Nasi Lemak in Johor Bahru
Nasi Lemak

Discover the Most Popular 10 Nasi Lemak in Johor Bahru

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Nasi Lemak in Johor Bahru, Malaysia.

Nasi Lemak ROYALE Kedah (JB)

  • Address: No.107, Jalan Glasiar, Taman Tasek, 80200 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (697)
  • Phone: +60 17-703 6820
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 10:00 PTG

Nasi Lemak in Johor Bahru
Nasi Lemak in Johor Bahru

5 Replies to Discover the Most Popular 10 Nasi Lemak in Johor Bahru

  1. 3 benda yang aku puji
    1.kuah sedap,
    2.ayam sedap,
    3.nasi sedap

    yang lain mungkin boleh diperbaiki dimasa akan datang.

    utk diperbaiki:
    1.makanan dah abis air tak sampai lagi.
    2.daging dengan kambing terlalu keras langsung tak boleh gigit.kalau org pkai gigi palsu dah tercabut giginye.dahla penat beratur tambah penat nak gigit daging yang keras tak boleh makan .

  2. Kedai ni dah lama buka 1tahun 8bulan, sama usia dengan menatee jb. Bagi anda yang masih belum pernah cuba atau singgah . Wajib cuba dan rasa. Xperasan kedai ni dh lma buka?

    Review:

    Food: nasi padu, daging hitam mantul, ayam goreng garing (overall masakan panas2 memang sedap) kena coba!!

    Place: parking agak susah, tp okaylaa

    Service: Good, pelayan yg xkedekut.

    Price: sangat murah . Tauke kedai xrugi ka?!!

    *lauk banyak sampai nasi pulak kena tambah. Kuah sedap hingga jilat jari!

  3. Pertama kali mencuba Nasi Lemak Royale Kedah di JB. Lauk yang diambil ayam goreng dan sayur. Ayam okay, besar, penuh isi, cukup masak, lembut, rangup. Sayur goreng okay. Bendi kurang okay, ada yang keras tak boleh kunyah. Minta ganti bendi baru, dapat tiga, ada satu keras juga. Harga okay berpatutan, padan dengan saiz.

    Cumanya dibiarkan orang hisap rokok dalam kedai. Pelanggan pun janganlah jadi BODOH BAHLOL sangat hisap rokok dalam kedai makan. Otak kat mana?

  4. Akan datang repeat lagi sebab
    1.Sedap
    2.murah
    3.cepat

    Pilih 4 pilihan lauk rm16

    Datang pukul 2pm kalau dtg pukul 12 lauk dia mesti lagi banyak belambak.
    Suka campuran kuah server letak mmg terbaik pro campur laju tp kemas.

  5. Terkena hr ni..Pukul 2.30 pergi beli 3 bungkus bwk blk nk mkn 2 bngkus ayamnya ok..1 bngkus ayamnya berbau..Memang tak boleh nk mkn langsung.Adoiii..org beli nk mkn weiii..bukan beli nk buang…

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Nasi Lemak near Johor Bahru

Nasi Lemak in Johor Bahru
Nasi Lemak in Johor Bahru

Simple Nasi Lemak

  • Address: Jalan Dato Abdullah Tahir, Taman Abad, 80300 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (499)
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 12:00 PG
    Selasa: 8:00 PG – 12:00 PG
    Rabu: 8:00 PG – 12:00 PG
    Khamis: 8:00 PG – 12:00 PG
    Jumaat: 8:00 PG – 12:00 PG
    Sabtu: 8:00 PG – 12:00 PG
    Ahad: 8:00 PG – 12:00 PG
  • Reviews:
    By Nick ✭✭✭✭✭
    4 minggu yang lalu
    Order nasi lemak ayam goreng, nasi lemak kerang, nasi lemak paru, air teh o panas, air sirap bandung, air nes o, air sirap, total RM51, semuanya sedap, nice untuk singgah makan2👍 dia dekat depan Trove hotel sebelah car wash.
    By Rizal Senin ✭✭
    3 bulan yang lalu
    Nasi lemak sedap. Tapi kurang memuaskan dari segi harga, portion dan bahan² dalam nasi lemak. Sebagai contoh ikan bilis 2 ekor, telur takde so biar harga mahal takpe janji memuaskan dan berbaloi. Tq
    By Asikin Aziz ✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Cukup rasa. Portion nasi cukup untuk aku yg makan sikit, tapi sikit berbanding normal portion. Even pinggan dia pun pinggan style makan kat kantin sekolah dulu. Mengimbau betul 😆 order nasi lemak telur + ayam. Telur kecik mungkin telur gred C, ayam cukup rasa, sambal sedap tapi sikit. Overall, nak bagi 5*, tapi bila bayar tak jadi lah. Sebab quite pricey berbanding portion. Ayam seketui RM3.90 kira mahal. Tapi kalau amek paru, portion agak banyak. Tapi sedap, tapi tulah, sikit. Lokasi elok sangat la depan Trove Hotel (Previously known as Hotel Selesa). Ada chicken chop, lempeng, etc.
    By Nabilah Rahman ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Ini bukan kali pertama dtg JB makan kat sini. Makanan memang sedap. Harga berbaloi. Kalau orang yg suka pedas wajib cuba menu yg ada sambal gesek. Merecik! Btw waktu perniagaan sejak covid ni dah bertukar dari 12 tgh – 10 mlm (setiap hari)
    By Muammar Ezzad
    11 bulan yang lalu
    Dalam menu ada lauk paru/sotong/kerang. Tapi yg ada ayam goreng dengan telur mata je. Penat je datang dari jauh. Sambal rasa so so je dah la cair.

Yummy Nasi Lemak House Johor Bahru

  • Address: 104, Jalan Dato Sulaiman, Taman Abad, 80250 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (316)
  • Phone: +60 7-332 9375
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: 8:30 PG – 3:00 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 3:00 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 3:00 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 3:00 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 3:00 PTG
    Ahad: 8:30 PG – 3:00 PTG
  • Reviews:
    By Putera Mohd Syafiq Adam ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Makanan Sedap, Servis Terbaik, Harga berpatutan. 👍🏻 Kebetulan owner kedai ada dtg td (Aunty Chinese), owner friendly sangat, awal2 ingtkn customer tetap dtg tolong, rupanya owner kedai 🤭, sembang2 rupanya semua resepi makanan dekat kedai hasil tangan resepi owner sendiri, td makan nasi lemak ayam berempah, ayam berempah sedap, rangup dan lembut isi, sambal nasi lemak pula chinese style punya. One of the Best Nasi Lemak dekat Johor. Kuih yg diorang buat fresh dari dapur open diorang, kuih seri is my favorite one. Korang kena try, confirm repeat lg.
    By J T ✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Decent Nasi Lemak. Ondeh Ondeh quite normal only.
    By Thomas Chan ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Loved their Nasi lemak. Fragrant rice, tasty chicken (both fried and rempah) and sambal! Ondeh ondeh and kuih dadar are very good also. Accepts TnG eWallet also.
    By NFShiHa ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Karipap di sini sangat sedap. Kueh muih tradisional yang lain pun recommended.

    Ketayap Onde-onde Pulut panggang Karipap

    Mee goreng dan nasi lemak pun sedap.

    By Mtbhoy xx ✭✭✭
    setahun yang lalu
    Ordered the nasi lamak with ayam rendang and children with ayam goreng..rendang was too spicy and ayam goreng was just ok…but overall so so..

Pokok Cerry Nasi Lemak

  • Address: 23, Jalan Inche Besar Zubaidah, Kampung Mahmoddiah, 80100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (243)

Alang Tunggal Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah

  • Address: 139C, Jalan Tun Abdul Razak Susur 1/1, Pusat Bandar, 80000 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (141)

Nasi Lemak

  • Address: Lot PTD 9274, Jalan Bukit Kampas 1/18, Taman Bukit Kampas, Johor, 81200 Johor Bahru, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (69)

Nasi Lemak Hussain

  • Address: Bandar Baru Uda, 81200 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (59)

Warung Mahmoodiah Nasi Lemak, Soto & Lontong Breakfast Johor Bahru

  • Address: 1°27’55. 103°45’10., 7, Lorong 5, 80100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (50)

Warung Nasi Lemak C.I.Q Kg Melayu

  • Address: 42-38, Jalan Utama, Kampung Melayu Majidee, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (35)

Nasi lemak Kg melayu

  • Address: 19a, Lorong Intan, Kampung Melayu Majidee, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (25)

NASI LEMAK DESA RAHMAT

  • Address: 41-49, Jalan Pelajaran, Taman Desa Rahmat, 81200 Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (21)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Nasi Lemak in Johor Bahru, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!