Cafe On Fifty5 in Kota Kinabalu
Cafe

Explore 10 Exceptional Cafe in Kota Kinabalu

Discover the top-rated Cafe in Kota Kinabalu, Malaysia, recognized and praised by online customers.

October Coffee Gaya

  • Address: 13, Lorong Dewan, Pusat Bandar, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (1013)
  • Phone: +60 88-277 396
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 11:00 PTG

Cafe On Fifty5 in Kota Kinabalu
Cafe On Fifty5 in Kota Kinabalu

5 Replies to Explore 10 Exceptional Cafe in Kota Kinabalu

  1. Brownies, coffee, sandwich and the vibes… really love it here! Sangat sesuai kalau mau lepak petang² ?

  2. first time masuk cafe ini, sangat selesa dan sesuai untuk bersantai dengan teman-teman bergosip.

    selain itu, minuman dan makanan yang disajikan juga sangat berpatutan dan berbaloi..

  3. Nyummm.. sedap, buka sampai jam 1o kalau tak silap. Jauh sikit tempat nya, mungkin banyak lagi yang tidak tahu lokasi nya. Boleh la datang kalau mau suasana lepak Yang santai dan sunyi, banyak pilihan dessert dan kopi yang ada, dengan harga yang ok lah boleh lah hihi. Lain kali mau datang lagi ke sini klu singgah ke kota Kinabalu

  4. October Coffee Gaya, Lorong Dewan, K.Kinabalu.

    breakfast sambil minum kopi di Cofee House nie. Tempat nie kat jalan dewan sebelah dgn Restaurant mexico (mamasita). Coffee House yg wood-theme with unique interior deco n chilling vibe 2 it. kat tingkat bawah ada kerusi kayu cam picnic kat luar tu, selain tu ada meja n kerusi bar di bahagian tengah klu nak dine beramai2. kat tepi plak ada tempat lepak still bertemakan kayu.

    Masuk jer terus kena sambut dgn pelayan dia yg very friendly n u all akan digreed dgn “anyoung haseyo”. pelayan yg knowledgeable dgn menu kat restaurant nie (aku suka yg nie, paling pantang klu gi mana2 kedai, klu aku tanya benda apa paling sedap kat situ dia tak leh jawap). Dia siap boleh bg suggestions on types of coffee yg aku boleh try n cadangan makanan based on tahap kelaparan aku n all time favourite dish kat sana. Bila aku tgk menu mcm2 jenis pastry (brownies, cake, scones, sandwich, bruchetta, banoffe pie, dll). Pastry yg caught my attention ialah Profiteroles (Choux pastry filled with vanilla creme chantilly dipped in dark Callebaut chocolate ganache) rm10/5 pcs. Punya lembut rasa dia bila masuk dlm mulut rasa cair di dlm mulut dgn cream yg tak terlalu manis.

    Atas cadangan pelayan tu, aku try makan korean street toast rm10.50 jer. Roti bakar dgn telur omelette (mix with onion + tomatoes). Air plak aku try Special Coffee Hand Drip S.O.B dgn Indonesia Golden Mendheling Style (boleh pilih dr 6 style yg ko nak) harga rm14.70. boleh gak chill kat atas sambil lepak leh tgk chef dia masak n brew coffee. Kat atas tu cuma boleh naik max 8 org jak. ada tempat duduk ala2 jepun (make sure bukak kasut). kami makan beramai2 kat bawah tu.

    Korang tgk lah sendiri tempat tu cam ner, walaupun kat luar cam nak masuk clubbing tp kat dalam memang cam cafe (kecelaruan identiti nie). next time aku nak rasa toast yg lain plak. ada ka yg nak bawak aku gi sana lagi. banyak mat salleh kat sana sbb coffee house nie kat Australian Lane.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Coffee Shop near Kota Kinabalu

Cafe On Fifty5 in Kota Kinabalu
Cafe On Fifty5 in Kota Kinabalu

Nook Cafe

  • Address: 19, Lorong Dewan, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (998)
  • Phone: +60 12-866 3900
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
  • Reviews:
    By Hasif Halid ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Lepak santai
    By Stanley Celestine Home ✭✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Memutuskan untuk melawat kafe ini selepas melihat ulasan daripada TripAdvisor dan Google. Kafe ini mempunyai makanan dan suasana yang hebat. Suka set sarapan pagi! Semuanya sangat sedap. Minuman coklat earl grey sangat unik dan sedap juga. Kembali pada hari kedua dan mencuba pasta juga. Ia sangat lazat.
    By HuiYuan Yeoh ✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    makanan dan suasananya bagus, kakitangannya juga ramah. mangkuk smoothie mereka sedap dan kerepeknya rangup. kami memesan earl grey latte, ia sangat wangi dengan sedikit lavander. akan mengesyorkan kafe ini untuk menjamu selera/bersejuk
    By 茶柱タツ子 ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Makanan di sini sedap❣️Ia dibuat dengan lebih teliti daripada makanan kafe di Singapura. Sehari sebelumnya, saya melawat sekitar tengah hari dan tidak boleh duduk kerana penuh. Saya melawat sejurus selepas kedai dibuka pada hari ini, jadi saya yang pertama. Seronok dapat makan dengan tenang dan tenang.
    By Khairul Anuar Shaharudin ✭✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Sebagai salah satu kafe hipster yang terkenal di Kota Kinabalu dengan menu makan tengah hari yang agak luas, saya agak mengharapkannya. Mereka menghantar dengan hidangan yang menarik kerana kami memesan sarapan Nook mereka dan telur dadar yang kelihatan pelik yang disambar pada roti asam. Melihat chef membakar roti di dapur dan itu adalah satu kelebihan. Latte panas yang saya pesan datang dengan seni latte dan rasanya sedap.

The Coffee Bean & Tea Leaf Sabah (Damai)

  • Address: 11, Jalan Damai, Luyang Commercial Centre, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (754)
  • Phone: +60 88-222 677
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 8:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 8:00 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 8:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 8:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 8:00 PG – 11:00 PTG
  • Reviews:
    By Connie Delosreyes ✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Harga berbaloi sebab ada diskaun . Tetapi perlu improved kualiti kek . Beli carrot kek hari tu .. tidak makan kerana bau kayu manis kuat sangat . Sudah jadi kek kayu manis instead of carrot kek . Overal … kopi dan makanan lain baik ..
    By Shaa M. ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Walauuuuuuuuuupun the barista lupa order kami (Muffin) but sokayyyyy saya bagi rating yg terbaekkkk sebab Coffee Bean memang the best!!!!! Better & affordable price than your St******s!!! Gonna visit this outlet again. Kan best kalau dekat dengan rumah hikhikhiks. Sini jg saya melepaskan craving makan scones!!!! Aaaaa so sheeedapppp
    By Safwan Chew ✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    Bolehlah… Coffee kurang Wangi if nak dibanding dgn Starbucks. But makanan and Cakes mmg the best..
    By nomie tiamah ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Sedap…love it..
    By Fidelis Francis ✭✭✭✭
    5 tahun yang lalu
    Ok la juga. Kalau muka urang kampung macam sia, nda mau senyum diorang..mentang mentang la kan sia bru balik dri outsttion.

Haru Cafe (Hilltop Branch)

  • Address: 7, Lorong Gunung Juo, Taman Far East, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (470)

Biru Biru Cafe & Bar

  • Address: 24, Lorong Dewan, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (436)

The B Side

  • Address: 21, Lido Plaza, Jln Nosoob Hungab, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (355)

THE BEAN Café Lounge (Lido Plaza)

  • Address: Lot 8-1, Lido Plaza, Jalan Kobusak, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (325)

Coffee Lab

  • Address: GF Lot 10, 3, Lorong Bernam, Taman Soon Kiong, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (195)

Brown Fox Cafe

  • Address: Lot B-G-06, Level G, Lorong Sutera, Sutera Avenue, 88100 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (185)

Le Phi Cafe

  • Address: 12G, Lorong Dewan, Bandaran, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (138)

Brown Cafe Gaya Street

  • Address: Lot 3 & 4, Block 9th, Jalan Pantai, Opposite Wisma Merdeka Shopping Complex, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (136)

Thank you for reading. You can visit the Kota Kinabalu Coffee Shop Directory to get more Cafe reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.