Rice Kingdom Café in Sungai Petani
Breakfast

Experience 10 Most Delicious Breakfast in Sungai Petani

Here is a list of the best Breakfast in Sungai Petani, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Biggy And The Ahli Kopi

  • Address: 1, Jalan Patani, Taman Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (1013)
  • Opening hours:
    Isnin: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Selasa: Tutup
    Rabu: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Khamis: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Jumaat: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Sabtu: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Ahad: 12:00 PTG – 12:00 PG

Rice Kingdom Café in Sungai Petani
Rice Kingdom Café in Sungai Petani

5 Replies to Experience 10 Most Delicious Breakfast in Sungai Petani

  1. Dua tiga kali jugak datang sini. Kopi sedap dan makanan western sedap. Portion banyak dan besar. Nasi ayam, fish n chip dan aglio olio sedap. Signature linguine sedap tapi macam berdongkoi (tak sure bahasa standard apa), koew teow goreng penang style (masin dan x rasa smoke2). . Suasana dia memang best dan sesuai untuk minum dan lepak-lepak bersantai.

  2. Portion besaq, mkn sorang xhabih ( kecuali hampa memang perut tong ) ?…. dlm cafe ruang mkn a bit sempit tapi dia ada 2 tingkat. Mcm besa laa kedai mkn yg aku pi try… parking semua payah…. hampa tengok la menu dia tu, pastu mo kalu rasa tempted…. ha tunggu apa lagi … ???

  3. Food are reasonable and affordable, sesuai dengan portion. Kopi dia sedappp and food pun tasty. Cuma tak toddler friendly sangat. Kalau dtg untuk dating or lepak kawan2 ok.

  4. So far saya terkejut dan sangat teruja tengok anak muda melayu kita boleh buat sampai jadi macam neh.

    The food is terrific and awesomely large portion. Berbaloi sangat rasanya.

    Overall memang terbaik dan sangat inspired to be in Sungai Petani. Great times with great friends ! For sure akan datang lagi !

  5. Tempat selesa atas bawah. Makanan sedap. Nasik goreng sedap. Portion pun banyak. Berbaloi la lepak sana. Kopi banyak variasi. Banyak pilihan makanan. Jangan lupa try kopi jalan patani.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Breakfast near Sungai Petani

Rice Kingdom Café in Sungai Petani
Rice Kingdom Café in Sungai Petani

Rumah Sarapan

  • Address: C182, Lorong 12, Taman Sejati Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (906)
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 7:30 PG – 12:30 PTG
    Selasa: Tutup
    Rabu: 7:30 PG – 12:30 PTG
    Khamis: 7:30 PG – 12:30 PTG
    Jumaat: 7:30 PG – 12:30 PTG
    Sabtu: 7:30 PG – 12:30 PTG
    Ahad: 7:30 PG – 12:30 PTG
  • Reviews:
    By Ikah Syahirah ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Best, makan kacang pool & roti goyang. Parents makan mee kari (sedap) & half boiled eggs. Rasa dia mcm quite common. Semua rasa cukup dah puas makan. rm33 for 3person with local delicacy.Service pantas. For improvement maybe telur tu kalau dapat dekat customer panas-2 mesti lagi sedap. Tadi suam-2 je. But overall good experiences!!
    By Aiman Syazwan
    sebulan yang lalu
    Mee kari masin tak rasa lemak santan tu. Roti bakar biasa je. Kacang pool pun biasa. Nothing special. Tak mai dah.
    By Nazab X ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Alhamdulillah… makanan semua sedap. Nasi lemak bungkus tu pun sedap… Menu menarik sesuai untuk sarapan ataupun brunch… Meja pun banyak. Parking available…
    By JennyAus Ausie
    dalam minggu lalu
    Kopi o dia bagi kopi 3 in 1 saja, X der bancuh. X blh duduk dalam kedai, panas, kena duduk luar hidu asap kereta n Lori..😁
    By Wan Nazmeen ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    👍🏻Dibuka seawal 7.30 pagi 👍🏻Pelbagai makanan disediakan 👍🏻Signature coffee yang sedap & memuaskan 👍🏻Ruang makan yang bersih & dekorasi yang menarik 👍🏻Harga yang berpatutan 👍🏻Roti kukus telur sambal bilis terbaik – roti lembut, bilis rangup, sambal sedap 👍🏻Bun kukus sang kaya terbaik – roti lembut, kaya sedap, panas 👍🏻Indomie ayam hitam sedap cuma ayam hitam sedikit pedas 👉🏻Nasi Lemuni ok2 saja 👉🏻Datang awal bagi mengelakkan beratur panjang & menunggu lama 👉🏻Ruangan parking di sekitar restoran – limited

    Keseluruhannya sangat berpuas hati dan semestinya akan datang lagi.

Ezy Delites Cafe

  • Address: 43, Lorong BLM 1/1, Bandar Laguna Merbok, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (691)
  • Phone: +60 19-421 6337
  • Opening hours:
    Isnin: 12:00–11:00 PTG
    Selasa: Tutup
    Rabu: 12:00–11:00 PTG
    Khamis: 12:00–11:00 PTG
    Jumaat: 12:00–11:00 PTG
    Sabtu: 12:00–11:00 PTG
    Ahad: 12:00–11:00 PTG
  • Reviews:
    By Aini N. ✭✭✭✭
    4 minggu yang lalu
    Pergi dengan kawan kawan untuk breakfast, sedap sangat nasi lemak dia! Sambal pedas dan manis, portion berbaloi untuk harga. Lontong berlemak, ori sangat rasa dia. Affordable, bersih, selesa, dan sangat vibe ya atmosphere dia 👌🏼 Next time datang SP nak try makanan lain pula la!
    By Jalilah Rahim ✭✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Haritu pi dalam pukul 11 tengahari. Ezy Kopitiam buka, Ezy Delites tak buka lagi. Order sampai dalam 15 minit camtu sebab tak ramai orang. Roti kacang pool dia sedap. Nasi lemak ok la, cuma nasi dia cam kering sikit. Pekerja baik. Boleh repeat!!!
    By AF Niaga Property ✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    cafe dan kopitiam, dua² antara port faveret kami di sp

    makanan not bad plus harga yang berpatutan. servis pun boleh tahan laju. kueteow dia dengan chicken chop shedap amat. pizza pun very good.

    penambahbaikan, please register loc utk kopitiam sebab saya terpaksa bagi review untuk kedua² sekali memandangkan kopitiam masih tiada dalam loc. yang lain, please banyakkan lagi menu.

    overall, just maintain food taste, quality & quickness of service. insya’allah boleh kekal terbaik dan relevant di dalam industri. tahneah👍💪

    By shuhada daud ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Makanan sedap..deco makanan menarik …pengemar sup, boleh cuba Sup Ekor Belat (pilihan suami)
    By LoVe Borneo ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Sentiasa ramai pelanggan..Sedap dan murah..servis pun bagus.

Cw River Bay Cafe

  • Address: 140, Jalan Mawar 2, Taman Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (165)

G Patio (Breakfast)

  • Address: 102, Lorong 40, Taman Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (157)

Wah Keong Restaurant

  • Address: 19, Jalan Pengkalan, Taman Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (103)

Buffalo Pastry & Coffee

  • Address: 109, Jalan Mawar 2, Taman Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (88)

Xu Cafe

  • Address: 169, Jalan Mawar 2, Taman Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (70)

Kopitiam NG Suka Ramai

  • Address: 3M, Jalan Kampung Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (57)

CAFE MEET & EAT SP

  • Address: 38, Jalan Cempaka 1, Bandar Amanjaya, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (50)

Di Roti Canai Lorong 55 Taman Ria

  • Address: 2660, Lorong 55, Taman Ria Fasa 2, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (47)

Thank you for reading. You can visit the Sungai Petani Business Directory to get more Breakfast reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.