Clinic Song in Kluang
Clinic

10 Best Clinics in Kluang

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Clinic in Kluang, Malaysia.

Klinik Sai Deepa & Surgeri

  • Address: No. 9, Ground Floor, Jalan Ciku, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (250)
  • Phone: +60 7-771 8411
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
Clinic Song in Kluang
Clinic Song in Kluang

5 Replies to 10 Best Clinics in Kluang

  1. Lokasi klinik sangat strategik, staff dan doktor juga begitu peramah. Memang terbaik. Klinik ini pilihan keluarga kami.

  2. Terbaik servis klinik ni ! Dah pergi sekali bawa anak demam. Doktor pun friendly. Boleh tanya banyak-banyak. Recomended !

  3. Klinik yang kondusif sesuai untuk semua golongan masyarakat. Staff yang mesra dan doktor yang sangat baik. Sangat berpuas hati datang sini ?

  4. Klinik kelas 5 bintang tp harga semua peringkat mampu.. seumur hidup ni kali pertama jumpa klinik yg terbaik. Layanan A+, harga mampu semua golongan, ubat kualiti terjamin. MMG berpuas hati services. Smoga doktor² klinik ummah dan staf² sentiasa dibuka seluasnya pintu rezeki. Aamiinn

  5. Servis yang memuaskan, kami datang ke kluang dari Selangor untuk hadir majlis perkahwinan di kluang, dan malam anak kami ada sakit telinga. Lepas kami cuba google klinik di Kluang, kami decide untuk pergi ke Klinik ini untuk mendapatkan rawatan. Amat2 berpuas hati dengan servis dan consultant Doktor. Doktor memberi penerangan yang jelas dan terperinci . Memang Dr akan cek betul2 tak seperti klinik2 yang biasa kami pergi di selangor. Sangat2 recommended kalau nak dptkn rawatan di klinik ini walaupun agak lama menunggu kerana Setiap sesi rawatan, doktor memberi rawatan yang detail sebab itu agak lama menunggu..mmg berbaloi menunggu agak lama

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Understanding the Distinctions between Clinics and Hospitals

In Kluang, there are differences between clinics and hospitals, both in terms of the services they provide and the level of care they offer. Here are the key distinctions:

  1. Size and Complexity:
    • Clinics: Clinics are smaller healthcare facilities that typically provide primary care services and basic medical treatments. They are often run by general practitioners (GPs) and offer outpatient services.
    • Hospitals: Hospitals are larger and more complex healthcare institutions equipped to handle a broader range of medical services. They have various specialized departments and units, offering a wider spectrum of treatments and facilities, including surgical services and inpatient care.
  2. Services Provided:
    • Clinics: Clinics are usually focused on preventive care, minor medical issues, and general health check-ups. They can handle common illnesses, vaccinations, and routine medical examinations.
    • Hospitals: Hospitals can provide a wide array of services, ranging from emergency care and intensive care to specialized treatments like cardiac surgeries, organ transplants, and advanced diagnostics.
  3. Admission and Stay:
    • Clinics: Patients typically visit clinics on an outpatient basis, meaning they are treated and sent home the same day. There are some specialized clinics that might offer short-term observation, but most are not equipped for extended inpatient stays.
    • Hospitals: Hospitals have the capacity for inpatient care, where patients can be admitted for more extended periods, sometimes days or weeks, depending on the severity of their condition and the required treatment.
  4. Specialization:
    • Clinics: Some clinics may focus on specific areas, such as women’s health, pediatric care, or certain chronic diseases. However, most clinics provide general medical services.
    • Hospitals: Hospitals often have various specialized departments, such as cardiology, oncology, neurology, etc., each staffed by doctors and medical professionals with expertise in their respective fields.
  5. Facilities and Technology:
    • Clinics: Due to their smaller scale, clinics may have limited medical equipment and diagnostic facilities compared to hospitals.
    • Hospitals: Hospitals are better equipped with advanced medical technology and facilities, including imaging machines, surgical suites, and intensive care units.
  6. Cost and Accessibility:
    • Clinics: Clinics generally have lower consultation fees and may be more accessible in terms of location.
    • Hospitals: Hospital services can be more expensive, and major hospitals are typically located in urban areas or larger cities.

It’s essential to choose the appropriate healthcare facility based on the nature of your medical condition. For minor illnesses and regular check-ups, a clinic is often sufficient, while for more severe or complex medical issues, a hospital’s comprehensive resources are required. Always seek advice from healthcare professionals to determine the most suitable option for your needs.

The 10 Best Clinic near Kluang

Clinic Song in Kluang
Clinic Song in Kluang

Klinik Makmur (Taman Makmur)

  • Address: No. 19 Bawah, Jalan Lada Hitam, Batu 3, Jalan Mersing, Taman Makmur, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (53)
  • Phone: +60 7-739 0514
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    Farah Kamal
    6 bulan yang lalu
    Been here 4-5 times. Doctor sgt baik, penjelasan sangat bagus, boleh scan pregnancy etc. Experienced was pleasant until I came recently. I had bad allergy satu badan gatal tak berhenti, mmg nak mintak inject. Sampai pukul 9.03pm, front desk ckp dh tutup. I ckp I mmg gatal sgt ni, dia jawab tutup. Mmg tak boleh tolak ansur betul eh?! Dah lah rumah jauh, front desk tu rude pulak. Bengang betul.
    Hairun Nuha✭✭
    setahun yang lalu
    Servis yg sgt lambat. Dtg utk suntikan Vaksin, appointment pukul 3 pm sepatutnya tp hampir dua jam tunggu baru di suntik
    ashraf sulaiman✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Antara layanan terbaik yg pernah saya terima.
    Mesra pesakit,cakap dengan pesakit pun lemah lembut dan berhemah.
    Bukan sekadar ubat ubatan,nasihat dan kaunseling untuk kesihatan pun diberikan.
    recommended??????????
    Rahim aziz✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Servis bagus n pantas,rasa doc azri ni sesuai jadi pelakon sebab hansem dan berjambang??‍♂️
    Hjh Noraini Hj Ibrahim✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Layanan yg baik dr doktor & staff dgn bayaran yg berpatutan… TERBAIK …!!!

Klinik Kluang

  • Address: 30, Ground Floor, Jalan Dato Tan Seng Leong, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (33)
  • Phone: +60 7-710 2108
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 12:30 PTG, 2:00–5:00 PTG, 7:30–9:30 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 12:30 PTG, 2:00–5:00 PTG, 7:30–9:30 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 12:30 PTG, 2:00–5:00 PTG, 7:30–9:30 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 12:30 PTG, 2:00–5:00 PTG, 7:30–9:30 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 6:30 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 12:30 PTG, 2:00–5:00 PTG, 7:30–9:30 PTG
    Ahad: 8:30 PG – 12:30 PTG, 2:00–5:00 PTG, 7:30–9:30 PTG
  • Reviews:
    hawani wahid✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Masa mengandung dulu selalu pergi scan dengan doktor soo
    A very friendly And caring doctor
    Jarang2 doktor ambil tahu pesakit dah bersalin ke belum tapi doktor soo suruh staf tanya sama ada saya dah bersalin atau belum pada masa itu
    Klinik ni boleh scan baby dengan penerangan yang baik oleh doc soo
    Baru2 ni dapat tahu klinik ni juga sediakan pakej suntikan untuk mereka yang nak pergi umrah
    Highly recommended for this clinic
    Laily Diandra
    sebulan yang lalu
    Last la..ank ku AUTISME weyh..lps ku register, ade la dlm 4 5 patients reg..eh sudahnye dr beramai tinggal ank ku dgn sorg lg couple..ku mls nk g serang tnye sbb ank ku sndri DEMAM PANAS MENGGIGIL smpai tertido2 kt atas pangku ku..masuk bilik doc trus ku sound..katenye mlm nie rmai yg dtg kritikal..tp ku tgk helok jek sume blh jln..ank ku siap berdokong sbb xblh jln gigil2 xkritikal ke?da 3ari demam panas..bkn doc Daniel tp last laaaa ea
    nhh✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    best betul scan baby dekat sini.. mesin canggih dr pun baik sangat dan explain sgt2 bagus.. puashati.. saya mmg every 2 weeks datng sini utk scan
    chin wan soo tot✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Biasanya datang ke klinik ini untuk memeriksa tekanan darah saya dan susulan bulanan, kakitangan yang sangat mesra, persekitaran yang hebat dan doktor yang cantik! Mereka pastinya doktor tetap saya dan semua klinik pergigian keluarga saya!
    Lam yuffie
    5 bulan yang lalu
    Doktor Melayu pada waktu malam agak tidak boleh dipercayai, kerana saya pergi ke doktor kerana pening dan selsema.
    Menyebut kemungkinan pening akibat air telinga tidak sekata, doktor bertanya adakah air dalam telinga baru-baru ini atau telinga digali terlalu dalam? Dia berkata tidak, dan doktor mengatakan bahawa ia tidak boleh menjadi air di telinga.
    Saya pernah berjumpa doktor kerana air telinga tidak sekata, tetapi tiada doktor pernah mengatakan ia berpunca daripada sebab ini.
    Akhirnya doktor kata saya kurang minum air, jadi saya selsema dan pening, dan beri ubat yang banyak, tetapi saya rasa tidak meyakinkan.

Klinik Kang

  • Address: 35, Jln. Dato Kaptain Ahmad, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (23)

Family Clinic Kluang

  • Address: 31, (Ground Floor, Jalan Berangan, Bandar Kluang, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (22)

Klinik Penawar & Surgeri, Kluang

  • Address: 10, Jln Lada Hitam, Taman Sri Tengah, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (22)

Klinik K H Lim

  • Address: 1-GA Blok B, Johbase City Square, Jalan Lambak, Kluang, Kluang, 86000, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (17)

Poliklinik Intan

  • Address: No 9, Jalan Intan 2, Taman Intan, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (14)

Klinik Mycare

  • Address: 3, Jalan Kelapa, Taman Lian Seng, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (14)

POLIKLINIK PREMIER

  • Address: 65, Jalan Mersing, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (11)

L’ Medina Clinic Kluang

  • Address: 22, Jalan Kluang Perdana 1, Taman Kluang Perdana, 86000 Kluang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (10)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Clinic in Kluang, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!

Tags