Qualitas Klinik Ng & Lee Ampang in Ampang
Clinic

10 Clinics with Excellent Reviews in Ampang

Discover the top-rated Clinic in Ampang, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Poliklinik Az-Zaara – Ampang Clinic

  • Address: A-G-15, Jalan 16B, Desa Permai, Taman Dato Ahmad Razali, 68000 Ampang Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (212)
  • Phone: +60 3-4266 3686
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
Qualitas Klinik Ng & Lee Ampang in Ampang
Qualitas Klinik Ng & Lee Ampang in Ampang

5 Replies to 10 Clinics with Excellent Reviews in Ampang

  1. Best tiap kali check up kat sini, servis baik, cpt n efficiency. Sonographer plg best rajin explain satu2 sampai kt teruja tgok baby. Admin x sombong, mudah berurusan slalu ade reminder shari sbelom check up. Harga sgt berpatotan dgn servis yg diberikan ?

  2. Staff yang sangat membantu & peramah. Sonographer juga memberi penerangan dengan sangat teliti. Highly recommended ??

  3. dr and staff yg berpengalaman dari awal trimester sampai dah bersalin semua dijaga dengan elok. 5 stars utk klinik ni

  4. Scan perut 8weeks my 1st baby sini.ramai org dlm clinic tp servis laju & teratur.Sonografer sgat sgat la baik & bagi full details.harga murahhh plak tu.TQsomuch dari 1st time mommy here ?????

  5. Memang takkan ke klinik lain dah, dari anak pertama sampai kedua sampai lah medical check up family. Thanks Doktor and Team

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Understanding the Distinctions between Clinics and Hospitals

In Ampang, there are differences between clinics and hospitals, both in terms of the services they provide and the level of care they offer. Here are the key distinctions:

  1. Size and Complexity:
    • Clinics: Clinics are smaller healthcare facilities that typically provide primary care services and basic medical treatments. They are often run by general practitioners (GPs) and offer outpatient services.
    • Hospitals: Hospitals are larger and more complex healthcare institutions equipped to handle a broader range of medical services. They have various specialized departments and units, offering a wider spectrum of treatments and facilities, including surgical services and inpatient care.
  2. Services Provided:
    • Clinics: Clinics are usually focused on preventive care, minor medical issues, and general health check-ups. They can handle common illnesses, vaccinations, and routine medical examinations.
    • Hospitals: Hospitals can provide a wide array of services, ranging from emergency care and intensive care to specialized treatments like cardiac surgeries, organ transplants, and advanced diagnostics.
  3. Admission and Stay:
    • Clinics: Patients typically visit clinics on an outpatient basis, meaning they are treated and sent home the same day. There are some specialized clinics that might offer short-term observation, but most are not equipped for extended inpatient stays.
    • Hospitals: Hospitals have the capacity for inpatient care, where patients can be admitted for more extended periods, sometimes days or weeks, depending on the severity of their condition and the required treatment.
  4. Specialization:
    • Clinics: Some clinics may focus on specific areas, such as women’s health, pediatric care, or certain chronic diseases. However, most clinics provide general medical services.
    • Hospitals: Hospitals often have various specialized departments, such as cardiology, oncology, neurology, etc., each staffed by doctors and medical professionals with expertise in their respective fields.
  5. Facilities and Technology:
    • Clinics: Due to their smaller scale, clinics may have limited medical equipment and diagnostic facilities compared to hospitals.
    • Hospitals: Hospitals are better equipped with advanced medical technology and facilities, including imaging machines, surgical suites, and intensive care units.
  6. Cost and Accessibility:
    • Clinics: Clinics generally have lower consultation fees and may be more accessible in terms of location.
    • Hospitals: Hospital services can be more expensive, and major hospitals are typically located in urban areas or larger cities.

It’s essential to choose the appropriate healthcare facility based on the nature of your medical condition. For minor illnesses and regular check-ups, a clinic is often sufficient, while for more severe or complex medical issues, a hospital’s comprehensive resources are required. Always seek advice from healthcare professionals to determine the most suitable option for your needs.

The 10 Best Clinic near Ampang

Qualitas Klinik Ng & Lee Ampang in Ampang
Qualitas Klinik Ng & Lee Ampang in Ampang

Qualitas Klinik Ng & Lee Ampang

  • Address: 377, Jalan Ampang, 4th Mile, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (86)
  • Phone: +60 3-4256 0764
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 1:00 PTG
  • Reviews:
    Nadhirah Nor Kamal✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Nak tanya esk klinik bukak tak untuk ambil vaksin
    Ain Alim✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Pembantu klinik buat kerja…terbaiik….TQ semua?????
    Lady Eunice
    2 bulan yang lalu
    Hanya 3 kakitangan untuk menguruskan semuanya. Tempat paling teruk untuk membuat pemeriksaan pra-pekerjaan. Dengan begitu ramai pesakit dan masih sedikit kakitangan yang diupah untuk menguruskan beban! Acara tidak dapat menyediakan langkah kebersihan asas. Malah anda akan dapat mencari tisu di klinik ini.

    Secara keseluruhannya tidak akan mengesyorkan tempat ini! Untuk ujian prapekerjaan!

    Sarah Balqis✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Dr itu sangat baik & profesional. Dia menerangkan secara menyeluruh tentang penyakit saya dan memastikan saya mengetahui tentang pengambilan ubat-ubatan. Begitu juga dengan jururawat. Semua ceria dengan jururawat yang lembut tutur kata. Anda akan berasa puas hati dengan perkhidmatan tersebut. Saya akan bagi 10/10 untuk klinik ini.

    Klinik ini dijaga dengan baik & bersih. Mudah untuk mencari tempat letak kereta kerana ia terletak di tepi jalan.

    Terima kasih Dr & jururawat

    Thai Minh
    2 bulan yang lalu
    Penyambut tetamu tidak mempunyai sopan santun.

    Semua kakitangan bekerja seolah-olah mereka baru sahaja jatuh dari langit dan dengan cara yang sangat tidak bertanggungjawab.

    Saya menghubungi mereka sehari sebelum cuti Hari Raya untuk bertanya sama ada klinik masih dibuka pada cuti umum, orang yang menjawab panggilan itu berkata: “kami buka seperti biasa semasa cuti! Anda hanya perlu masuk”. Saya pergi ke klinik mereka tepat pada hari berikutnya selepas panggilan dan penyambut tetamu berkata “Hari ini kami tutup”. !!!!???. Dan dia juga menulis bahawa “kembali pada 25 April – 9 pagi”.

    Saya kembali pada 25hb April seperti yang wanita itu katakan dan kali ini seorang lelaki lain duduk di resepsi mengatakan bahawa mereka masih tutup untuk hari raya. Saya bertanya kepada mereka mengapa mereka memberitahu saya untuk datang pada hari yang salah dan cara mereka menjawab telah mengesahkan bahawa mereka adalah orang yang memerlukan bantuan lebih daripada semua pesakit mereka. Lelaki itu berkata: “Oh, adakah wanita India yang memberitahu anda untuk datang, oh, dia membuat kesilapan haha.”

    Saya tertanya-tanya bagaimana mereka tidak bertanggungjawab? Dan bagaimana cara bekerja dalam industri kesihatan diterima?

Klinik Kumpulan Medic

  • Address: 71-M, Jalan Memanda 1, Taman Dato Ahmad Razali, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (59)
  • Phone: +60 3-4252 8219
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 1:00 PTG, 2:00–4:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 12:00 PTG
  • Reviews:
    shafidaz zaini
    setahun yang lalu
    Dr Renuka ap Yogalingam
    VERY RUDE DOCTOR!

    I asked if I can accompany an employee for the vaccine inside doctor’s room and a very rude old indian lady doctor said in an overly strong tone “actually you have to wait downstair (ground floor) because of pandemic”. The clinic at 1st floor. What an illogical explanation! Should have told me during registration. The clinic is small and they were actually doing swab test for positive contact and no separate area. No signage whatsoever. I am offended as how the doctor rudely responded to patients and she continued to raise her voice at the counter defending her stand.

    TAK PERNAH JUMPA DOKTOR CAKAP KASAR MACAM NI!

    Aku teman pekerja mak gi vaksin dos ke2. Masa 1st dos, adik aku boleh je teman masuk bilik doktor (doktor lelaki masa tu) so biasalah kalini aku nak teman kat dalam pulak. Doktor, boleh ke saya teman dia? Terus doktor bagitau dgn kasarnya dan suara tingginya “actually you have to wait downstair (ground floor) because of pandemic”. Aku ckp OK then terduduk kejap kat luar eh dia ni suruh aku tunggu kat ground floor tepi jalan ke (klinik ni tingkat 1). Apsal masa register, isi borang semua tak bagitau. Dah aku membebel, doktor tu keluar kat kaunter explain lagi dgn suara tinggi cakap oh ni pandemic kita ada swab patient positve (sambil tunjuk patient tu yg ada kat area reception, kuang ajar doktor ni). Masalahnya cara ko explain kat aku tu mcm aku ni bodoh mcm ko tu doktor kayangan. Tak payahlah pergi sini lagi. Dah bayar mahal, pastu nak dapat layanan mcm ni, terus rasa stress.

    Baguslah pergi klinik lain je.

    Kepada staff klinik, terima kasih tlg explain baik2 tp kalau mcm ni boss you, baik u tukar klinik je untuk kesihatan mental.

    Nurul Nadhrah
    setahun yang lalu
    Ini kali pertama saya jumpa klinik yg diagnosis patient dpn kaunter. Doktor pemalas dan terus mengenakan bayaran rm69 tanpa tgok penyakit saya. Pastu dia cakap quote “ this is not the time for me to come near you” doktor x bertangungjawab. Jangan pegi klinik ni.
    Dream Girl✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Old auntie nurse tu sangat2 baik and friendly layan saya..but the front desk girl yg muda tu sombong…muka dia masam mencuka je..mungkin period la kot ekkk
    Muhammad Zulhaily Muhaimen✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Doktor & staff very friendly. Senang nak berusan dengan klinik ni.
    Yasser Ajaj✭✭
    2 minggu yang lalu
    Klinik itu sendiri bagus,
    Tetapi sebaik sahaja anda ingin mempunyai surat rujukan mereka akan memberikannya kepada anda setelah sekian lama…
    Anda perlu tidur selama 1 hingga 2 jam untuk memilikinya!!

Poliklinik UKM Kesihatan Ampang

  • Address: Lot 1243, Unit B, Ground Floor, Batu 4, Jalan Hulu Klang, Kuala Ampang, 55000 Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (55)

MS Clinic Ampang

  • Address: 2, Jalan 1, Taman Sri Ukay, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (43)

Klinik Medi’zen

  • Address: Ampang Point, 81-G, Lorong Mamanda 1, Ampang Point, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (42)

Fritilla Clinic

  • Address: B2-3, Liberty Arc@Ampang Ukay, Hulu Kelang, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (15)

Klinik Dr Ko Ampang

  • Address: Ampang Point, 73, Jalan Memanda 1, Taman Dato Ahmad Razali, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (10)

Klinik Veda

  • Address: GlaxoSmithKline, Lot 89, Jalan Enggang, Ampang, Ulu Kelang, Ampang, Hulu Langat, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

福安堂

  • Address: 6, Lorong Awan 1, Kuala Ampang, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Poliklinik Dan Surgeri Wanita

  • Address: 32, Jalan Memanda 7, Taman Dato Ahmad Razali, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.5 (50)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Clinic in Ampang, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!

Tags