Kl
Kuala Lumpur

Cari 7 Cafe Pilihan di Klang, Malaysia

Explore the top-rated Cafe in Klang, Malaysia, meticulously curated based on positive reviews from satisfied customers on Google My Business.

Bukku Cafe

  • Address: No.1, Jalan Singgahsana 4A/KU2, Bandar Bukit Raja, 41050 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (884)
  • Phone: +60 3-3884 9494
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 5:00 PTG
    Ahad: 8:30 PG – 5:00 PTG
Cafe 1986 in Klang
Cafe 1986 in Klang

5 Replies to Cari 7 Cafe Pilihan di Klang, Malaysia

  1. Dah lama nak ke sini sebab selalu masuk dalam top 10 foodie kan. For me ok ok lah, cute little shop dekat unknown shoplot haha…bawa emak untuk celebrate birthday dia sambil feel feel dekat japan. Menu tak banyak, however service is fast. Crowds macam ramai belah tengah hari, so kena datang during brunch kalau nak selesa.

  2. Best cafe for relaxing dan boleh baca buku. Ruangan cafe belakang dengan style open space concept with live trees.

    Kualiti dan food presentation memang menarik dan menyelerakan. Service hantar makanan ke meja turut disediakan dan vibe di cafe memang comfortable.

    Cafe serving is halal with local malaysian including Malay and Chinese are staff.

  3. Very nice view & delicious food… Recommend it 👍🏻 sambil baca buku, boleh menikmati makanan 😁 berkonsepkan ala japanese garden 🌳 suasana harmoni & tenang ✨ boleh take away kalau tak habis makan 👍🏻 ada jualan kek 🍰 & homemade biscuit 🍪 limited table for dine in…

  4. Kawasan belakang,bila orang berjalan, habuk-habuk halus dari sabut kelapa dan serpihan2 kayu akan naik ke atas. (Mungkin tempat redup tak akan nampak, tapi tempat yanh terdedah cahaya akan nampak jelas),Mencemarkan makanan. Perlu di tambah baik secepat mungkin.
    *Ayam goreng dalam set “lemongrass rice” kurang masak.

  5. Suasana kedai yang menarik dan lawa, sepenuhnya berpendingin hawa. Pilihan makanan yang menarik. Salted egg croissant penuh dengan rasa lemak² telur masin. Cuma tempat parkir sukar sikit untuk dicari sebab kawasan sekitar agak sibuk

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cari cafe terbaik di sekitarmu, mulai dari kota Putrajaya, Kuala Lumpur, hingga Cheras. Jangan lewatkan peluang untuk menikmati authentic coffee yang disajikan di pusat metropolitan Malaysia ini.

The 7 Best Cafe near Klang

Cafe 1986

  • Address: 87-1, Jalan Mahogani 5, Bandar Botanik, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (414)
  • Phone: +60 3-3318 8121
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 11:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    Husairi Jon Husairi Mat Noh✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Restoran kemas dan bersih, service ok, parking terhad bila waktu puncak… kena datang sendiri ke restoran untuk merasa makanan mereka..tq
    GWZ85✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    “Baru-baru ini saya berasa seronok menjamu selera di restoran yang hebat ini, dan mesti saya katakan, ia adalah perjalanan gastronomi yang benar. Sebaik sahaja saya masuk, saya disambut dengan aroma menggoda hidangan yang baru disediakan. Menu ini menawarkan pelbagai jenis hidangan. pilihan, setiap satunya lebih menarik daripada yang lepas. Saya memilih keistimewaan makanan laut mereka, dan itu adalah keputusan yang saya tidak akan pernah menyesal. Salmon yang dimasak dengan sempurna adalah sangat berperisa dan digandingkan dengan cantik dengan campuran sayur-sayuran bermusim. Setiap gigitan adalah gabungan harmoni tekstur dan rasa yang membuatkan saya lebih mendambakan. Perhatian terhadap perincian adalah luar biasa, daripada penyaduran artistik kepada perkhidmatan yang sempurna. Kakitangan berpengetahuan tentang menu dan meluangkan masa untuk memastikan setiap aspek pengalaman bersantap saya sempurna. Restoran ini benar-benar tahu cara menaikkan makanan kepada bentuk seni, dan saya tidak sabar untuk kembali menikmati ciptaan masakan mereka sekali lagi.”
    βigcat 6öhömё✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Hiasan dalaman kafe ini tidak buruk, seperti bilik pameran, ia mempunyai pelbagai bahan dan citarasa reka bentuk, supaya tetamu dapat menikmati keseronokan deria tambahan semasa menjamu selera di sini. Penyampaian makanan sangat menyenangkan, dan rasa dan rasa yang terbaik. Jika anda datang ke sini pada hari Sabtu atau Ahad, disyorkan untuk menempah tempat duduk dahulu, kerana tempat duduk di dalam sebenarnya sangat terhad, lebih-lebih lagi jika anda makan bersama beberapa rakan, anda perlu menempah bilangan tempat duduk. Tidak perlu risau tentang tempoh masa untuk makan dan berpesta di sini, dan tiada peraturan yang anda perlu keluar selepas makan, yang membuatkan orang ramai berasa seperti di rumah. 05/11/2022🌻
    Thilagavathy Pillai✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Sukakan suasana dan makanannya. Tempat yang mesti dicuba
    Thulasi M✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Pergi ke sana untuk minum petang. Mempunyai wafel dan teh kelabu awal. Selebihnya ada kek. Keknya sedap khasnya yogurt choc raspberry cake ( i think). Bagaimanapun wafel datang dengan aiskrim kelabu earl. Rasa yang unik dan kurang manis. Suka. Anda mungkin menerima makanan lewat kerana kekurangan kakitangan pada masa ini.

Coffee Ink

  • Address: Floor 1, 19 1, Jalan Remia 3, Bandar Botanik, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (401)
  • Phone: +60 3-3884 7925
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: 11:00 PG – 9:00 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 9:00 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 9:00 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 9:00 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 9:00 PTG
    Ahad: 11:00 PG – 9:00 PTG
  • Reviews:
    Soo✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Makanan sedap, sedap dan unik. Memesan makanan ada di kaunter kerana mereka mempunyai bilangan kakitangan yang kecil. Susun atur dan suasana tenang tetapi susunan tempat duduk tidaklah setenang seperti kafe lain. Mempunyai pilihan hirisan kek walaupun tidak banyak dalam setiap varieti. Mereka mengambil sedikit usaha untuk menghias pinggan untuk persembahan yang lebih menarik.
    Juuvyn✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Saya akan mulakan dengan mengatakan bahawa kakitangan di sini sangat mesra! Mempunyai pengalaman hebat dengan perkhidmatan yang diberikan.

    Makanannya baik-baik saja, saya memesan pasta bacon pedas dan fikir ia adalah baik. Potongan daging babi serai pula tidak terlalu hebat. Daging babi itu agak masak dan kenyal. Dagingnya agak nipis juga.

    Coklat panas yang disyorkan oleh pelayan kepada kami adalah sangat baik. Saya memesan coklat Belgium dan pasti akan mengesyorkannya!

    Stella Lim✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Persekitaran yang hebat dan tenang untuk bersantai untuk makan tengah hari dan minum teh. Mesra haiwan peliharaan dengan syarat haiwan peliharaan tidak mengganggu orang lain. Tempat yang bersih dan sejuk dengan kakitangan yang ramah. Tempahan makanan layan diri di kaunter.
    suphinya dik✭✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Persekitaran yang selesa, makanan yang sedap, masa menunggu pertimbangkan cepat… Terdapat caj rm1 untuk ais yang kami tidak memesannya. Kami menempah ice latte yang berharga rm11 dan saya tidak fikir mereka akan mengenakan bayaran secara berasingan. Saya terlupa untuk bertanya kepada juruwang sebelum meninggalkan kedai
    Jojo N✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Tempat ini telah wujud sejak saya masih remaja. Nampak mahal, tetapi ia datang dalam bahagian yang banyak dan rasanya lazat. Mungkin ada yang mengatakan sedikit terlalu masin, tetapi pada penghujung hari, ia adalah mengikut keutamaan. Saya secara peribadi menikmati ayam bakar dan ia adalah yang paling berbaloi pada harganya. Perkhidmatan ini pantas dan baik – sekumpulan pelayan yang mesra. Dan latte mereka lebih baik dihidangkan panas pada pendapat saya. Ruangnya kecil sedikit jadi mungkin tidak sesuai untuk perayaan besar. Sesuai untuk kanak-kanak. Pilihan ewallet tersedia.

Coffee Origins

  • Address: 98, Jalan Mahogani 1, Bandar Botanik, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (348)

The Woodforest Cafe

  • Address: 14, Jalan Rodat 3/KU5, Bandar Bukit Raja, 41050 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (343)

Cozy Coffee | Bandar Botanic Klang

  • Address: 49, Jalan Mahogani 5, Bandar Botanik, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (309)

Pupu Cafe

  • Address: 1, Jalan Remia 3, Bandar Botanik, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (296)

Ocean Cafe Klang

  • Address: 80, Jalan Mahogani 1, Bandar Botanik, 41200 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (289)

Thank you for reading. You can visit the KL Directory to get more Cafe reviews and rating compilations troughout Kuala Lumpur Malaysia.