AlexaPD Private Water Chalets in Tanjong Sepat, Selangor
Beach Resort

10 Beach Resorts in Tanjong Sepat, Selangor: A Guide to the Most Stunning Stays

Tanjong Sepat, Selangor, Malaysia is a beautiful place with stunning beaches, crystal-clear waters, and swaying palm trees. It’s no wonder that many people choose to vacation in Tanjong Sepat, Selangor.

If you’re looking for a luxurious and relaxing beach resort nearby, you’ve come to the right place. Here are 10 of the best beach resorts in Tanjong Sepat, Selangor:

AlexaPD Private Water Chalets in Tanjong Sepat, Selangor
AlexaPD Private Water Chalets in Tanjong Sepat, Selangor

Best Beach Resorts in Tanjong Sepat, Selangor

Grand Lexis Port Dickson

  • Address: Batu 2, Jalan Seremban, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (10031)
  • Phone: +60 6-653 2200
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam

5 Replies to 10 Beach Resorts in Tanjong Sepat, Selangor: A Guide to the Most Stunning Stays

  1. Indah khabar dari rupa. Dah bayar mahal still nak charge lagi minta nama berapa orang guest list. Breakfast pun dapat 2pax je punya kedekut then kena buat appointment pilih time tak boleh pergi je ikut suka. Buffet pun tak banyak choice and tak berapa sedap takde rasa. Nak cari parking pun susah. Dapat bilik pun dgn sinki bilik air paip tersumbat. Banyak lagi hotel best kat pd ni saje nak try yg ni sebab ada swimming pool. Tapi first and last jela dtg sini.

  2. Pertama kali menginap disini, alhamdulillah selesa ,kami book sky pool villa, walaupun perabot dan hiasan dalaman tidak up to date..semua berfungsi,air conditioning masih sejuk..water pressure ok,lantai bersih, tuala bersih, bed pun luas dan empuk ..kolam bersih dan luas..puas anak anak saya bermandi manda..parking dlm bangunan agak sempit terutama untuk keluar kena hati2..breakfast pun menu pelbagai..cukup rasa lah makanan tu..

    Saya bawa anak umur 5 tahun,risau juga sebab kolam indoor,tapi safety hotel mmg terbaik..pintu mmg ada safety lock mmg budak tk smp lah nk buka..

    Maybe akan datang nk cuba menginap di water villa pula.
    Lagi bagus kalau pihak hotel boleh bg 2 kad access.

  3. Good experience. Bilik ada private pool jadi anak² seronok bermain sendiri. Tiada gangguan. Security pada saya agak ketat which is bagus la. Kita rasa selamat tiada orang luar boleh sewenangnya masuk.

  4. Service terbaik dari staff, urusan checkin diuruskan baik oleh staff bernama jacinta, bilik luas besar, private pool pun besar, ank² seronok berenang xnak keluar, perhidmatan buggy yg cpt bila diperlukan… ada rezeki akan repeat lg, duduk bilik menghadap laut lps, no.2048, cantik sgt sambil menikmati pemandangan matahari terbenam, breakfast dgn pilihan yg banyak dan semuanya sedap… terbaik staff kitchen

  5. Kids memang enjoy habis…anytime nak swim boleh.. Cuma 1 je yg out sikit… Ada cicak & sabun shampoo xrefill tp nie small matters je…yg lain ok.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exploring the Most Popular Types of Beach Resorts

  1. All-Inclusive Beach Resorts: These resorts offer comprehensive packages that include accommodation, meals, drinks, and various activities, providing guests with a hassle-free vacation experience.
  2. Luxury Beach Resorts: Catering to discerning travelers, luxury beach resorts offer upscale amenities, personalized services, and exquisite accommodations, often located in prime beachfront locations.
  3. Family-Friendly Beach Resorts: Designed with families in mind, these resorts provide kid-friendly facilities, entertainment programs, and activities suitable for all ages, ensuring a memorable vacation for everyone.
  4. Adults-Only Beach Resorts: Ideal for couples and adult travelers seeking a peaceful and tranquil environment, these resorts offer a serene atmosphere and exclusive amenities.
  5. Eco-Friendly Beach Resorts: Focused on sustainability and environmental preservation, these resorts aim to minimize their ecological impact while providing guests with a responsible and nature-friendly retreat.
  6. Boutique Beach Resorts: These small, stylish resorts offer personalized services, unique accommodations, and a distinct charm, providing an intimate and exclusive beach getaway.
  7. Wellness and Spa Beach Resorts: Tailored to those seeking relaxation and rejuvenation, these resorts offer spa treatments, fitness facilities, and wellness programs, promoting a holistic approach to well-being.
  8. Adventure Beach Resorts: Perfect for thrill-seekers, these resorts provide a range of water sports, excursions, and outdoor activities, ensuring an adrenaline-filled beach vacation.
  9. Beachfront Villas and Bungalows: Offering privacy and seclusion, beachfront villas and bungalows provide guests with their own space, often featuring private pools and direct access to the beach.
  10. Budget-Friendly Beach Resorts: Ideal for travelers on a budget, these resorts offer affordable accommodations and basic amenities without compromising on a delightful beach experience.

The popularity of these beach resorts varies depending on the location, target audience, and unique features they offer. Whether you’re seeking a luxurious retreat, a family-friendly escape, or an adventure-filled vacation, there’s a beach resort to cater to your preferences and create unforgettable memories by the shore.

Top 10 Beach Resort Options in Tanjong Sepat, Selangor

AlexaPD Private Water Chalets in Tanjong Sepat, Selangor
AlexaPD Private Water Chalets in Tanjong Sepat, Selangor

Avani Sepang Goldcoast Resort

  • Address: 67 Jalan Pantai Bagan Lalang, Kg Bagan Lalang, Bagan Lalang, 43950 Sungai Pelek, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (8765)
  • Phone: +60 3-3182 3600
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    Mila Lamza
    3 bulan yang lalu
    1)Buggy lambat, even dah call berkali2, in the end jln kaki je, dahlah jauh nk ke lobi..kadang call lobby x berangkat… adehhhh
    2)iron aduhaiiiiiiii mmg rosak ke bhgn nk isi air tu.. Avani kan ade nama, knape x bg excellent condition je utk bnda2 cmni
    3)service lmbt: Call to ask for extra selimut and towel… and also asked for papan iron pon lambat. pelik, dlm blik tu ade iron, tp papan iron xde…
    4)foods,bole lah…
    5)Hah, yg ni mmg buat mrh smpi skg lah, had a bad experience kat pool. that 1 pck.. nak je sebut nama dia kt cni, rude.. very rude..dia asyik tegur(nada marah) my family members sbb x pkai bju renang… (Fyi, aku pkai complete bju renang ye, itu pon ditenung nye aku mcm je aku x pkai bju renang)… perangai2.. hahahaha, klu ye pon, tegur tu berhemah ye, xperlu nak tegur berkali2 smpi org dgr, jgn tggi suara, ape mslh ko pck. kite ni melayu islam, teguran kena beradab ye pck, klu aku tegur maki2 anak2 ko mcm mana plk, ape ko rasa pck?
    pastu treatment kt kitorang je cmtu, ade few people yg pkai bju biasa dlm kolam dia x tegur(and that person is chinese) so maybe lah dia bias kt situ…or dia x perasan (husnuzon)
    pastu ade 1 mom swim with her baby, wearing bju renang, except the tdung, only tdung sarung.. i believe masuk kolam pon ade tudung khas utk mandi kolam right… u know, pck ni x tegur pon..
    and 1 more, we order foods, mkn kat kt kerusi tepi kolam tu… plus can be seen other people also ordering foods and ate their foods kt tmpt sama jgk and u know what, kitorang je yg kena tegur sbb mkn kt situ aduhaiiiiiiii.. pdhl org lain buat bnda sama and dia x tegur. Klu Avani reply ni and said mknn kena mkn kt dlm, well, the waitress willingly bring the foods to kt tmpt duduk tepi kolam tu ye.. same like other person
    so, the whole experience is about tht rude pck ye, mmg rosak mood bcuti
    I do wonder how Avani trained their staff, staff lama or baru, Avani should train more their staff, even org lama ye… klu u staff lama, doesn’t mean u can be rude to us, the paying customers.. its not cheap and we’re willing to spend money on Avani tp tulah… mcm mana lah pck tu jalani hdup dia ye, org dh sakit hati ni. Avani, please lah nasihatkan pck tu ye…
    Mohd Nazri✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Tempat yg menarik, sesuai untuk bersantai bersama keluarga, terdapat banyak kedai2 makan di kawasan tersebut. Juga terdapat chalet2 di kawasan berhampiran.
    non exist✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Bilik : sangat selesa
    Sarapan pagi : banyak jenis makanan
    Suasana : tenteram, damai
    Pemandangan : menarik dgn private beach
    Nonet Bashi✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    nice places to stay..got view,got freedom..sesuai untuk family,couple,solo dan trip bersama kawan²…harga yang berbaloi untuk tempat bagus macam ni
    farhana Ghazali✭✭✭✭
    4 minggu yang lalu
    Salam…saya nak tanya kamu…bercuti 4/08/2023 – 6/08/2023 Pada Khamis – Ahad hotel 3hari saje boleh ke

Avillion Port Dickson

  • Address: 3rd Mile, Jalan Pantai, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (5334)
  • Phone: +60 6-647 6688
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    Azam Kamal✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Pihak hotel boleh perbaiki tahap kualiti servis kakitangan mereka terutama di bahagian cafe. Kami datang untuk aktiviti Team Building pada Mei 2023. Staff cafe kurang mesra dalam melayan tetamu hotel. Kakitangan hotel mengarahkan beberapa rakan yang makan di kawasan cafe dengan alasan kawasan itu ditutup sedangkan tiada apa-apa papan tanda diletak yang menunjukkan kawasan itu ditutup. Sepatutnya mereka letak papan tanda “Section Closed” dan jika tiada tetamu bebas duduk dimana-mana selagi ianya dalam kawasan cafe.

    Sarapan pagi bermula pada jam 7:00 pagi sedangkan kebanyakan hotel bermula 6:30 pagi. Pada jam 7:00 pagi tidak semua makanan telah siap untuk dimakan, antaranya bahagian kaunter omelette/scramble egg baru nak buka panaskan kuali ??.

    Hotel ini antara yang terbaik di PD satu ketika dahulu tetapi kesan dari Covid-19 mungkin pihak pengurusan hotel tak dapat menyelenggara hotel dengan baik. Ada beberapa bilik mengalami masalah bekalan air dan penghawa dingin yang tak sejuk ??.

    Hotel ni sebenarnya best utk bercuti bersama keluarga dengan fasiliti yang ada seperti kolam renang dewasa dan kanak-kanak yang besar, petting zoo yang tidak beroperasi dan kedudukan hotel yang berhampiran dengan tempat makan. Harap pihak pengurusan hotel boleh perbaiki teguran-teguran saya ini untuk mengembalikan kepercayaan pelancong tempatan dan juga luar negara. Harga bukan murah ya.

    Nichole Leang✭✭
    sebulan yang lalu
    1) Receptionist perempuan yg bersolek tebal kurus melayu yg berdiri paling tepi dgn jambatan yg bertugas pada 3/6/23 @ 3pm amat bermasam muka tp helpful… ia saturday mmg org check in pon byk, suggestion i ialah pakailah mask kalo muka x bole senyum… selain tu ada staff yg friendly and helpful termasuk guard jaga parking…

    2) hotel 4 star tapi bilik cam 2 star. Premium Water chalet Bilik pintu mandi bila tutup bukak ada bunyi longgar nasib baik bukan lantai kayu bilik yg longgar kalo x, terjatuh 1 lubang besar mayat x jumpa. Lepas tu kawan2 yg mata tajam terjumpa kuku bulan sabit & mop rambut yg tersepit celah2 kayu, tv x bole on, selimut lebihan dlm almari tu byk tanda2 kuning la merah la…

    3)sbb saya book dlm group. Colleague saya bernama yaya ada beli cendol kt hotel tu..berdepan dgn kolam tu.. pastu sampai2 bilik tgk dah tinggal separuh ? rupa2 nya bekas air plastik tu pecah… Dah le bilik kat 900 jauh .. pastu patah balik tukar yang baru… Pekerja hotel tu mmg tukar kan yg baru, tapi xde say sorry pn kat yaya… Mcm i plak yg buat bekas tu pecah . Muka pn x senyum .service?? so sad…

    Kesimpulan: takkan ada kali ke-2

    Ain Sabrina
    sebulan yang lalu
    Booking awal, buat call untuk confirmation & request room tapi bila sampai tak dapat bilik yang dijanjikan. Minta front desk untuk dapatbilik dekat bawah tapi tak dapat. Bilik Air berbau hancing. Susah nak turun naik tangga sebab bawak infant dengan stroller. Now we need to spend another 3 days with horrible experiences. So dissapointed.
    Abang Im✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Bagus untuk family ramai, klo berdua je, amik superior room tp xleh tido atas laut la, bilik dia 6 tingkat kot, semua mengadap laut so dpt full view la laut tu, tp katil single ada dua pastu extra satu katil utk budak sorg, pandai2 la rapatkan, tmpt breakfast dia nice, makan pon best2, kolam ada 3 biji, 2 utk kanak2 (dekat dgn dewan makan) , satu lagi kolam dewasa jauh sikit je dari kolam budak, kosong je kolam best la nk berenang tanpa rsa crowded gituu, klo ptg2 boleh la jln2 tepi pantai pastu g pasar malam jln kaki je, then tgok sunset, klo waktu check in tu jgn terkejut tgok air kering sbb waktu pasang lepas asar sampai la tgh hari. klo duk kt bilik atas air tu boleh la sewa joran tuk mancing ikan.
    AHMAD SAIFUL HISYAM BIN JOHARI (JKR)✭✭
    7 bulan yang lalu
    Pertama kali check in hotel ni, servis kurang. Check in kaunter perlahan, dtg kul 3 ptg, beratur kul 4.15 baru dpt kunci. Parking jauh susah nak kuar masuk. Dapat water chalet tapi atas air bila air pasang, bilik air kurang bersih. View tak cantik dan bising sebab berdekatan dengan kolam renang. Bantal lembik tidur x selesa. Tak berbaloi bayar mahal. First and last staying here.

Villea Morib

  • Address: Lot 183 &184 Jalan Pantai, 42700 Banting, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (993)

Lexis Port Dickson

  • Address: Batu 2, Jalan Seremban, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (920)

Shahmi Seaview Homestay Port Dickson

  • Address: Paradise Lagoon Apartment, Jalan Pantai, batu 2, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (13)

homestay seaview berhadapan pantai port Dickson

  • Address: Jalan pantai 3, Taman Haji Zainal, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (3)

Glory Beach Resort

  • Address: Jalan Seremban, Taman Tanjung, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.5 (5491)

Gold Coast Morib Studio

  • Address: MY Selangor Banting Kampung Endah Unnamed Road, 42700, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.3 (4173)

Corus Paradise Resort Port Dickson

  • Address: CORUS PARADISE RESORT, Jalan Pantai, Taman Haji Zainal, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.3 (2698)

D’Wharf Hotel & Serviced Residence

  • Address: Persiaran Waterfront, PD Waterfront, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (2097)

That’s it for our list of the best beach resorts in Tanjong Sepat, Selangor! If you have any arguments or additional information, please leave a comment. We love to hear from our readers. And don’t forget to check out some of the other posts on Teknotuf for more travel inspiration. Happy beachcombing!