Taiping Specialist Clinic in Taiping
Clinic

10 Exceptional Clinics in Taiping

Here is a list of the best Clinic in Taiping, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Klinik Majid

  • Address: 198, Jalan Kota, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (26)
  • Phone: +60 5-808 0840
Taiping Specialist Clinic in Taiping
Taiping Specialist Clinic in Taiping

5 Replies to 10 Exceptional Clinics in Taiping

  1. Doc baik sgt… N then ubat pon mmg serasi… Mmg dtg klinik ni dari kecik smpai besar…cuma kdg agak sukar untuk mencari parking.

  2. Doc mmg sangat baik, tp staff yg kje tu nth ap² prngai, kita nk byar total 30rgt, then i bg 50rgt, pstu dia kata xde duit kecik, i tnya blh transfer ke, dorg jwb dgn nada yg rude kata xblh, pstu dgn nada yg rude jgk sruh kita g cri duit kecik bru blh amik ubat..tolong ubah sikap ye n ubah sistem, spya boleh transfer duit.. korang yg xde duit baki, then nk marah pesakit?hmm

  3. very RUDE doctor! ingat lagi that day i feel tak sedap badan then i try test use clear blue, YES! mmg i pregnant 1weeks. then i mcm excited & tak tahu nak pergi klinik mana utk sahkan i pregnant. then my husband ajak i pergi KLINIK DR MAJID ni, sbb all family dia mmg pergi situ. so i pun follow dgr excitednya & i also nk check jari i dia mcm alergic apa tah time tu. then bila i masuk, i cerita all semua kat dr tu dia mcm senyum sinis then dia tanya, “how u tahu u pregnant” “mustahil” blablabbla… then test mmg naik samar2 time tu, yelah baru 1weeks then test pakai yg biasa tu mmg samar lah, dia jerit ckp “SEE! U R NOT PREGNANT” in front my husband, i betul2 touching, then i cerita pasal i punya jari dia kata dkt i “INI PENYAKIT MENGADA!” sorry dr u r to much!! mmg aku takkan maafkan hang sumpah aku cakap, see me laaa….

  4. For those under panel PM care, better you go to Klinik Anda Taiping.

    Selain drpd ubatan lain² yg saya dapat drpd 2 klinik ini, perbezaan paling ketara ialah:

    Dkt sini lozenges utk sakit tekak saya dpt 4 biji instead of 10 biji.
    Brand: Sunward Sunquadin

    Di Klinik Anda, dpt Difflam forte throat spray. Much more better spray drpd lozenges.

    Consultation ok, cuma ubatan saja yg low.

  5. Doktor okay. Dari dulu lagi memang suka doktor ni. Harga pun rasanya paling murah dari klinik lain di taiping. Cuma satu je kena improve, staf minta customer pergi tukar duit sendiri. HAHAHAHA. 2-3 kali pergi, sama je alasan, takde duit kecik. Boleh tukarkan tak kat mana mana ? ???????

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Common Medical Checks Provided by Clinics in Taiping

The type of medical check that most clinics support services vary depending on the clinic you visit in Taiping area, but some common ones include:

  • Wellness checkup: This is a general health assessment that is typically performed once a year. It includes a physical exam, blood tests, and a review of your medical history.
  • Urgent care: This is a type of medical care that is provided for non-life-threatening conditions. It is typically offered at clinics that are open 24 hours a day, 7 days a week.
  • Pediatric care: This is a type of medical care that is specifically designed for children. It is typically offered at clinics that are staffed by doctors and nurses who have experience in caring for children.
  • Women’s health: This is a type of medical care that is specifically designed for women. It includes services such as well-woman exams, prenatal care, and contraception.
  • Mental health: This is a type of medical care that is designed to address mental health concerns such as anxiety, depression, and addiction. It is typically offered at clinics that are staffed by psychiatrists, psychologists, and therapists.

If you are not sure what type of medical check you need, you should talk to your doctor. They can help you determine the best course of action for your individual needs.

Here are some additional tips for finding a clinic that offers the medical check you need:

  • Ask your doctor for a recommendation. Your doctor will be familiar with the clinics in your area and can recommend one that is a good fit for you.
  • Look online. Many clinics list the types of medical checks they offer on their websites. You can also search for clinics in your area that offer specific services.
  • Call around. Once you have a few clinics in mind, call them to inquire about the medical checks they offer.

The 10 Best Clinic near Taiping

Taiping Specialist Clinic in Taiping
Taiping Specialist Clinic in Taiping

LS Family Clinic Taiping

  • Address: No.31, Persiaran TBC, Taiping Business Centre, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (5)
  • Phone: +60 12-561 7798
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 11:00 PTG
  • Reviews:
    Balraj Singh✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Pertama kali ke sini, klinik yang sangat bersih dan cantik..layanan dan penerangan oleh doctor tentang penyakit sangat jelas dan mudah difahami. Bayaran untuk perubatan pun amat berpatutan ?
    Harmin Kaur Sekhon✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Penarafan 5 bintang……doktor yang sangat peramah dengan penerangan penuh tentang penyakit ? kakitangan yang mesra…..persekitaran yang bersih…..
    Sangat disyorkan ?
    Kesavan Nadesan✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    GAGAK69✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Good doctor and service. Recommend treatment for Taiping residents
    Anbalagan Kathan✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Good and friendly doctor who is willing to take time to explain regarding illness and medication… Highly recommended

KLINIK METROCARE

  • Address: 29, Jalan Raja Sulong, Medan Taiping, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (4)
  • Phone: +60 5-804 8215
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    Azimah Ahmad Azam✭✭✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Bagus rawatan kulit di sini. Saya allergy nitrile glove. Pergi byk klinik 1 ubt xjd. Dtg sini 2-3x kulit tgn da pulih. Tq Dr n team.
    Rosni a’jamil✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Khidmat rawatan yang memuaskan…Recommended
    Renuka Dewi Parameswaran✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Perkhidmatan yang sangat baik! Had serious eczema consulted dr for just a weeks pengurusan dan consultation yg sangat bagus.. recommended!
    sasi kumar✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu

Taiping Specialist Clinic

  • Address: 263, Jalan Taming Sari, Kampung Jambu, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (4)

Klinik Y.H.Lim

  • Address: 15A, Jalan Panggung Wayang, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (2)

Klinik Kesihatan Taiping

  • Address: Jalan Tupai, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 2.9 (36)

H Clinic (Taiping Branch)

  • Address: 24, Jalan Sultan Abdullah, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (23)

Klinik Krishna

  • Address: 69, Jalan Taming Sari, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 2.8 (22)

Klinik Bersatu Taiping

  • Address: 25A, Jalan Kelab Cina, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (11)

Tan Cheng Leng Clinic

  • Address: No. 80, Jalan Barrack, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (10)

Klinik Kong

  • Address: No. 3259, Ground Floor, Jalan Mata Kucing, 34000, Taiping, Perak, 34000, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (9)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Clinic in Taiping, please leave a comment below. We would love to hear from you!

Tags