Ria Money Transfer in Kuala Terengganu
Money Changer

Experience 5 Top-rated Money Changer in Kuala Terengganu

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Money Changer in Kuala Terengganu, Malaysia.

MONEY CHANGER & REMITTANCE (Hak Ventures Sdn Bhd Branch)

  • Address: Jalan Tengku Ampuan Bariah, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (11)
  • Phone: +60 9-662 3788
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: 10:00 PG – 5:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 5:00 PTG

Ria Money Transfer in Kuala Terengganu
Ria Money Transfer in Kuala Terengganu

5 Replies to Experience 5 Top-rated Money Changer in Kuala Terengganu

  1. Pejabat pertukaran mata wang terdekat dari Lapangan Terbang Kuala Terengganu.
    Anda juga boleh menukar yen Jepun.
    Kadar adalah agak baik.

  2. Berdekatan dengan lapangan terbang, anda boleh berjalan kaki ke sana. Mereka sangat baik dan mesra 😉 Kadar pertukaran yang baik (untuk JPY)

  3. Pengalaman buruk semasa berurusan dengan “kanak-kanak” sebagai juruwang. Dan sila perbaiki waktu bekerja anda, kerana saya telah dimaklumkan bahawa waktu operasi pada bulan ramadhan ialah 9.00 pagi, tetapi sentiasa dibuka pada 10 pagi ditambah.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 5 Best Money Changer near Kuala Terengganu

Western Union

  • Address: No. 1, 2 & 3, Taman Tanjung Permata, Kampung Gong Badak, Jalan Batu Rakit, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (4)
  • Phone: +60 9-667 2020
  • Website:
  • Reviews:
    By syukri sidek ✭✭✭✭✭
    6 tahun yang lalu
    By Ika nur Afiati ✭✭✭✭✭
    6 tahun yang lalu
    By Amieyo Aien ✭✭✭✭✭
    8 tahun yang lalu
    By Amirul Ariff ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu

Merchantrade Kuala Terengganu – Money Changer

  • Address: 1-C, Jalan Syed Hussein, 20100 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3 (46)
  • Phone: +60 9-630 9086
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 6:00 PTG
  • Reviews:
    By Anonymous 13 ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Ok la…trsgt baik jike dibanding tmpt lain…harge y dibeli pon mahal…pnjual matewang(kite) siap bleh mntak up sket hrge sbb ade nk gune duit..Y bestnye dieorg dgn penuh senyuman melayani dan mgikuti prmntaan kite jike ianye logik dan tidak trlalu mlmpau…Trbaik…next cmmnt tmbah lg 1star bg ckup 5,kasi gegar k.trengganu dgn limpahan duit…
    By Kriey Alias
    setahun yang lalu
    staff sangat biadab

    Pastu baca review kata rate boleh nego tp bila sampai nak tukar 10k dollar pun rate sama tu pun tak de stock. kenapa ada review fake, sekongkol dengan syarikat ke atau syarikat suap? lemahhhh

    By Syafiq Wahidi
    setahun yang lalu
    boleh tak nak request staff dari kuantan atau KL kerja terengganu? saya banyak urusan dengan merchantrade, pelanggan setia tapi setiap kali nak hadap muka staff di terengganu ni terpaksa tahan je dengan perangai sorang2 lebih2 lagi yang perempuan tu, tak de adab langsung treat customer macam pengemis. kami pelanggan la, bukan perompak.
    By Rabiatul Adawiah
    setahun yang lalu
    staff boleh kot nak beli buku panduan akhlak dan syaksiah diri dekat kedai buku berdekatan, mendalami ilmu hormati orang lain lebih2 lagi customer
    By iylia shazwani ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Staff semua ramah2x dan sangat membantu…..rate pom antara rate terbaik di terengganu…….kalau nk tukar dalam jumlah yang banyak boleh nego rate…..Alhamdulillah terima kasih Merchantrade

Ria Money Transfer

  • Address: Lot G11, Ground Floor, Paya Bunga Plaza, 20100 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3 (2)

Western Union

  • Address: Pejabat Pos Kuala Terengganu, JKR445, Jalan Sultan Zainal Abidin, 20670 Kuala Terengganu, Terengganu, 20200, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating:

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Money Changer in Kuala Terengganu, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!