sebab dia lalu bilik org lain.

    Sini ada family arcade room. Ada mesin yg tangkap anak patung tu, game zaman 90an mcm yg motor dengan yg drift kereta tu. Daytona dengan street fighter takde. Tapi jaga-jaga sebab dia suka telan duit.

    Last sekali, bilik takde peti sejuk dan cerek. Air panas ada disediakan tapi kena jalan sikit la.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Essential Beach Resort Packing Guide

A beach resort vacation promises sun-kissed days, sandy shores, and the soothing sound of ocean waves. As you embark on this idyllic journey, proper preparation and packing are key to ensuring a memorable and stress-free stay. From sun protection to beach attire, this comprehensive beach resort packing guide will help you pack everything you need for a delightful and relaxing beach getaway.

1. Sun Protection Essentials

Sunscreen is your best friend at the beach. Pack a high SPF sunscreen to shield your skin from harmful UV rays. Don’t forget to bring lip balm with SPF protection and a wide-brimmed hat to shield your face from the sun. Sunglasses with UV protection will also help keep your eyes safe and comfortable.

2. Swimwear and Cover-ups

Pack your favorite swimwear to enjoy the beach to the fullest. Whether it’s a swimsuit, bikini, or board shorts, choose comfortable and stylish options. Don’t forget to bring cover-ups like lightweight sarongs or beach dresses for strolling around the resort or lounging by the pool.

3. Beach Towels and Blankets

While most beach resorts provide towels for poolside use, having your own beach towels is handy for sunbathing on the sand. Consider bringing a beach blanket for picnics or relaxation on the shore.

4. Beach Bag

A spacious beach bag is essential for carrying all your beach essentials. Look for a durable and water-resistant bag that can hold your sunscreen, water bottle, books, snacks, and other personal items.

5. Comfortable Footwear

Pack a pair of comfortable flip-flops or sandals that are easy to slip on and off. These will be perfect for walking on the sand and around the resort. If you plan to do water activities like snorkeling or kayaking, consider bringing water shoes for protection.

6. Lightweight Clothing

Opt for light and breathable clothing suitable for warm beach weather. Pack shorts, T-shirts, sundresses, and comfortable outfits for casual resort wear.

7. Beach Accessories

Bring along some beach accessories to enhance your experience. Consider packing a beach umbrella for shade, a portable cooler for keeping drinks cool, and a beach mat or chair for lounging by the water.

8. Reusable Water Bottle

Stay hydrated throughout your beach resort stay by bringing a reusable water bottle. Many resorts have water stations where you can refill your bottle, reducing plastic waste.

9. Entertainment and Gadgets

Don’t forget to bring your favorite beach read, e-reader, or magazines for relaxation. If you enjoy capturing memories, bring a waterproof camera or a waterproof phone case to snap photos in the water.

10. Personal Care Items

Remember to pack personal care items like toiletries, medications, and first aid essentials. Aloe vera gel or after-sun lotion can provide relief for sun-exposed skin.

With this beach resort packing guide, you’ll be fully prepared for an unforgettable and enjoyable stay at the beach. Packing the essentials such as sun protection, swimwear, and comfortable attire will ensure you have a stress-free vacation. So, grab your suitcase, head to the beach resort, and let the waves carry you into a rejuvenating and blissful experience.

Top 10 Beach Resort Options in Sekinchan, Selangor

Golden Harvest Hotel in Sekinchan, Selangor
Golden Harvest Hotel in Sekinchan, Selangor

Farm Ville Cafe & Homestay

  • Address: 11304, Jalan Tepi Sawah, Pekan Sekinchan, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (608)
  • Phone: +60 17-206 8666
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    Syahida Hud✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Lokasi yg cun dgn tempat tempat viral sekitar sekinchan. Bilik bersih, toilet okey, suasana okey. Nak buat family day just nice.. ada privacy vibes. Harga puj nice..
    adib halim✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Harga ok, bilik pun ok. Aircond sejuk cuma agak sempit sikit sbb ruang terhad. Bilik guna kontena je. Lain lain ok ada swimming pool pantry etc. nice experience.
    Abang Kipas✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Tempat biasa biasa je.. untuk datang tido ok.. untuk reunion, chill2 dengan member, lupakan lah.. BBQ area, tempat lepak 10pm tutup.. staf suruh masuk bilik duduk diam-diam.. alasan tanak kacau orang tido.. kalau aku nak tido tido sedap, aku sewa hotel, datang nak lepak2 berkumpul ramai2 dengan kawan, bukan duduk dalam bilik… hampeh…
    Mohd Mazharul Md Yusoff✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Staf ramah dan baik. Kawalan keselamatan agak ketat. Berdekatan dengan sawah dan pekan

    Tapi, fasiliti agak uzur dan tidak diselenggara dgn baik

    no reason✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Tempat cantik cuma masa ni padi tak de hahaha..

    ✅ Bilik besar dan bersih – kami amik deluxe, paddy view.
    ✅ Tandas bersih.
    ✅ Ada pool untuk kids, ada trampoline, ada basikal (RM10 sejam), tapi ? macam tak di jaga, berkarat ?.
    ✅ Fasiliti ok, ada pantry umum, ada tempat BBQ ada tempat ala-ala piknik

    Keseluruhan 4.5 ⭐.. Masih banyak ruang untuk penambahbaikan.

Padi Box

  • Address: Jalan Tali Air 4, Kampung Parit Empat, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (592)
  • Phone: +60 19-320 5688
  • Website:
  • Reviews:
    Na’an Laveanne✭✭
    sebulan yang lalu
    Saya tempah bilik ground floor untuk 4 pax. Ruangan agak kecil, tapi faham je. Katil ok, tandas pun ok la. Saya bagi 2 bintang sebab agak kecewa bila tiada ruang yang sesuai untuk solat (satu²nya ruang yang ada betul² di hadapan pintu tandas bersebelahan pintu masuk. Sangat² tak selesa untuk solat. Terpaksa berhimpit. Penanda arah kiblat pun xde.
    Cik Alyn Azlin✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Harga bilik ok, sesuai untuk rakyat marhaen.. receptionist berat mulut, xmesra & xsenyum langsung..
    Oh Nuryyy✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Visit: May 2022

    rezeki datang on weekend tapi langsung tak sesak. dapat bilik GF (Red). sesuai utk 4 org. harga on weekend RM198. keluasan bilik sederhana sebab ruang kosong hanya utk solat (depan tandas) je. antara katil boleh la selit bag tapi tak digalakkan bawak luggage sebab tak akan muat ? total bilik 13 di sini.
    mohon bersabar la dengan bunyian tapak kaki berjalan/berlari kalau duduk GF. even tengah malam pun masih dengar tau.
    ibu bapa yang membawa anak kecil mohon kawal anak² anda.
    diingatkan tolong jaga kebersihan. ada customer main mercun/bunga api sampah sampai ke pagi tak dikutip. Management please strict on this. Ingat! ada tetamu lain ya di situ.
    tingkat atas ada ruangan cafe. turut disediakan ruangan air (free). air botol dlm fridge berbayar tau.
    utk sesiapa nak rasa percutian di tengah sawah bendang ni boleh la. kebetulan padi pun dah masak. cantik lah gambarnya hihi. customer service pun mesra je. yang sambut check in pun dah rupa Fendy Bakry ?

    Syazwan Chawan✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Suasana yg tenang walaupun kesibukan jalan raya masih terlihat di pandangan. Kekurangan pula, tempat letak kereta takde orang jaga. Perkara yg boleh diperbaiki ialah tingkap tuu kalau pasang tint film, boleh kami layan pemandangan dari dalam bilik tanpa risau orang luar intai ~
    rina cute✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Tempat selesa..sesuai untuk berehat.. area dalam padibox cantik. Bilik selesa, saya duduk di bilik winter jadi bila bukak pintu balkoni dapat tgk pemandangan padi yg luas. Bilik aor selesa..wangi je. Cuma satu je yg tak berapa best, siaran tv ada 2 channel je.

East Sun Hotel

  • Address: No 6, Jalan Indah 2/1, Taman Indah 2, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (307)

Sekinchan Beach 适耕庄

  • Address: 25, Jalan Jpt, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (268)

Anjung Pool Villa

  • Address: Ban 2, Lot 13402, Jalan Tali Air 11, Kampung Tengah Pasir Panjang, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (114)

Paddy Village Hotel

  • Address: 7, Jalan Bernam, Pekan Sekinchan, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (113)

De Rimbun Inn Resort & Camp

  • Address: Jalan Parit 8, Kampung Sungai Leman, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (84)

Sekinchan Summer Resort

  • Address: Lot,14533, Kampung Kian Sit, Site A, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (41)

BEST Sekinchan Homestay with Swimming Pool

  • Address: BLOK 10-11A, ONE RESIDANCE CONDOMINIUM, Jalan Perdana 1, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (3)

Seaview Homestay By Villa Chee

  • Address: PT 2012, Taman Ria Tambahan, Taman Seri Sekinchan, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (3)

That’s it for our list of the best beach resorts in Sekinchan, Selangor! If you have any arguments or additional information, please leave a comment. We love to hear from our readers. And don’t forget to check out some of the other posts on Teknotuf for more travel inspiration. Happy beachcombing!