Perodua Sales Sdn Bhd (Service and Parts Centre -KK2 Putatan) in Kota Kinabalu
Perodua Service Center

Experience 10 Top-rated Perodua Service Centre in Kota Kinabalu

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Perodua Service Centre in Kota Kinabalu, Malaysia.

PERODUA JUAL KERETA

  • Address: Unit No.A-G-11&12, Ground Floor ,Block A, Sutera Avenue, 88100 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (666)
  • Phone: +60 88-254 117
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 5:30 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 5:30 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 5:30 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 2:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 1:30 PTG

Perodua Sales Sdn Bhd (Service and Parts Centre -KK2 Putatan) in Kota Kinabalu
Perodua Sales Sdn Bhd (Service and Parts Centre -KK2 Putatan) in Kota Kinabalu

5 Replies to Experience 10 Top-rated Perodua Service Centre in Kota Kinabalu

  1. Perodua DMM Sales Sdn. Bhd.
    Sutera Avenue Unit No. A-G-11 & 12, Ground Floor, Block A, 88100 Kota Kinabalu Sabah.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Most Important Perodua Services You Should Never Skip

Here are some of the most popular services at Perodua Service Centres in Malaysia:

  • Scheduled maintenance: This includes services such as oil changes, tire rotations, and brake pad replacements.
  • Accident repairs: This includes services such as bodywork repairs, paintwork repairs, and mechanical repairs.
  • Warranty repairs: This includes services that are covered under your Perodua warranty.
  • Suspension and steering repairs: This includes services such as shock absorber replacements, ball joint replacements, and alignment checks.
  • Air conditioning repairs: This includes services such as refrigerant recharges, compressor replacements, and evaporator cleaning.
  • Electrical and electronic repairs: This includes services such as alternator replacements, starter replacements, and fuse box repairs.

These are just a few of the many services that are available at Perodua Service Centres. If you’re not sure what service your car needs, be sure to bring it to a Perodua Service Centre and have a technician take a look.

In addition to these services, Perodua Service Centres also offer a variety of other amenities, such as:

  • Free Wi-Fi: You can connect to the internet while you wait for your car to be serviced.
  • Children’s play area: This is a great place for kids to play while you’re waiting for your car.
  • Waiting lounge: This is a comfortable place to relax while you wait for your car.
  • Coffee shop: This is a great place to grab a coffee or a snack while you’re waiting for your car.

So if you’re looking for a reliable and trustworthy place to service your Perodua, then a Perodua Service Centre is the way to go. They offer a wide range of services, amenities, and conveniences that are sure to make your car ownership experience a breeze.

The 10 Best Perodua Service Centre near Kota Kinabalu

Perodua Sales Sdn Bhd (Service and Parts Centre -KK2 Putatan) in Kota Kinabalu
Perodua Sales Sdn Bhd (Service and Parts Centre -KK2 Putatan) in Kota Kinabalu

Pusat Servis Perodua

  • Address: Jalan Bundusan, Hsk Industrial Centre, 89500 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (619)
  • Phone: +60 88-701 140
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:15 PG – 1:15 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Amir Asirin
    sebulan yang lalu
    Terlalu lama untuk di baiki, adjuster bagi masa 21 hari dari claim lulus (10 may 2023) sahaja sampai sekarang (8 june 2023) dari saya hantar kereta (14 april 2023) anda rasa berbaloi ke? Saya hantar di sini kerana review baik dan bagus, sila percepat atau kalau boleh tukar tempat repair perodua lain, disabah ni susah kalau tiada kereta, kalau sebulan dua saja sewa tida apa ini lebih dari 3 bulan, susah lah macam ni.
    By KHAIRUL NAZMI ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    First time dtg service sini. Appointment secara online sja melalui UFirst. Location senang sja bleh tgok google maps. Parking susah sikit sebab time tu byk kreta and parking limited. Parking dulu baru masuk dlm office SC utk c/in kreta. Securty sangat membantu. Wlupun time tu cuaca panas, communication with customer is very good. Wlupn time tu sebenarnya dia marah sebab ada org tinggalkan kereta parking dpn gate masuk😂. Staff service ok. Urusan pn senang and smooth. Cuma tmpt ruangan menunggu time tu rmai org…. so, kna berdiri tnggu nmbor giliran tpi skjap sja. Yg lama mnunggu time kreta kna service…. ada jugalah mau dkt 2 jam… tinggal kn jk kreta. Siap srvice nnti diorng call. So far good lah… kurang 1 bintang sebab saya terpksa mnunggu diluar. 😁. Panas boss… Nasib ada tu kipas compressor ac diluar ada lah juga angin2… Nasib xpanas angin nya.. rosak kli compressor ac tu😂 kipas sja yg pusing… Ok tQ SC KK1…
    By SlapBass Gaming
    sebulan yang lalu
    Terlampau banyak kereta service sini. Lewat sikit dikira no show. Consumer kena adjust time untuk service kereta, service centre king bah.
    By Azril Aril
    8 bulan yang lalu
    Servis yg mmng jenis lambat ke atau mcm mna?? Sbb krta hntar lama dh, rasa dh 3 bulan, hari tu tnya ,dpt information kononnye sedang di buat, tapi bila kena chek, apa pun belum kena buat, owner pun berharap dh siap, tapi bila pegi tngok 1% pun blum kena buat langsung!!boleh tolong bagi tahu saya salah satu sebab servis korang lambat?? [VFC 1221] PERODUA MYVI
    By Shalon Majugin ✭✭✭✭✭
    Shalon_Majugin)
    Terbaik tpt service ni, tempat menunggu yg selesa. Ada free sarapan lagi. Staff pun bagus melayan.

Perodua Sales Sdn Bhd (Service and Parts Centre -KK2 Putatan)

  • Address: Jln Putatan, Bandar Putatan, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (437)
  • Phone: +60 88-769 123
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 12:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Sabtu: 8:15 PG – 1:15 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Ally Amizan
    2 bulan yang lalu
    Layanan staff kurang baik atau boleh dikatakan sangat tidak baik. Saya bagus2 tanya, “kalau jam 4 sy gerak pg sana ambil kereta sempat ba kn”..dia jawab ” mana saya tau, itu urusan kamu.soalan bonus kamu tanya ni”..lepas tu baru dia tanya, “kamu di mana sekarang?rasanya sempat juga tu”..tp jwpn dia yg pertama tu betul2 jawapan yg menyindir bikin panas..
    By steven chung
    6 bulan yang lalu
    Pada khamis ( 22/12/2022 )sya telah pergi ke perodua service centre putatan utk membaiki brake kerana bila tekan brek pandai berbunyi whistle..But did not solve my problem..Another problem is kereta pandai bergegar bila naik 4 org termasuk driver..Foreman cakap tiada masalah..Kalau tiada masalah kenapa pandai gegar bila nak gerak? Then SA cakap buat another appointment..Bad service…
    By Pyo Cox ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    dari kereta 1st smpai kreta ke 2 , semua pigi sini klau servis , tiptop servis , terbaikkkkkkkkk !! staff smua peramah ..
    By Awang Nasri ✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Servis dan layanan ok..minta cuci enjin tapi tiada kena cuci pun.
    By Basir Jaafar
    8 bulan yang lalu
    Antar Kerta jam 9 pagi sampai jam 5 petang belum kena buat2 Alasan ter miss kenapa manager Tiada follow up kahh sna Buang masa saya begini, betul tiada tanggung jawab plz ambil berat

Perodua Telipok 3S

  • Address: Jalan Tuaran By Pass, Telipok, Telipok 3, 89200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (364)

Posh Auto Sdn. Bhd.

  • Address: Likas SEDCO Industrial Complex, Mile 5 1/2, Inanam, 88100 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (308)

Perodua

  • Address: Lot 11 & 12,Fu Guan Industrial Centre,Phase 2, Taman Kemayan,Jalan Bundusan, Penampang, 89500 Penampang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (144)

Perodua Alamesra Kota Kinabalu

  • Address: Lot 1, Block A Lorong Plaza Permai, Jalan Sulaman, Alamesra, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (94)

Perodua Service Centre Inanam

  • Address: Jalan Tuaran, 88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (90)

Perodua Sales Sdn. Bhd. (Kota Kinabalu 2)

  • Address: No. 25 & 26,(Ground & 2nd Floor), Taman Milenium, Jalan Lintas Kepayan, Kota Kinabalu, 88200 Kota Kinabalu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (41)

Perodua Inanam Sales

  • Address: Sedco Industrial Complex, Miles 5 1/2, Lor Kelapa, Inanam, 88100 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (34)

Perodua Service Centre (Kota Kinabalu 2)

  • Address: Bandar Putatan, 89500 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (23)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Perodua Service Centre in Kota Kinabalu, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!