Restoran Amicha in Tawau
Roti Canai

Experience 10 Top-rated Roti Canai in Tawau

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Roti Canai in Tawau, Malaysia.

Sthamin Cafe 2

  • Address: Jalan Habib Hussien, Bandar Tawau, 91000 Tawau, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (640)
  • Phone: +60 19-883 3090
  • Opening hours:
    Isnin: 6:30 PG – 12:00 PG
    Selasa: 6:30 PG – 12:00 PG
    Rabu: 6:30 PG – 12:00 PG
    Khamis: 6:30 PG – 12:00 PG
    Jumaat: 6:30 PG – 12:00 PG
    Sabtu: 6:30 PG – 12:00 PG
    Ahad: 6:30 PG – 12:00 PG

Restoran Amicha in Tawau
Restoran Amicha in Tawau

5 Replies to Experience 10 Top-rated Roti Canai in Tawau

  1. Klu ke Tawau mencari tempat makan sekeluarga inilah tempatnya.. Luas, bersih dan pelayan sentiasa ramah dengan pelanggan

  2. Tempat makan yang segar dan enak. Harga berpatutan bagi saya. Kami menempah bilik khas sewaktu makan di sini berhawa dingin dan sangat selesa. Semua pekerja sangat ramah dan santun. Menu udang butter kering sangatlah sesuai di tekak saya terngiang-ngiang rasa sampai hari ini. Sup ketam jagung juga sedap sangat. Ikan siakap 3 rasa sedap. Ikan baulu bakar tanpa tulang ok juga rasanya cuma pedas sikit mungkin blh mnta asing nanti sambalnya siapa yang tak makan pedas tu okay. Enak. Macam-macam menu lagi boleh pilih. Dari sayur sampailah ke main course. Alhamdulillah.. Ini makan untuk kami 10 orang. Berlebih2 sangat. Total dalam 200 termasuk air sirap dan air suam, nasi 2 kali tambah. Sayur dua jenis. Sup ketam saiz besar. Kan baulu 2 ekor. Sekali dengan serve pinggan ala2 hotel lagi di susun.Seafood yang dipilih akan di timbang dulu. Nanti nak singgah lagi. Lupa sayap bakar pun ada marvelous lah sangat rasanya. Ok Overall, Menu dan rasa 5/6, tempat 6/6, staf 6/6, harga 6/6. Sangat rekomen untuk makan di sini. Walaupun musim pandemic ketika ini, restoran tersebut memang patuh SOP. Yang datang dari jauh cuba udang butter kering dan ikan bakar baulu memang sangat rare dan osem kata orang.

  3. Alhamdulillah service okay makanan okay. Saya order nasi goreng udang butter basah, teh nai cincau pisang goreng french fries. Laju jgk order sampai. Ada tempat main budak, harap2 selalu sanitize jgk ya. Ada surau tapi sesuai lelaki saja sebab tempat wuduk terbuka. Ingat mau ambil wuduk di tandas tapi ramai pulak orang.

  4. Sup sayur seafood tidak sedap, rasanya patut nama sup di tukar sup fish cake dan bukan sup sayur seafood. Air kitchai ping macam minum air sejuk dengan rasa limau sedikit.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Roti Canai near Tawau

Restoran Amicha in Tawau
Restoran Amicha in Tawau

BTC Bistro Restaurant Tawau

  • Address: Bandar Tawau, 91000 Tawau, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (394)
  • Phone: +60 89-705 657
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 6:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 6:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By Aril Tukang Paip ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Dijamin puas hati. Bersih dan servis tiptop. Makan pon sedap, nasi ayam hainan/ panggang dan Kuew teow Penang sedap. Air opening Teh Halil terbaik dan sedap juga. Harga agak mahal sedikit untuk kawasan di Tawau ni tapi pasti tak menyesal punya. Fully recommended
    By Dilah Adnan ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Makanan sedap & cepat service dia.. tempat pon bersih & cantik.. tandas & surau pon ada.. complete semua.. memang akan datang lagi nanti..
    By Sabri Monduhajah ✭✭
    2 minggu yang lalu
    1) Tempat bersih dan kemas.. 2) Makanan 2 star
    By Ahmad Shobirin ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    New Environment yg lebih tenang, santai, kemas, sejuk.. berbeza dgn yg dulu. Staf pun ramah & kemas penampilan. Hampir semua masakan di restoran ni kena dengan selera saya & keluarga. Terbaikk BTC bistro. Moga terus success
    By Has Hashim ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Mantap bah roti canai nya. Memang sedap roti canai antara yg tersedap, pandai buat roti👍🏻

Restoran Sri Kelang

  • Address: TB 4584 & 4585, Lorong Leitz 2,, Jalan Haji Karim, 91000 Tawau, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (345)
  • Phone: +60 19-851 1231
  • Opening hours:
    Isnin: 7:00 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 7:00 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 7:00 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 7:00 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 7:00 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 7:00 PG – 7:00 PTG
    Ahad: 7:00 PG – 7:00 PTG
  • Reviews:
    By Ratihlove.rm@gmail.com Ratihlove.rm@gmail.com ✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Banyak pilihan lauk…semua sedap² Sambalnya mmg sedap..
    By Khairuddin Jahuri ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Pelbagai pilihan menu- menu masakan melayu yang menarik dan bukan sahaja kelihatan sedap tetapi memang ada rasa yang menarik. Lauk-pauk terdiri dari pelbagai masakan ikan, daging dan ayam. Bermula dari ayam goreng, ayam masak lemak, ayam masak kurma dan sebagainya. Jika bernasib baik dan kena pada harinya, siput sedut masak lemak juga ada disediakan. Masakan ikan juga pelbagai dari ikan goreng, ikan bakar, ikan masak kicap, ikan masak masam manis, ikan masak lemak dan sebagainya. Ulam-ulaman beserta sambal belacan menaikkan lagi selera diwaktu tengahari. Hidangan tengahari sudah siap tersedia seawal jam 10 pagi.
    By Kasmani Kumit ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Mereka yang suka makan masakan ala kampung. Ayuh ke sini makan tengah hari. Di sini menawarkan menu makan tengah hari yang banyak. Ikan bakar. Ulam. Sayur pelbagai. Ayam opkos ada. Ada menawarkan makan tengah hari bajet. Serendah RM5.
    By ann ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Saya dan keluarga sering makan tengah hari di sini.banyak pilihan juadah kampung yang menyelerakan..
    By Amizullah Jizi ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Sedap la kne dgn tekak semenanjung,bnyk pilihan,harga yg x terlalu mahal

Restoran Maju Bistro

  • Address: Jalan Masjid, Bandar Tawau, 91000 Tawau, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (249)

Nasi Lemak Guru Besar

  • Address: Jalan Kelapa, Bandar Tawau, 91000 Tawau, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (244)

Yaseen Food Court

  • Address: 91000 Tawau, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (193)

Restoran yassin jalan Dunlop

  • Address: tb number, 50, Jalan Dunlop, 91000 Tawau, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (43)

Roti canai MZ

  • Address: 91000, Jalan Chung Hwa, 91000 Tawau, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (2)

Warung ROTI CANAI MANTUL

  • Address: 91000 Tawau, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Kedai Roti Canai Chiya

  • Address: 91000 Tawau, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Restoran Al-Mubaraq Bintang Kubota

  • Address: Jalan Chong Thien Vun, 91000 Tawau, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (304)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Roti Canai in Tawau, please leave a comment below. We would love to hear from you!

Tags