Klinik Kota Masai in Pasir Gudang
Clinic

10 Clinics with Top-notch Reviews near Pasir Gudang

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Clinic in Pasir Gudang, Malaysia.

Klinik Keluarga i-Sihat Pasir Gudang

  • Address: 12, Jalan Serangkai 18, Taman Bukit Dahlia, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (89)
  • Phone: +60 7-255 0571
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 10:00 PTG
Klinik Kota Masai in Pasir Gudang
Klinik Kota Masai in Pasir Gudang

5 Replies to 10 Clinics with Top-notch Reviews near Pasir Gudang

  1. staff di reception sangat2 rude..!! nama staff :AYU.. marah patient atas system problem dan tak solvekan dgn segera…langsung tiada budi bahasa..marah patient depan patient yang lain. bercakap dengan rection muka yang sangat annoying. minta jasa baik management untuk tukar kn posisi beliau sebab 1st patient masuk akan pergi ke receptionist..

  2. staff tak friendly, doctor penipuu suka makan duit orang , bayar deposit 4k lepastu
    cakap bayar 1k. setiap bulan bayar braces mahal. cas mahal2 gigi tk cantik punn . HARAP MAKLUM SEMUA JGN TERTIPUU DKT KELINK NIE ! ??????

  3. Sebelum datang dah call tanya ada tak khidmat xray, bila sampai dah daftar di kaunter dah tunggu,staff gelak² je panggil kata xray tiada. Buat main pelanggan je klinik ni.

  4. Saya tinggal di Selangor dan telah pergi ke Klinik tersebut pada petang 8hb Apr 2023 (jam lebih kurang pukul 5) untuk buat Covid-19 RTK untuk anak saya yang didapati positif semasa ujian selfkit sebelum masuk asrama. Namun tak berjaya dapatkan khidmat kerana test hanya ada sehingga pukul 5 pm. Saya maklum dan okay dgn info tersebut. Cuma, ada seorang staff bahagian kaunter (berkulit separa gelap) terangkan dengan cara yang tidak berhemah dan acuh tak acuh. Saya masih boleh bertoleransi lagi dan bagitau saya dari luar dan tanya mana klinik lain yang berdekatan atau ada servis RTK. Dia hanya jawab tidak tahu. Mujur ada seorang staff kaunter (berkulit cerah dan manis orangnya) tolong saya tunjukkan klinik berhampiran yang menawarkan khidmat RTK. Saya tengok dua staff kaunter ni sangat2 berbeza. Lebih elok sekiranya staff kaunter yang acuh tak acuh dengan saya tu bersifat macam staff yang seorang lagi. Kejadian serupa berlaku ttg layanan staff kaunter pada hari ini (10 apr 2023) melalui panggilan telefon. Saya inform nak ambil ubat untuk anak yang dijangkiti Covid-19, untuk mudahkan ayah saya yang berusia 65 tahun dtg ambil, saya minta untuk daftar secara dalam talian, namun ditolak kerana diberitahu pesakit terlalu ramai dan mereka sibuk dan melalui suara dlm talian tu saya bole cam suara staff kaunter pertama pada 8hb. Saya ada juga buat survey dengan kawan2 yang tinggal disana dan kadang-kadang mereka mendapat layanan yang sama seperti saya hadap. Untuk pihak pengurusan, please focus pada kepentingan staff dan kebajikan staff terlebih dahulu. Staff yang happy akan ikhlas bekerja dan tidak akan layan pelanggan dengan acuh tak acuh dan suara yang kurang sesuai. Saya harap komen saya dipandang dari segi positif dan membina kearah penambahbaikkan servis di sana. Ulasan untuk doktor, rata-rata semua positif dan itu yang membuatkan ramai pelanggan atau pesakit suka dengan klinik ini. Diharap, management n customer service skill itu perlu diberi pendekatan lebih.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Common Medical Checks Provided by Clinics in Pasir Gudang

The type of medical check that most clinics support services vary depending on the clinic you visit in Pasir Gudang area, but some common ones include:

  • Wellness checkup: This is a general health assessment that is typically performed once a year. It includes a physical exam, blood tests, and a review of your medical history.
  • Urgent care: This is a type of medical care that is provided for non-life-threatening conditions. It is typically offered at clinics that are open 24 hours a day, 7 days a week.
  • Pediatric care: This is a type of medical care that is specifically designed for children. It is typically offered at clinics that are staffed by doctors and nurses who have experience in caring for children.
  • Women’s health: This is a type of medical care that is specifically designed for women. It includes services such as well-woman exams, prenatal care, and contraception.
  • Mental health: This is a type of medical care that is designed to address mental health concerns such as anxiety, depression, and addiction. It is typically offered at clinics that are staffed by psychiatrists, psychologists, and therapists.

If you are not sure what type of medical check you need, you should talk to your doctor. They can help you determine the best course of action for your individual needs.

Here are some additional tips for finding a clinic that offers the medical check you need:

  • Ask your doctor for a recommendation. Your doctor will be familiar with the clinics in your area and can recommend one that is a good fit for you.
  • Look online. Many clinics list the types of medical checks they offer on their websites. You can also search for clinics in your area that offer specific services.
  • Call around. Once you have a few clinics in mind, call them to inquire about the medical checks they offer.

The 10 Best Clinic near Pasir Gudang

Klinik Kota Masai in Pasir Gudang
Klinik Kota Masai in Pasir Gudang

KLINIK ATS & SURGERI (KOTA MASAI)

  • Address: 18A,Ground floor, Jln Ekoperniagaan 10, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (45)
  • Phone: +60 7-255 0018
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 11:30 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 11:30 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 11:30 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 11:30 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 11:30 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 11:30 PTG
    Ahad: 8:30 PG – 11:30 PTG
  • Reviews:
    hazwani Ahmad✭✭✭✭✭
    seminggu yang lalu
    Doktor n staff sgtla peramah…walaupun ramai pesakit dtg tetap layan dengan baik..dtg klinik sbb nk check telinga je..habis dia cuci siap2..terus clean n clear pendengaran..terus HD sound..harga yg dikenakan pun ok je..
    Cikgu Lizs✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Terima Kasih Dr Thiaga hampir 2 bulan merawat emak saya yang menghidap kecing manis, jari tangan hampir dipotong. Alhamdulillah mak saya telah sembuh sepenuhnya.. Sehingga sekarang, mak saya masih meneruskan checkup bulanan. Doktor yang sangat baik, sentiasa memberi penjelasan yang jelas kepada pesakit dan staff yang sangat mesra…
    Mohd Fitri✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Klinik terbaik.. Doctor yang Sgt membantu.. Nurse yg peramah..???
    Azmeer Syah✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Klinik yg sngt bagus
    Jay Rocks✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Pemeriksaan Pemeriksaan Kesihatan yang sangat terperinci, Doc Thiaga yang penyabar dan cerewet, tambahan yang besar untuk kemudahan pengimbasan jantung (satu-satunya sebab saya memilih untuk membuat pemeriksaan perubatan saya di sini dan bukannya yang lain).

    Jururawat yang ditemui dalam kedua-dua sesi yang berbeza juga memberi saya pengalaman dan bimbingan yang baik semasa mengunjungi klinik ATS di Kota Masai ini.

    BIG THUMBS UP untuk perkhidmatan dan pengalaman keseluruhan. Disyorkan!

Klinik Johor

  • Address: 2-1A, Jalan Bandar, Pusat Perdagangan Pasir Gudang, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (34)
  • Phone: +60 7-276 7461
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    Sarinah Manaf✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Overall very good. Dr and staff semua baik n bagus
    AINAA FARHANA RAMLI
    7 bulan yang lalu
    Staff tidak mesra pelanggan. Dua hari berturut-turut datang layanan memang teruk dan kasar.
    suhaimi abdul ghani
    4 tahun yang lalu
    Dtg pukul 2pg sebab senak perut teramat dari ptg sampai ke mlm sampai takleh tido. Sampai klinik Doctor layan mcm nak tak nak. Kalu tak sakit takdenya aku nak dtg pukul 2 pg….adoyai…Nurse pulak bagi ubat tak explain langsung pasal ubat, bila aku tanya pasal ubat, nurse jawab pun mcm nak taknak. Doctor nurse muka ketat semacam. Kalu rasa tak mampu nak 24jam, baik takyah buatla. Memang tak pegi lagi lah klinik ni lagi…mcm hampeh…
    Adibah Mashudi✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Doktor ok, tp staff dekat kaunter mcm nk x nak je layan. Terpaksa pergi klinik ni sbb klinik panel company 24jam.klau x, mmg pergi klinik lain.
    Ahmad Nizam Abdul Rahman✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Service pantas..mesra alami

Amd Clinic Pasir Gudang

  • Address: 71, Jalan Serangkai 4, Taman Bukit Dahlia, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (29)

KLINIK JOY

  • Address: 5A, Jln Ekoperniagaan 7, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (27)

Poliklinik Perdana

  • Address: 55D, Jalan Pengkalan 5, Taman Pasir Emas, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (15)

Klinik Medivantage

  • Address: 25A, Jalan Jambu 1, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (9)

Klinik Mulia Pasir Gudang

  • Address: 12, Jalan 9/12, Perjiranan 9 Taman Air Biru, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (8)

Klinik Desa Kampung Pasir Putih

  • Address: Jalan Muafakat, Kampung Pasir Putih, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (2)

Klinik Primer Cherang Pasir Gudang

  • Address: No. 2A (Tingkat Bawah dan Mezzanine Floor, Jalan Jambu 6, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (2)

Mmhe Penawar Clinic

  • Address: PLO 3, Jalan Pekeliling, P.O. Box 77, Pasir Gudang, Johor Bahru, 81700, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Clinic in Pasir Gudang, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!