BIG FAMILY CAFE in Muar
Cafe

Explore 10 Exceptional Cafe in Muar

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Cafe in Muar, Malaysia.

Coffee + Cream

  • Address: 37-3 (B11, Lorong Haji Ibrahim, 84000 Muar, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (523)
  • Phone: +60 12-617 3339
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 12:00–11:00 PTG
    Selasa: 12:00–11:00 PTG
    Rabu: 12:00–11:00 PTG
    Khamis: 12:00–11:00 PTG
    Jumaat: 12:00–11:00 PTG
    Sabtu: 12:00–11:00 PTG
    Ahad: 12:00–11:00 PTG

BIG FAMILY CAFE in Muar
BIG FAMILY CAFE in Muar

5 Replies to Explore 10 Exceptional Cafe in Muar

  1. Banyak pilihan, staff friendly. Cozy place sesuai lepak. Tapi takde debit so either cash or touch n go ?

  2. Hot choc tawar?
    Cappucino nak kena add 1 shot baru kaw.
    Persentation nice. Harga affordable.
    Kek burn choc cheese dia sedap. Rm14.

    Bagi aku yg minat coffee dan tahu pasal coffee. Cappucino dia out lah. ? tp boleh lah nak minum. Lepak2 boleh lah.

    Total minum + makan dgn anak2 RM80++

    Dari melaka ke muar semata nak minum2 ok lah 😕

  3. Saya suka kopi mereka! Bancuh yang kaya dan rasa yang hebat! Mereka mempunyai pelbagai kek dan ia sangat hebat!

    Banyak kafe lain walaupun di Melaka, setakat ini saya telah menemui latte karamel masin terbaik di sini. Latte karamel masin mereka membawa lebih banyak rasa. Sangat disyorkan untuk mereka yang mencari latte karamel masin.

    Persekitaran yang baik dan ramai orang. Tidak mudah untuk mendapatkan tempat letak kereta pada hujung minggu dan cuti umum. Oleh kerana terdapat kafe lain juga di baris yang sama.

    Selain itu, tart nenas mereka sangat hebat! Mereka hanya menjual pada CNY sahaja. Pasti saya akan membelinya lagi!

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Coffee Shop near Muar

BIG FAMILY CAFE in Muar
BIG FAMILY CAFE in Muar

CAFE 1988

  • Address: 146, Jalan Dato Haji Hassan, Taman Sri Maharani, 84000 Muar, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (476)
  • Phone: +60 6-953 3579
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 12:00–9:00 PTG
    Selasa: 12:00–9:00 PTG
    Rabu: Tutup
    Khamis: 12:00–9:00 PTG
    Jumaat: 12:00–9:00 PTG
    Sabtu: 12:00–9:00 PTG
    Ahad: 12:00–9:00 PTG
  • Reviews:
    By Nur Fatin Afiqah Amran ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    I really like the vibe. Mmg puas hati boleh relax. Walaupun kat luar mcm tak berapa menarik tp try masuk dlm mmg nice. Coffee pun sedap. Sy beli caramel macciato mmg fav sy. Boleh la try. Muslims pun boleh sbb kat sini takde alcoholic / pork.
    By Fadilah Baharin ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Coffee latte is good.. Masa kami datang, bnyk dlm menu tak ada… The ambience is very nice and I like…
    By HANIS BINTI MOHD AMIN KPM-Guru ✭✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Best tempat ni sebab cozy tapi parking kena dkt tepi jalan sebab kedai nya mmg dkt jalan besar. Kena tru croffle & sweet potato milkshake, very niceee. The foods pun sedap and sesuai dgn portion. Definitely recommended 😙
    By Jaja Othman ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Nice for ootd, mknan sedap
    By Nur atikah abdullah ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Tempat cantik ! Air sedap.

Jenna Rose Designer Boutique . Coffee & Cakes

  • Address: 2-19 & 2-20, Ground Floor, Kampung Tengah, Jalan Sungai Abong, 84000 Muar, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (307)
  • Phone: +60 6-910 0272
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 12:00–11:00 PTG
    Selasa: 12:00–11:00 PTG
    Rabu: 12:00–11:00 PTG
    Khamis: 12:00–11:00 PTG
    Jumaat: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Sabtu: 12:00 PTG – 12:00 PG
    Ahad: 12:00 PTG – 12:00 PG
  • Reviews:
    By Pang Kae Jiun ✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Suasana yang sangat baik. Anda boleh menikmati masa sehingga keluarga dengan anak-anak tiba…

    Bahagian burger ayam telur masin sedap, kentang gorengnya rangup dan sedap. Rasa telur masin memang tak padan

    Kek coklat muktamad, lapisan coklat dalam tekstur yang berbeza, tetapi Tidak pasti crumble itu terlalu lama atau apa… kerana tekstur basi tidak sesuai dengan keseluruhannya, dan terdapat banyak ton yang basi itu runtuh…

    Teh melati lapisan keju… lapisan buih keju hampir tiada rasa… tidak dapat rasa keju tiada masin tidak manis… dan teh melati mempunyai sedikit wangian melati… berasa seperti lapisan gumpalan putih pada air berwarna kuning

    Teh limau adalah baik.

    By Kim Loyd Guevarra ✭✭✭✭
    4 minggu yang lalu
    Burger – begitu sahaja, walaupun sayur-sayuran pada burger itu segar, ayamnya bagus tetapi tidak dibumbui dengan baik. Kentang goreng adalah baik Salty Cheesecake Jasmine Tea – Saya benar-benar tidak mempunyai sebarang rujukan bagaimana rasanya tetapi seperti namanya, saya menjangkakan ia adalah rasa teh melati tetapi yang ini sangat minimum sehingga saya hampir tidak merasainya sebagai teh Jasmine, kek keju masin agak minimum juga Kek Coklat – moist tapi tekstur bahagian atas coklat crust agak terkeluar, rasa macam dah ditayangkan, masin sikit. Teh – hanya rasa biasa Persekitaran – selesa dan sesuai dengan suasana kafe Perkhidmatan – baik juga
    By Cassandra Yeo ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Ia butik dan kafe instagrammable. Kopi dan kek terlalu sedap untuk dimakan. Roti bakar mereka juga sedap. Harga adalah berpatutan.

    Tempat yang bagus untuk hangout! Dan saya datang ke sini beberapa kali.

    By Peter Wan ✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    Makanan di sini sangat teruk Ia jauh melebihi harga. Sebiji limau madu panas bersaiz secawan kecil kopi. Tidak mencapai mana-mana standard dan kualiti Croissant berbentuk seperti croissant tetapi teksturnya sama seperti roti atau roti Roti bakar madu kering dan mahal Lebih baik buat di rumah Barangan mewah semata-mata untuk poser Tempat mewah orang muda untuk berkumpul Bukan tempat untuk makcik dan pakcik Suasana yang hebat Aircond yang selesa Sedikit sempit dan sesak Tempat untuk perhimpunan sosial dan tidak memberi tumpuan kepada makanan dan minuman
    By Constance Sia ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Pastinya tempat yang bagus untuk penggambaran foto dan daftar masuk. Akan menilai 4.5 ⭐️ tetapi tidak boleh menilai separuh bintang, jadi 5 ⭐️ telah diberikan.

    Saya suka penyaduran dan persembahan makanan mereka, terutamanya pencuci mulut mereka, ia sangat berpuas hati. Suasana sangat tenang dan damai. Julat harga mampu milik. Sangat disyorkan di kalangan kafe Muar.

Black Tree Cafe

  • Address: 1-3, Jalan Khalidi, Taman Sri Tanjung, 84000 Muar, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (267)

Richiamo Coffee Muar

  • Address: No. 120-21 Lorong Haji Ali, Jalan Abdul Rahman, 84000 Muar, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (203)

Project Kaffeine Muar

  • Address: Roof Top Level ,Urban Green Lot 256, Jalan Sulaiman, Kampung Dato Bentara Dalam, 84000 Muar, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (182)

Cafe Lorong by OG’s

  • Address: 186, Lorong Serkam 2, Pekan Muar, 84000 Muar, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (127)

LA’FARINE THE WOOD CAFE MUAR

  • Address: No.37-3, The Wood, No.(B12), Lorong Haji Ibrahim, Jalan Bakri, 84000 Muar, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (119)

THE HUNGRY NEST CAFE 贰鸟窝

  • Address: 4, Jln Perniagaan Sinar Jaya 1, Taman Pusat Perniagaan Sinar Jaya, 84000 Muar, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (111)

After Samp’s Cafe

  • Address: 43, 1st Floor, Jln Mega, Taman Tun Dr Ismail, 84000 Muar, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (110)

Harb Sport Cafe

  • Address: 84000, No 16, Jalan Sisi, Pekan Muar, 84000 Muar, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (51)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Cafe in Muar, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!

Tags