Penang Ipoh Kedah Luxury MPV Car Rent & Tour Service ( Kereta Sewa Mewah 豪華汽車租賃 MPV Penang, Kedah & Ipoh) in George Town
Sewa Van

Discover the Most Popular 10 Sewa Van in George Town

Discover the top-rated Sewa Van in George Town, Malaysia, recognized and praised by online customers.

SE Express Service

  • Address: 447, Lbh Chulia, George Town, 10200 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (370)
  • Phone: +60 19-423 7866
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 10:00 PTG
Penang Ipoh Kedah Luxury MPV Car Rent & Tour Service ( Kereta Sewa Mewah 豪華汽車租賃 MPV Penang, Kedah & Ipoh) in George Town
Penang Ipoh Kedah Luxury MPV Car Rent & Tour Service ( Kereta Sewa Mewah 豪華汽車租賃 MPV Penang, Kedah & Ipoh) in George Town

5 Replies to Discover the Most Popular 10 Sewa Van in George Town

  1. Harga murAh and best service in town!
    Byk kali dh repeat sini setiap kali mai penang.
    ????❤️

    Before and after sales dia mantap.
    Dtg penang xyah cari lain dah. Contact ja dorang utk sewa motor. Sgt Mudahkan urusan pelanggan. Terima kasih byk2. See u again!

  2. Shaik staff yang sangat responsif & peramah.

    Bayar deposit, dah lock siap-siap motor yang kita nak pakai.

    Boleh request extra helmet & tempat letak fon dekat motor.

    Terima kasih Shaik, sah merata bawak motor ni jalan-jalan.

    Harga berpatutan ?

  3. Mr Sheik owner muda yang sporting, helpful, mesra pelanggan dan yang penting motor sangat baru serta berkeadaan baik.

  4. Servis sempoi. Motor sewa harga berpatutan. Terima kasih Mr Sheikh. Next time mai Penang boleh sewa motor lagi. Recommended servis.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Sewa Van near George Town

Penang Ipoh Kedah Luxury MPV Car Rent & Tour Service ( Kereta Sewa Mewah 豪華汽車租賃 MPV Penang, Kedah & Ipoh) in George Town
Penang Ipoh Kedah Luxury MPV Car Rent & Tour Service ( Kereta Sewa Mewah 豪華汽車租賃 MPV Penang, Kedah & Ipoh) in George Town

Penang Ipoh Kedah Luxury MPV Car Rent & Tour Service ( Kereta Sewa Mewah 豪華汽車租賃 MPV Penang, Kedah & Ipoh)

  • Address: Level 1, at Lemon Inn Counter, 108A/B, Jln Tan Sri Teh Ewe Lim, Taman Green Lane, 11600 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (212)
  • Phone: +60 16-410 6262
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    Saya berasa amat berpuas hati menggunakan perkhidmatan anda. Semoga anda dimurahkan rezeki atas Service anda yg First Class! Kepada anda semua tidak perlu rasa takut atau risau, sbb yg pasti anda akan berpuas hati.. Malah MR.CK org yg boleh bertolak ansur.. Dia seorg yg bertimbang rasa sekiranya berlaku kelewatan utk pulangkan kenderaan..
    ✭✭✭✭✭ By ahh lee (2 tahun yang lalu)
    Servis sangat bagus… car in good condition & tip top, booked vellfire dari penang ke kuantan on dec 2019 for 5 days…harga berpatutan dan berpuas hati….senang berurusan dgn CK dan sangat friendly..Highly recommended.. Thank you so much with the excellent service.
    ✭✭✭✭✭ By shah hazrik (3 tahun yang lalu)
    Car rental terbaek@friendly pernah kami deal. Harga sewa vellfire yg paling terbaek@murah di Penang. Dah rekemen ramai dan semua berpuashati.
    ✭✭✭✭✭ By aida khalek (3 tahun yang lalu)
    Mr. CK sangat friendly, saya sgt berpuas hati, kereta tip top, sangat mudah berurusan dgn mr. ck. harga pun sangat berbaloi dan murah berbanding dengan harga pasaran recommended rental service.
    ✭✭✭✭✭ By Peek Car (3 tahun yang lalu)
    Boleh bertolak ansur sekiranya berlaku kelewatan waktu semasa menghantar kembali kereta….. Mengenakan caj yang berpatutan, sekiranya kereta yang disewa rosak disebabkan oleh penyewa itu sendiri… Maklumbalas tentang sewaan cepat…
    ✭✭✭✭✭ By Tenku Nur Shahrul Izami Tenku Izham (3 tahun yang lalu)

Big Thumb Rent a Car Ventures

  • Address: Plaza Ivory, 2-2-12B University Place, Halaman Bukit Gambir, 11700 Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (188)
  • Phone: +60 4-225 0000
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 9:00 PTG
  • Reviews:
    Ini adalah kali pertama saya menulis ulasan, tetapi saya rasa saya mungkin perlu berkongsi pengalaman tidak menyenangkan yang kami alami dengan perkhidmatan sewa kereta ini. Kami menyewa kereta selama 6 hari untuk perjalanan keluarga kami. Saya telah menempah perkhidmatan dalam talian dan membayar RM200. 1. Kami menerima panggilan sejam sebelum pengambilan yang diatur mengatakan bahawa kami akan mendapatkan kereta lain, disebabkan oleh beberapa masalah dengan kereta yang telah kami tempah. Kemudian menerima satu lagi panggilan bahawa kereta yang kami tempah tersedia, namun semuanya terseret dan mereka menghantar kereta itu lewat lebih daripada satu jam daripada masa yang ditetapkan. Kami telah membayar perkhidmatan dan RM200(yuran tempahan) kekal sebagai deposit keselamatan. 2. Kereta itu baru, bersih dan dalam keadaan baik. Satu-satunya perkara positif di sini. 3. Apabila kami memulangkan kereta, 3 orang lelaki datang dan memeriksa keadaan kereta tersebut. Entah dari mana mereka menunjukkan calar permukaan kecil di bahagian belakang kereta dan memberitahu kami bahawa ia tidak ada semasa kami mengambil kereta itu. Mereka menghubungi seseorang dan orang itu meminta RM250 untuk calar, setelah berbincang dia menurunkannya kepada RM200 (jumlah yang sama dengan deposit). Kami memandu kereta dengan berhati-hati dan sentiasa meletakkannya di tempat letak kereta hartanah saudara kami. 4. Kami meminta gambar untuk membuktikan bahawa calar tidak ada semasa kami mengambil kereta, tetapi mereka berkata bahawa kami harus menjadi orang yang memeriksa kereta dan mengambil gambar keadaan semasa mengambilnya dan tiada bukti diberikan. RM200 bukanlah satu jumlah yang besar dan jika itu termasuk dalam harga kami akan membayarnya. Walau bagaimanapun, cara mereka menipu orang pastinya sesuatu yang perlu anda ketahui jika anda akan menggunakan perkhidmatan mereka. Selepas membaca ulasan lain, nampaknya kami bukan satu-satunya yang tertipu dengan deposit. Saya tidak akan mengesyorkan syarikat ini kepada sesiapa sahaja dan tidak akan kelihatan melibatkan mereka lagi pada masa hadapan.
    By Rado Kirchev (5 bulan yang lalu)
    Perkhidmatan yang sangat baik dan keadaan kereta yang sangat baik. ✅ Komunikasi berjalan lancar?? Kami melakukan kesilapan kerana mempunyai durian di dalam kereta, dan kami tidak dibenarkan . Ingat juga baca kontrak? Kami perlu membayar yuran untuk membersihkan bau durian dan mereka mengenakan kami dengan adil??
    ✭✭✭✭✭ By Martin Berthelsen (3 minggu yang lalu)
    sedang mencari kereta sewa di pulau pinang dan terjumpa laman web ini. kereta yang kami perlukan telah tersedia jadi kami tempah segera. CS menghantar mesej dalam sekelip mata dan mengesahkan segala-galanya. jadi tempahan berjalan dengan lancar sekali. kemudian saya membaca ulasan dan agak takut, jadi saya ingat bahawa saya perlu membuat pemeriksaan menyeluruh dan lain-lain. apabila tiba harinya, tanpa sebarang notis, kami diberikan kereta yang berbeza (mpv kelas bawah berbanding yang kami tempah, tetapi kami hanya membayar harga kereta ganti, sebab kereta yang kami tempah mendapat masalah). Saya sebenarnya mahu memberikan ulasan kurang daripada 5 bintang kerana ini. kami berjumlah 5 orang, dengan beberapa bagasi dan kereta dorong bayi, jadi kami memerlukan kereta yang lebih besar. Saya hanya tahu kami diberi kereta yang berbeza apabila pemandu tiba di lapangan terbang dan menghantar gambar kereta itu kepada saya. kereta dihantar ke lapangan terbang seperti yang diminta. kami memang check body kereta, ambik pics of the dent, but Mr.Ang said, no need to worry about such dent, as long as tak besar sangat nampak dent or damage. kami menyewa selama 3 hari. kereta telah diambil dari hotel kami (dengan kos tambahan untuk pengambilan). selepas beberapa kertas kerja, deposit telah dikembalikan, dan selesai. jika tidak ada perkara menukar kereta, atau jika kami dimaklumkan lebih awal, ia akan menjadi pengalaman sewa kereta yang lebih baik dengan ibu jari yang besar. terima kasih.
    ✭✭✭✭✭ By Vivi T (sebulan yang lalu)
    Memutuskan untuk pergi dengan syarikat penyewaan kereta tempatan dan bukannya nama besar biasa. Dengan pengetahuan penuh tentang ulasan campuran, menyewa kereta daripada mereka untuk percutian keluarga di pulau pinang. 1. Proses/ komunikasi- ia lancar dan Jessie menyelaraskan keseluruhan proses. Rakan sekerjanya tiba lebih awal untuk pengumpulan dan pemulangan. Bayaran balik telah diberikan semula secara tunai semasa pemulangan. Walaupun deposit saya dibuat menggunakan kad kredit, saya tidak mempunyai masalah untuk mendapatkan bayaran balik secara tunai kerana saya tidak boleh berada di Pulau Pinang secara fizikal untuk membuat deposit kerana ia dilakukan secara dalam talian. 2. Kereta – ia bersih dan dalam keadaan baik. Walaupun saya ditawarkan kereta yang berbeza daripada apa yang saya tempah, sebenarnya adalah naik taraf percuma, itu bukan masalah bagi saya dan keluarga saya menikmati pemanduan yang selesa antara Batu Feringghi dan City selama beberapa hari. Saya mempunyai pengalaman yang agak besar dengan penyewaan kereta dan ia agak menggembirakan, walaupun dengan nama besar. Untuk perjalanan ini. , ia adalah pengalaman yang baik dan jika saya kembali ke pulau pinang dan memerlukan kereta, saya akan mencari mereka semula.
    ✭✭✭✭✭ By Choon Meng tan (7 bulan yang lalu)
    Kami menyewa kereta dari Big Thumb n tersilap tidak mengambil gambar kereta ketika mengambilnya. Selepas 4 hari, di lapangan terbang, mereka memeriksa n nampak calar. Kami agak pasti ia bukan kami yang buat. Kami telah membayar tambahan M$400 untuk insurans komprehensif dan memberitahu mereka untuk menuntutnya dari sana. Mereka menegaskan bahawa laporan polis perlu dibuat dan ia akan menelan belanja M$200. Memandangkan kami mempunyai penerbangan untuk ditangkap, tidak ada cara untuk melawannya. Jadi akhirnya kami membayar M$200 dan mereka telah kehilangan deposit kami sebanyak M$200! Sungguh penipuan. JANGAN SEWA DARI SYARIKAT INI. Jika anda berbuat demikian, pastikan anda mengambil gambar kereta dan bersedia untuk “melawan” jika mereka berkeras calar dan lain-lain dibuat oleh anda. Benar-benar rosak apa yang sebenarnya adalah percutian singkat yang bagus untuk kami.
    By Irene Pinto (5 bulan yang lalu)

KERETA SEWA PENANG CAR RENTAL AZ PINNACLE AUTO

  • Address: Lintang Bayan 2 Taman Tunas Muda, Sungai Ara, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (127)

Sewa VAN/MPV/STAREX Murah PENANG

  • Address: SUNGAI DUA, Lengkok Nipah 3, HALAMAN KENANGA, 11700 Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (121)

Kereta Sewa Penang

  • Address: 559A, Jalan Sungai Dua, Sungai Dua, 11700 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (18)

Kereta Sewa Penang MH

  • Address: 421-A, Jalan Jelutong, Jelutong, 11600 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (15)

Keretasewapenang

  • Address: 5-3-4 Ocean View, Bandar Sri Pinang, 5, Lbh Sungai Pinang 1, 11600 George Town, Penang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (4)

Car Rental Penang

  • Address: Jalan Hutton, George Town, 10500 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (2)

Suria Car Rental

  • Address: 288E-2-5, Fortune Court, Jalan Thean Teik, Kampung Melayu, 11500 Ayer Itam, Pulau Pinang, Malaysia, 11500 Air Itam, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Car Rental Penang George Town – Big Thumb Rent a Car Ventures

  • Address: 86, Jalan Kelawai, George Town, 10250 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.3 (11)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Sewa Van in George Town, please leave a comment below. We would love to hear from you!