Klinik Melaka in Melaka
Clinic

10 Clinics with Excellent Reviews in Melaka

Discover the top-rated Clinic in Melaka, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Poliklinik Hidayah

  • Address: 40, Jalan Mutiara Melaka 2, Taman Mutiara Melaka, 75350 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (87)
  • Phone: +60 6-317 2214
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
Klinik Melaka in Melaka
Klinik Melaka in Melaka

5 Replies to 10 Clinics with Excellent Reviews in Melaka

  1. Service yg diberikan terbaik dari segi:

    1. Pembantu klinik yg sopan berbudi bahasa
    2. Ruang menunggu yg selesa.
    3. Doktor yg berbudi bahasa, memberi nasihat dari kesihatan yg memuaskan hati.
    4. Ubat2 yg diberikan memberikan kesan yg baik utk pesakit.

    Semoga Poliklinik Hidayah boleh berikan perkhidmatan yg terbaik sampai bila2 dan berjaya.

  2. doktor peramah, pandai ambik hati anak dgn mhulur mainan. anak sgt terhibur dan selesa utk diperiksa. Penerangan yg jelas mengenai bahaya antibiotik dan ubat batuk pd si kecil yg bawah usia 2tahun. Sebelum ni pergi mana2 klinik swasta tak de expalain pun pasal tu. So alhamdulillah, dgn izin Allah dgn 2x shj pengambilan uabat tahan muntah, anak dah kembali sihat dan cergas. Alhamdulillah. terima kasih Hidayah Medic.

  3. Doc & Staf peramah.. anak pon da tak takut nak pergi klinik.. Doc memberi penerangan yg jelas setiap masalah kesihatan. Staf pon sopan je. Ruang menunggu pon selesa.

  4. Assalamualaikum..just nak review klinik ni memang baik dari segi servis,staff sehingga ke dr…staff yang sopan santun,dr yang menjawab segala pertanyaan pesakit…tidak membiarkan pesakit terkapai2 ,menerangkam segala dengan terperinci…sentiasa follow up keadaan pesakit..kekalkan servis begini

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Average Cost of Clinic Services in Melaka

The average cost of clinic services in Malaysia varies depending on the type of service provided. However, in general, the cost of clinic services in Malaysia is lower than in other countries in Southeast Asia. Here are some examples of the cost of clinic services in Malaysia:

  • General practitioner consultation: RM 50 – RM 100
  • Specialist consultation: RM 100 – RM 200
  • Blood test: RM 50 – RM 100
  • Urine test: RM 20 – RM 50
  • Medications: RM 10 – RM 50

The cost of clinic services in Malaysia can also be covered by health insurance. If you have health insurance, you can contact your insurance company to find out how much your insurance will cover for each type of service.

Here are some tips for saving money on clinic services in Malaysia:

  • Visit clinics that offer discounts for patients with membership cards
  • Visit clinics that offer free consultation services
  • Buy medications at pharmacies that offer discounts
  • Use credit cards that offer discounts for healthcare services

By following these tips, you can save money on clinic services in Malaysia and get quality healthcare.

The 10 Best Clinic near Melaka

Klinik Melaka in Melaka
Klinik Melaka in Melaka

Megaklinik Zahran Cawangan Bandaraya Melaka

  • Address: NO 4, Jalan Lagenda 2, TAMAN 1 LAGENDA, 75400 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (52)
  • Phone: +60 11-6976 5963
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 3:30 PTG
    Ahad: 8:30 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    Nor Ardini Arwan (Nini)
    6 bulan yang lalu
    First of all, saya try clinic ni bcoz tengok reviews semua cantik and tapi tula, dusta je tu semua. Dahlaa yang receptionist tu bebal nak mampos, dah call cakap paper result saya dah siap,then the next 2 days saya mai, boleh pula dia cakap, dia tak paham apa yang saya nak buat actually,aishh,last lah datang sini.
    ieka chin✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Servis sgt baik.. Nurse2 dn doktor sume baik dan lemah lembut.. peramah dn xsombong dgn mak sy…mereka layan dgn baik.. next nak bawak anak vaksin sini je…
    Ridhuan Mdlazim✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Servis laju, sangat puas hati.
    Staff mesra, rasa berbaloi.
    Akan datang lagi sebab panel klinik tempat kerja walaupun jauh sikit dari rumah.
    Muhammad Albarra✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Cantik giler klinik…siap ada ruang kanak kanak…ruang menunggu blh charger fon…doc pun bg penerangan detail..staff mesra dan sejuk je mata pandang..haha..uniform muslimah …best of luck
    Baby AZ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Penjelasan ringkas mengenai pengambilan swab test dan info coranavirus dengan jelas dan baik.doktor dan staf klinik pun baik. Dapat sanitizer free..?

Klinik Salam Kota Melaka

  • Address: No 202-A & 202-B Jalan kampung lapan, seksyen 2, Taman Kenanga, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (37)
  • Phone: +60 18-909 4533
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    Khal Carleid✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Mula2 ingatkan tak ada servis untuk cuci telinga, rupanya ada. Bagus dah dekat dengan rumah.
    Surrayya Rossady✭✭✭✭✭
    seminggu yang lalu
    Klinik paling terbaik pernah pergi di Melaka.Dr dengan staff yang sangat peramah dah n sopan santun.penerangan yang bagus.
    faiezluqman azhar✭✭✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Klinik yg ceria,cozy n comfy..doktor dan staff klinik amat membantu pesakit yg datang dengan senyuman dan layanan yg terbaik! Recommended to those nearby kampung lapan n tengkera.. harga yg dicharge pun mampu utk semua lapis masyarakat setempat.
    Madzqiram Mazman✭✭✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Klinik SALAM Kota Melaka Terbaik. Klinik sangat selesa, staff sangat peramah dan tempat yang bersih. Doktor menerangkan penyakit dengan jelas dan senang faham, tidak mcm klinik lain. Highly Recommended ✨✨✨✨✨.
    Nurul Lalola✭✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Klinik yang cantik dan selesa sgt. Yang nak bawak anak2 jangan risau ada disediakan tempat mainan budak sekali boleh lah anak2 main sementara tunggu giliran. Doc n staf sangat baik dan mesra. Harga berpatutan. Recommended ????

Spring Clinic Melaka (Klinik Spring Melaka)

  • Address: No.68 (Ground Floor), Jalan MP 10 Taman Merdeka Permai, Batu Berendam, Hang Tuah Jaya, 75350 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (27)

Poliklinik Merdeka

  • Address: 74, Jalan pegaga, Taman Merdeka, 75350 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (24)

Poliklinik Medic

  • Address: 9, Jalan Kota Laksamana 1/2, Taman Seri Serindit, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (12)

Klinik Lim & Tan (Melaka) Sdn. Bhd.

  • Address: 67, Jalan Bendahara, Kampung Jawa, 75100 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (6)

Klinik Stellar ( Stellar Clinic Melaka )

  • Address: No 15 & 17, Jalan KSB 13, Taman Kota Syahbandar, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (2)

Klinik Melaka Jaya

  • Address: 36, Jalan Melaka Raya 14, Taman Melaka Raya, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Klinik Melaka

  • Address: 68, Jalan Mutiara Melaka 2, Taman Mutiara Melaka, 75350 Batu Berendam, Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.1 (96)

MED HEALTH CLINIC AND SURGERY

  • Address: NO 21 & 23, JALAN KRISTAL MERAH 2, Taman Limbongan Permai, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (45)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Clinic in Melaka, please leave a comment below. We would love to hear from you!

Tags