Cendol Asli @ S.R K Tarcisian Convent in Ipoh
Cendol

Discover the Most Popular 10 Cendol in Ipoh

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Cendol in Ipoh, Malaysia.

Cendol Padang Ipoh

  • Address: 17, Jalan Tun Sambanthan, 30000 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (851)
  • Phone: +60 16-591 2346
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: Tutup
Cendol Asli @ S.R K Tarcisian Convent in Ipoh
Cendol Asli @ S.R K Tarcisian Convent in Ipoh

5 Replies to Discover the Most Popular 10 Cendol in Ipoh

  1. Pro
    1.Rasa sedap, manis dan berlemak santan.
    2. Kacang merah dia masak sendiri sebab ada rasa2 smokey
    3. Berpuas hati
    4. Ada juga rojak

    Con.
    1. Isi cendol kurang hijau ?
    2. Isi cendol lembik. Boleh improve bagi tak hancur
    3. Tak puas hati sebab takde durian?
    4. Tempat makan belah dalam suram je. Tambah lilin supaya lebih pencahayaan dan romantik.
    5. Parking susah, kena jalan kaki sikit.
    6. Portion tak banyak, tapi tak juga sikit.

    Adakah saya akan datang lagi di lain masa : ya

  2. Mmg sesuai bagi penggemar cendol.. cendol basic yang sedap.. tapi kalau nak duduk mmg ramai la. Lg satu jgn keliru dengan kedai 1 lg. Nama seakan sama tapi macam pengusaha bang cina dan menu beza

  3. Rojak and cendol dibuat oleh Indian muslim.

    X try rojak tapi haritu try mee rebus. Rasa tu OK dengan harga RM10.50 tak silap (Add on keropok, telur goreng, etc)

    Cendol amik yg paling special harga dalam RM6.50. Yang ni memang sedap sebab ada banyak campuran macam jagung, pulut, ais krim. Rasa memang manis and berlemak (Sebab aiskrim tu dah cair)

  4. Cendol dia best, licin makan. ABC ada banyak isi dia tapi makan masa nak habiskan.
    Sistem order guna scan. Mudah untuk digunakan. Datang hari sabtu, jadi kena kupon parking tu pun guna apps.

  5. Kedai bersih & Kemas.
    Rojak Sotong RM 10.00
    – Sotong liat, rasa kurang enak
    Cendol Campur RM 5.00
    – Memuaskan

    Mee Goreng nampak sedap.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Cendol near Ipoh

Cendol Asli @ S.R K Tarcisian Convent in Ipoh
Cendol Asli @ S.R K Tarcisian Convent in Ipoh

Deen CT Corner Cendol

  • Address: 20, Jalan Mustapha Al-Bakri, Taman Jubilee, 30300 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (344)
  • Phone: +60 16-535 0351
  • Opening hours:
    Isnin: 11:30 PG – 6:30 PTG
    Selasa: 11:30 PG – 6:30 PTG
    Rabu: 11:30 PG – 6:30 PTG
    Khamis: 11:30 PG – 6:30 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: 11:30 PG – 6:30 PTG
    Ahad: 11:30 PG – 6:30 PTG
  • Reviews:
    The best in Ipoh! Traditionally prepared. Kena pulak makan masa hari panas, fuh, terasa kedinginan cendol & ais dalam tekak! Not too sweet. Harga sangat berpatutan. Parking quite a challenge as the stall is by the roadside.
    ✭✭✭✭✭ By M Mahola Services (setahun yang lalu)
    Antara cendol terpopular di kawasan Ipoh, dengan pilhan pulut, jagung, kacang atau cendol biasa, peminat manisan pasti berpuas hati. Dilayan mesra oleh pasangan suami isteri yang sangat peramah. Pasti memuaskan hati.
    ✭✭✭✭ By Mohd Izuddin (3 tahun yang lalu)
    Rasa dia biasa2 saja. Perlu memperbaiki mutu rasa. Rasa manis sahaja, tiada rasa lemak santan. Makan di situ hanya disediakan bangku sahaja. Parking pun agak terhad.
    ✭✭✭ By MUHAMMAD SAFARIN (setahun yang lalu)
    the best cendol everrrrrrr nak pergi ipoh lagi sebab nak mkn cendol ni jee.. and better to use waze dari maps.. sebab maps macam x tunjuk exac locations.
    ✭✭✭✭✭ By Nor Fazlin (setahun yang lalu)
    Tak sedap pun……kurang santan dan langsung tak pekat. Ais je byk. Mcm minum air ais manis. Worst
    By YJ NetWork (setahun yang lalu)

Cendol Padang Polo

  • Address: 5, Persiaran Brash, 30350 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (336)
  • Phone: +60 19-497 1228
  • Opening hours:
    Isnin: 12:30–7:30 PTG
    Selasa: 12:30–7:30 PTG
    Rabu: 12:30–7:30 PTG
    Khamis: 12:30–7:30 PTG
    Jumaat: 12:30–7:30 PTG
    Sabtu: 12:30–7:30 PTG
    Ahad: 12:30–7:30 PTG
  • Reviews:
    Another must-visit place. Kawasan riadah Padang Polo, bahagian tepi jalan ada stalls/food truck jual makanan dan minuman. Our personal fav, char kuey teow. Super charred, rasa wokhei tu. Nampak simple je, tapi sedap giler. This was from a Malay family of 4, eh ke 5, anak2 pun sempoi tolong mak pak meniaga. Cendol. Cendol berlambak, kitorang order cendol pulut dan cendol special. Cendol semua served dgn kacang merah, kalau tak suka, please request dari awal. Gula melaka nampak letak banyak tapi ngam elok tak manis sangat, ngam dengan rasa lemak santan. Laksa. Banyak ya gerai yang jual laksa, tapi tak sure mak aku beli kat mana. Rasa elok sedap, kuah light, tapi lengkap rasa. Tak heavy sangat utk minum petang Cucur udang, cucur jagung. Frust sikit sebab rasa tepung lebih. Kuah pun dapat kuah merah (with a hint of peanuts). So-so je.
    ✭✭✭✭ By fikah mus (3 minggu yang lalu)
    Jenuh cari cendol. Akhirnya kat sini jugak ada jual cendol. Cuma petang2 payah la sikit nak dapat parking and nak dapat tempat duduk. Boleh lepak-lepak makan laksa, macam-macam ada. View sini cantik jugak, hijau. Tengok orang main bola, tengok orang joging, tengok orang dating.
    ✭✭✭✭✭ By Faisal Abmanaf (10 bulan yang lalu)
    Kalau datang Ipoh mesti singgah Padang Polo. Tujuan utama mestilah nak beli cendol. Cendol sedap, pekat, manis. Dah byk kali minum dan mesti nak repeat. Cendol pulut & cendol biasa jd pilihan. Kalau ptg2 terutama public holiday jln situ jem. Tp kalau nasib baik blh drive thru je.
    ✭✭✭✭✭ By Aida Mohd (4 bulan yang lalu)
    Mkn mee bandung ngan pisang goreng yg panas… mmg syahdu dlm cuaca redup…
    ✭✭✭✭ By Sueanie Jr (2 tahun yang lalu)
    Best Laksa in Town, pekene pulak dengan petis udang. Perghhhh. Syahdu.
    ✭✭✭✭✭ By Muhammad Hairul Hakim Bin Wahidin (3 tahun yang lalu)

Wawasan Cendol Abang Kacak

  • Address: 8, Jalan Yang Kalsom, Taman Jubilee, 30300 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (165)

Cendol Wawasan

  • Address: Petron, Jalan Bercham, Taman Tasek Indra, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (152)

Cendol Durian

  • Address: 199, Persiaran Wira Jaya Barat 32, Taman Ipoh Jaya, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (137)

Cendol Mari Gunung Rapat

  • Address: 51-33, Jalan Gunung Rapat, Taman Cemerlang Rapat, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (114)

Cendol S.M Nur Silibin

  • Address: 22, Jalan Kledang Raya 14, Taman Malcop, 30100 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (73)

Ipoh Best Cendol

  • Address: Kampung Pengkalan Pegoh, 31650 Lahat, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (46)

Rojak And Ice Cendol Kacang Merah

  • Address: Taman Pasir Pinji, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (27)

Cendol Asli @ S.R K Tarcisian Convent

  • Address: 41, Jln Abdul Manap, Taman Muhibbah, 30100 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (8)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Cendol in Ipoh, please leave a comment below. We would love to hear from you!|Thank you for reading! If you have any additional information on the best Cendol in Ipoh, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!|Thank you for reading. You can visit the Ipoh Directory to get more business reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.

Tags