Island Klinik in Penang
Clinic

10 Best Clinics in Penang

Here is a list of the best Clinic in Penang, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

KLINIK PERUBATAN THE PEARL

  • Address: 99, King Street, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (220)
  • Phone: +60 4-262 7295
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
Island Klinik in Penang
Island Klinik in Penang

5 Replies to 10 Best Clinics in Penang

  1. 2/3/2023 ,saya telah dilayani oleh seorang nurse bernama pn devi,saya amat suka dgn layanan beliau dan respect seorang nurse yg ramah,baik,sopan dan suka senyum walaupun ketika itu ramai pelanggan yg perlu beliau layan ,tahniah klinik pearl mempunyai seorang staff yg terbaik seperti pn devi ?❤️

  2. Killink yg disyorkan untk semua puashati dng Service di sini staff sini sangat membantu nurse hema dengan wani ?

  3. Service paling terbaik bila sakit boleh pergi ke klinik ini sangat membantu terutama staff hema,wani, dengan dr taufik yg efisyen.

  4. Kilinik kelihatan bersih staff yang ambik medical miss Avila and keertu memang bagus dan baik hati yang duduk recep miss Priya juga jaga patient baik terima kasih semua

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Common Medical Checks Provided by Clinics in Penang

The type of medical check that most clinics support services vary depending on the clinic you visit in Penang area, but some common ones include:

  • Wellness checkup: This is a general health assessment that is typically performed once a year. It includes a physical exam, blood tests, and a review of your medical history.
  • Urgent care: This is a type of medical care that is provided for non-life-threatening conditions. It is typically offered at clinics that are open 24 hours a day, 7 days a week.
  • Pediatric care: This is a type of medical care that is specifically designed for children. It is typically offered at clinics that are staffed by doctors and nurses who have experience in caring for children.
  • Women’s health: This is a type of medical care that is specifically designed for women. It includes services such as well-woman exams, prenatal care, and contraception.
  • Mental health: This is a type of medical care that is designed to address mental health concerns such as anxiety, depression, and addiction. It is typically offered at clinics that are staffed by psychiatrists, psychologists, and therapists.

If you are not sure what type of medical check you need, you should talk to your doctor. They can help you determine the best course of action for your individual needs.

Here are some additional tips for finding a clinic that offers the medical check you need:

  • Ask your doctor for a recommendation. Your doctor will be familiar with the clinics in your area and can recommend one that is a good fit for you.
  • Look online. Many clinics list the types of medical checks they offer on their websites. You can also search for clinics in your area that offer specific services.
  • Call around. Once you have a few clinics in mind, call them to inquire about the medical checks they offer.

The 10 Best Clinic near Penang

Island Klinik in Penang
Island Klinik in Penang

Klinik Menara (Bayan Lepas)

  • Address: 3R, 3R-1-1, 3R-1-2, 1-3, Persiaran Kelicap, Setia Triangle, 11900 Bayan Lepas, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (116)
  • Phone: +60 4-291 6524
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    NORSHAM BT ISMAIL KPM-Guru✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Alhamdulillah pengalaman yg baik spjg berada di sini. Tidak perlu menunggu lama utk mendptkan rawatan. buleh juga request doktor mana yg dh biasa jumpa atau decide utk tunggu doktor mn yg lebih cpt. Ada kemudahan surau, tandas dan ruang menunggu yg byk. Staff juga sgt membantu. Tahniah semua doktor dan staff. Semoga klinik ini berjaya menjaga kualiti perkhidmatan yg terbaik.
    nurul nadia
    3 bulan yang lalu
    bad service!!kwan aq nk p scan dy xbuat..perut dy sakit..kata normal period kalau lambat.…dh la mc x bagi..kwan aq pergi kerja dlm keadaan sakit……esoknya p klinik lain scan tgk dah gugur…nasib kawan aq baik ja dy xbuat report…dahla kwan aq tu polis….
    Areen sam✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Tmpt selesa and doc pun friendly tpi suka sgt charge ubat mahal2 …pekerja dia ada yg ok ada yg tk ok… sgt cuai last time i prgi supposedly i kena charge rm35 je dia prgi charge i rm75 …suruh tggu 3 hari sbb guna ibg…harini dh 3 hari masih tk dpt balik my money hm
    Siti Rohaidah✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Masa doktor check baby nk decide girl or boy, mula kata girl then takpasti pulak Katanya mybe boy. Until now, taktau girl ka boy ?? hope doctor will check betul2 lpas ni.
    Masliza Zainudin✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Klinik yang terbaik dan servis yg terbaik??

Klinik Lee

  • Address: 29, Jalan Magazine, 10300 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (44)
  • Phone: +60 4-262 7831
  • Opening hours:
    Isnin: 9:30 PG – 12:45 PTG, 2:30–4:00 PTG, 7:30–9:30 PTG
    Selasa: 9:30 PG – 12:45 PTG, 2:30–4:00 PTG, 7:30–9:30 PTG
    Rabu: 9:30 PG – 12:45 PTG, 2:30–4:00 PTG, 7:30–9:30 PTG
    Khamis: 9:30 PG – 12:45 PTG, 2:30–4:00 PTG, 7:30–9:30 PTG
    Jumaat: 9:30 PG – 12:45 PTG, 2:30–4:00 PTG, 7:30–9:30 PTG
    Sabtu: 9:30 PG – 1:00 PTG
    Ahad: 9:30 PG – 1:00 PTG
  • Reviews:
    Nasirah Abd Malik✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    1st time p klinik ni haritu memang bagus..doktor pun sembang elok ubat pun alhamdulillah bagus…tak tunggu lama untuk jumpa doktor…cuma yg mai dengan kereta mayb akn ada masalah parking sebab kena parking kat depan sikit n lintas jalan ..selain dari tu semua baik-baik sahaja.n lagi penting bayaran berpatutan…
    Yasmin Alawdin✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Harga berpatutan. Service mmg puas hati… Doctor and receptionist peramah.
    The Genesis Family✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Petua Pelancong Melancong:
    Klinik bermaksud Klinik dalam bahasa Melayu di Malaysia
    Pemakaian Mask adalah wajib semasa melawat klinik.
    Kalau tak ada, boleh beli kat klinik dengan harga 50 sen setiap satu.

    Klinik terdekat dari The Top

    Eva Liew✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    perkhidmatan ini sangat baik dan harga yang berpatutan untuk ppl hidup standard
    yuuki✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Harga mampu milik. Doktor Profesional. Perkhidmatan Penyambut Tetamu/Dispensari yang cekap. Syorkan letak kereta anda di bertentangan dengan klinik – parking luar RM4/5 setiap kemasukan – tp elakkan dari saman, tarik atau sekat jalan memandangkan klinik ini terletak betul-betul di sebelah jalan sibuk di bandar utama.

Klinik Sentosa

  • Address: 20, Lebuh Penang, George Town, 10450 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (27)

Klinik Mediviron Tanjung Tokong, Pulau Pinang | 馬安诊所 – 槟城丹绒道光

  • Address: B-G-9, Jalan Desiran Tanjung Vantage Tanjung Tokong, 10470 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (26)

Island Klinik

  • Address: 1-H, Lrg Delima 5, Taman Island Glades, 11700 Jelutong, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (25)

SPRING CLINIC PENANG | Family Medicine 家庭医生 | Skin 各种皮肤问题 | Hair 脱发

  • Address: 83-1, Farlim Square, Jalan Pisang Embun, Kampung Melayu, 11500 Ayer Itam, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (17)

Eternal Clinic & Wellness (Penang)

  • Address: 2-1, The One, 28, Tingkat Mahsuri, Bayan Baru, 11950 Bayan Lepas, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (8)

Menara Medical Clinic

  • Address: 118, Jalan Garuda, Bayan Lepas, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pin, 11900, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (8)

Peace Polyclinic

  • Address: 2C, Medan Angsana 1, Farlim, 11500 Air Itam, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (7)

Klinik Sada

  • Address: 13, Wisma Kumaran – Susheela, Lebuh Penang, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (6)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Clinic in Penang, please leave a comment below. We would love to hear from you!

Tags