Maynhiaga Cover
KL Reviews

Arenaa Star Hotel KL – Reviews & Photos Arenaa Star Hotel KL (Top Reviews)

The Arenaa Star Hotel KL is a trendy and modern hotel located in the heart of Kuala Lumpur, Malaysia. This boutique hotel offers a unique and stylish experience for both leisure and business travelers.

  • The hotel features well-designed rooms that are contemporary in style, with a blend of comfort and elegance.
  • Guests can enjoy a range of amenities, including Wi-Fi access, flat-screen TVs, and coffee and tea making facilities in every room.
  • The hotel also boasts a rooftop pool, where guests can unwind and enjoy breathtaking views of the city skyline.
  • For those looking to indulge in a culinary experience, the hotel offers an on-site restaurant that serves a variety of local and international dishes.
  • The hotel’s central location makes it a convenient choice for exploring the city, with popular attractions such as Petronas Twin Towers and Bukit Bintang within walking distance.

Whether you are in Kuala Lumpur for business or pleasure, the Arenaa Star Hotel KL is the perfect choice for a comfortable and stylish stay.

Arenaa Star Hotel KL, Malaysia – Real Reviews

Arenaa Star Hotel in Malaysia
Arenaa Star Hotel in Malaysia

Arenaa Star Hotel

  • Address: 49-51, Jalan Hang Lekiu, City Centre, 50100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.4 (3018)
  • Phone: +60 3-2078 6988
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    fitri saad✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Bilik ok.. cuma ada ckit berbau… kena bersihkan betul2 sebelum pelanggan baru masuk.. cuma senang utk ke mana2 sbb berada d tngah2 bandar kl
    Mohd Khairul
    2 bulan yang lalu
    hotel paling pungkoq…bilik berabuk, kolam mandi belumut, berminyak bagai…kolam mandi ka kawah kenduri pakat nak goreng ayam, berminyak tera tera tu lasung…bila nak check out, buat pelanggan ni macam saspek jenayah bunuh…angkut cadar bagai p kaunter, ngalahkan CSI…dok siasat kotoq tang mana…dah benda dok guna lapik tidoq mesti la ada kotoq…pihak hotel la basuh…ni hotel ka penjara?
    Norazan HISHAM -JOHOR WH-
    8 bulan yang lalu
    Sampai sahaja di hotel dia suruh bayar dua kali ganda atas alasan bilik belum sedia, sedangkan sudah telefon dan tempah hotel seminggu awal.
    Najib Ali✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Semua ok. Kecuali aircond je.
    Erma Astika
    setahun yang lalu
    Pengalaman Ngeri Di Hotel “Luxury.”

    Saya dan suami menginap di hotel ni sekitar Februari, tapi hari ini baru berkesempatan berkongsi.

    Memandangkan tagline hotel ni ‘luxury’, jadi harapan kami tinggi.

    Namun, hancur musnah saat melangkah masuk.

    Seawal check in lagi, kami telah diberi peringatan supaya tidak mengapa-apakan barang hotel ni atau denda akan menanti. Ternganga kami mendengarnya. Awal2 dah bagi bad impression.

    Masuk bilik, tengok2 berhabuk dan bilik x berapa bersih. Baca kat google review pun, ramai complain pasal kebersihan.

    Keesokan harinya, masa breakfast pun ada la ala kadar. Hmm. Baca review lain, siap ada nampak lipas berlari kat makanan. Kalau depan saya, boleh muntah terus kot.

    Lepas2 breakfast, konon nak pi mandi kolam. Sekali pi tengok. Tu diaa.. Air kolam berminyak. Geli! Dinding kolam pulak siap merekah lagi. Jem! Tak selera terus.

    Balik bilik, tengah duk rehat, kami menerima panggilan peringatan supaya check out jam 12 tengah hari. Tak sabar nak halau pelanggan nampak. Hmm..

    Ingat sampai situ je mimpi ngeri. Rupa-rupanya PALING NGERI MASA CHECK OUT.

    Kami diminta tunggu. Rupa-rupanya nak spotcheck bilik. Lepas sekian lama menunggu, kami dipanggil ke kaunter. Dengan muka serius tanpa sebarang senyuman, cadar bilik ditebarkan di atas meja kaunter, di hadapan pelanggan lain.

    Ada sedikit kotoran rupa-rupanya tercalit di cadar. Rajin pulak dia menilik ye. Betul-betul teliti spotcheck tu. Kami diminta membayar denda ratusan ringgit sebagai ganti rugi.

    Suami saya mula bertekak mempertahankan hak kami sebagai pelanggan. Selama ni, hotel jauh lagi hebat kami inap pun tak pernah buat macam ni.

    Kami enggan. Pihak hotel suruh pulak kami bawa cadar pergi dobi. Basuh dan bawa kembali. Ah, sudah. Celah mana pulak nak cari dobi kat KL. Kami bukan orang sini, mana tau. Menyusahkan!

    Akhirnya, kami bawa cadar ke bilik air lobi hotel. Basuh sendiri. Sekejap je hilang calitan tu. Memang tak berbaloi, nak kena pergi dobi, apatah lagi bayar denda ratusan ringgit, untuk secalit kotoran tu. Mujur masih ada akal, nak basuh sendiri.

    Selesai membasuh, bawa balik cadar. Serah pada kaunter. Ingat dah setel. Ditunjuk pula tuala yang diambil dari bilik hotel, ada sedikit kesan lipstick. Mungkin saya tak sedar masa lap muka. Nak denda lagi la.

    Apa lagi. Jadi rimau la suami saya. Bila keadaan kelihatan semakin tegang. Seorang staf yang agak baik, cuba memujuk kami. Katanya biar dia yang basuh dan tinggalkan sahaja tuala tu. Sempat juga dia mengadu, dia pun tak tahan bila hari2 asyik kena hadap benda yang sama.

    Dari situ, boleh nampak yang staf kat situ pun tak suka hadap situasi macam tu tapi terpaksa sebab kerja. Apatah lagi kalau pelanggan kan…

    Walaupun ngeri, tapi saya masih tak sampai hati nak reveal hotel ni. Tapi kalau banyak permintaan, saya akan beritahu. Semoga orang lain tak terkena macam kami??

    *p/s,: ni i copy dri facebook je tau

A Comprehensive Guide to visit Arenaa Star Hotel KL

When using a product or service in Arenaa Star Hotel KL, it is important to consider the following:

  • Quality: Ensure that the product or service meets your expectations and is of high quality. This could include the quality of the room, amenities, food, and customer service.
  • Price: Consider the price of the product or service and whether it aligns with your budget. Take into account any additional charges or fees that may apply.
  • Availability: Check if the product or service is available during your desired dates of stay. Make a reservation in advance to secure your booking.
  • Reviews: Read reviews from previous customers to get an idea of their experience with the product or service. Look for reviews on reliable websites or platforms.
  • Location: Evaluate the location of the hotel and whether it is convenient for your travel needs. Consider factors such as proximity to attractions, transportation options, and safety.
  • Cancellation policy: Familiarize yourself with the hotel’s cancellation policy in case you need to make any changes or cancel your reservation. Be aware of any potential fees or penalties.
  • Additional services: Take note of any additional services or amenities offered by the hotel. This could include facilities such as a swimming pool, gym, spa, or on-site restaurant.

By considering these factors, you can make an informed decision when using a product or service in Arenaa Star Hotel KL. This will help ensure a satisfactory experience during your stay.

Best Things to Do in Kuala Lumpur, Malaysia

Aquaria KLCC

Aquaria KLCC
4.4 (30,381)
Kuala Lumpur Convention Centre, Jalan Pinang, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Batu Caves

Batu Caves
4.4 (57,542)
Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia
Berjaya Times Square Theme Park

Berjaya Times Square Theme Park
4.3 (6,348)
Berjaya Times Square, 5th and 7th Floor, 1, Jln Imbi, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia

That concludes our article on Arenaa Star Hotel KL reviews from Mayniaga.com. Happy reading and we hope you find it useful.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *