Hotel Le-Shore in Kuala Selangor, Selangor
Beach Resort

10 Romantic Beach Resorts in Kuala Selangor, Selangor: The Perfect Getaway

Kuala Selangor, Selangor, Malaysia is a beautiful place with stunning beaches, crystal-clear waters, and swaying palm trees. It’s no wonder that many people choose to vacation in Kuala Selangor, Selangor.

If you’re looking for a luxurious and relaxing beach resort nearby, you’ve come to the right place. Here are 10 of the best beach resorts in Kuala Selangor, Selangor:

Hotel Le-Shore in Kuala Selangor, Selangor
Hotel Le-Shore in Kuala Selangor, Selangor

Best Beach Resorts in Kuala Selangor, Selangor

101 Sky Mirror Homestay Kuala Selangor

  • Address: 1-01 Villa Malawati, Jalan Sultan Mahmud, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (1855)
  • Phone: +60 12-380 0357
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam

5 Replies to 10 Romantic Beach Resorts in Kuala Selangor, Selangor: The Perfect Getaway

  1. Sky mirror hostel ni MMG mantap ehh first timer pegi bilik yg menarik …servis cun lokasi dia senang ..tunggu apa lagi jum la cuba rugi tak cuba .

  2. Penginapan sangat bersih, susun atur & design bilik yang menarik. Pemiliknya juga very friendly. Sesuai untuk bawa anak-anak kerana terdapat pelbagai aktiviti permainan disediakan untuk kanak-kanak. Terletak berhampiran dengan tempat-tempat tarikan utama seperti Bukit Malawati dan jeti untuk menonton kelip-kelip dan Sky Mirror”. Recommended untuk percutian bersama family?♥️

  3. Homestay ada 3 bilik yang boleh memuatkan lebih dari 10 orang. Sesuai untuk penginapan untuk satu keluarga sebab ada extra mattres. Yang penting bersih dan selesa.

    Lokasi pulak strategik dekat dengan Sky Mirror, Hussin Fauzi Farm, Firefly Park dan Taman Alam Kuala Selangor. Kepada pencinta alam, boleh la menginap di sini.

  4. Saya nak share pengalaman menginap di 101 Sky Mirror Homestay kl,bilik dia bersih full furnish,kemudahan semua tersedia,layanan yang baik,lokasi amat strategik ,sesuai sangat untuk fmly holiday.

  5. Penginapan yang selesa dan bersih. Sesuai untuk semua seisi keluarga. Ruang yang luas, bilik yang teratur kemas dan selesa. Pemilik yang sangat friendly. Sangat-sangat membantu. Berdekatan dengan kawasan yang mempunyai daya tarikan dan aktiviti-aktiviti yang menarik seperti di Bukit Malawati dan juga kawasan berdekatannya

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exploring the Most Popular Types of Beach Resorts

  1. All-Inclusive Beach Resorts: These resorts offer comprehensive packages that include accommodation, meals, drinks, and various activities, providing guests with a hassle-free vacation experience.
  2. Luxury Beach Resorts: Catering to discerning travelers, luxury beach resorts offer upscale amenities, personalized services, and exquisite accommodations, often located in prime beachfront locations.
  3. Family-Friendly Beach Resorts: Designed with families in mind, these resorts provide kid-friendly facilities, entertainment programs, and activities suitable for all ages, ensuring a memorable vacation for everyone.
  4. Adults-Only Beach Resorts: Ideal for couples and adult travelers seeking a peaceful and tranquil environment, these resorts offer a serene atmosphere and exclusive amenities.
  5. Eco-Friendly Beach Resorts: Focused on sustainability and environmental preservation, these resorts aim to minimize their ecological impact while providing guests with a responsible and nature-friendly retreat.
  6. Boutique Beach Resorts: These small, stylish resorts offer personalized services, unique accommodations, and a distinct charm, providing an intimate and exclusive beach getaway.
  7. Wellness and Spa Beach Resorts: Tailored to those seeking relaxation and rejuvenation, these resorts offer spa treatments, fitness facilities, and wellness programs, promoting a holistic approach to well-being.
  8. Adventure Beach Resorts: Perfect for thrill-seekers, these resorts provide a range of water sports, excursions, and outdoor activities, ensuring an adrenaline-filled beach vacation.
  9. Beachfront Villas and Bungalows: Offering privacy and seclusion, beachfront villas and bungalows provide guests with their own space, often featuring private pools and direct access to the beach.
  10. Budget-Friendly Beach Resorts: Ideal for travelers on a budget, these resorts offer affordable accommodations and basic amenities without compromising on a delightful beach experience.

The popularity of these beach resorts varies depending on the location, target audience, and unique features they offer. Whether you’re seeking a luxurious retreat, a family-friendly escape, or an adventure-filled vacation, there’s a beach resort to cater to your preferences and create unforgettable memories by the shore.

Top 10 Beach Resort Options in Kuala Selangor, Selangor

Hotel Le-Shore in Kuala Selangor, Selangor
Hotel Le-Shore in Kuala Selangor, Selangor

VI Boutique Hotel

  • Address: Pasir Penambang, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (581)
  • Phone: +60 3-3281 2219
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    Ziadah Artwork & Printing Services✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Harga sama macam homestay tapi susun atur bilik agak menyusahkan untuk akses ruang cuci tangan, ruang makan, tandas dan bilik mandi. Maaf saya tak snap gambarnya. Terlupa. ?

    Yang seronok hanya kolam renang terbuka di sebelah lobi hotel.

    Untuk suite family, lebih baik jika disediakan juga pinggan makan, mangkuk, sudu makan dan tisu kerana makanan perlu diberi dari luar. Makanan dijual di lobi hanya snek, air botol, air tin dan aiskrim.

    Dalam bilik cuma ada sudu untuk bancuh kopi, 1 set jug teh, 4 set cawan kopi, jug elektrik untuk masak air dan 4 botol air mineral kecil di dalam peti sejuk kecil, tuala 4 helai dan beberapa barang mandian.

    Wifi ada tapi tak berapa berfungsi sangat. Loading selalu. TV ada tapi tak menarik sebab dorang pakai channel Astro biasa dan tv banyak bintik². ?

    Kalau penat, setakat nak tidur je, boleh la lepak hotel ni.

    Iza Repi✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Love this hotel sebab ada swimming pool utk kids and adults…
    Bilik luas dan bersih… staff dia pun friendly, highly recommended sebab dh byk kali dok hotel ni…
    nieya ismail✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Datang dah tengah malam so xbnyak yg boleh diteliti . kawsan dalam hotel biasa² je. Lantai pon agak berpasir sikit biarpun kita ambil bilik utk pasangan 2org.. harga walk in dalam rm150. Boleh laa untuk tidur malam melegakan kepenatan.
    kharmizan japar✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Bilik luas, p kalau boleh minta yang tidak menghadap jalan.. Tak sangka Kuala Selangor lagi sibuk dari KL. Terjaga kul 12 sampai kul 3 pagi dengar bunyi kenderaan especially motor.. Dekat dengan restoran D’muara menu udang galah Terbaik???
    Mohd Khairul asnawi Bin sainon✭✭✭✭✭
    3 minggu yang lalu
    Ok lah bilik baik tempat baru satunya hotel ada kolam… Boleh lah nak healing ²

Hotel Le-Shore

  • Address: PT 80, Jalan Sungai Yu, Pasir Penambang, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (193)
  • Phone: +60 17-883 1833
  • Website:
  • Reviews:
    Donself✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Lokasi hotel di tepi sungai & sangat tenang utk relaks bersantai.
    Parking ada banyak, x jadi masalah.
    Bilik selesa, saiz sederhana & bersih.
    Hotel ni ada 2 tingkat & ada lif.
    Ada ruang balkoni utk duduk santai2.
    Ada pelbagai jenis bilik, ada yg tiada tingkap, tingkap menghala sungai & tingkap menghala kedai.
    Harga agak tinggi lagi2 yg ada tingkap menghala sungai. Utk dpt hrg yg berbaloi boleh cuba booking online.

    Kekurangan hotel ni dr segi soundproof. Org brcakap luar bilik boleh dgr dr dalam & duduk dlm bilik boleh dgr org brcakap diluar. Agak annoying jg la.

    Fazril Mohamad✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    book twin bedroom. bilik agak sempit, 2 katil bujang. toilet nice. lokasi hotel dekat dengan kedai makan.
    kerulyhenry✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Tempat menarik tepi sungai, tapi tak boleh mancing dari balkoni.bilik selesa.tapi kat parking banyak sangat anjing liar.aku pilih sebab nak tengok pemandangan tepi sungai.
    اريني اريف✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Bilik bersih, selesa je cuma sempit sikit lah untuk solat ? and ada view cantik ?

    Cuma ada masalah sikit , nak minta extend with same room 212. Btw maybe staff tak tahu or tak di inform awal yang kami nak extend sampai 30hb , so pagi tu staff tu kata dah full. Hope diperbaiki part ini ye. Kesian kami kelam kabut minta extend sebab atas urusan kerja ? btw terima kasih , maybe boleh repeat lagi ?

    Muhammad Khairi Mat Arif✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Berbaloi stay kat sini. Dekat ngan jeti pasir penambang. Walking distance. Hotel pun baru lagi. Selesa.

Firefly, Kuala Selangor

  • Address: Kampung Kuantan, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (68)

Homestay Kuala Selangor – Erly Villa

  • Address: Kampung Permatang, 45500 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (52)

Tao Hai Lang Guest House

  • Address: 11, Jalan 2, Pasir Penambang, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (37)

夕阳民宿

  • Address: 63, Jalan Bayu 6, Pasir Penambang, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (19)

AMS – ABT Resort Homestay at Kelip Kelip Kpg Kuantan

  • Address: Unnamed Road, 45500 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (16)

Gone Fishin’ Homestay

  • Address: Unnamed Road, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (13)

KS HOMESTAY KUALA SELANGOR

  • Address: MY Selangor Kuala Selangor Pasir Penambang NO13JALAN 1 KS BOTANIC, TAMAN BOTANIC45000, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (4)

D’Balai Resort Kuala Selangor

  • Address: Jalan Tanjong Keramat, 45000 Kuala Selangor, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (1)

That’s it for our list of the best beach resorts in Kuala Selangor, Selangor! If you have any arguments or additional information, please leave a comment. We love to hear from our readers. And don’t forget to check out some of the other posts on Teknotuf for more travel inspiration. Happy beachcombing!