Klinik Comfort in Klang
Clinic

10 Exceptional Clinics in Klang

Here is a list of the best Clinic in Klang, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Klinik Bandaran Klang

  • Address: 33, Jalan Raja Hassan, Kawasan 18, 41400 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (22)
  • Phone: +60 3-3359 3653
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 7:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 7:00 PTG

Klinik Comfort in Klang
Klinik Comfort in Klang

5 Replies to 10 Exceptional Clinics in Klang

  1. Klinik yang sangat bersih dan luas. Doktor wan hilmi memang terbaik. staff friendly. Penerangan yang sangat jelas dan mudah difahami daripada doktor. Akan datang lagi utk mendapatkan rawatan disini.

  2. the best clin in klang. Dr Wan and Dr Umar sgt hebat masyaAllah . 2 2 graduan Universiti AlAzhar. 2in1 package rawatan klin dpt ilmu agama pn bole dpt tnpa charge. semua procedure boleh buat nak khatan bole kt sini confirm terbaik??

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Common Medical Checks Provided by Clinics in Klang

The type of medical check that most clinics support services vary depending on the clinic you visit in Klang area, but some common ones include:

  • Wellness checkup: This is a general health assessment that is typically performed once a year. It includes a physical exam, blood tests, and a review of your medical history.
  • Urgent care: This is a type of medical care that is provided for non-life-threatening conditions. It is typically offered at clinics that are open 24 hours a day, 7 days a week.
  • Pediatric care: This is a type of medical care that is specifically designed for children. It is typically offered at clinics that are staffed by doctors and nurses who have experience in caring for children.
  • Women’s health: This is a type of medical care that is specifically designed for women. It includes services such as well-woman exams, prenatal care, and contraception.
  • Mental health: This is a type of medical care that is designed to address mental health concerns such as anxiety, depression, and addiction. It is typically offered at clinics that are staffed by psychiatrists, psychologists, and therapists.

If you are not sure what type of medical check you need, you should talk to your doctor. They can help you determine the best course of action for your individual needs.

Here are some additional tips for finding a clinic that offers the medical check you need:

  • Ask your doctor for a recommendation. Your doctor will be familiar with the clinics in your area and can recommend one that is a good fit for you.
  • Look online. Many clinics list the types of medical checks they offer on their websites. You can also search for clinics in your area that offer specific services.
  • Call around. Once you have a few clinics in mind, call them to inquire about the medical checks they offer.

The 10 Best Clinic near Klang

Klinik Comfort in Klang
Klinik Comfort in Klang

Klinik Nanda

  • Address: 33, Jalan Dato Hamzah, Kawasan 1, 41000 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (21)
  • Phone: +60 3-3372 8881
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By kuka 8
    4 tahun yang lalu
    Aritu pegi ckp cirit birit teruk doktornya yg laki tu periksa nak taknak je pastu ckp xda ap2 n cirit biasa je..pastu bertekak dengan doktornya pasal dah barai nak keja so mintaklah mc..doktornya cakap pegi periksa hospital kalu nak mc…bila pegi manipal hospital bukit tggi doktornya periksa balik ari yang sama selepas pegi klinik nanda ni baru tahu keracunan makanan n banyak jugakla di suntiknya..baru ok skt lps tu…(drpd pagi smp mlm cirit tak berhenti n muntah berkali-kali masih cakap cirit biasa lagi..memang aku buang panel ni pasal buat kerja macam sijil beli je..nasib tak jadi apa2 kat aku..doktor entah apa2)
    By Kusnul Ratna ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Semoga alloh permudahkan urusan sye
    By Sai Hema ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Dr Jack sangat merendah diri, penyayang dan profesional! Pemeriksaan yang sangat teliti dengan ubat-ubatan yang baik diberikan pada harga yang berpatutan. Doktor yang sangat berpengetahuan dalam ortopedik juga. Jururawat yang mesra… benar-benar gembira dengan lawatan itu!
    By Yeows Daughter
    4 bulan yang lalu
    Operation hour in google 8am – 10pm, clinic tulis 24hours , saya sampai klinik 7.45am and the receptionist told me that doc masuk 9am🥹, buang masa dtg
    By Hemawathy Krishnamoorthy
    10 bulan yang lalu
    Doktor tidak memeriksa dengan baik. Hanya periksa suhu dan tanya beberapa soalan dan beri ubat. Juga di kaunter berkata saya sudah mempunyai ubat jenis itu tetapi masih jururawat di sana berkata tidak boleh membatalkan dalam sistem dan meminta saya membayar jumlahnya. Perkhidmatan yang teruk.

Klinik Medijaya Centro Klang

  • Address: Lot S105, 2nd Floor, Centro Klang, 8 Jalan Batu Tiga Lama, Selangor, 41300 Klang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (5)
  • Phone: +60 3-3359 2499
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 8:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 8:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 8:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 8:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 8:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Mira Masdar ✭✭
    7 bulan yang lalu
    Adik I pergi hr tu sbb tgk rate 5 star, jantung laju bacaan 100 + tapi doc kata OK OK je. Tak semua pesakit yg dtg tu tak tau baca bp monitor tu ek.. Lps tu kami pergi klinik lain Alhamdulillah ada doc yg peka pasal jantung laju ni.
    By Saadah Omar ✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    LAYAN TIPTOP
    By Yitpeng Ong ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Saya pergi ke Klinik Medijaya dua kali untuk ujian RTK dan telah dihadiri oleh Dr Lau. Dia peramah dan profesional. Kakitangan juga sangat membantu dan mesra. Saya membuat pertanyaan mengenai klinik Medijaya di Ipoh. Mereka bersusah payah untuk menghubungi Ipoh dan memberikan saya butiran yang lebih daripada cukup yang saya perlukan ❤️.
    By Wong Dodokan ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    By Azura Rahim ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu

Klinik S. L. Ma

  • Address: 18, Lorong Gopeng, Off, Jalan Goh Hock Huat, 41400 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (3)

Klinik Chan

  • Address: 70g, Jalan Raya Barat, Kawasan 1, 41000 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (3)

Klinik Dan Surgeri Bukit Tinggi

  • Address: 58-00, 1, Lrg Batu Nilam 4a, Bandar Bukit Tinggi 1, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.5 (72)

Klinik Mediviron | Bukit Tinggi Klang

  • Address: 42, Lorong Batu Nilam 4b, Bandar Bukit Tinggi 1, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 2.5 (51)

Klinik Ng & Lew

  • Address: 52, Lorong Batu Nilam 21A, Bandar Bukit Tinggi 2, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 2.8 (26)

Klinik Mediviron Klang (Tmn Eng Ann – KMEA)

  • Address: No. 36, Jalan Kasawari 8, Taman Eng Ann, 41150 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 2.7 (22)

Klinik Mediviron Bandar Botanic Klang

  • Address: 45, Jalan Mahogani 5, Bandar Botanik, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.5 (21)

Klinik Mediviron Klang

  • Address: 4, Lorong Tiara 1a, Kawasan 17, 41150 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.4 (19)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Clinic in Klang, please leave a comment below. We would love to hear from you!

Tags