Koperasi Homestay Sungai Sireh Tanjong Karang Berhad in Tanjung Karang, Selangor
Beach Resort

10 Romantic Beach Resorts in Tanjung Karang, Selangor: The Perfect Getaway

Tanjung Karang, Selangor, Malaysia is a beautiful place with stunning beaches, crystal-clear waters, and swaying palm trees. It’s no wonder that many people choose to vacation in Tanjung Karang, Selangor.

If you’re looking for a luxurious and relaxing beach resort nearby, you’ve come to the right place. Here are 10 of the best beach resorts in Tanjung Karang, Selangor:

Koperasi Homestay Sungai Sireh Tanjong Karang Berhad in Tanjung Karang, Selangor
Koperasi Homestay Sungai Sireh Tanjong Karang Berhad in Tanjung Karang, Selangor

Best Beach Resorts in Tanjung Karang, Selangor

Sri Manik Guest House Tanjung Karang Selangor

  • Address: No. 1, Jalan Seri Manik 3, Taman Sri Manik, 45500 Tanjong Karang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (64)
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam

5 Replies to 10 Romantic Beach Resorts in Tanjung Karang, Selangor: The Perfect Getaway

  1. Rumah lawa…kemudahan semua lengkap…cuma improved kan kebersihan rumah tu…in sha Allah kalau pergi blah sana boleh duduk situ lagi…

  2. tuan rumah ckp kemas rumah.. tp rumah mcm xkemas.. plug ada yg tercabut.. air dekat bilik air. bawah tak ada.. terpaksa tadah air dekat sinki pula

  3. Rumah tepi double storey.2 tingkat.
    2 bilik bawah.
    2 bilik atas.
    Location ok.dkt dgn kawasan tarikan pengunjung.
    Minta owner tolong tingkatkan kebersihan rumah dan keadaan rumah…dan keselesaan dalam rumah.iron board tolong tukar sbb dh uzur.lantai rumah agak melekit.

  4. Sngt2 selesa,ruang cukup luas utk gathering..next time nak datang lagi..nak masak pun selesa sebab dapur luas

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exploring the Most Popular Types of Beach Resorts

  1. All-Inclusive Beach Resorts: These resorts offer comprehensive packages that include accommodation, meals, drinks, and various activities, providing guests with a hassle-free vacation experience.
  2. Luxury Beach Resorts: Catering to discerning travelers, luxury beach resorts offer upscale amenities, personalized services, and exquisite accommodations, often located in prime beachfront locations.
  3. Family-Friendly Beach Resorts: Designed with families in mind, these resorts provide kid-friendly facilities, entertainment programs, and activities suitable for all ages, ensuring a memorable vacation for everyone.
  4. Adults-Only Beach Resorts: Ideal for couples and adult travelers seeking a peaceful and tranquil environment, these resorts offer a serene atmosphere and exclusive amenities.
  5. Eco-Friendly Beach Resorts: Focused on sustainability and environmental preservation, these resorts aim to minimize their ecological impact while providing guests with a responsible and nature-friendly retreat.
  6. Boutique Beach Resorts: These small, stylish resorts offer personalized services, unique accommodations, and a distinct charm, providing an intimate and exclusive beach getaway.
  7. Wellness and Spa Beach Resorts: Tailored to those seeking relaxation and rejuvenation, these resorts offer spa treatments, fitness facilities, and wellness programs, promoting a holistic approach to well-being.
  8. Adventure Beach Resorts: Perfect for thrill-seekers, these resorts provide a range of water sports, excursions, and outdoor activities, ensuring an adrenaline-filled beach vacation.
  9. Beachfront Villas and Bungalows: Offering privacy and seclusion, beachfront villas and bungalows provide guests with their own space, often featuring private pools and direct access to the beach.
  10. Budget-Friendly Beach Resorts: Ideal for travelers on a budget, these resorts offer affordable accommodations and basic amenities without compromising on a delightful beach experience.

The popularity of these beach resorts varies depending on the location, target audience, and unique features they offer. Whether you’re seeking a luxurious retreat, a family-friendly escape, or an adventure-filled vacation, there’s a beach resort to cater to your preferences and create unforgettable memories by the shore.

Top 10 Beach Resort Options in Tanjung Karang, Selangor

Koperasi Homestay Sungai Sireh Tanjong Karang Berhad in Tanjung Karang, Selangor
Koperasi Homestay Sungai Sireh Tanjong Karang Berhad in Tanjung Karang, Selangor

Homestay Sawah Padi Tanjong Karang

  • Address: Jalan Tali Air 2 Ban 3, Sungai Burong, 45500 Tanjong Karang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (53)
  • Phone: +60 17-606 6148
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 8:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 8:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 8:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 8:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 8:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 8:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 8:00 PTG
  • Reviews:
    Aimi 614✭✭
    10 bulan yang lalu
    harga tak berbaloi dengan pengalaman penginapan kami. harap review saya ni, pihak homestay boleh perbaiki.

    1. Pemandangan sangat2 cantik sebab memang terletak di tenngah2 sawah padi. boleh tengok kerja2 di sawah, padi yang cantik (waktu kami datang memang tengah musim menghijau) .

    2. Check in pukul 3.00 , urusan check in sangat mudah sebab waktu kami datang pintu memang tak berkunci. kami menginap di rumah bakawali (15 orang).

    3. suasana dan vibe kampung memang sangat2 best untuk saya. biliknya sejuk sebab ada aircond & kipas. cuma kalau nak ke pekan agak jauh. jadi kalau malas nak keluar boleh beli makanan siap2 di pekan . untuk sarapan pagi ada warung/ kedai makan di sekitar kawasan (yang kedai makan ni saya cari dekat google maps).

    4. siapa yang minat memancing boleh jadikan parit depan homestay salah satu port memancing ?

    5. kebersihan memang kurang. lantai berhabuk. bilik air tak bersih, air kolah sangat kotor . (kolah macam tak dicuci). jadi kami mandi pakai air paip saja. flow air agak slow, mungkin sbab kami ramai. Tilam, katil, bantal berhabuk . kami lapik dengan kain untuk tidur .

    6. keperluan asas tidak lengkap – sabun , teh, kopi, gula tudak disediakan. pinggan, mangkuk, sudu berkarat . (mungkin owner boleh sediakan cawan/ pinggan plastik). penyapu & penyodok/ plastik sampah juga tidak disediakan. memang tak dapat nak sapu habuk2 sebab tak ada penyapu ?

    7 . tuala, selimut disediakan . ?

    Homestay sangat2 cantik sekiranya dijaga dengan baik. harap di masa akan datang ada perubahan yang boleh dibuat oleh owner . Apa2 pun kami enjoy untuk 1 malam .

    Henzman Kumpul✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Boleh kata lokasi dan keadaan bilik yg baik, tersusun dan bersih adalah sebab utama utk 4 bintang. Cuma utk aktiviti x banyak dpt dibuat kecuali atas initiative sendiri. Ingat dapat mandi air di kali tapi tak apalah. Apapun homestay ini dikelilingi sawah yang luas. Belakang ada tapak semaian jadi sentiasa ada kehijauan yg berdekatan. Parit di depan dan juga kawasan sekeliling daerah ini nampak mcm keruh, jadi takdelah berani nak turun.

    Apapun proses masuk keluar mmg mudah. Parking ada. Cuma kena cari makanan di luar.

    Salimah Kamarum✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Tempat yang menarik untuk bersantai.
    Boleh mandi dekat parit waktu pagi.
    Suasana yang mendamaikan hati.
    Bilik pun ok. Bersih dan cukup fasiliti.
    Raheem Nordin✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Rumah yg agak selesa, banyak kipas dan 2 airconds. 2 bilik tidur dgn katil queen dan satu bilik tanpa pintu dgn 2 katil queen dan 1 katil bujang. 3 bilik air dan 1 dapur. Kelengkapan rumah juga agak complete dgn satu barbeque place diluar. Pemandangan sungguh cantik.
    ismail samlee✭✭✭
    5 tahun yang lalu
    untuk 1 mlm ok je..perlu ditamabah baik seperti
    1.ade satu tandas tu air pelahan sangat..so mcm baik xpayah gune
    2.satu tandas lg perlu keluarkan bau keluar,tmbah blower
    3.sinki bocor
    4.dapur perlu ade alat asas yg lengkap n boleh digunakan spt sudip dll
    5.sofa perlu ditambah baik

D’Wanis Homestay Tanjung Karang

  • Address: Lot 2656, Lorong 1, Kampung Sungai Kajang, 45500 Tanjong Karang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (51)
  • Phone: +60 13-348 5737
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    wahid sabri
    9 bulan yang lalu
    Rumah tidak dijaga baik. Waktu checkin rah berhabuk dan penuh dengan semut. Ada masalah air ketika saya menginap di sini. Tunggu malam juga la baru ada air.

    Lokasi pun agak jauh kedalam dan terletak di tepi sungai yg sgt tidak sedap dipandang

    Rumah menggunakan sistem slot in utk elektrik. Ini bermakna segala benda yg ada dalam peti ais tu boleh say goodbye la kalau kita ada aktiviti pada siang hari dan ingin balik pada malam hari.

    puteri aina✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Kawasan strategik, suasana kampung dan kemudahan yg disediakan lengkap. Sesuai utk percutian keluarga dan byk tempat menarik. Restauran Satay hut yg sedap dan mengenyangkan dan terdapat byk kedai2 yg berdekatan. Owner homestay yg baik dan peramah. Dan sedia menjawab segala pertanyaan.. Sgt2 recommended.. In sha Allah kami akan repeat..,??
    Eri Wira✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Homestay yg cantik selesa dan kemas..sesuai utk berkeluarga dan sedara mara..lengkap dgn peralatan dapur dan memasak..berdekatan dgn bandar tg karang sgt senang utk mendapatkan makanan dan kedai²..akan repeat lagi next time..Recommended..
    Khidir Ahmad✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Datang singgah berehat bersama keluarga. Lokasi homestay berdekatan pekan Tanjong Karang. Tak sempat untuk explore kawasan sekitar. Rumah bersih, selesa, mempunyai kemudahan asas yang baik. Harga berpatutan.
    Tiada wifi, dan aircond di ruang tamu sahaja setakat waktu persinggahan kami.
    Raja Shafina✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    selesa bersih dan kemas.. semua lengkap dan tempat pun strategik.. sgt2 puashati
    cadangan: satu dapur x cukup.. kene ade dua dapur ?? jimat sikit masa utk masak2 nnti..

Sekinchan Summer Resort

  • Address: Lot,14533, Kampung Kian Sit, Site A, 45400 Sekinchan, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (41)

Inap Santai

  • Address: Kampung Sungai Gulang Gulang, 45500 Tanjong Karang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (38)

AsiaCamp – Cabin Sungai Sireh

  • Address: Cabin Merah, Jalan Parit Satu Sungai Sireh, 45500 Tanjung Karang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (35)

Homestay KELULUT TANJONG

  • Address: Batu 8, 1, Lorong Bahagia 2, 45500 Tanjung Karang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (35)

Dvillage Homestay Tanjung Karang(Paksu)

  • Address: Tali Air 2 Ban 4 Sungai Burong 45500 Tanjong Karang Selangor Darul Ehsan Village, Kampung Sungai Burung, 45500 Tanjong Karang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (32)

Nur Nilam Homestay Tanjong Karang

  • Address: No 22, Jalan 2, Taman Nilam, 45500 Tanjong Karang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (31)

Firefly Villa

  • Address: 1, Jalan Sgg 5/4, Kampung Sungai Gulang Gulang, 45500 Tanjong Karang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (29)

Chalet Seri Pagi Tanjung Karang

  • Address: Unnamed Road, 45500 Tanjung Karang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (25)

That’s it for our list of the best beach resorts in Tanjung Karang, Selangor! If you have any arguments or additional information, please leave a comment. We love to hear from our readers. And don’t forget to check out some of the other posts on Teknotuf for more travel inspiration. Happy beachcombing!