TBPOOL in Kota Bharu
Swimming Pool

Discover the Most Popular 10 Swimming Pool in Kota Bharu

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Swimming Pool in Kota Bharu, Malaysia.

Morak Villa Resort

  • Address: PT863, Kg Palekbang, Kota Bharu 16040, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (94)
  • Phone: +60 19-990 2680
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 7:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 7:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 7:00 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 7:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 7:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 7:00 PG – 11:00 PTG
    Ahad: Buka 24 jam

TBPOOL in Kota Bharu
TBPOOL in Kota Bharu

5 Replies to Discover the Most Popular 10 Swimming Pool in Kota Bharu

  1. Rumah besar, banyak bilik. Semua bilik ada bilik mandi, mini fridge, tv. Mostly complete dalam satu bilik. Ada swimming pool kat depan rumah. Sesuai untuk family besar boleh sewa satu rumah terus. Sarapan disediakan. Tapi service dan maintenance tak memuaskan. Owner okay cuma pekerja asyik hilang. Remote tv/ac takde bateri. Dalam toilet bowl bilik belakang air naik. Pekerja cakap sebab musim hujan, banjir, air naik dalam toilet bowl. Well, I guess kalau nak datang, jangan datang masa musim tengkujuh? Then bilik depan pun bumbung bocor sikit.

  2. Tempat yang cantik untuk anda menginap. Lengkap dengan pemanas air utk mandi & pemanas air untuk buat air ditambah dgn bahan2 utk buat spt nescafe. Bilik luas, selesa & ada pendingin hawa. Tv ada siaran astro. Ada sarapan pagi percuma utk 2 org. Kolam mandi pun ade boh… Kakitangan pun mesra. Berbaloi…

  3. Pro
    ♥️Tempat yg sangat selesa dan cantik untuk family day dan gathering.
    ♥️Private pool yg bersih.
    ♥️Owner yg friendly jawab semua soalan dan pertanyaan.
    ♥️House keeper yg baik dan membantu.
    ♥️Kawasan yg luas dan nyaman.
    ♥️Tempat bbq disediakan dan sgt selesa digunakan.

    Con
    ?Parking tidak berpagar, tapi ok ada bumbung untuk 3 buah kereta.
    ?Tekanan air rendah didalam bilik, air jd sgt halus. Diluar ok pula

    Keseluruhan: sangat best dan insyaAllah akan repeat lg

  4. Pihak mvr dh maklum awal x suka guest complain. So bg rating je la. Pihak mvr pn tau ape sbb nye. Spe yg x bradab sbnrye? Yg campak arang tu sape? Perlu ke edit balik complaint? Spe yg halau spe? Mrh jgn smpai mghina en. Dn ble brkata2 jgn smpai mndabik dada mrendahkn org. Smpai ckp x heran lgsung duit guest. Klau x heran blh je pulgkn awal2 tp x pulangkn. Kami pun dtg dr jauh bkn en sorg je dr jauh siap mention dr sekian2. Klau en msh ingat situasi en dgn bonda, bonda sy dh brdiam diri selepas tegur psl arang. Yg ke hulu kehilir smbil mmaki membebel tu spe? Bonda sy tu dh golongan2 wrga emas en. Org tua mdh mnegur klau x kena . Dn en yg lbh arif bijaksana sptnye lps jwp prtanyaan bonda sy trus brlalu prgi. Arang yg kami trima mmg hancur sptnye bg pihak en pk solution lain mcm mne nk elak jd lg. Jgn ckp guest lain x de complain pun. Mgkn jgk guest tu trima arang yg ok. D sini la mbuatkn sy fhm la yg en kata x suka guest complain. Yg kami kesalkn setiap kata2 makian en trhdp ibu kami. D Mana d marah d hdapan suami, anak, menantu dn cucu sdr. Actually yg asalnye sy bg start bkn sbb isu ni. Malah, dkt review bilik pun sy bg 5*. Tp mmdgkn en yg reply comment mcm tu sy trpksa edit balik review sy. Selain dr tu, ada bbrapa isu mcm kucing brkeliaran, sdgkn kami bwk budk2 kecik dn ada yg asthma, tuala dn resit pun perlu request, dn prsekitaran yg x brp privacy. Staff ulang alik depan pool untk angkat, jemur n simpan kain. N rsnye x perlu kot review dr family@owner sdr untk mnaikn balik rating. Blh kelirukn bakal guest. Sbaiknye biar la comment jujur dr guest tu sdr. Tq!

  5. kebersihan luar dalam rumah ok.luar sangat luas untuk mini event dan dapat la buat event bbq.kolam renang bersih dan sentiasa terjaga.ada masalah lain tapi owner cuba sebaik mungkin.xpe la.semua kemudahan lain dah cukup baik.mungkin masalah parking jer terhad.? harap dapat lanjutkan waktu mandi ke 10 malam.siang biasa ada event dan keluar jalan jalan.saja bagi gambar malam sebab tenang jer ? overall ok la

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Swimming Pool near Kota Bharu

TBPOOL in Kota Bharu
TBPOOL in Kota Bharu

TBPOOL

  • Address: PT195A-TB, Jalan Bayam, Bandar Kota Bharu, 15200 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (32)
  • Phone: +60 19-264 4606
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 5:30 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: Tutup
    Ahad: 8:30 PG – 5:30 PTG
  • Reviews:
    By diana faizzah ✭✭✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    Kualiti kerja yg sangat baik dan harga yang berbaloi. Tq TBPOOL .
    By Amin ‘Afif ✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Sebut swimming pool terus ingat TBPool.. Thorrbaekk!!! 😆
    By AB19 125 MUHAMMAD ‘AFIF IKHWAN MOHAMAD RUZIDI ✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Pakar kolam yang tiada tandingan #engineerchangesthelife
    By Tunjang Barakah SB ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    kubang kerian job
    By syukri samsudin ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Perkhidmatan yang baik & penerangan yang jelas

H 2 O Swim Centre

  • Address: Lot 1773, Jalan Pasir Hor, Kampung Pasir Hor, 15150 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (25)
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: 3:30–9:30 PTG
    Rabu: 3:30–9:30 PTG
    Khamis: 3:30–9:30 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 9:30 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 9:30 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Morningsphere Sdn Bhd ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Tempat yang selesa, dan tertutup..sangat sesuai utk wanita dlm penjagaan aurat. Bagi kanak2 pula tempat yang begitu selamat dr segi persekitaranya ..guru2 yang berpengalaman dan tegas bg memastikan anak2 serta pelajar dapat menamatkan kelas dgn jayanya…..kemudahan yang dilengkapi bilik salinan baju serta tandas….saya bagi 5 bintang utk H 2 O Swim Centre..dtg skali pasti puas hati.
    By halembi hamid ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Pada mulanya, saya takut pada air dan tidak mempunyai keyakinan langsung untuk berenang. Selepas 4 jam klas, saya mula ada keyakinan dan berani untuk berenang. Saya belajar cara berenang doggy dan cara itu menjadi my fav swimming style. Terima kasih teacher Tara kerana mengajar dan selamat maju jaya h20 swim academy.
    By jamilah shaari ✭✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Saya sangat bersyukur kerana Allah membawa saya ke pusat renang ini. Guru yang luar biasa; Cikgu Zai, Cikgu Tara dan cikgu-cikgu lain yang peramah, memahami, menyokong dan yang penting sangat terlatih. Pusat ini merupakan kawasan tertutup yang selamat untuk Muslimah tetapi pada masa yang sama berkonsepkan luar, dijaga dengan sangat baik, bersih, dan tenang.

    Saya amat mengesyorkan pusat renang ini kepada sesiapa yang ingin menjadi Pandalela atau Dabitah seterusnya 😉.

    Dan saya, saya tidak akan meninggalkan pusat ini, selama-lamanya.

    By syasya fina ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Pusat yang hebat, anak-anak saya pasti banyak belajar daripada guru, kakitangan yang sangat membantu dalam menampung keperluan kami. Sangat disyorkan untuk mereka yang mencari kelas renang di sekitar kawasan KB.
    By Rinee Reza ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Cikgu-cikgu memang baik dan sabar dalam mengajar. Pusatnya juga bersih dan luas. Saya hanya mengambil kurang daripada 10 kelas akhirnya dapat mengapung dan berenang dengan bebas, begitulah hebatnya guru-guru. Sangat disyorkan kepada mereka yang ingin belajar berenang 👍🏼

NADZ HOMESTAY WITH PRIVATE POOL

  • Address: No 406-B, Lorong Sentosa, Jalan Bayam, 15200 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (19)

Akademi Kelab Renang Kelantan

  • Address: Pt 268, Kg Jambu Cempaka, Bandar Kota Bharu, 16100 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (6)

Blue Ice Aquatic And Pet

  • Address: NO 3514-B, LOT 327, Persimpangan Kijang, 15050 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (4)

WATERSHOPPE KELANTAN

  • Address: LOT 3121, No 1080 B & C, Jalan Hospital,, 15400 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (2)

Taman Air Splash

  • Address: Jalan Kuala Krai, 15000, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.5 (280)

Kompleks Renang MSSK

  • Address: Kolam Renang Sultan Yahya Petra, Bandar Kota Bharu, 15300 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (51)

AL HUSNA STUDIO

  • Address: Bandar Kota Bharu, 15300 Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 2 (1)

MZ private pool & chalet

  • Address: 2495, D10, 16450 Ketereh, Kelantan, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating:

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Swimming Pool in Kota Bharu, please leave a comment below. We would love to hear from you!