Klinik Ong & Seah in Teluk Intan
Clinic

10 Clinics with Top-notch Reviews near Teluk Intan

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Clinic in Teluk Intan, Malaysia.

KLINIK HAPPY FAMILY

  • Address: NO 20,LORONG MERBUK, 4, Jalan Sultan Abdullah, Taman Merbuk, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (153)
  • Phone: +60 16-605 1833
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
Klinik Ong & Seah in Teluk Intan
Klinik Ong & Seah in Teluk Intan

5 Replies to 10 Clinics with Top-notch Reviews near Teluk Intan

  1. Ultrasound baby (gender reveal) klinik jam 8 pg dah buka , frontdesk & doctor sangat bagus .. mesin scan baby pun cantik , clear .. persekitaran bersih .. nanti nak scan muka baby pulak hehe .. btw saya scan gender 20weeks .. sangat recommended untuk buat rawatan di sini ?????????? harga utk scan gender RM60 ..

  2. Buat 2D scan utk baby.. doc explain jelas… Mula2 doc da nmpk gender bby tp bila doc nk snap gmbar dia smpan eh2 da nyorok trus duk blkg dia xnk ke depn lg???

  3. Doc & staff very nice & friendly. I datang for the first time for checkup scan baby. Doc explain everything details about my early pregnancy. Sangat bagus . Recommended. For my scan tk brapa nampak but doc usaha jugak untuk bagi nampak baby i. So awak semua boleh datang ke klinik ni. ? very good !

  4. Doc sini sangat peramah, beri perhatian 100% dan banyak memberi penerangan. Rekomen datang sini.

  5. Cuti raya haji banyak klinik tutup, terjumpa Klinik Happy Family sbb tengok review 5 star. Ternyata servis sangat bagus. Staff dan doktor sangat peramah. Kind & soft spoken. Doktor check dgn detail bukan sekadar sambil lewa dan bagi ubat je. Adik dehydrated dan doktor advice untuk drip. Alhamdulillah okay. Harga berpatutan dgn servis. Really recommended ??

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Common Medical Checks Provided by Clinics in Teluk Intan

The type of medical check that most clinics support services vary depending on the clinic you visit in Teluk Intan area, but some common ones include:

  • Wellness checkup: This is a general health assessment that is typically performed once a year. It includes a physical exam, blood tests, and a review of your medical history.
  • Urgent care: This is a type of medical care that is provided for non-life-threatening conditions. It is typically offered at clinics that are open 24 hours a day, 7 days a week.
  • Pediatric care: This is a type of medical care that is specifically designed for children. It is typically offered at clinics that are staffed by doctors and nurses who have experience in caring for children.
  • Women’s health: This is a type of medical care that is specifically designed for women. It includes services such as well-woman exams, prenatal care, and contraception.
  • Mental health: This is a type of medical care that is designed to address mental health concerns such as anxiety, depression, and addiction. It is typically offered at clinics that are staffed by psychiatrists, psychologists, and therapists.

If you are not sure what type of medical check you need, you should talk to your doctor. They can help you determine the best course of action for your individual needs.

Here are some additional tips for finding a clinic that offers the medical check you need:

  • Ask your doctor for a recommendation. Your doctor will be familiar with the clinics in your area and can recommend one that is a good fit for you.
  • Look online. Many clinics list the types of medical checks they offer on their websites. You can also search for clinics in your area that offer specific services.
  • Call around. Once you have a few clinics in mind, call them to inquire about the medical checks they offer.

The 10 Best Clinic near Teluk Intan

Klinik Ong & Seah in Teluk Intan
Klinik Ong & Seah in Teluk Intan

Klinik Dr Ko Teluk Intan

  • Address: 1A Ground Floor, Lorong 1, Taman Orkid, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (45)
  • Phone: +60 5-623 7188
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    iziyani atiqah✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Alhamdulillah ubat sngat sesuai dengan kulit anak yg eczema. Service cepat dan bagus.Layanan dan dan explaination yang sangat baik.
    atqhshr✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    alhamdulillah kulit anak seminggu dah okay selepas kena eczema dengan treatment di dr ko . layanan staff sangat terbaik . very recomended ??❤️❤️❤️❤️
    Latib Rahman✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Layanan di sini sangat bagus. Ubat ubatan yang membantu. Masalah kulit saya juga sudah selesai setelah mendapatkan rawatan di sini. Terima kasih ye
    afiqah amin✭✭✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Alhamdulillah , selepas sebulan dah boleh nampak perubahan . Thankyou Dr.Ko ?
    Wendy Ha✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Dr Kow adalah seorang doktor yang prihatin dan bertanggungjawab. Dia mendiagnosis pesakit dengan teliti dan menyatakan dengan tepat apakah penyakit atau punca masalah. Saya mengalami masalah jerawat dan kulit selama kira-kira 10 tahun+ dan pernah ke banyak klinik lain juga tetapi ia hanya mampu merawat simptom tetapi bukan puncanya. Selepas melawat Klinik DR KO di Teluk Intan selama kira-kira sebulan, kulit saya semakin baik selepas mengambil ubat untuk jerawat dan alahan kulit. Ahli terapi mereka juga mempunyai kemahiran tangan yang baik dalam rawatan muka. Sangat disyorkan dan akan melawat sekali lagi.

Klinik Lai & Tan

  • Address: 89-D, Jalan Changkat Jong, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (29)
  • Phone: +60 5-622 8982
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Ahad: 5:00–9:00 PTG
  • Reviews:
    Jeyasreedharan Letchumanan✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Saya dari KL dan singgah ke klinik ini semasa menghadiri majlis perkahwinan kawan saya di Teluk Intan. Klinik ini sangat bersih dan moden. Kakitangan kaunter sangat sopan dan membantu. Masa menunggu tidak terlalu lama. Klinik ini mempunyai doktor wanita dan dia sangat profesional dan mengambil berat terhadap pesakit. Saya sangat kagum dengan doktor dan cara dia merawat saya. Klinik ini menjual ubat-ubatan berkualiti tinggi. Klinik dan rawatan yang baik. Sangat bagus ??????
    Zulkifli Ibrahim✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Terbaik.layanan yang mesra dan semua staff dan doktor baik.
    muhamad aizad✭✭✭✭✭
    seminggu yang lalu
    Tempat yang selesa,ubat yang terbaik diberi,layanan baik????
    Gee Ahmad✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Layanan serta servis dari doktor & staff yang sangat baik dan membantu.
    Rawatan yg diberikan terbaik & saya dapat pulih dalam tempoh yang singkat melalui ubat² yang diberikan.
    Terima kasih membantu.
    kurt sudin✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Selesa berurusan kerana x perlu menunggu lama

Klinik Razak

  • Address: Jalan Intan 2, Bandar Baru Teluk Intan, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (28)

Klinik Jasbir

  • Address: Jalan Sultan Abdullah, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (18)

Klinik Kl Lau

  • Address: Jalan Sultan Abdullah, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (15)

Klinik Al-Amin Kampung Bahagia Teluk Intan

  • Address: No. 2,Susur Ceria, Taman Ceria, Jalan Sungai Manik, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (12)

KLINIK JANNAH TELUK INTAN

  • Address: No. 3-A, Lorong 1, Jalan Maharajalela, Taman Mewah, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (8)

KLINIK CHAN

  • Address: No. 3G, Laluan Sentral Intan, Pusat Komersial, Sentral Intan, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (3)

Polikelinik Chan

  • Address: No. 47, Jalan Raja, 36000 Teluk Intan, PerakNo. 47, Jalan Raja, 36000, Teluk Intan, Perak, 36000, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (3)

Klinik 1 Malaysia

  • Address: Kampung Sungai Buloh Batu Tujoh, 36000 Teluk Intan, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (2)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Clinic in Teluk Intan, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!