Lauk dan Nasi Lemak in Melaka
Nasi Lemak

Experience the Hottest 10 Nasi Lemak in Melaka

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Nasi Lemak in Melaka, Malaysia.

Nasi Lemak (Tokong) Warisan Bachang

  • Address: 409, Jalan Kenanga 3/21, Taman Kenanga Mewah, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (525)
  • Phone: +60 12-383 3945
  • Opening hours:
    Isnin: 7:00 PG – 3:00 PTG
    Selasa: 7:00 PG – 3:00 PTG
    Rabu: 7:00 PG – 3:00 PTG
    Khamis: 7:00 PG – 3:00 PTG
    Jumaat: 7:00 PG – 3:00 PTG
    Sabtu: 7:00 PG – 3:00 PTG
    Ahad: 7:00 PG – 3:00 PTG

Lauk dan Nasi Lemak in Melaka
Lauk dan Nasi Lemak in Melaka

5 Replies to Experience the Hottest 10 Nasi Lemak in Melaka

  1. Must try Breakfast Melaka City.
    Nasi lemak hijau ayam bakar. Roti Canai

    Taste: ⭐⭐⭐⭐
    Price : ⭐⭐⭐⭐
    Customer Service: ⭐⭐⭐⭐

  2. Their nasi lemak could be considered as sedap Roti canai pun power.
    The service was excellent and laju. Staff lelaki mostly friendly and helpful.
    Came here in the morning,parking masih banyak dan mudah.

  3. First time rasa nasi lemak pandan RM 3.00.
    Nasi lemak biasa RM 2.00. affordable price ?. Fast and efficient. Recommended to try ✌️. Sambal sotong pun okey ⭐⭐⭐.

  4. Sedap . Nasi lemak pandan dimasak sekata, sambal pun sedap. Rasa sambal kerang je agak kureng. Lontong pun sedap, portion banyak. Harga affordable. Lauk tengahari pun banyak pilihan ???

  5. Nak cari nasi lemak sedap.. sini tempat dia weh kat Melaka. Sambal biasa je tapi add on banyak. Especially ayam bakar dia. Sotong , paru , rendang semua terbaik.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Nasi Lemak near Melaka

Lauk dan Nasi Lemak in Melaka
Lauk dan Nasi Lemak in Melaka

Nasi Lemak Ujong Pasir 2

  • Address: 54, Jalan Ujong Pasir, 75050 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (391)
  • Phone: +60 13-256 4784
  • Opening hours:
    Isnin: 7:15 PG – 3:30 PTG, 6:15–10:00 PTG
    Selasa: 7:15 PG – 3:30 PTG, 6:15–10:00 PTG
    Rabu: 7:15 PG – 3:30 PTG, 6:15–10:00 PTG
    Khamis: 7:15 PG – 3:30 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: 7:15 PG – 3:30 PTG, 6:15–10:00 PTG
    Ahad: 7:15 PG – 3:30 PTG, 6:15–10:00 PTG
  • Reviews:
    By Muhammad Khaidir ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Laksa kari nyonya sedap sangat. Nasi lemak sambal paru sedap cuma kalau sambal nasi lemak tu garingkan lagi sikit memang lagi mengancam 😬 nak parking tu agak payah sikit tapi kalau jauh sikit dari kedai tu ada je parking tepi2 jalan tu😬
    By Hassan Mansor ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Makanan sedap cuma datang time weekend , servis table agak lambat , meja penuh pinggan , dah panggil staff untuk lap meja pun takdatang , sampai kena lap sendiri , order lontong ayam tapi yang sampai lontong biasa , kena order kali kedua untuk order ayam sahaja baru sampai , harap dapat perbaiki lebih baik , overall makanan puas hati
    By mohamed sufian Sulaiman ✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Selain dari nasi lemak dia yang padu, antara menu yang boleh diketengahkan adalah Laksa Nyonya Udang ni..

    Cumi time order tu ado macam polik sket..

    “Bang, laksa nyonya satu bang”..

    “Ok, nak bihun, mee atau kueyteow?”

    “Oo, saya nak laksa”

    “Haa ye lah, nak bihun, mee atau kueyteow?”

    “Eh, laksa nyonya ni bukan pakai laksa ke?”

    “Oo tak, nama dia je laksa, tapi pilih la nak bihun, mee atau kueyteow “

    Maleh nak komen bab tu..

    Pepagi hirup kuah paneh ni, lain macam padu ee.. Kuah dio ni raso macam kari cair yang dimasak pakai air robuih udang.. Lopeh tu untuk ikan dio tu aku raso dio pakai mackarel dalam tin tu..

    Tak do lah sodap sampai terlontang nenangih bona do.. tapi disobabkan dio unik tu, dio duduk dalam kelas ee tersendiri..

    Oh ya, bergedil tu aku tambah sobab memang sodap.. kenapo sodap tu buleh refer post nasi lomak dio ni..

    Rating dia aku buleh bagi senang-senang 7/10 untuk set unik ni..

    #makanapotubong #poiemanotubong

    By nur zaituain osman
    sebulan yang lalu
    Sy dan mak datang utk sarapan dan tengahari. Mak sy ambil ikan selar dan nasi separuh. Terkejut beruk harga ni smp rm9. Terkulat3 aku tgk ikan tu kurus kering x sampai sejengkal die. Ms nak baya aku tanya sekali lg berapa ringgit ikan tu takut mak aku salah dengar ke kn. Dia ckp rm8. Aku diam jgk. Dia blh sekolahkan aku cakap ikan mahal tak dapat murah da skrg. Tapi agak2 la bro ni bkn jenahak/pari/tenggiri/ duri. Ko beli sekilo tgk la size ikan ko goreng besar ape. Ni ikan goreng bkn ikan berlado ke ikan sambal ke… orang tua makan ko ketuk harga gitu. 😏 ni nasib baik aku teragak nak makan laksa nyonya je lalu kedai ko. DAH TU PARKING PUN KO CAJ RM2. NAK MAKAN KEDAI KO PUN KENA BAYA EH PARKING. SEDIH
    By Oscar De Meow ✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Aku tak nafikan. Nasi lemak sini memang sedap. Kena dengan selera aku tapi itulah, apahal mahal sangat?

    Lepastu parking sebelah kedai pun kena caj. Nak merasa sekali dalam seumur hidup boleh lah. Nak repeat kena tunggu kaya betul dulu.

Nasi Lemak Royale Kedah (Melaka)

  • Address: 7, Jalan Hang Tuah, 75300 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (386)
  • Phone: +60 10-669 9556
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 11:59 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 11:59 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 11:59 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 11:59 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 11:59 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 11:59 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 11:59 PTG
  • Reviews:
    By Iwana Ali ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Memang sedap, bkn nasi lemak tapi nasi kandaq, nasi sedap bau harum mmg rasa lemak2 nasinya. Kuah pun sedap. Hargai berbaloi
    By Siti M Said ✭✭✭✭✭
    seminggu yang lalu
    Dah pukul 10pm and not sure what to eat and we came across this Nasi lemak so we decided to buy and pack to apt. We bought 2 nasi lemak and mee maggie goreng for 5 of us since my gal tak tahu nak makan apa. So we shared. Dah sampai we ate…wow sedap. Mungkin lapar kot…so we end up driving back and bought 4 pkts more of nasi lemak hahaha….and also kicap daging dia lembut. Sedap but a bit manis. Overally we are satisfied and tidur dlm kekenyangan. Alhamdulillah.

    Shd give this nasi lemak a try. …. something different. No sambal but kuah gerek.

    By Syahmi ✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Makanan okay sedap. Rasa seperti kedai² yang lain. Tempat strategik di tengah² bandar. Parking masih banyak even hujung minggu.
    By Amirul Aiman ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Antara tempat makan sedap berbanding di melaka. Harga pun standard harga. Tak overpriced untuk dekat melaka. Harga kena dengan kesedapannya. Bukak sampai lewat malam. Kedai pun dekat dengan tengah bandaraya. walking distance dengan banyak tempat
    By Hamzah Asyrani ✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Sebenarnya ni nasi kandar aje. Kat tempat aku kat Jitra/Alor Setar main dia. Tapi kat Melaka ni tetibe baru nak try. Aku mmg dah tahu dari dulu ni mmg nasi kandar style. Dibrandkan balik ke nasi lemak.

    So mcm restoran2 nasi kandar lain. Itu ler lauknye. Style and benda sama. Tempat lepak mcm mamak. Gitu ler. Spesel takde ape sgt pun. Just another nasi kandar restaurant aje.

Nasi Lemak Hijau Ujong Pasir

  • Address: 199-18, Jln Masjid Ujong Pasir, Kampung Ujong Pasir, 75050 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (317)

Nasi Lemak Kampung Morten River Line

  • Address: 100, Jalan Kenanga 3/26, Kampung Morten, 75300 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (314)

Nasi Lemak dan Minuman Ah Ho (Capitol Nasi Lemak)

  • Address: Jalan Gajah Berang, Kampung Tujuh, 75300 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (311)

Nasi Lemak Banda Kaba (NLBK)

  • Address: 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (186)

Nasi Lemak Klebang Squash

  • Address: 17, Jalan MP 1, Taman Merdeka Permai, 75350 Batu Berendam, Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (134)

Kedai Makanan & Minuman HNR (Nasi Lemak)

  • Address: Kampung Lapan, 75250 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (30)

Nasi Lemak Man Pacak

  • Address: Jalan Taman Putat Indah, 75350 Batu Berendam, Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (21)

NASI LEMAK QASSIM BISTRO JONKER WALK

  • Address: 85, Lorong Hang Jebat, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (20)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Nasi Lemak in Melaka, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!

Tags