Falim Sports Centre in Ipoh
Badminton Court

Discover the Most Popular 10 Badminton Court in Ipoh

Here is a list of the best Badminton Court in Ipoh, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Master Badminton Club (MBC) Klebang

  • Address: 1, 1B, LGK, TAMAN, Persiaran Klebang Putra, 31200 Chemor, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (415)
  • Phone: +60 11-1305 7742
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 12:00 PG
    Selasa: 10:00 PG – 12:00 PG
    Rabu: 10:00 PG – 12:00 PG
    Khamis: 10:00 PG – 12:00 PG
    Jumaat: 10:00 PG – 12:00 PG
    Sabtu: 10:00 PG – 12:00 PG
    Ahad: 10:00 PG – 12:00 PG
Falim Sports Centre in Ipoh
Falim Sports Centre in Ipoh

5 Replies to Discover the Most Popular 10 Badminton Court in Ipoh

  1. Kompleks sukan yang dibangunkan bertitik tolak daripada Master Badminton Academy by Datuk Wira Lee Chong Wei. Terdapat beberapa ruang kedai di tingkat bawah baik di bahagian depan dan belakang.
    Di tingkat atas pula menempatkan beberapa gelanggang badminton​ serta futsal. Tempat ini menjadi tempat bersosial yang amat popular dalam kalangan anak muda yang menghabiskan waktu malam mereka untuk bersukan. Tempat yang berkualiti ini sepatutnya mendapat perhatian lebih ramai pihak bagi mempromosikan gaya hidup sihat.

  2. Tempat paling best ak main badminton, Smua kemudahan ada, tandasbersih (nak mandi pn blh), ruangan luas, ada lif dan escalator, sesuai bawak family sini sbb tempat yg sgt family friendly. High recommend this place all!!

  3. Bayar rm 90 ingatkan bagi skali bola mcm dulu,rupanya x de dah. Baik aku main futsal kt rumah aku je ?

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Badminton Court near Ipoh

Falim Sports Centre in Ipoh
Falim Sports Centre in Ipoh

HST Ipoh Badminton Arena

  • Address: 6c, Jalan Ampang, Kampung Ampang Baru, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (390)
  • Phone: +60 16-504 6933
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 12:00 PG
    Selasa: 10:00 PG – 12:00 PG
    Rabu: 10:00 PG – 12:00 PG
    Khamis: 10:00 PG – 12:00 PG
    Jumaat: 10:00 PG – 12:00 PG
    Sabtu: 9:00 PG – 12:00 PG
    Ahad: 9:00 PG – 12:00 PG
  • Reviews:
    Good², call je tempah court trus agi Seng? pekerja de baikkkk, ade bnyk kemudahan jugak kt situuuu, overall selesa and good
    ✭✭✭✭✭ By NAJIAH KAMARUDIN (4 bulan yang lalu)
    Sesuai untuk bermain badminton bersama dengan family dan rakan². Tempat duduk disediakan dan air minuman boleh beli di sebelah kaunter bayaran untuk court.
    ✭✭✭✭✭ By Izzudin Aiman (8 bulan yang lalu)
    Terdapat banyak gelanggang badminton yang bermutu tinggi disediakan untuk digunakan bermain badminton. Sangat berpuas hati dengan gelanggang badminton dan keadaan sekeliling
    ✭✭✭✭✭ By Ahmad Zubir Mohd Taib (setahun yang lalu)
    Selesa tapi ada banyak sampah.
    ✭✭✭✭ By Naemah Hamidi (4 bulan yang lalu)
    Lebih daripada 20 court. Kalau main waktu petang, ada budak training. Malam ramai orang tapi rasanya tak berkuap sangat. Equipment badminton pon ada dijual. Tandas pon ok siap ada tempat persalinan lagi.
    ✭✭✭✭ By Izwan Rashid (5 tahun yang lalu)

Master Badminton Club (MBC) Gunung Rapat

  • Address: No.2, Arena Gunung Rapat,, Jalan Gunung Rapat, Gunung Rapat, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (344)
  • Phone: +60 11-1305 7740
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 12:00 PG
    Selasa: 10:00 PG – 12:00 PG
    Rabu: 10:00 PG – 12:00 PG
    Khamis: 10:00 PG – 12:00 PG
    Jumaat: 10:00 PG – 12:00 PG
    Sabtu: 10:00 PG – 12:00 PG
    Ahad: 10:00 PG – 12:00 PG
  • Reviews:
    Tinitown. Boleh bawa anak ke sini sebab memang best gila.
    ✭✭✭✭✭ By Cakes by Nazlin (4 bulan yang lalu)
    Nice indoor playground.. it just bola2 about Kotor n kemek.. ad part mcm pasir2 tu mcm dh byk kurang… Slide dia best giler smapi I Luka ckit sbb terlalu laju… Cume lampu2 led dlm playground tu bg terang sikit la part mne yg malap2 tu.. so far Sgt ok..byk utk di explore… Nnt dtg lg ?
    ✭✭✭ By Tia Rosli (4 tahun yang lalu)
    Second choice kalau tempat futsal lain penuh ,sebab tmpt ni sunyi xde aura nak main futsal , rm 80 per hour agak murah..kalau ada event Dodge ball or anything , should use this place sebab mcm private area.
    ✭✭ By Hafiz Dino (3 tahun yang lalu)
    Tempat ok tapi tandas masalah..main tingkat 3 tandas tgkat 1
    ✭✭ By Shaiful Bahrin (setahun yang lalu)
    Kaki saya dah patah. Staff disana tidak berikan cara cara melompat yang betul. Dan mereka tiada emergency exit. Sukar saya nak keluar dari trampoline dengan kaki patah. Walaubagaimanapun, staff disana sangat membantu ketika saya kesakitan Dan membantu saya untuk keluar. Edited: saya patah tulang fibula dan tibia sehingga memerlukan memasukkan plate dan screw. Pihak master jump hanya mampu memberikan consolation gift iaitu sebakul buah semasa saya di wad. Menurut mereka saya tidak dapat menuntut insurans di tempat ini?
    By Syafiqah Nazaharuddin (3 tahun yang lalu)

Master Badminton Club (MBC) Jalan Kuala Kangsar

  • Address: 14B, Persiaran Kuala Kangsar 1, Taman Wing Onn, 30100 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (319)

Falim Sports Centre

  • Address: A-2-1, Kompleks Falim, Laluan Falim 2A, Taman Falim Indah, 30200 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (148)

KB (Kok Bou 國寶) Badminton Court

  • Address: 71, Hala Perusahaan Menglembu 5, Kawasan Perusahaan Menglembu, 30200 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (73)

Arena Badminton Perak

  • Address: Kompleks Sukan Ipoh, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (71)

Fifole

  • Address: Tasek Industrial Estate, 37, Medan Tasek, Kawasan Perindustrian Tasek, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (42)

Tan Sri Lee Loy Seng Badminton Complex

  • Address: Persiaran Anderson, 211, Jalan Raja Musa Aziz, 30300 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (21)

T. Z.Y Sport Arena @ ACS Badminton Court

  • Address: 121, Jalan Lahat, 30200 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (15)

Chemor Badminton Club (CBC)

  • Address: Lot 345761, Lengkok Bercham Selatan, Taman Bercham Jaya, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (13)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Badminton Court in Ipoh, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!

Tags