Kedai Cendol, Rojak and Char Kuey Teow in Melaka
Cendol

Explore 10 Exceptional Cendol in Melaka

Here is a list of the best Cendol in Melaka, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Cendol Kampung Hulu @ Makan Avenue

  • Address: 26, Jalan Kampung Hulu, Kampung Hulu, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (5229)
  • Phone: +60 13-497 0572
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 11:00 PG – 11:00 PTG
Kedai Cendol, Rojak and Char Kuey Teow in Melaka
Kedai Cendol, Rojak and Char Kuey Teow in Melaka

5 Replies to Explore 10 Exceptional Cendol in Melaka

  1. Sedap dan berbaloiiii! Siap repeat for the 2nd time on our last day at melaka. Santan dia memang rasa sebab pekat. Ice dia mcm bingsu, soft gitu. Bought Cendol Durian (RM15), Cendol Mangga (RM6), Cendol + cream cheese (RM7).

    Yg durian mmg berbaloi sbb dapat 2-3 ketul durian yg besar and lembut. Bukan typical durian murah yg keras tu. mangga pun ok sbb portion banyak. Yg cream cheese je kurang best, sbb cream cheese dia cair. So tak rasa pun.

    And please try ramen asam pedas dkt sana. Sounds weird but it taste goooooooddd! Asam pedas dia pekat and sedap. Berbaloi dgn harga.

    Overall, siapa yg datang melaka wajib try their cendol! Definitely worth a try. Queue panjang tapi jangan risau, service laju. Kalau tak suka manis, please ask for kurang manis okay. Enjoyyyy!?

  2. Cendol duriannya sedapppp???

    Harga pun berpatutan???

    View pun mengadap sungai☺☺☺

    Kami datang dengan kereta. Ingatkan kedai tutup dan cari² tak jumpa kat mana jual cendol ni. Rupa²nya sebelah belakang kedai (kalau datang ikut jalan raya).

    Kalau datang ikut sungai nak feri ronda melaka tu kira depan² la.

    Cuba la. Tambah pengalaman dan kenangan kita ketika kita teringat tentang melaka ketika datang feel nak jalan² bercuti??

  3. First time makan kt sini walaupun inilah Negeri tempat aku membesar ?. Sedap wey.. marvelous cendol yang pernah aku makan setakat ini. Santan pekat, durian 3-4 biji, tak kedekut bahan.. mmg best la lepak kt belakang Kedai ni menghadap Sg Melaka. Relax2 n Chill sambil pekena Adam Pedas kaw la.. seafood fresh hokey..mmg berbaloi dengan harga la. Klu korg tak suka ddk panas kt dlm Kedai pun ada meja n di tingkat 1 pun ada ye guys siap Aircond + playground sesuai sgt bwk anak2 sambil rehat2. Ada live band uollss. Sis layannn?

  4. Cendol sedap sangat!! Hargaa pun okay la masih berbaloi dengan rasa yg sedap. Lain daripada yg lain rasa dia ? tempat pun bersih n selesa. Beratur pun okay tak rasa penat. Paling penting bekas pun comeii ? Wajibbb try cendol kampung hulu okay kalau datang Melaka ? takkan menyesal. Harap kekal rasa sedap ni sampai bila2 ? pastu haritu try jugak makanan dekat stall2 dalam tu. Try dekat stall thai and chinese tak silap. Ambil buttermilk fish fillet and kung pao. Rasa not bad tapi harga pricey sikit la untuk makanan dia.

  5. Cendol dengan rasa yang berbeza, pelbagai pilihan rasa yang boleh dipilih. large portion dengan harga yang ok. Suasana yang happening, tenang dengan pemandangan sungai melaka yang menarik. Ramai orang terutamanya pada waktu lewat petang.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Cendol near Melaka

Kedai Cendol, Rojak and Char Kuey Teow in Melaka
Kedai Cendol, Rojak and Char Kuey Teow in Melaka

Cendol Jam Besar

  • Address: Banda Hilir, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (664)
  • Phone: +60 16-654 5911
  • Opening hours:
    Isnin: 10:30 PG – 7:00 PTG
    Selasa: 10:30 PG – 7:00 PTG
    Rabu: 10:30 PG – 7:00 PTG
    Khamis: 10:30 PG – 7:00 PTG
    Jumaat: 10:30 PG – 7:00 PTG
    Sabtu: 10:30 PG – 7:00 PTG
    Ahad: 10:30 PG – 7:00 PTG
  • Reviews:
    Minuman air tembikai yg betoi betoi asli sebab dia blender ais dan isi sekali dlm buah tu hahahaha Manis tanpa gula. Dua biji tembikai kecil cuma Rm15. Cendol pun sedap. Recommended guys. Berbagai jenis cendol. Suasana berlatar belakangkan sungai Melaka yg terkenal suatu masa dahulu. Berdepan dgn bangunan merah Belanda. Kuih karipap pun dijual panas panas. Sangat mudah nak cari tempat ni, cari ja jam besar hahahaha. Seperti namanya.
    ✭✭✭✭✭ By Saifullizan Abdullah (9 bulan yang lalu)
    Cendol sedap wey. Pekat, likat. Manis kena sgt. Lepas geram dapat cendol. Kejap je licin. Cuma mangkuk dia kecik ye. Sesuai la sebab kami kenyang lg. Cuma sini mmg takda parking. Kena parking jauh, jalan kaki je ke sini. Nak datang tgh hari elok ler bawak topi dengan cermin mata. Panaihh lit lit. Banyak special cendol durian je. Sis tak leh mkn durian jaga badan gittew haha
    ✭✭✭✭✭ By Anne Rosland (sebulan yang lalu)
    Cendolnya mempunyai cita rasa tersendiri. berbeza dari rasa cendol biasanya, punya rasa khas, manis dan lemak santander cukup rasa.
    ✭✭✭✭ By Epal Haryadi (8 bulan yang lalu)
    Penat berjalan di Kota Melaka Basahkan tekak di Cendol Jam Besau
    ✭✭✭✭ By mdzuraini mdisa (3 bulan yang lalu)
    X banjir masa ni. Seronoknya. Parking senang. Org x ramai sbb igt Melaka banjir. Yeyyy
    ✭✭✭✭✭ By TCER MALA ABDUL (setahun yang lalu)

Madam Kiow Cendol

  • Address: 9, Jalan Cheng Utama, Taman Cheng Utama, 75260 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (283)
  • Phone: +60 6-332 2607
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Tutup
    Selasa: 10:00 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 5:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 5:00 PTG
  • Reviews:
    Nice Kuih Muih, Lontong, Nasi Lemak, Pai Tee, Cendol…
    ✭✭✭✭ By Jack Lim (2 bulan yang lalu)
    Expensive for a packet of mee goreng biasa, RM2.50. cendol RM4. Kuih bakul goreng and curry puff oily.
    ✭✭ By andy wong (3 tahun yang lalu)
    Nice food, kuih-muih especially the hottest cendol durian!!??should try once??Normal cendol also taste good??
    ✭✭✭✭✭ By You Mi (3 tahun yang lalu)
    cendol sedap
    ✭✭✭ By EJAN L.E (5 tahun yang lalu)
    Masakan Nyonya yang lazat, sihat, menyelerakan dengan harga yang berpatutan. Restoran ini juga sangat bersih. Cendol durian pasti menjadi kemuncak hidangan!
    ✭✭✭✭✭ By AW Chin (seminggu yang lalu)

Aunty Koh Cendol

  • Address: 183, Jalan Tun Tan Cheng Lock, Taman Kota Laksamana, 75250 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (219)

Cendol Dan Putu Piring Alai

  • Address: 9845, Jalan Alai / Kandang, Kampung Alai, 75460 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (216)

Cendol Legacy Malim Airport

  • Address: Jln Tunku Abdul Rahman, 75350 Batu Berendam, Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.8 (126)

Cendol Bukit Beruang

  • Address: Taman Kerjasama, 75450 Bukit Beruang, Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (47)

Cendol dan Laksa Samudera

  • Address: 5, Banda Hilir, 75000 Malacca, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (45)

Cendol Lido

  • Address: 367, Jalan Tamby Abdullah, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (42)

Kedai Cendol, Rojak and Char Kuey Teow

  • Address: 75460 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (34)

Cendol Rojak

  • Address: Jalan Pantai Belimbing, Kawasan Perindustrian Krubong, 75260 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.7 (22)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Cendol in Melaka, please leave a comment below. We would love to hear from you!|Thank you for reading! If you have any additional information on the best Cendol in Melaka, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!|Thank you for reading. You can visit the Melaka Directory to get more business reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.

Tags