Klinik Sabah in Kota Kinabalu
Clinic

10 Exceptional Clinics in Kota Kinabalu

Discover the top-rated Clinic in Kota Kinabalu, Malaysia, recognized and praised by online customers.

MyClinicPlus

  • Address: Lot No.7 ( DBKK No. D-G-1 ) , Ground Floor , Block B , Luyang Plaza, Lorong Angsa 1, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (47)
  • Phone: +60 88-273 587
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 7:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 7:00 PTG
Klinik Sabah in Kota Kinabalu
Klinik Sabah in Kota Kinabalu

5 Replies to 10 Exceptional Clinics in Kota Kinabalu

  1. Ini adalah klinik terbaik yang pernah saya kunjungi. Ia berbeza dengan klinik/poliklinik konvensional biasa. Suasana yang baik, saya tidak benar-benar merasakan saya adalah pesakit ketika saya masuk. Ia sangat bersih dan selesa.

    Doktor memberi nasihat perubatan seolah-olah dia adalah kawan saya. Nasihat yang baik oleh doktor dari aspek yang berbeza, pendapat yang tidak berat sebelah diberikan kepada saya yang bagus.

  2. Saya berada di sini bersama pasangan saya dalam perjalanan dan malangnya mempunyai pepijat perjalanan yang berkaitan. Kebimbangan awal saya adalah dengan cuba mencari Doktor yang boleh memahami bahasa Inggeris saya (kerana saya bergelut semasa dalam perjalanan kerana loghat saya). Sangat gembira kerana saya terjumpa Klinik Saya di Instagram dan menempah perundingan dengan Dr Yu (dia tinggal di Australia dan biasa dengan loghat Aussie saya – kebetulan!). Mengakui simptom saya dan merujuk rawatan yang betul. Terima kasih banyak,

  3. Kedua-dua doktor mesra, membantu dan sabar semasa berunding. mereka mempunyai pembuat kopi dengan biji kopi yang berkualiti dan anda sebenarnya boleh membuatnya sendiri secara percuma. teh juga disediakan. pada hari yang baik, mereka juga mempunyai buah-buahan di meja menunggu mereka untuk pelanggan mereka; kebetulan ada sikat pisang masa aku kat sana. bercakap tentang perkhidmatan yang baik! secara keseluruhan, doktor yang berpengetahuan dan sangat disyorkan. paling penting, PALING MURAH di bandar!

  4. Hospital ni memang baik hati dan hospital terbaru.
    Terdapat doktor yang kacak dan jururawat yang cantik.
    Saya rasa ini adalah hospital terbaik di KK.

    PS. Doktor dan jururawat, terima kasih atas bantuan anda dan kopi yang lazat.

  5. Pengalaman yang menyenangkan. Dilayan oleh Dr Ooi. Seorang doktor yang peramah, baik dan tidak mementingkan diri sendiri. Jururawat pun bagus. Persekitaran klinik selesa dengan bayaran yang berpatutan. Secara keseluruhan ia adalah tempat yang bagus dengan air yang banyak dan sudut kopi. Ya, tidak lupa juga tandasnya sangat bersih. Akhir sekali, cadangan penambahbaikan, pesakit akan gembira menerima bil perubatan terperinci untuk rujukan masa depan dan lain-lain.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Average Cost of Clinic Services in Kota Kinabalu

The average cost of clinic services in Malaysia varies depending on the type of service provided. However, in general, the cost of clinic services in Malaysia is lower than in other countries in Southeast Asia. Here are some examples of the cost of clinic services in Malaysia:

  • General practitioner consultation: RM 50 – RM 100
  • Specialist consultation: RM 100 – RM 200
  • Blood test: RM 50 – RM 100
  • Urine test: RM 20 – RM 50
  • Medications: RM 10 – RM 50

The cost of clinic services in Malaysia can also be covered by health insurance. If you have health insurance, you can contact your insurance company to find out how much your insurance will cover for each type of service.

Here are some tips for saving money on clinic services in Malaysia:

  • Visit clinics that offer discounts for patients with membership cards
  • Visit clinics that offer free consultation services
  • Buy medications at pharmacies that offer discounts
  • Use credit cards that offer discounts for healthcare services

By following these tips, you can save money on clinic services in Malaysia and get quality healthcare.

The 10 Best Clinic near Kota Kinabalu

Klinik Sabah in Kota Kinabalu
Klinik Sabah in Kota Kinabalu

Medipro Clinic and Surgery

  • Address: Lrg Seroja 1, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (38)
  • Phone: +60 17-339 7148
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 6:00 PTG
  • Reviews:
    Mary May✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Tanniah kepada staff di klinik Medipro terutama kepada Ronieta yang sangat prihatin dengan pesakit dan memberikan perkhidmatan cemelang. Terima Kasih
    Jom Jimat✭✭
    setahun yang lalu
    Sampai klinik mau buat saliva test pada 5.40pm tp staff cakap sudah tutup jam 5pm lagi. Mana satu betul tutup jam 5pm atau jam 6pm?
    mazeri P.✭✭✭
    setahun yang lalu
    Terbaik
    MirulOnTheWall 93✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Doktor menerangkan semuanya dengan jelas. Persekitaran klinik yang bersih dan tenang. Semua kakitangan sangat ramah dan membantu. Amat disyorkan.
    Farris Jamawi✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Sebuah klinik yang sangat selesa, bersih dan bagus.
    Kakitangan sangat sopan dan membantu.
    Doktor sangat bertanggungjawab, prihatin yang akan menerangkan dan merawat pesakit dengan baik.
    Sangat berpuas hati dan mencadangkan orang lain untuk datang ke klinik ini.

Klinik Dr. Suzain

  • Address: Lot 4, Wisma Yakin, Jalan Datuk Salleh Sulong, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (33)
  • Phone: +60 88-223 185
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 8:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 8:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 2:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 5:00 PTG
  • Reviews:
    Peren Lee✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Doktor mesra,caj pun agak murah berbanding klinik lain, tapi peralatan tak berapa cukup,nak scan tiada.Doktor wanita,sesuai utk pesakit wanita yg nk discuss perkara private
    Mohd hisyam Arbarli✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Terbaik.. staf n doktor yg peramah. harga berpatutan serta ubat yg d bagi dgn izin Allah mmng berkesan..
    PILOT DARAT D’ MAYA
    4 tahun yang lalu
    Doktor & beberapa pembantu doktor melakukan perkhidmatan yang bagus & cemerlang.Cuma ada sesetengah daripada pembantu doktor yang kurang memberikan layanan yang sepatutnya kepada pelanggan & lebih kepada melayan emosi diri sendiri.sebagai seorang yang professional yang menawarkan perkhidmatan kepada masyarakat pelanggan perlulah sentiasa diutamakan walaupun pelanggan tersebut melakukan beberapa perkara ataupun kesalahan.namun apa salahnya sekiranya pelanggan tersebut sudah meminta maaf terlebih dahulu atas kesalahan yang dilakukan.Diharapkan dapat menambah baik lagi dalam aspek memahami pelanggan.Maaf atas sebarang kesilapan☺️.sebagai peringatan untuk diri saya sendiri✌?
    Dayang Zulafizah✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Team ramah tamah x boleh bawa bincang ? The best clinic ever ❤️❤️❤️
    Priyasree Suryanarayana
    dalam minggu lalu
    Ini adalah klinik termahal yang pernah saya kunjungi dalam hidup saya. Ayah dan adik saya kedua-duanya sakit tetapi tidak demam. Tiada ujian dilakukan. Hanya menerima konsultasi doktor dan ubat-ubatan dan kami dikenakan bayaran RM 240. Sangat mahal, saya harap seseorang telah memberi amaran kepada saya tentang perkara ini. Kami dari semenanjung dan kami berada di KK untuk bercuti dan saya tidak pasti jika mereka mempunyai harga yang berbeza untuk pengembara tetapi cajnya sangat mahal.

Klinik Malaysia (Cawangan Jln Pantai)

  • Address: lot 85, 88000, Jalan Gaya, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (26)

DamaiMedic Klinik & Surgeri

  • Address: 88450 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (21)

Klinik Sabah

  • Address: 1st Floor, 8, Jalan Pantai, Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (21)

Klinik Malaysia

  • Address: Ground Floor. 5, Jalan Tuaran Mile 5 1/2, Lorong Kurma, 88450 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (15)

Klinik Signal Hill

  • Address: S04 The Peak Suites, Jalan Signal Hill Park, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (14)

Medisinar Klinik&Surgeri Lintas Square

  • Address: Block B, Ground Floor, Lintas Square, B-11-0,Lot 11, Jln Lintas, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (13)

Klinik KM Damai

  • Address: Ground Floor Lot 7, Block A, Lorong Damai Point, Luyang Commercial Centre, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (11)

Sinsuran Clinic

  • Address: 1st Floor, Lot 10, Block J, Sinsuran, P.O.Box 10870, Kota Kinabalu, Kota Kinabalu, 88300, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (8)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Clinic in Kota Kinabalu, please leave a comment below. We would love to hear from you!