Samsung Authorized Service Center - Gurney Plaza in George Town
Samsung Service Centre

4 Best Samsung Service Centre in George Town

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Samsung Service Centre in George Town, Malaysia.

Samsung Authorized Service Center – Egate

  • Address: 1-02-11,1-02-12 & 1-02-13 Egate, Lebuh Tunku Kudin 2, 11700 Gelugor, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.4 (255)
  • Phone: +60 4-656 7888
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 1:00 PTG
    Ahad: Tutup

5 Replies to 4 Best Samsung Service Centre in George Town

  1. hantar handphone untuk repair.customer servise friendly..best..
    naik bas rapid penang 206 untuk ke sana dari jetty

  2. Biasa berurusan dgn samsung sunway, tp kali ni sunway tiada stock, terpaksa pi egate, takmau pi dah egate lepas ni, ckp pusing2, sehari before pi sana dah call tanya pasal stock n bila siap semua okay, tp staff nama jannah kot mcm pusing2 kata takdak stock la tak boleh siap cepat la, hahaha. Serik dah

  3. Hantar phone untuk tukar LCD 2 minggu x siap lagi..sungguh mengecewakan..tempat lain 5 hari boleh settle..ni centre apa kerja dia buat

  4. hanya 1 kakitangan yang berkhidmat… ramai orang… jangan lah jual produk mahal kalau tak support.. beli phone Lipat dan tak sampai sebulan tersangkut butang… tak ada pickup phone.. benn kene over one jam guna tiket wargamas tapi nak buat macam mana… hanya seorang staff .. saya akan update bila tiba giliran saya berapa lama masa yang diperlukan untuk membaiki telefon…

  5. Lama menunggu….telah menunggu dan masih menunggu giliran selepas 50min. hanya 1 khidmat pelanggan sekarang. Yang lain pergi makan tengah hari saya rasa? Tetapi sudah pukul 1.10 petang. SC ini dahulunya jauh lebih cekap tahun lalu

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Best Practices Before Visiting a Samsung Service Center for Phone Repairs

Before visiting a Samsung service center in George Town for phone service, there are several things you should avoid to ensure a smooth and efficient process. Here are some tips:

  1. Unofficial Repairs: Avoid attempting to repair the phone yourself or going to unauthorized repair shops. This may void your warranty and cause further damage to the device.
  2. Data Loss: Backup your important data before taking your phone for service. While service centers take precautions, there’s always a small risk of data loss during repairs.
  3. Non-Genuine Accessories: Remove any non-genuine or third-party accessories, such as chargers or batteries. The use of such accessories can impact the performance and safety of your phone.
  4. Unauthorized Software Modifications: Avoid installing custom ROMs or unauthorized software modifications on your phone. These can void your warranty and cause software-related issues.
  5. Delayed Action: If you notice any issues with your phone, don’t wait too long before taking it to the service center. Prompt action can prevent problems from escalating.
  6. Incomplete Information: Be sure to provide complete and accurate information about the issues you’re facing with your phone. This will help the technicians diagnose and fix the problem more effectively.
  7. Not Checking Warranty: Check the warranty status of your phone before visiting the service center. If your device is under warranty, certain repairs may be covered at no cost.
  8. Missing Accessories: Bring all the necessary accessories, such as charging cables and adapters, when submitting your phone for service. This can help in troubleshooting and testing the device.
  9. Neglecting to Update: Make sure your phone’s software is up to date before visiting the service center. Sometimes, issues can be resolved by installing the latest software updates.
  10. Not Recording IMEI and Serial Numbers: Keep a record of your phone’s IMEI and serial numbers for identification purposes. This can be helpful if you need to follow up on the repair status.

Remember, each Samsung service center may have specific guidelines and requirements, so it’s always best to check with the center or Samsung’s official website for any additional information or instructions before visiting.

The 4 Best Samsung Service Centre near George Town

Samsung Authorized Service Center – Gurney Plaza

  • Address: 3RD FLOOR, Gurney Plaza, Lot No. 170-03-29/30/31/32, 33, Gurney Dr, 10250 George Town, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (64)
  • Phone: +60 4-285 1905
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By Acharaa SK ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Servis terbaikkkk. Skrin pecah,siap dlm 2 jam. Very friendly.
    By Ibnu Ryz ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Baik
    By Romy Abdul Majid
    3 bulan yang lalu
    1. Perkhidmatan pelanggan yang teruk. 2. Pergi sana tukar screen protector ZFold 3, bayar rm180, tahan 2 minggu sahaja. Pemasangan berkualiti buruk.
    By Clement ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Perkhidmatan yang hebat, sangat pantas dan boleh dipercayai, kakitangan membantu, selepas mengumpul telefon yang dibaiki, pasukan perkhidmatan menghubungi untuk memeriksa sama ada kami ada sebarang masalah…
    By জামাল আর জে
    setahun yang lalu
    Terlalu mahal, saya pergi ke sana untuk Tukar telefon bimbit saya Bateri s10. Mereka dikatakan untuk bateri RM 280. Dan saya juga memberitahu di hadapan paparan bahagian Noch mempunyai sedikit retak. Pihak pemberi kuasa Said Whenever semasa menukar Bateri paparan anda! Ia bukan tanggungjawab kita! Jadi saya minta harga paparan, RM865 🙄 Daripada saya tidak mengubah apa-apa, saya telah kembali

Samsung Store

  • Address: 163 C & D Level 4, Lot 9,10,11, Gurney Paragon Mall, Persiaran Gurney, 10250 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.1 (21)
  • Phone: +60 4-228 1929
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By lim janie ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Perkhidmatan yang sangat sangat baik dan berpuas hati. Amanda sangat berpengetahuan dan sabar untuk mengajar saya semua fungsi telefon baru saya. Saya pasti akan merujuk rakan-rakan saya kepadanya juga. Terima kasih.
    By Octaviani Panjaitan ✭✭
    sebulan yang lalu
    Mereka hanya menahan panggilan apabila saya ingin bertanya stok barang yang saya ingin beli. Sebab, takkan nak datang terus tanpa tahu barang ada atau tiada di kedai. Sedih.
    By kenneth 1991
    3 bulan yang lalu
    Ada seorang gadis pendek gemuk(Amanda) yang sangat kasar, bersuara kasar
    By Pyro Teknika
    4 tahun yang lalu
    Saya tidak pasti samsung yang mana ini tetapi sila elakkan kedai Samsung di tahap 4, tidak mesra pelanggan dan sangat kasar, saya tidak akan menilai semuanya. Menjauhkan diri.
    By Jay Jay
    2 tahun yang lalu
    Jauhi kedai Samsung di tingkat 4. Cuba carik saya. Tidak akan mengesyorkan sesiapa sahaja yang ingin melawat kedai ini melainkan anda berada di dalamnya untuk ditipu. Saya akan menilaikannya 0 bintang tetapi itu nampaknya bukan satu pilihan. Harap mereka muflis dan menutup cawangan mereka.

Samsung

  • Address: Northam Tower, No. 57, Unit 57-G-3, Ground Floor WIng B, Jalan Sultan Ahmad Shah, Pulau Pinang, 10050, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 2.2 (5)

Thank you for reading. You can visit the George Town Directory to get more Samsung Service Centre reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.