Perodua in Shah Alam
Perodua Service Center

Experience 10 Top-rated Perodua Service Centre in Shah Alam

Discover the top-rated Perodua Service Centre in Shah Alam, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Pusat Servis Kereta Perodua cawangan Subang Jaya

  • Address: 678, Persiaran Subang Permai, Sungai Penaga Industrial Park, 47500 Subang Jaya, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (776)
  • Phone: +60 19-616 7026
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 12:30 PTG, 2:30–5:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 1:00 PTG
    Ahad: Tutup

Perodua in Shah Alam
Perodua in Shah Alam

5 Replies to Experience 10 Top-rated Perodua Service Centre in Shah Alam

  1. Nk buat appointment pakai apps, apps asyik rosak. Nk call pulak, boleh pulak dia main angkat pastu letak balik. Dasar pemalas! Kalau malas jangan datang kerja!

  2. The staff are very polite and cara bertutur dorng pun sangat ok.. service bagus, first time ke center ni for my first month car service.. staff tu ialah encik (lupa) dh tapi encik tu sangat sangat caring dan menepati janji, dia dh janji kalau saya tk dengar kaunter tu panggil akan cari saya.. ultimately yes he did!! Penjelasan bagi service kereta pun semua jelasss! Terbaikkk!!!!

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Most Important Perodua Services You Should Never Skip

Here are some of the most popular services at Perodua Service Centres in Malaysia:

  • Scheduled maintenance: This includes services such as oil changes, tire rotations, and brake pad replacements.
  • Accident repairs: This includes services such as bodywork repairs, paintwork repairs, and mechanical repairs.
  • Warranty repairs: This includes services that are covered under your Perodua warranty.
  • Suspension and steering repairs: This includes services such as shock absorber replacements, ball joint replacements, and alignment checks.
  • Air conditioning repairs: This includes services such as refrigerant recharges, compressor replacements, and evaporator cleaning.
  • Electrical and electronic repairs: This includes services such as alternator replacements, starter replacements, and fuse box repairs.

These are just a few of the many services that are available at Perodua Service Centres. If you’re not sure what service your car needs, be sure to bring it to a Perodua Service Centre and have a technician take a look.

In addition to these services, Perodua Service Centres also offer a variety of other amenities, such as:

  • Free Wi-Fi: You can connect to the internet while you wait for your car to be serviced.
  • Children’s play area: This is a great place for kids to play while you’re waiting for your car.
  • Waiting lounge: This is a comfortable place to relax while you wait for your car.
  • Coffee shop: This is a great place to grab a coffee or a snack while you’re waiting for your car.

So if you’re looking for a reliable and trustworthy place to service your Perodua, then a Perodua Service Centre is the way to go. They offer a wide range of services, amenities, and conveniences that are sure to make your car ownership experience a breeze.

The 10 Best Perodua Service Centre near Shah Alam

Perodua in Shah Alam
Perodua in Shah Alam

Perodua Service Centre Bukit Raja

  • Address: Block B, Lot, 21, Lorong Keluli 1c, Kawasan Perindustrian Selatan, 41050 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (666)
  • Phone: +60 3-3344 7800
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 12:20 PTG, 2:30–5:00 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 1:15 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By keza ja
    4 bulan yang lalu
    Tempat bagus , luas , cantik tapi kualiti servis ( menunggu) lambat yang teramat sangat. Harap perodua boleh tambah staf yg duduk dikaunter tu dan pengiliran staf waktu rehat jam 1-2pm. Tq
    By NOR SURIYA
    3 bulan yang lalu
    Telefon service center cukup punya susah nk pickup .. Banyak masalah dgn oil filter tukar 4 kali still leaking. Tukar lah vendor jgn nk clear kan stok bagi products yg tak bagus. Sekarang kereta saya leaking sampai kering terpaksa beli utk tambah oil filter
    By Siti Balqis ✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    yang lain okay , cuma untuk kaunter 8 banyakkan senyuman ya…walaupun pakai mask, saya masih nmpk muka awak tu masam..kerja mana lah yg tak penat awak, semua kerja memenatkan 😮‍💨
    By Ral Chinta ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Servis tiptop.. Waiting area selesa, siap sedia makanan & minum lg.. staff mmg helpfull.. 👍🏻😊 TQ Perodua!!
    By Tam Tam ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Perlu dipertingkatkan lagi perkhidmatan servis center dari segi pengurusan keluar masuk kenderaan . Nombor yang tertera sukar untuk dihubungi dan buat booking service . Boleh terima pelanggan yang ‘walk in’ untuk memudahkan lagi pelanggan . Apa pun tempat ruangan menunggu pelanggan yang luas dan selesa 😃

Perodua Service Centre Glenmarie

  • Address: 14 & 16, Jalan Juruhebah U1/50, Temasya Industrial Park Phase 2, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (620)
  • Phone: +60 3-5569 1913
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 12:30 PTG, 2:30–5:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 1:00 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Ruzaini Rosli ✭✭✭✭✭
    seminggu yang lalu
    Tempat luas dan selesa. Customer lounge & cafe di tingkat 1. Book slot awal pagi tak crowded. Pergi untuk checking sahaja & fees cuma RM29. Tapi service yang diberikan sungguh memuaskan daripada En Najib dan foreman. Tandas bersih macam tandas hotel.
    By Natasha Najla
    sebulan yang lalu
    ⁩The WORST service center ! Don’t ever bring your car here. Kalau tak nak kereta korg LINGKUP jgn la hantar dkt sini. Kereta saya baru 8 bulan, milage tak sampai 20k tayar dah makan dalam sampai keluar dawai. Can you imagine kereta baru tayar dah keluar dawai ? 3 kali dtg checking, 2 kali service foreman tak check tayar. First checking dia suruh tukar steering rack. Then dtg service 10k service advisor tak recommend buat alignment balancing, tak check tayar. Bila tanya masa tukar steering rack buat alignment tak, dorg kata buat, tapi bila saya mintak report ckp takde report. How eh nak submit warranty takde report ?kalau ya pun nak bodohkan customer jgn la sampai nampak sangat bodoh sendiri. Staff bagi jawapan mcm tak pernah sekolah. Drpd sa, foreman sampai supervisor semua tak guna ! Report checking ke 3 pun takde tulis pasal tayar dah makan dalam, bila tanya kenapa tak tulis service advisor bagi jawapan dan close job. Wahhh customer belum dtg pickup kereta dia sa dah close job ! Mmg terbaik staff dkt sini. KERJA CINCAI ! Dah 3 minggu service center masih belum bagi jawapan bila saya tanya. Dah call customer service HQ, 3 kali call saya call tapi service center keras tak nak call saya balik utk settle. 3 MINGGU TAK SOLVE PROBLEM NI. MMG TAK GUNA PRODUA GLENMARIE !!! PUIHH. Melingkup la korg sekali staff tak guna.
    By Fairozakwan Faiz ✭✭✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Selesa lepas renovate ni.
    By MOHAMMAD SYAFIQ NORZAKIFAH
    sebulan yang lalu
    sangat teruk . harga caj mahal dgn service dibagi sgt tak berbaloi . kereta sampai rosak service kat centre dah 2 kali minyak engine kering . beli kereta bukannya murah dirosakkan org mcm tu je
    By Seaphu Cascada
    sebulan yang lalu
    Teruk sangat bahagian customer service bahagian temu janji service..kita call boleh pulak letak..baik tak payah kerja kalau sikap macam tu.pergi kerja tempat lain kalau hati tu tak boleh nak jawab dengan seikhlas hati..SAYA BERHARAP PIHAK ATAS MENGAMBIL TINDAKAN YANG SEWAJARNYA,INI BOLEH MEMBURUKKAN REPUTASI SYARIKAT..

Perodua Service Centre DMM Shah Alam (3S)

  • Address: Jalan Keluli 15/16, Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (496)

Perodua Service Centre Meru

  • Address: Lot 5004, Batu 5, Jln Meru, Meru, 41050 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (435)

PERODUA SERVIS SUBANG PERDANA

  • Address: Industrial Park, 7, Subang Perdana, Jalan SP 4/2, Section U3, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (305)

Perodua

  • Address: 5, Jalan Kukuh 25/42, Taman Sri Muda, 40400 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (21)

Kemuning Express Sdn. Bhd

  • Address: No. 2, Jalan Anggerik Eria At 31/At, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (310)

Perodua Service Shah Alam

  • Address: Jalan Keluli 15/16, Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (260)

Perodua Setia Alam 3S (Sales, Service Center & Spare Parts) – S.Y.Y. Holdings Sdn Bhd

  • Address: No. 6 & No. 8, Lrg Astana 1A/KU2, Bandar Bukit Raja, 41050 Klang, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (105)

YBK SERVICES SDN BHD

  • Address: 20, Jalan Wau C 11/C, Seksyen 11, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (68)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Perodua Service Centre in Shah Alam, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!