Garden Homestay Ipoh in Ipoh
Homestay

Discover the Most Popular 10 Homestay in Ipoh

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Homestay in Ipoh, Malaysia.

White House iHome Ipoh

  • Address: 1, Persiaran Rapat Baru 7, Taman Lapangan Permai, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (153)
  • Phone: +60 19-555 7696
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 6:00 PTG

Garden Homestay Ipoh in Ipoh
Garden Homestay Ipoh in Ipoh

5 Replies to Discover the Most Popular 10 Homestay in Ipoh

  1. Sangat luas dan paling penting bersih. Katil dan bantal agak elok untuk dibaringkan. Harga berpatutan juga. Terdapat dispenser air & peti sejuk berkongsi di tingkat bawah. berpagar. Ruang parking percuma disediakan. Secara keseluruhan penginapan yang sangat selesa.

  2. Tempat tinggal yang hebat. Ia adalah rumah berkawal dengan beberapa blok dan setiap blok terdiri daripada 3 tingkat. Terdapat ruang umum dengan meja makan, sofa, sinki dan dispenser. Seterika dan pengering rambut disediakan di kaunter penerimaan tetamu.

    Jika anda berada di tingkat 3, anda perlu berjalan ke atas dan ia boleh memenatkan – jadi susun bagasi anda dengan sewajarnya…tiada lif tetapi tempat itu pasti berbaloi dengan harga dan lokasi.

  3. Penginapan yang layak dan nilai hebat untuk perjalanan perniagaan. Disyorkan untuk menghubungi pemilik terus untuk tempahan jika anda dalam perjalanan perniagaan. Bilik bersih dan luas untuk penginapan solo. Akan datang lagi jika mendapat perjalanan perniagaan.

    Namun, homestay terletak jauh sedikit dari bandar.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Homestay near Ipoh

Garden Homestay Ipoh in Ipoh
Garden Homestay Ipoh in Ipoh

Octagon Premium Ipoh Homestay

  • Address: 8-17-3, Octagon Residences Suites, Jalan Raja Ekram, Jalan Mustpha Al-Bakry, Octagon Residences Suites, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (135)
  • Phone: +60 19-416 1300
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    By Siti Mardhiyah Z ✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Bilik selesa, Service terbaik, Location betul² tengah bandar, memang boleh pergi banyak tempat menarik. Antaranya ialah, Concubine Line paling dekatt.. mall² pn banyak tapi tak singgah pon.. Tempat makanan yang viral² pun banyak yg dekat.. kolam pun ada kat sini, best tauu dpt mandi. Cuma leceh sikitt je bab nak kena swipe kad tu jelah.. tapi tapi mmg tiptop punye bilik sangatt luasss, ad tub jgk, mmg full facilities laa, Peti, aircond, iron, tv, wifi, soap, towel, blanket, table, fuhh. Banyak lgi. Mmg puass hatii x terkata.
    By Afina Azlan ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    1 ) Bilik Bilik boleh tahan cantik.. Saya dapat bilik yang boleh lihat pemandangan bandar Ipoh. 2 ) Harga Tempah Bilik waktu hari raya ketiga, harga dalam RM 400 , rasanya hari biasa boleh dapat lagi murah . Kena check selalu harga. 3 ) Parking Luas , tapi nak naik atas hati2..
    By Kieshen Kristen ✭✭
    setahun yang lalu
    Okok lah
    By kana nava ✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Terletak di tengah-tengah bandar Ipoh terutamanya berhampiran tempat membeli-belah pelancong. Saya melawat rakan-rakan saya yang menginap di sini dan mereka menyewa unit 2 bilik tidur. Dewan merangkap ruang makan adalah luas. Terdapat 2 bilik air/tandas. Satu-satunya halangan yang rakan-rakan saya mengadu ialah pemanduan yang sempit dan curam untuk meletakkan kereta mereka di premis itu.
    By Onari Kajz ✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Ia menawarkan bilik-bilik yang luas dan selesa untuk keluarga dengan faedah tambahan daripada pemandangan indah bandar yang menghadap ke selatan, membolehkan tetamu melihat bukit batu kapur berhampiran lebuh raya. Lokasi ini sesuai untuk mereka yang gemar berjalan kaki dan menerokai bandar dengan berjalan kaki, kerana pemanduan boleh menjadi sukar kerana kesesakan. Walau bagaimanapun, mungkin terdapat penutupan jalan sekali-sekala kerana lokasinya yang berpusat.

    Satu aspek yang boleh dipertingkatkan ialah kebersihan air kolam. Walaupun angin sejuk semasa berenang menambah pengalaman keseluruhan, ia akan menjadi lebih menyeronokkan jika airnya jernih dan bebas daripada serpihan. Memastikan air kolam sentiasa dibersihkan dan diselenggara dengan baik bukan sahaja akan meningkatkan pengalaman tetamu tetapi juga menggalakkan persekitaran yang sihat dan bersih untuk berenang.

Ivy Homestay (The Octagon Ipoh)

  • Address: 8-11-2 Wisma Octagon Ipoh, Jalan Raja Ekram, Ipoh Perak, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (64)
  • Phone: +60 19-552 2886
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    By Mohd Faizal Abdul Rahim ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    bilik kemas, bersih dan luas!!! boleh main kejar2 lg 😋😋
    By Angie Ng ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Pemiliknya sangat baik dan memberikan arahan yang jelas untuk mendapatkan apartmen. Apartmen ini sangat jelas, tandas dan tuala juga bersih. Lokasi yang baik, boleh diakses untuk membeli-belah dan restoran/kafe. Harga berpatutan. 2 katil bersaiz queen sangat sesuai untuk 4 keluarga.

    Saya sangat mengesyorkan tempat ini

    By Kelvin Lee ✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    dihias cantik tetapi tempat letak kereta adalah mimpi ngeri untuk dilayari. lantainya sedikit melekit tetapi segala-galanya bagus. sangat dekat dengan semua tempat pelancongan utama dan tempat makan.
    By Harvey Kler ✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Lokasi adalah cemerlang, benar-benar di pusat bandar. Kedai makan dah habis. Kedai-kedai menarik dalam jarak berjalan kaki. Walau bagaimanapun, pasar malam memainkan muzik yang kuat sehingga 2.00 pagi +. Kemudian muzik dan suara nyaring datang dari apa yang pastinya Kelab. Betul-betul mengganggu tidur saya.
    By NORMA NARIHAN ✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Tuan rumah yang menyenangkan dan bertimbang rasa. Kami telah dihubungi pada awal hari dan dibimbing ke tempat letak kereta dan unit. Tempatnya bersih dan selesa, berjalan kaki singkat ke banyak kedai makan dan pasar malam.

ipoh homestay 芷芯民宿

  • Address: 57, Jalan Bunga Raya, Taman Mayfair, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (47)

AHB Homestay

  • Address: 319 Malaysia, Jalan Datin, Kampung Manjoi, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (42)

Homestay Ipoh Cyber 华封别墅/华封民宿

  • Address: 39, Laluan Lapangan Siber 6, Bandar Cyber, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (34)

Empat Nurul Homestay – Homestay Ipoh

  • Address: 2, Jalan Toh Puan Rahmah, Kampung Kuala Pari Tengah, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (31)

Ipoh Discovery Homestay

  • Address: 8, Jalan Pasir Puteh, Pasir Puteh Baharu, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (23)

Ipoh Garden Homestay

  • Address: 31, Pekeliling Tasek, Taman Ipoh, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (21)

Homestay Ipoh

  • Address: Rarisa Apartment B-12-3A, Casa Kayangan @ Meru Jalan Meru Impian B1, 30020 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (20)

Ipoh Garden Homestay

  • Address: 42, Lebuh Perajurit 3, Garden East, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (17)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Homestay in Ipoh, please leave a comment below. We would love to hear from you!

Tags