TE AmOR Bakery in George Town
Bakery

Discover the Most Popular 10 Bakery in George Town

Here is a list of the best Bakery in George Town, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Lepetitfour Pâtisserie

  • Address: 310, Lebuh Pantai, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (656)
  • Phone: +60 4-226 2289
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: Tutup
    Khamis: Tutup
    Jumaat: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 6:00 PTG

TE AmOR Bakery in George Town
TE AmOR Bakery in George Town

5 Replies to Discover the Most Popular 10 Bakery in George Town

  1. Kedai bakeri terkenal di tengah bandar Pulau Pinang.
    Roti panas sangat sedap. suasana yang baik tersedia

  2. Selepas makan tengah hari di kafe berdekatan, saya singgah ke Lepetitfour Pâtisserie untuk pencuci mulut. Tempat itu benar-benar penuh! Mereka sepatutnya membuka tahap kedua, tetapi kerana kekurangan kakitangan, mereka tidak dapat berbuat demikian. Saya hanya boleh memesan bawa pulang untuk pastri yang lazat di kaunter. Tart lemon dan pistachio kedua-duanya sedap! Manakala foret noire agak terlalu berkrim untuk citarasa saya.

  3. Di sepanjang Beach Street terdapat kafe kecil yang menyajikan pastri dan kopi dalam persekitaran berhawa dingin. Pintu masuk hadapan membolehkan anda mengintip ke dalam kedai itu sendiri sebelum masuk, dan begitu juga sebaliknya.

    Kedai itu tidak begitu besar, dan meja juga tidak begitu banyak. Walau bagaimanapun, selaras dengan tema Perancis, tempat duduk boleh menjadi sangat dekat antara satu sama lain, kerana kaunter minuman mengambil sedikit ruang di hadapan, dan kedai roti di belakang juga.

    Pastrinya memang sedap. Mereka terkenal dengan croissant, pain au chocolat dan banyak lagi pastri lain. Semasa lawatan saya ke sana, saya memutuskan untuk mencuba hampir semua perkara yang dipamerkan, kerana saya berada di sana bersama beberapa rakan.

    Croissant adalah serpihan dan mentega, yang lain juga sangat baik. Saya mencuba pastri ham dan keju mereka yang sangat baik. Kopi, teh dan pelbagai minuman lain juga disediakan.

    Kedai roti di bahagian belakang boleh dilihat pada bila-bila masa, dan anda akan melihat kesibukan yang tidak berkesudahan kerana tukang roti sedang sibuk menyediakan lebih banyak pastri.

    Permata kecil tempat yang akan berkembang – mereka akan berkembang dengan penambahan lot lain di sebelah. Itu sepatutnya menjadikan perkara lebih selesa.

  4. Pastri dan kek yang hebat hebat. Sukar untuk saya memutuskan yang mana untuk dipesan. Tat lemon mereka sangat sedap. Pasti akan kembali ke sini lagi apabila saya melawat Pulau Pinang.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Bakery near George Town

TE AmOR Bakery in George Town
TE AmOR Bakery in George Town

La Vie en Rose Pâtisserie

  • Address: 19, Lebuh Melayu, George Town, 10100 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (622)
  • Phone: +60 14-333 6480
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: Tutup
    Rabu: 10:00 PG – 6:30 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 6:30 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 6:30 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 6:30 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 6:30 PTG
  • Reviews:
    By F R ✭✭✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    Croissant, tiramisu sedap boh. Boleh repeat lagi! Bomboloni ke apa tah namanya tu lembut, tapi fillet tu banyak sangat, jadi tak berapa balance, tapi sedap lah

    Harga a bit high, but worth it lah.

    By Ziller Jer ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Sedap n teringat makan Croissant masa di Perancis..rasa dah nak sama mcm di Perancis..
    By amin lee ✭✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Sedap dia tarak nak ranjau punya
    By ija hanafi ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Croissant sedap. Rangup. Semua datang Penang kena cuba
    By MYS EINA ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Ekceli xprnah beli apapa…just pick up brg je…the staffs ramah.. pastries nmpk sedap… I’m a Lalamove driver…pick up untuk customer…🥰

Continental Bakery

  • Address: 33, Jalan Nagor, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (619)
  • Phone: +60 4-228 3814
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 7:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 6:30 PTG
  • Reviews:
    By Mohd Hazaruddin ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Masuk kat sini memang rambang mata, but paling best adalah roti bun cheese. Aku tak jumpa lagi tempat lain yang aku rasa murah dan best. So far sini the best and harga berbaloi. Pernah try tak bila datang Penang? Nanti sila try!
    By Hany Hanz ✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Lembut &sedap… Spagethi full of taste..👍👍👍
    By Typing El ✭✭✭✭
    迋啉脩椕)
    Continental Bakery ialah kedai roti de-facto untuk mementingkan kesihatan, kedai roti itu terkenal untuk membakar roti dan roti yang segar dan sihat kepada penduduk tempatan; Bukan sahaja ia membakar pelbagai jenis roti, ia juga menyajikan beberapa hidangan utama yang menyelerakan, iaitu Spaghetti Bolognese, Nasi Lemak atau juga Krim Sup Cendawan.

    Tart Telur, Kaya, Kek Keju dan Roti Kayu Manis buatan sendiri mereka juga antara yang paling laris. Masa terbaik untuk melawat adalah sekitar tengah hari, di mana kebanyakan roti segar dari ketuhar dan boleh diperebutkan.

    By Layar Jaring ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Roti rasa lazat yang sihat. Saya tidak fikir anda boleh mencari yang lebih baik. Buktikan saya salah. Haha.
    By Leanie Toh ✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Saya pernah membeli roti kayu manis setiap hujung minggu semasa saya bekerja di Bayan Lepas seperti 22 tahun yang lalu. Kena sampai tengah hari sebab mereka hanya buat 2 dulang kayu. Pada masa itu roti masih lembab, lembut dan segar setelah disimpan beberapa hari. Pernah makan di dalam juga dan semua hidangannya sedap…dari nasi lemak hinggalah pasta. Lawatan terakhir saya ke sini adalah seperti 5 tahun yang lalu. Datang lewat jam 1.30pm 3 hari lepas dan semuanya habis dijual. Rak kosong. Berjaya membeli beberapa biji tart telur dan pai ayam. Bau telur agak kuat pada tart. Pastri pai ayam adalah serpihan dan sedap. Isi ayam rasanya seperti sup ayam campbell dalam tin. Akan cuba menjadi lebih awal pada lawatan seterusnya.

Joies Sourdough Bakery Cafe

  • Address: 32, Jalan Moulmein, Pulau Tikus, 10350 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (435)

Passion Heart Cafe

  • Address: 23, Jalan A.S. Mansoor, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (367)

Rainforest Bakery

  • Address: 300, Lbh Chulia, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (269)

Khoon Pastry House

  • Address: 29, Jalan Argyll, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (220)

Sin Seh Kai Artisan Bakery

  • Address: 102-D, New World Park, 5, Jalan Burma, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (218)

Mon Delice Patisserie

  • Address: 33, Jalan Westlands, George Town, 10400 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (131)

Jenni The Cake & Bake Shop

  • Address: 33-A, Jalan Cantonment, Pulau Tikus, 10350 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (91)

KIA LAI CAKE PASTRY

  • Address: 2C, Lebuh Melayu, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (85)

Thank you for reading. You can visit the George Town Food Directory to get more Bakery reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.