Samsung Authorized Service Center - Sunway Pyramid Shopping Mall in Subang Jaya
Samsung Service Centre

2 Top-rated Samsung Service Centre in Subang Jaya

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Samsung Service Centre in Subang Jaya, Malaysia.

Samsung USJ Service Center

  • Address: 18, Jalan USJ 21/3, UEP Subang Jaya, 47630 Subang Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (18)
  • Phone: +60 10-256 6708
  • Opening hours:
    Isnin: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Khamis: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Jumaat: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Sabtu: Tutup
    Ahad: Tutup

5 Replies to 2 Top-rated Samsung Service Centre in Subang Jaya

  1. Hasil daripada sistem jalan sehala di pusat kejiranan ini, adalah lebih baik untuk datang ke sini dari Persiaran Kewajipan, ambil laluan susur ke Jalan Puchong kemudian segera ambil laluan susur mengikut lorong servis selari dengan Jalan Puchong kekal di sebelah kanan. Keluar dari lorong servis itu belok kiri di laluan masuk kedua dan pusat servis berada di suatu tempat di tengah-tengah. Notis di pintu masuk menyatakan ia tidak menservis telefon bimbit tetapi peralatan domestik. Bahagian dalamannya agak bersepah dengan banyak barang yang sedang diservis atau untuk koleksi, hanya cukup ruang untuk lorong 10′ untuk pelanggan bergerak. Seorang kakitangan telah menurunkan butir-butir monitor saya dan akan memberitahu saya kemudian sebut harga untuk dibaiki.

  2. Tempat itu kelihatan seperti pusat perkhidmatan. Tempat letak kereta adalah bahagian yang mencabar untuk mencarinya.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Samsung Repair Cost in Malaysia

The average cost of repair in Samsung Service Center Malaysia depends on the type of repair needed. Here are some examples of the average cost of repair for some common problems:

  • Screen repair: The average cost of screen repair is RM500 for a cracked screen and RM1,000 for a shattered screen.
  • Battery repair: The average cost of battery repair is RM200 for a battery that is not holding a charge and RM300 for a battery that is swollen or leaking.
  • Motherboard repair: The average cost of motherboard repair is RM1,000 for a minor repair and RM2,000 for a major repair.
  • Camera repair: The average cost of camera repair is RM300 for a camera that is not working and RM500 for a camera that is damaged.

These are just average costs, and the actual cost of repair may vary depending on the specific problem and the model of the Samsung device. It is always best to contact a Samsung Service Center for a quote on the cost of repair. Here are some tips for reducing the cost of repair:

  • Back up your data before sending your device to the service center. This will ensure that you do not lose any important data.
  • Check the warranty status of your device. If your device is still under warranty, the repair may be covered by the warranty.
  • Ask about discounts or promotions. Some service centers offer discounts or promotions for students, seniors, or members of the military.
  • Shop around for the best price. Compare prices from different service centers before making a decision.

The 2 Best Samsung Service Centre near Subang Jaya

Samsung Authorized Service Center – Sunway Pyramid Shopping Mall

  • Address: 3, Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (500)
  • Phone: +60 3-5612 7666
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By Siti Norbaya Haron
    setahun yang lalu
    Bad experience for the 1st time. Masa sampai td dah takda customer then tetiba sorg agent tu masuk ke dalam, sblm dia masuk tu dia pandang je kita ni atas bawah mcm tak berduit. Annoying ya muka awak, jeling2 org(malay girl hijab) Lepas tggu around 20min baru dpt turn dgn next agent. Next agent ni pun sama (sabahan maybe). Layan cust mcm nak xnak je. Advise yg dia bg tu agak memeritkan ati kita as cust. He said, if cant claim warranty, just buy new one. End up after 1 hour(revisit) dia ckp system down xleh nak tinggal kan phone utk further checking. Korang kalau penat dan MALAS nak layan cust, jgn kerja cust service ye. Gi carik keja lain, ramai lg org yg nak keja. 1st and last kat sini. Never ever.
    By Kamelia Kamal ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Hantar untuk baiki screen kena block & ‘back’ button rosak, fon aku model Galaxy A5 (2016). Total kena RM120 agak murah jugak siap dalam masa 2 hari. Staff sangat friendly dan membantu, dia layan je aku banyak tanya pun
    By Naem Zulkifli
    3 tahun yang lalu
    Hantar repair note 8 sbb ada water damage. Long story short, quotation keluar smpai 2k plus (termasuk smualah lcd,board etc) . Kata mmg dah teruk sangat n perlu tukar board apa smua.. Last2 setel kat pusat repair handphone tuka charging port n buat water damage cleaning je. Harga pun xsmpai suku dari kos quotation yg pusat servis haprak ni bagi.N board pun tak teruk mana sbnrnya(tpt yg aku repair siap bukak tunjuk depan mata). Kalau xpakar xyah sembang servis center lah apa. Buang masa je. Kalau ade kosong star aku dah bagi dah.
    By Wan Noor Azizah ✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Terbaik!!!! Geram sebab hp baru beli tapi iris n rotation tidak berfungsi. Then pergi service centre 10am sharp..the person in charge (girl) sangat baik dan melayan ptanyaan saya dengan baik sekali. Estimate siap 1jam1/2. Bila dapat semuanya ok..wlupun tpaksa format skali lg. Mmg puas hati. Ini kali pertama saya ke sini. Sblm ini hp lama x penah ada problem.
    By Shahrul Bariah
    3 tahun yang lalu
    S7 edge samsung tukar glass je pun rm 800!! Bkn tukar screen lcd!!! Dasar penipu!sya berharap sangat2 pada semua custemer boikot center ni kerana ambil kesempatan dan menipu custemer!!!jgn pokok pisang berbuah dua kali!!!

Thank you for reading. You can visit the Subang Jaya Directory to get more Samsung Service Centre reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.