Maynhiaga Cover
KL Reviews

Customer Reviews of The Westin Kuala Lumpur

The Westin Kuala Lumpur is a luxurious five-star hotel located in the heart of Malaysia’s capital city. It offers a wide range of amenities and services to ensure a comfortable and memorable stay for its guests.

  • With its convenient location, guests can easily access popular attractions, shopping malls, and business districts.
  • The hotel features spacious and stylish rooms and suites that are equipped with modern amenities and comfortable beds.
  • Guests can enjoy a variety of dining options at the hotel’s restaurants, which serve both international and local cuisines.
  • The Westin Kuala Lumpur also offers a well-equipped fitness center, spa facilities, and an outdoor swimming pool for guests to relax and rejuvenate.
  • For business travelers, the hotel provides excellent meeting and event facilities, including state-of-the-art technology and professional services.
  • Guests can also take advantage of the hotel’s signature services such as the Westin Heavenly Bed and the Westin Heavenly Bath, which are designed to enhance relaxation and comfort.

Whether you are visiting Kuala Lumpur for business or leisure, The Westin Kuala Lumpur is an ideal choice for your accommodation, offering luxurious amenities, convenient location, and exceptional services.

The Westin Kuala Lumpur, Malaysia – Real Reviews

The Westin Kuala Lumpur in Malaysia
The Westin Kuala Lumpur in Malaysia

The Westin Kuala Lumpur

  • Address: 199, Jln Bukit Bintang, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (4834)
  • Phone: +60 3-2731 8333
  • Website:
  • Reviews:
    Faeyza Omar✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Semasa cuti semester pada bulan Ogos, saya bersama keluarga bercuti ke Malaysia. Ketika itu keluarga saya melawat saya di Malaysia dan kami menginap di salah sebuah hotel besar dan terkenal di Malaysia iaitu The Westin Hotel. Hotel ini adalah pilihan ibu bapa saya, yang menurut mereka hotel ini sangat bagus dan sesuai apabila kami bercuti bersama keluarga dan menurut ulasan di Google, hotel ini adalah hotel bintang 5. Lokasi The Westin Hotel juga sangat strategik, terletak di tengah bandaraya Kuala Lumpur tepatnya di kawasan Bukit Bintang. Kemudian, saya menginap di hotel ini selama lebih kurang 3 hari 2 malam. Banyak kemudahan yang disediakan oleh hotel ini, antaranya bilik hotel yang luas, kolam renang, restoran, dll. Perkhidmatan yang diberikan juga sangat baik, pekerjanya sangat ramah ketika melayan saya dan keluarga. Ketika itu bilik saya agak luas dan bersih, pemandangannya terus ke bandaraya Kuala Lumpur yang indah. Dan pada pendapat saya perkara yang paling penting jika kita tinggal di suatu tempat adalah bilik mandi. Pada pendapat saya, bilik air di sini sangat bagus, bersih, juga layak untuk menjadi bilik mandi hotel 5 bintang di Malaysia. Restoran di hotel ini juga agak bagus, ditambah dengan aksen klasik dan moden, ia memberikan suasana restoran yang cukup selesa. Dari segi makanan juga sedap dan boleh dinikmati. The Westin Hotel menyediakan pelbagai jenis makanan, dari kuih tradisional Malaysia, sushi, nasi goreng, makanan barat dan makanan moden yang lain. Dan saya menikmatinya. Namun, disebabkan hotel ini sesak dengan pengunjung, maka saranan saya agar kawasan parkir atau ruang bawah tanah boleh diperluaskan.

    Kemudian, bukan sahaja dari segi hotel The Westin itu sendiri. Pada pendapat saya, ada satu nilai tambah yang menjadikan hotel ini ramai dikunjungi dan destinasi untuk didiami pelancong, kerana ia terletak bertentangan dengan pusat membeli-belah terbesar dan terhebat di Malaysia iaitu Pavilion KL Mall. Lokasi hotel ini sangat strategik. Bagi pelancong yang ingin berkunjung ke Pavilion, hanya mengambil masa kurang dari 2 minit untuk tiba, kerana mereka hanya perlu melintas jalan. Tambahan pula, walaupun lokasi hotel ini strategik, saya mengalami keadaan lalu lintas pada waktu-waktu tertentu, kadangkala sangat sibuk sehingga menyebabkan kesesakan lalu lintas. Walau bagaimanapun, di sebalik semua itu, pada pendapat saya, The Westin Hotel adalah salah satu hotel terbaik di Kuala Lumpur yang pernah saya lawati.

    #bahasamelayu #bolehbahasamelayu #jompergiliburan

    Nughul Rockiah
    7 bulan yang lalu
    Bukan masalah stay, masalah gaji part time staff bayar tak mengikut rate yang ditetapkan. Konon tolak epf socso, tapi tak ada pun masuk dalam acc kwsp. Dari tahun 2018 sampai sekarang, itu yang ada kwsp acc boleh la tipu. Yang tak ada acc kwsp, macam mana?
    Gedebak Gedebuk✭✭✭
    setahun yang lalu
    Staff so so je, tak friendly sangat. Masa check in macam nak tak nak je melayan. Bilik comfy, mattress agak lembut tapi masih comfy, toilet a bit old school. Ada bathtub dan bidet spray. Breakfast, pilihan boleh tahan tapi rasa pada tekak aku tak sedap sangat. Walking distance to Pavillion. Depan mata je.
    cat cat✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    arah ka’abah untuk solat terlalu kecil disudut kanan bilik sehingga tak dapat jumpa. bilik suram tiada lampu yang cerah, sangat sesuai untuk yang honeymoon, makanan sedap, sangat berpuas hati. staff sangat2 peramah dan membantu dalam segala urusan. Servis lain2 semua ok dan bagus.
    MOHD SHAH RIZAL✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Westin punya hospitality memang tak disangkal.. Katil dia selesa betul.. Westin memang lebih utamakan keselesaan dalam bilik.. bilik pun lapang.. TV besar.. bersih..

    Cuma lobi Westin kecil betul.. aku ni suka duduk2 kat lobi.. ? Lokasi pun best..

A Comprehensive Guide to visit The Westin Kuala Lumpur

When using the products or services in The Westin Kuala Lumpur, there are several important things to consider:

  • Quality: The Westin Kuala Lumpur is known for its high standards of quality in both its products and services. Whether you are enjoying a meal at one of its restaurants, utilizing the fitness facilities, or staying in one of their luxurious rooms, you can expect a top-notch experience.
  • Value for Money: While The Westin Kuala Lumpur offers upscale amenities, it is important to consider the value for money. Understand what is included in the price and weigh it against your budget and preferences.
  • Customer Service: The Westin Kuala Lumpur is renowned for its exceptional customer service. From the moment you make a reservation to the time you check out, the staff is dedicated to ensuring your satisfaction. Take note of how responsive, friendly, and helpful the staff is during your stay.
  • Facilities and Amenities: Take into account the range of facilities and amenities available at The Westin Kuala Lumpur. These may include a spa, fitness center, swimming pool, business center, conference rooms, and more. Evaluate their quality, cleanliness, and suitability for your needs.
  • Location: Consider the location of The Westin Kuala Lumpur and whether it is convenient for your purpose of visit. Assess its proximity to attractions, public transportation, and other amenities you may require during your stay.
  • Reviews and Recommendations: Read reviews and recommendations from previous guests to get an idea of their experiences. This can provide insight into the overall satisfaction level of guests and any potential areas of improvement.
  • Additional Services: Take note of any additional services offered by The Westin Kuala Lumpur, such as airport transfers, concierge services, laundry facilities, or childcare services. Evaluate their availability, cost, and quality.
  • Special Offers and Promotions: Keep an eye out for any special offers or promotions that may be available when booking your stay at The Westin Kuala Lumpur. These can provide added value or discounts on certain products or services.

Top Family-Friendly Activities to Experience in Kuala Lumpur, Malaysia

99 Wonderland Park

99 Wonderland Park
4.1 (4,209)
3a, Jalan 1, KM12, Jalan Ipoh, Pusat Bandar Utara Selayang, 68100 Batu Caves, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Aquaria KLCC

Aquaria KLCC
4.4 (30,381)
Kuala Lumpur Convention Centre, Jalan Pinang, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Bamboo Playhouse

Bamboo Playhouse
4.5 (274)
Perdana Botanical Gardens, 50480 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

That concludes our article on The Westin Kuala Lumpur reviews from Mayniaga.com. Happy reading and we hope you find it useful.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *