The Lambur Cafe in Kuala Terengganu
Cafe

Explore 10 Exceptional Cafe in Kuala Terengganu

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Cafe in Kuala Terengganu, Malaysia.

Jiwa Kopi & Bingsu Kuala Terengganu

  • Address: Jalan Sultan Zainal Abidin, Kampung Tanjung Kapur, 20200 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (297)
  • Opening hours:
    Isnin: 9:30 PG – 12:00 PG
    Selasa: 9:30 PG – 12:00 PG
    Rabu: 9:30 PG – 12:00 PG
    Khamis: 9:30 PG – 12:00 PG
    Jumaat: 9:30 PG – 12:00 PG
    Sabtu: 9:30 PG – 12:00 PG
    Ahad: 9:30 PG – 12:00 PG

The Lambur Cafe in Kuala Terengganu
The Lambur Cafe in Kuala Terengganu

5 Replies to Explore 10 Exceptional Cafe in Kuala Terengganu

  1. Suasana kedai yang selesa, boleh pergi makan dengan family. Kami order strawberry latte & salted caramel latte. Sangat sedap. Pizza yg kami order pun sedap. Memang menepati citarasa. Crust pizza yg nipis buat x muak. Topping pizza pun generous. Chicken chop just nice, boleh improve lagi. Will repeat.

  2. Amazing like always ✨
    Order cappuccino gula sachet (since no hazelnut latte) is a great bargain! Coz sesaja lepak dgn member utk catch-up so kita order nachos. Mantap buat kunyah². Unfortunately, dia punya ayam goreng Korea tak surrr sngt la. Whatever if you guys are looking for coffee treats, this is absolutely one of the places in KT. Vibe mantap, kata kata dia fuhhh menusuk jiwa kena dengan nama

  3. Assalamualaikum. Harini raya ketiga kami singgah makan di kafe JIWA outlet kuala terengganu.

    Kami order pukul 3.35pm (waktu ikut resit). Masa kami order hanya ada satu family sedang makan. Maksudnya tak ada customer lain dalam kafe dan impression kami makanan akan cepat sampai, sebab kami lapar sangat, baru sampai terengganu dari kajang.

    Malangnya, menu pertama sampai 2 plates spaghetti, around 25 min selepas order, 1 plate nasi ayam kunyit, around 40 min selepas order, dan the worst part, mee kari sampai exactly 1 jam selepas order, iaitu pukul 4.36 pm. Kami mintak bungkuskan je sebab menu lain dah habis pun makan.

    Malangnya lagi, masa tanya kat kaunter kenapa lambat, katanya tengah rebus telur. Tapi bila bukak bungkusan, bayang2 telur pun tak ada. Lebih mengecewakan, kuah mee kari tu dicampyr je terus dengan mee kuning, jawabnya memang tertumpah tumpah la keluar plastik. Haih.

    Lain kali kalau tak cukup kitchen crew time2 raya ni, tak payah bukak lah outlet.

  4. Spaghetti buttermilk kuah banjir macam sup,(setakat ni tak pernah lagi makan kuah sampai macam sup). ayam pulak sikit sangat dan kecik kecik. Service lambat, walaupun takde orang. Semoga dapat improve dengan lebih baik. Tq?

  5. Makanan okey / sedap.

    Servis okey.

    Suasana / Atmosphere, tak okey. Music kuat sangat. Sudah minta perlahankan , diperlahankan, tapi selepas itu kuat balik. Music / lagu yang digunakan bukannya peringkat / level ambient music.

    Kepada yang datang untuk makan sambil berbual, tidak sesuai.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Coffee Shop near Kuala Terengganu

The Lambur Cafe in Kuala Terengganu
The Lambur Cafe in Kuala Terengganu

Star Anise Café

  • Address: 82, Jalan Kampung Cina, Kampung Banggul, 20100 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (270)
  • Phone: +60 9-660 4094
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 1:00–10:00 PTG
    Selasa: 1:00–10:00 PTG
    Rabu: 1:00–10:00 PTG
    Khamis: 1:00–10:00 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: 1:00–10:00 PTG
    Ahad: 1:00–10:00 PTG
  • Reviews:
    By Kunyet Satanz ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    harga kaki 5 – rase 5 bintang

    harga makanan sgt berbaloi dgn makanan yg dihidangkan..

    recomanded – chicken pharmagiana die punye spageti fuhhh meletop..suapan pertama terasa ibarat makan di itali..setiap suapan sangat berbaloi…

    By Karimah Khairun ✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Bad service, dapat waitress boleh tahan rude. Order kuey teow goreng tak sampai.. bila tanya rupanya lupa nk masuk dlm list order. Tp makanan sedap la jugak.. beef green curry sedap. Pls improve your service
    By Van sewa kuala nerus ✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Biasa2 je bagi peminat hipster dari luar, just tempat utk hangout sambil minum kopi and a slice of desert,
    By mida juhari ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Semua makanan sdp, brownies chewy rse coklat ade aiskrim sdpp..asam pedas omg sooo sedapp, chicken grill sdp, blackpaper sos sdp, kopi sedap..semua sedapp
    By Aida Husnina
    setahun yang lalu
    Waiter biadab, campak menu terus blah. Please upgrade your customer service. Nak order pun auto takde mood.

POKOKS Cafe

  • Address: Jalan Pasir Panjang, Kampung Bukit Bayas, 21100 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (267)
  • Phone: +60 14-734 4335
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 4:00 PTG – 12:00 PG
    Selasa: 4:00 PTG – 12:00 PG
    Rabu: 4:00 PTG – 12:00 PG
    Khamis: 4:00 PTG – 12:00 PG
    Jumaat: 4:00 PTG – 12:00 PG
    Sabtu: 4:00 PTG – 12:00 PG
    Ahad: 4:00 PTG – 12:00 PG
  • Reviews:
    By Ilyana Yahya ✭✭✭✭
    3 minggu yang lalu
    Service cepat, nasi goreng biasa2, western boleh tahan.. tempat makan berangin. Waitress/waiter kurang bercakap 😬
    By Azuan Razi ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Best la juga makan kat Pokoks Cafe sebab tempatnya yang menarik dan selesa. Makanan juga sedap dan kena dengan selera, cumanya portion makanan tu sikit dan tak sesuai dengan harga yang sedikit mahal.
    By Eid Sya ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Big portion. Boleh share 2 org utk 1 menu. Cheese cake sedap. Good ambience. Bersih dan kemas. Food sedap. Thank you. Do maintain the good work and service!
    By Harith Haikal
    3 minggu yang lalu
    please improve your food, untuk harga yang agak mahal please² expection tu agak tinggi, order ng chicken chop dgn harga almost rm20 tpi just dpt nasi and ayam sahaja, at least put some fries or coleslaw, nasi yang terlalu pedas and tiada rasa, ayam pon so² je lah, please improve your food next time
    By Nur Afiqah MaDe ✭✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    Suasana cafe cantek, ade booth lagi… Presentation makanan fuh lawa but x berapa okey lah skit makanannya cuz ayam keras☹️ i order nasi ayam penyet jogjakarta… Tapi sambal cili tu best pedas menyegat… Tempe pun best… Air i order ice blended strawberry, ade whipping cream , so far air best ❤️ my friend order spagetti carbonara just nice okey. Blue lagoon best juga✨ 4 stars cuz a lil disappointed with the chicken and tasteless soup… Nvm, pokoks cafe can do better! Fighting!🔥✨❤️

AMKI Cafe

  • Address: Hadapan Pejabat Perikanan, PT41119, Jalan Fikri, Taman Takir Perdana, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (226)

Hidden cafe @ suite18hiddencafe

  • Address: 67, Jalan Kampung Cina, Kampung Banggul, 20100 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (189)

Nusuk Cafe

  • Address: TCJ2 TAMAN CHONANG JAYA, Jalan Lapangan Terbang, 21300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (186)

The Buddies Cafe

  • Address: No.36, Jalan Masjid Abidin, 20100 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (184)

Antik Cafe

  • Address: 43, Jalan Balik Bukit, 20300 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (148)

The Octagon Cafe

  • Address: 136/7, Wisma Pantai, Jalan Sultan Zainal Abidin, 20000 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (109)

Goodman Coffee

  • Address: 11, Jalan Banggol, 20100 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (96)

Riverview Cafe

  • Address: 113, Jalan Kampung Cina, Kampung Banggul, 20100 Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (67)

Thank you for reading. You can visit the Kuala Terengganu Coffee Shop Directory to get more Cafe reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.