The Greenhouse Cafe in Taiping
Cafe

Experience 10 Top-rated Coffee Shop in Taiping

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Cafe in Taiping, Malaysia.

Yinn’s Patisserie

  • Address: 57, Jalan Barrack, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (411)
  • Phone: +60 5-801 0906
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 12:00–7:30 PTG
    Selasa: 12:00–7:30 PTG
    Rabu: Tutup
    Khamis: 12:00–7:30 PTG
    Jumaat: 12:00–7:30 PTG
    Sabtu: 12:00–7:30 PTG
    Ahad: 12:00–7:30 PTG

The Greenhouse Cafe in Taiping
The Greenhouse Cafe in Taiping

5 Replies to Experience 10 Top-rated Coffee Shop in Taiping

  1. Saya benar-benar menyukai kafe ini.. Makanan yang baru disediakan.. Kopi yang luar biasa enak dan mesra kanak-kanak juga.. ID tempat itu sangat ringkas namun begitu retro dan tenang.. Kakitangan sangat sopan, membantu dan sentiasa bersedia untuk membantu.. Sangat tempat yang disyorkan untuk makan bersama keluarga atau hanya untuk menjamu selera dan menikmati kopi yang enak..

  2. Sebab utama kami berkunjung ke sini kerana ia terletak di bangunan bersejarah yang dibina pada tahun 1884. Ia adalah kediaman pemimpin Taiping moden, Chung Keng Quee.

    Sebaik tiba, kami kagum dengan pintu depan yang unik. Mereka menyediakan persekitaran makan yang selesa dan indah, harga makanan mereka dianggap berpatutan. Kami dikehendaki membuat pesanan dan membayar di kaunter. Mereka tidak mempunyai caj perkhidmatan. Kawan saya mempunyai sup cendawan liar. Mengecewakan sup itu tidak mengikut jangkaannya. Saya pesan ikan Sambal, rasa kuah sambal tak cukup kuat bagi saya. Tandas adalah bersih dan bersih. Secara umumnya, makanan, perkhidmatan dan persekitaran makan mereka adalah baik. Syorkan untuk berkunjung ke Yinn’s Patisserie jika anda belum pernah ke sini!

  3. Untuk harga yang anda kenakan, saya menjangkakan untuk melihat bahan-bahan berkualiti yang lebih baik digunakan untuk hidangan panas. Kek boleh. Ayam lebih hangus. Hiasan dalaman cantik. Tidak akan kembali untuk makanan biasa-biasa sahaja yang dikenakan pada harga ini.

  4. Makanannya sedap. Pencuci mulut dan kek yang hebat dan layanan yang sempurna! Hiasan dan suasananya juga cemerlang. Pemilik En Yap memberi kami pelajaran sejarah tentang bangunan itu dan ia adalah pemilik terdahulu semasa zaman penjajah dan bagaimana Taiping wujud…atau lebih tepatnya mendapat kepentingannya di Semenanjung Tanah Melayu. Terima kasih Encik Yap atas pengalaman itu. Terima kasih istimewa kepada anak perempuannya (juga pemilik bersama dan Chef), yang membuat kami makan tengah hari yang indah.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Coffee Shop near Taiping

The Greenhouse Cafe in Taiping
The Greenhouse Cafe in Taiping

La Promise Bakery & Cafe

  • Address: NO 1, SUSUR ILBP/1, Jalan Istana Larut, BUSINESS PARK, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (254)
  • Phone: +60 5-807 9007
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 11:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By saw eng hong ✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Saya suka persekitaran, makanan sedap, perkhidmatan okay, perhatikan pelayan iklan & pelayan yang diperlukan. Pendek tangan, jika tidak perkhidmatan akan menjadi lebih baik. harga yang menarik. Lemon Cheesecake, hutan hitam kedua-duanya rasanya lazat. Saya sukakannya. Ayam Hawaii panggang, ikan & kerepek dengan sos tatar, fillet salmon panggang. C & G .
    By Marvic Say ✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Plan nak makan satu sahaja tapi sebab rasa kek yang sedap dan cukup ok harga rm 7 aku tak sengaja makan 3. Kuih longan paling menarik dengan buah longan asli dalam tapi lembut. Coklat indulgensi benar-benar hidangan choc manakala kek keju lemon juga bagus tetapi saya sudah berasa terlalu sumbat untuk dinikmati dengan betul.
    By CN Xia ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Sangat sesuai untuk mengisi masa dan makanan pun sedap 😋
    By Dr. WH Tan ✭✭✭
    setahun yang lalu
    Kualiti makanan dan minuman mereka telah merosot dari semasa ke semasa. Ia adalah baik semasa lawatan sebelum ini tetapi untuk lawatan ini rasanya biasa-biasa saja, yang agak malang. Tempat ini kekal bersih dan bersih dengan perkhidmatan pelanggan yang baik. Akan melawat semula dalam masa terdekat untuk melihat sama ada keadaan bertambah baik.
    By Nurul Fatin Shafiqah ✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Sempat kemahuan dan kek tiramisu di sini, rasanya sedap dan berbaloi dengan harganya. Juga mempunyai sandwic ham ayam, agak kering, tiada sos di dalamnya kecuali tomato dan timun biasa. Teh pic saya sedap dan menenangkan serta boleh membuatkan anda berasa tenang.

The Greenhouse Cafe

  • Address: 60, Jalan TBC 3, Taiping Business Centre, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (224)
  • Phone: +60 10-382 2042
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: 1:00–10:00 PTG
    Rabu: 1:00–10:00 PTG
    Khamis: 1:00–10:00 PTG
    Jumaat: 1:00–10:00 PTG
    Sabtu: 1:00–10:00 PTG
    Ahad: 1:00–10:00 PTG
  • Reviews:
    By Nurul Izza ✭✭✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    Cafe bersih , cantik dan selesa. Staff ramah tanya byk kali pun rajin jer melayan. Butter chic rice, kami request pedas. Sgt puas hati, ayam rangup ckup rasa pedas dan berlemak cuma kalu extra sket gravy yer lg best. Olio wth grill chicken chop set dgn air rm18.00 jer. Murahhh portion besar . Ayam lembut rasa bhn perap and olio just nice. Boleh repeat lg next time.
    By Fatin Liyana ✭✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Servis bagus; masa baru duduk tengok menu adik waitress dah inform siap siap menu apa yang tak ada iaitu cuma satu jenis air je takda, yang lain semua ada. Makanan pun sampai cepat walaupun ramai customer. Rasa pun sedap, portion sedang elok malah saya tak habis makan nasi goreng tomyam dia sebab banyak juga lah. Atmosphere cozy dan selesa, ada aircond dan baby chair provided. Restoran begini sangat recommended untuk pasangan yang ada anak kecil. Yang penting harga sangatlah berbaloi malah agak murah juga kalau nak bandingkan dengan restoran lain yang provide servis dan suasana yang sama di sekitar sini. Will definitely come back!
    By Mat Paweh Camp ✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    4menu makan yg di pilih pasta creamy tomyam,sweet sour fish+rice,butter chicken+rice,carrot cake..semua sedap2👍🏻👍🏻service ok..harga terbaikk
    By Muhammad Adib ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Lokasi baru yang lebih luas berbanding kedai lama. Masakan masih sedap & minuman masih terbaik tidak terlalu manis.
    By Shutter Photographer ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Nice, tempat tenang…oder cepat…makanan sedap…

DELICAFE

  • Address: NO,18 SUSUR ILBP 3 BUSINESS PARK, Jalan Istana Larut, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (199)

Monday Brew Cafe

  • Address: 46&48, Jalan Birch, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (174)

MyKori Dessert Cafe Taiping, Perak

  • Address: 82, Jalan Tupai, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (148)

XE Cafe, Ramping

  • Address: 37, Jalan Istana Larut, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (93)

OLDMASTER Coffee @ Taiping

  • Address: Tapak Perusahaan, Lot 3741, Lorong Kilang 10, Kawasan Perindustrian Ringan Tupai, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (73)

ZUS Coffee – Taiping Pekeliling

  • Address: No. 8 & 10, Off, Jalan Pekeliling, Taman Tasik Commercial Centre, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (64)

LOCS & THYME FLORIST CAFE

  • Address: 12, Jalan Lim Teong Chye, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (59)

90 Specialty

  • Address: 71, Jalan Barrack, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (49)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Cafe in Taiping, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!

Tags