Green Town Hotels and Resorts Port Dickson in Teluk Kemang, Negeri Sembilan
Beach Resort

10 Luxury Beach Resorts in Teluk Kemang, Negeri Sembilan: The Ultimate Guide

Teluk Kemang, Negeri Sembilan, Malaysia is a beautiful place with stunning beaches, crystal-clear waters, and swaying palm trees. It’s no wonder that many people choose to vacation in Teluk Kemang, Negeri Sembilan.

If you’re looking for a luxurious and relaxing beach resort nearby, you’ve come to the right place. Here are 10 of the best beach resorts in Teluk Kemang, Negeri Sembilan:

Green Town Hotels and Resorts Port Dickson in Teluk Kemang, Negeri Sembilan
Green Town Hotels and Resorts Port Dickson in Teluk Kemang, Negeri Sembilan

Best Beach Resorts in Teluk Kemang, Negeri Sembilan

Avillion Port Dickson

  • Address: 3rd Mile, Jalan Pantai, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (5334)
  • Phone: +60 6-647 6688
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam

5 Replies to 10 Luxury Beach Resorts in Teluk Kemang, Negeri Sembilan: The Ultimate Guide

  1. Pertama kali check in hotel ni, servis kurang. Check in kaunter perlahan, dtg kul 3 ptg, beratur kul 4.15 baru dpt kunci. Parking jauh susah nak kuar masuk. Dapat water chalet tapi atas air bila air pasang, bilik air kurang bersih. View tak cantik dan bising sebab berdekatan dengan kolam renang. Bantal lembik tidur x selesa. Tak berbaloi bayar mahal. First and last staying here.

  2. Bagus untuk family ramai, klo berdua je, amik superior room tp xleh tido atas laut la, bilik dia 6 tingkat kot, semua mengadap laut so dpt full view la laut tu, tp katil single ada dua pastu extra satu katil utk budak sorg, pandai2 la rapatkan, tmpt breakfast dia nice, makan pon best2, kolam ada 3 biji, 2 utk kanak2 (dekat dgn dewan makan) , satu lagi kolam dewasa jauh sikit je dari kolam budak, kosong je kolam best la nk berenang tanpa rsa crowded gituu, klo ptg2 boleh la jln2 tepi pantai pastu g pasar malam jln kaki je, then tgok sunset, klo waktu check in tu jgn terkejut tgok air kering sbb waktu pasang lepas asar sampai la tgh hari. klo duk kt bilik atas air tu boleh la sewa joran tuk mancing ikan.

  3. Pihak hotel boleh perbaiki tahap kualiti servis kakitangan mereka terutama di bahagian cafe. Kami datang untuk aktiviti Team Building pada Mei 2023. Staff cafe kurang mesra dalam melayan tetamu hotel. Kakitangan hotel mengarahkan beberapa rakan yang makan di kawasan cafe dengan alasan kawasan itu ditutup sedangkan tiada apa-apa papan tanda diletak yang menunjukkan kawasan itu ditutup. Sepatutnya mereka letak papan tanda “Section Closed” dan jika tiada tetamu bebas duduk dimana-mana selagi ianya dalam kawasan cafe.

    Sarapan pagi bermula pada jam 7:00 pagi sedangkan kebanyakan hotel bermula 6:30 pagi. Pada jam 7:00 pagi tidak semua makanan telah siap untuk dimakan, antaranya bahagian kaunter omelette/scramble egg baru nak buka panaskan kuali ??.

    Hotel ini antara yang terbaik di PD satu ketika dahulu tetapi kesan dari Covid-19 mungkin pihak pengurusan hotel tak dapat menyelenggara hotel dengan baik. Ada beberapa bilik mengalami masalah bekalan air dan penghawa dingin yang tak sejuk ??.

    Hotel ni sebenarnya best utk bercuti bersama keluarga dengan fasiliti yang ada seperti kolam renang dewasa dan kanak-kanak yang besar, petting zoo yang tidak beroperasi dan kedudukan hotel yang berhampiran dengan tempat makan. Harap pihak pengurusan hotel boleh perbaiki teguran-teguran saya ini untuk mengembalikan kepercayaan pelancong tempatan dan juga luar negara. Harga bukan murah ya.

  4. 1) Receptionist perempuan yg bersolek tebal kurus melayu yg berdiri paling tepi dgn jambatan yg bertugas pada 3/6/23 @ 3pm amat bermasam muka tp helpful… ia saturday mmg org check in pon byk, suggestion i ialah pakailah mask kalo muka x bole senyum… selain tu ada staff yg friendly and helpful termasuk guard jaga parking…

    2) hotel 4 star tapi bilik cam 2 star. Premium Water chalet Bilik pintu mandi bila tutup bukak ada bunyi longgar nasib baik bukan lantai kayu bilik yg longgar kalo x, terjatuh 1 lubang besar mayat x jumpa. Lepas tu kawan2 yg mata tajam terjumpa kuku bulan sabit & mop rambut yg tersepit celah2 kayu, tv x bole on, selimut lebihan dlm almari tu byk tanda2 kuning la merah la…

    3)sbb saya book dlm group. Colleague saya bernama yaya ada beli cendol kt hotel tu..berdepan dgn kolam tu.. pastu sampai2 bilik tgk dah tinggal separuh ? rupa2 nya bekas air plastik tu pecah… Dah le bilik kat 900 jauh .. pastu patah balik tukar yang baru… Pekerja hotel tu mmg tukar kan yg baru, tapi xde say sorry pn kat yaya… Mcm i plak yg buat bekas tu pecah . Muka pn x senyum .service?? so sad…

    Kesimpulan: takkan ada kali ke-2

  5. Booking awal, buat call untuk confirmation & request room tapi bila sampai tak dapat bilik yang dijanjikan. Minta front desk untuk dapatbilik dekat bawah tapi tak dapat. Bilik Air berbau hancing. Susah nak turun naik tangga sebab bawak infant dengan stroller. Now we need to spend another 3 days with horrible experiences. So dissapointed.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Essential Beach Resort Packing Guide

A beach resort vacation promises sun-kissed days, sandy shores, and the soothing sound of ocean waves. As you embark on this idyllic journey, proper preparation and packing are key to ensuring a memorable and stress-free stay. From sun protection to beach attire, this comprehensive beach resort packing guide will help you pack everything you need for a delightful and relaxing beach getaway.

1. Sun Protection Essentials

Sunscreen is your best friend at the beach. Pack a high SPF sunscreen to shield your skin from harmful UV rays. Don’t forget to bring lip balm with SPF protection and a wide-brimmed hat to shield your face from the sun. Sunglasses with UV protection will also help keep your eyes safe and comfortable.

2. Swimwear and Cover-ups

Pack your favorite swimwear to enjoy the beach to the fullest. Whether it’s a swimsuit, bikini, or board shorts, choose comfortable and stylish options. Don’t forget to bring cover-ups like lightweight sarongs or beach dresses for strolling around the resort or lounging by the pool.

3. Beach Towels and Blankets

While most beach resorts provide towels for poolside use, having your own beach towels is handy for sunbathing on the sand. Consider bringing a beach blanket for picnics or relaxation on the shore.

4. Beach Bag

A spacious beach bag is essential for carrying all your beach essentials. Look for a durable and water-resistant bag that can hold your sunscreen, water bottle, books, snacks, and other personal items.

5. Comfortable Footwear

Pack a pair of comfortable flip-flops or sandals that are easy to slip on and off. These will be perfect for walking on the sand and around the resort. If you plan to do water activities like snorkeling or kayaking, consider bringing water shoes for protection.

6. Lightweight Clothing

Opt for light and breathable clothing suitable for warm beach weather. Pack shorts, T-shirts, sundresses, and comfortable outfits for casual resort wear.

7. Beach Accessories

Bring along some beach accessories to enhance your experience. Consider packing a beach umbrella for shade, a portable cooler for keeping drinks cool, and a beach mat or chair for lounging by the water.

8. Reusable Water Bottle

Stay hydrated throughout your beach resort stay by bringing a reusable water bottle. Many resorts have water stations where you can refill your bottle, reducing plastic waste.

9. Entertainment and Gadgets

Don’t forget to bring your favorite beach read, e-reader, or magazines for relaxation. If you enjoy capturing memories, bring a waterproof camera or a waterproof phone case to snap photos in the water.

10. Personal Care Items

Remember to pack personal care items like toiletries, medications, and first aid essentials. Aloe vera gel or after-sun lotion can provide relief for sun-exposed skin.

With this beach resort packing guide, you’ll be fully prepared for an unforgettable and enjoyable stay at the beach. Packing the essentials such as sun protection, swimwear, and comfortable attire will ensure you have a stress-free vacation. So, grab your suitcase, head to the beach resort, and let the waves carry you into a rejuvenating and blissful experience.

Top 10 Beach Resort Options in Teluk Kemang, Negeri Sembilan

Green Town Hotels and Resorts Port Dickson in Teluk Kemang, Negeri Sembilan
Green Town Hotels and Resorts Port Dickson in Teluk Kemang, Negeri Sembilan

Teluk Kemang Port Dickson

  • Address: Tanjung Tanah Merah, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (4887)
  • Phone: +60 19-993 9445
  • Reviews:
    HAFIZ LEON✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Memang selalu juga datang sini bawa anak dan kawan bila nak healing dan layan sukan air. Cuma sekarang ni kebanyakkan charge sukan nya dah agak mahal lah , jadi pada yang datang jauh tu elok spend banyak sikit duit biar berbaloi datang dapat main dan mandi. Sini sewa khemah+kerusi+meja harga rm50 sampai senja. Maksud kalau korang datang pagi sampai petang berbaloi lah khemah ni. Kalau korang datang dan ambil sekejap je dalm 2-3 jam mungkin rasa mahal dan elok lah korang bawa tikar dan payung kalau ada anak kecil yang panas nanti. Overall sini parking banyak dan ada permainan untuk dewasa dan kanak-kanak.Cuma tepi sini makanan ringan macam sosej nugget kurang baik sikit dari segi bersih sebab dah goreng lama.Overall sini memang best datang petang dalam 2pm to 7pm macam tu. Kalau dari Kuala Lumpur dalam 1 jam 30minit macam tu
    MOHD RADZI BIN OTHMAN✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Ok la view pantai yang cantik cuma agak Serabut dengan orang berkhemah. Sayang nya kedai yang berniaga di situ tutup seawal jam 5 petang.
    PUTERI ARISYA NAZIRA✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Bersepah orang meniaga khemah.. khemah plak ada rm 40 ada rm 50.. sampaikan yg x nak amik khemah pun xde tempat nk duduk.. makanan kena pandai Cr Kedai.. ada yg murah ada yg mahal.. yg cucuk the selalu rm 2 jd rm 3..
    Raffi Zlaxan✭✭
    5 bulan yang lalu
    Pantai teluk khemah, dipenuhi dgn khemah..egt singgah nk beli roti john dgn murtabak egtkn ada pasar ke ape
    Alianajwa Florist✭✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Assalamualaikum

    Datang sini on weekdays. Waktu around noon..Tak ramai orang & tak banyak kedai bukak.

    Just ada few kdai makan yang bukak & kedai jual barang2 mandi pantai.

    Tapi sebab datang pagi, ombak kuat. Memang air tengah pasang. So tak boleh mandi pon. Bahaya. Tp okay la duduk2 tepi pantai tengok laut tengok ombak. Seronok jugak. Hehehe..

    And boleh je nak beli food area situ or just drop mana2 kedai sebelum sampai sini..makan2 picnic kat sini. Hehehe..jalan2 tepi pantai..

    But petang i tak sure la sebab ktorng just stay for an hour mcm tu lepastu terus balik kl. hehe..

    So mmg tak de la banana boat or whatsoever kat sini waktu i datang.

    Tapi kalau weekend MEMANG MERIAH.

    I datang time weekend mmg penuh orang, semua kedai bukak, kedai food, crafts, baju and macam2 boleh shopping. Pelampung macam2 jenis ada..kalau kotang xbawak baju pon boleh shopping kt sini. all banana boat semua tu ada. So better datang time weekend la. Hehe..

    And banyak je hotel area sini. So kalau yg jenis plan last minit boleh la survey2 hotel mana yang okay. Hehe..

    Just enjoy the view even tak boleh mandi. Hehe..

    SubhanAllah..hebat nya ciptaan Allah swt. ❤️❤️❤️

Klana Beach Resort Port Dickson

  • Address: Kompleks Baitulhilal, Lot 4506 Batu, 8, Jalan Pantai, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (2115)
  • Phone: +60 6-648 7888
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    Zahra Syed✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Berbaloi bercuti dengan family. Dekat dgn pantai teluk kemang. Kolam renang ada 3 bahagian. Umum, kanak² dan muslimah. Sesuai utk latihan sektor awam/swasta. Cuma bilik perlu dibersihkan dari lipas dll. Aircond sejuk. Keseluruhan baik.
    Nur Khairunnisa Roslan✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Resort okay. Bilik pun okay cantik semua. Luar resort ada swimming pool utk kids ada. Ada separate pool utk wanita & laki shaja. 2 hari satu malam kt sana okaylaa. Tapiii towel dia tuje problem. Ntahla tak cuci letak sabun ke apa sebab bau kepam? tuje lah nak review.
    Nur Qaseem✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Lokasi di Telok Kemang yang paling best dan menarik Terdapat tempat tengok anak bulan puasa dan raya di sebelah hotel ini.
    Memang best!
    Redomir NiKa✭✭✭✭✭
    seminggu yang lalu
    Terbaikkk..
    Staff mesra..lokasi sgt tenang..
    Swimming pool bersih..bilik sgt bersih..
    Next blh dtg lagi..
    Cuma katil queen agak kecil..
    Planta Kaya✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Pengalaman yang okay. Dekat dengan Balai Cerap. Tepi laut tapi kalau nak ke pantai kena turun tangga sikit. Ada servis untuk naik Dragon Boat (90 minit = Rm60) mahal coi. Tapi kawasan ni agak jauh dari restoran-restoran kalau nak makan malam atau nak jalan-jalan keluar.

    Dari segi makanan breakfast sampai dinner bagi saya biasa saja. Menu juga setiap hari agak sama utk setiap waktu makan. Ada 2 lif untuk naik tingkat 1-3. Parking kenderaan cukup.

Naam Boutique Lodge

  • Address: Lot 1942, Batu 8, Jalan Pantai Teluk Kemang, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (122)

Long Sands Port Dickson

  • Address: Lot 7582, Jalan Pantai, Batu 10, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (29)

Reco Homestay@ The Regency Tanjung Tuan Beach Resort Port Dickson Tepi Pantai Sea View Free Swimming Pool

  • Address: 5th Mile, Jalan Pantai, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (26)

Glory Beach Resort

  • Address: Jalan Seremban, Taman Tanjung, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.5 (5491)

Avillion Admiral Cove

  • Address: 5 ½ Mile, Jalan Pantai, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (4316)

Corus Paradise Resort Port Dickson

  • Address: CORUS PARADISE RESORT, Jalan Pantai, Taman Haji Zainal, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.3 (2698)

Selesa Beach Resort

  • Address: 5th Mile, Jalan Pantai, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.4 (2455)

D’Wharf Hotel & Serviced Residence

  • Address: Persiaran Waterfront, PD Waterfront, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (2097)

That’s it for our list of the best beach resorts in Teluk Kemang, Negeri Sembilan! If you have any arguments or additional information, please leave a comment. We love to hear from our readers. And don’t forget to check out some of the other posts on Teknotuf for more travel inspiration. Happy beachcombing!