Malacca Taxi Service Center 24 hours | Teksi Melaka | KLIA Limo Rental | MPV Taxi | BlueCab in Melaka
Bus Rental

Experience 10 Top-rated Bus Rental in Melaka

Here is a list of the best Bus Rental in Melaka, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Malacca Sentral Bus, Malacca.

  • Address: Melaka Sentral, Jalan Tun Razak, Taman Melaka City Square, Melaka, 75400, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (539)
  • Phone: +60 6-288 1399
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 6:00 PG – 10:00 PTG

Malacca Taxi Service Center 24 hours | Teksi Melaka | KLIA Limo Rental | MPV Taxi | BlueCab in Melaka
Malacca Taxi Service Center 24 hours | Teksi Melaka | KLIA Limo Rental | MPV Taxi | BlueCab in Melaka

5 Replies to Experience 10 Top-rated Bus Rental in Melaka

  1. Ok, kemudahan semua ada.

    Kalau tunggu bas tapi tak jumpa jangan risau. Mungkin belum sampai lagi sebab bas selalu lambat, kadang-kadang sampai sejam tunggu..risau ingat dah tertinggal bas, rupanya belum sampai lagi. Tapi kalau dah sampai memang dia akan gerak terus, tak ada nak tunggu lagi dah. Make sure sampai awal walaupun tau bas tu lambat.

    Kalau sampai sini nak pegi tempat lain naik Grab, baik tunggu luar. Kalau tunggu dalam memang nak kena sound dengan driver teksi. Lagi satu, jangan tunggu dekat tempat teksi kalau tak nak kena halau. Tunggu je dekat luar berdekatan jalan utama. Kalau tak nak kena marah dengan driver teksi korang naik je la teksi tu, nanti dia akan cerita panjang lebar kisah Grab curi makan. Sekurang-kurangnya ada jugak benda nak cerita bila dah balik nanti.

    Tu je rasanya,

    Selamat datang ke Melaka negeri bersejarah.

  2. Staff cashier perempuan tu tiba2 annoy pulak. Kita first time nk naik bas kt sini, kita tanya elok2 kenapa ada caj lain, katanya ada caj terminal, lepastu buat muka annoy, mcm benci sgt dgn soalan tu, nak pegang telefon kita nak rujuk dekat komputer utk print tiket,, kita nk sebut no booking je, nak jugak pegang telefon kita, oiii sabar je bila ingat balik, print resit dgn muka annoy, letak resit bwh dgn muka annoy nya, tak cakap terima kasih. Hai aku sabar je. Lepastu tak habis kt situ, staff prmpuan yg jaga pintu pelepasan tu pun tegur kita yg silap nk punch buka gate pakai kertas yg diprint tu dgn muka xd senyumnya. Tegur elok2 xboleh ke, org bayar pakai duit la nk naik bas, bukan free. customer service totally out. Taubat. Dah xnak dh naik bas kt sini.

  3. Lama sangat Tak sampai melaka ni, dulu memang sangat ramai Kat terminal bus ? melaka Sentral ni, sekarang dah mcm Sunyi berkurang.

  4. Dah beli tiket online but still kena pegi kaunter jadikan fizikal. Siap cas 70sen. ? Upgrade la buat macan TBS dah 2023 still macam ni?

  5. Macam2 ada disini. Pakaian, aksesori telefon dan telefon, sim card, bayar bil kat kaunter bank. Topup,kedai makan. Kedai emas..mcm2 lagi.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Bus Rental near Melaka

Malacca Taxi Service Center 24 hours | Teksi Melaka | KLIA Limo Rental | MPV Taxi | BlueCab in Melaka
Malacca Taxi Service Center 24 hours | Teksi Melaka | KLIA Limo Rental | MPV Taxi | BlueCab in Melaka

Malacca Taxi Service Center 24 hours | Teksi Melaka | KLIA Limo Rental | MPV Taxi | BlueCab

  • Address: G-4, Jalan PM7, Plaza Mahkota, Banda Hilir, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (48)
  • Phone: +60 17-211 2348
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    By Farah Haron ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    taxi service terbaik di melaka⭐️ highly recommended! keep it up 👍
    By bana bana ✭✭✭✭✭
    4 tahun yang lalu
    Sangat mesra pelanggan, taxi bersih. High recommended Semoga dimurahkan rezeki
    By Patimah Kayos ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Teksi bersih,selesa,layanan yang baik dan memuaskan..makcik suka Recommended
    By Khirul Hafiz Muhamad ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    terbaik tepat masa dan boleh kemana saja
    By eiycapit 46 ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    ⭐🌟⭐🌟⭐🌟⭐🌟

Coachliner 707 Travel & Tours Sdn Bhd

  • Address: Lot.28, Jalan Pantai Peringgit, Batu Hampar, 75350 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (25)
  • Phone: +60 6-286 8707
  • Opening hours:
    Isnin: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Khamis: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Jumaat: 9:30 PG – 5:30 PTG
    Sabtu: Tutup
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Melaka ✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Perkhidmatan tiket pengangkutan bas yang baik
    By 梁曄芬 ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    perkhidmatan yang baik & tempat yang bagus
    By Henry Chong ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Binaan bangunan 707 baharu yang bagus. Tahniah 👏👏👏👍👍👍
    By Joyce min ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Perkhidmatan yang baik 👏
    By carolle ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    So grand, thumb up👍

New MST Transport Holiday

  • Address: DT 3682-1, Jalan Angkasa Nuri 21, Taman Angkasa Nuri, 76100 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (15)

Kereta Sewa Melaka , Autorich Car Rental Melaka

  • Address: No 8-1, Jalan BR1, Taman Bertam Ria, 75250 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (12)

Era Damai Transport Solution – MPV & Car Rental / Van Rental / Towing Service In Melaka

  • Address: K13 & 14,Kedai MBMB,, Medan Selera Simpang Peringgit, 75400 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (11)

Melaka Sentral Back Entrance

  • Address: Jalan Sentral, Plaza Melaka Sentral, 75400 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (5)

Melaka City Tour, Kereta ,Sewa / Van, Car Rental, Shuttle Car, Airport Pickup

  • Address: 41, Jalan Kristal 1, Taman Limbongan Indah, 75200 Klebang, Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Malacca Singapore Express Bhd.

  • Address: No. 23, Jalan Tun PerakTerminal Bas Peringgit, Melaka Sentral, Melaka, 75400 Malacca, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (10)

Coachliner 707 Travel & Tours Sdn Bhd

  • Address: G31, Jalan PM 5,Plaza Mahkota, Bandar Hilir, 75000, Melaka, Melaka, 75000, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (7)

Batag Bus Co. Sdn. Bhd.

  • Address: Terminal Bas Domestik Melaka Sentral, Jalan Tun Razak, Melaka, 75300 Peringgit, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3 (1)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Bus Rental in Melaka, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!

Tags