Gallery@7 Homestay in Shah Alam
Homestay

Explore 10 Exceptional Homestay in Shah Alam

Here is a list of the best Homestay in Shah Alam, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Mardhiyyah Hotel & Suites

  • Address: No 5, Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (3917)
  • Phone: +60 3-5511 8811
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam

Gallery@7 Homestay in Shah Alam
Gallery@7 Homestay in Shah Alam

5 Replies to Explore 10 Exceptional Homestay in Shah Alam

  1. Secara keseluruhan bagus bersih bilik, tandas. Ruang lobi lif sentiasa diperdengar alunan al alquran. Dalam lif ada info tentang kawasan sekitar.
    Staff ramah membantu. Di lobi ada sedia welcoming drinks. Hotel ni memang tengah bandar jadi mudah ke mana². Shah Alam tak berapa sibuk surprisingly waktu hari bekerja.

    Lain-lain:
    Lif agak lambat tapi banyak, ada 4 buah untuk ke bilik. Peti ais dalam bilik tak sejuk – sbb pintu dah tak blh rapat..
    Tinggal dengan tujuan bekerja. Makanan disediakan – rasa ok boleh diterima. Kombinasi lauk tak kena. Pagi ada sedia scramble egg tapi tiada sos disediakan. Fasiliti buat masa ni olay room dan jakuzi under maintenance. Lain² boleh diguna. Televisyen siaran macam pakai aerial biasa, skrin lari²?

  2. Saya menginap disini selama 2H1M (04/03/2023-05/03/2023). Dari check in sampai check out Alhamdulillah semuaaa bagus sangat. Smooth je. Staff okay. Bilik okay. Parking pun FREE dan mudah dapat.

    Bath tub ada problem sikit tuhari. Buat aduan. Tak sampai 10 minit, technician datang. Padahal masatu dah lewat malam. Faham tak bagusnya servis macam ni? ?

    Silalah booked sini kalau teringin nak datang Shah Alam. Highly recommended.

  3. Suasana yang nyaman,bersih serta selesa, makanan enak, kemudahan terbaik, ditengah bandaraya Shah Alam,paling cantik pemandangan menghadap.masjid negeri Selangor yang sangat indah samada dilihat waktu siang dan malam serta terdengar seruan azan yang syahdu dengan jelas

  4. Best pergi shopping area kg jawtu selamat tgh hari ni boleh jadi model kedai baju sederet myone shop teluk pulai ari ni ada yg buang masa layan lagu dulu baru boleh masuk ke dalam rumah tangga kita kena buat surat tu ckp kt yus tunggu aku datang sana buat macam tak percaya aku dah sampai ke hari ni sayang nak letak nama apa ni naik bilik tu nnt nampak rumah papan tu rumah dia tu ada tong sampah oren dan jln masuk boleh nampak rumah batu kembar kaler putih sebelah dia ada rumah papan tu dia nak tak apa nanti kita bincang balik rumah dulu ya sayang nak tidur dah ni sayang selamat dia v pagi ni ada rezeki sy merasa naik motor tu yg ada rezeki sy merasa bahagia hingga ke akhir tahun lepas punya pasal lah hari ini dengan orang tua kita kena buat surat resit kat group chat tau something la risau ada umah ke tak nak buat macam mana tutup lampu bilik ni I bru lepas dari dia punya pasal baju raya warna biru tu ada rumah ke rumah mak cik bawang besar sikit lagi ni sayang nak kata nak balik rumah kena buat balik nnt klu nampak dia memang tak sempat smpai pagi kan lepas raya haji nanti kita jumpa lagi nanti kena kecam saya tak boleh nak cakap dengan dia yang jadual tu dah siap msuk lepas ni. Nak kena tggu smpai bila kita nak buat macam tak ada apa apa ni naik moto ke kereta tu ada tong sampah oren tu yg ada je beg tu simpan dulu nanti kita jumpa kita buat oral pagi yet

  5. Dulu hotel Granf Blue Waze. Perabut lama tapi masih dalam keadaan baik. Makanan tak banyak pilihan.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Homestay near Shah Alam

Gallery@7 Homestay in Shah Alam
Gallery@7 Homestay in Shah Alam

Hotel Uitm Shah Alam

  • Address: Persiaran Raja Muda, 40450 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (594)
  • Phone: +60 3-5519 2075
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    By Farah Wahida Y ✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Ramadan staycation 2023 – iftar & sahur. Iftar makanan okok je. Ada yg sedap.. ada yg tak sedap… Sahur turun 4.45am adussss sejukkk makanan wei.. nasi sejuk.. sup sejuk.. mee sup sejuk 😭 Kenapa depa tak heat?? Mmg tak bole telan and sorry makanan sejuk tak lalu nak amek gmbr 😪
    By Nurulizzah ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Berbuka di sini, byk pilihan mknn. Laksa sedap pedas sikit, nasi beriyani superb, nescafe tarik terbaik, teh tarik pun sedap, puding caramel sedap. Ada live band main lagu2 sedap.
    By Nasibah Nas ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Servis memuaskan. Staff yang peramah dan cepat membantu. Makanan ‘room service’ pun murah dan berbaloi. Kemudahan seperti seterika, tuala dan berus Gigi disediakan di bilik. Cuma kurang berpuas hati sebab saya ada tertinggal bantal kecil di bilik sebelum check out. Baru teringat pada waktu petang. Saya telefon hotel. Staff bagitau kata cleaner tak jumpa apa2 masa kemas bilik (saya pasti memang saya tertinggal atas katil). Harap pihak hotel prihatin dan maklumkan pada yang berkenaan supaya lebih telus bila jumpa apa2 barang yang kami tertinggal, jangan terus buang, walaupun nampak seperti tidak berharga tapi sangat bermakna.
    By aqil luqman ✭✭✭✭✭
    7 bulan yang lalu
    servis terbaik …. seblm menginap sini survey dlm google ramai ckp mknan sedap tp mmg betul mkanan sedap mkn pagi & ptg …..staff pun peramah & baik 👍👍👍👍👍
    By Mohd Nazzriq
    8 bulan yang lalu
    Breakfast simple.. pukul 9 makanan dah habis staff tak ada pn yg topup makanan.. staff tak friendly langsung buat keje hempas2 dlm sinki.. nak makan dengan tenang pun jadi semak !!! 👎🏻👎🏻👎🏻

Homestay iCity, I-Soho – Guesthouse ByKA

  • Address: i-SOHO Tower, i-City, Selangor Golden Triangle, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (179)
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 9:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 9:00 PTG
  • Reviews:
    By Hafizan Mohd ✭✭✭
    dalam minggu lalu
    + lokasi bilik berdekatan lift +dekat icity dan mall jalan kaki je

    – service teruk aduan tidak dilayan -chanel tv x de neflix pun x leh tgok – paling teruk katil lama besi nk patah mmg x selamat..angkat tilam tido bawah

    By Shesella Alisya ✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Overall bilik ok…tapi plug banyak yg xboleh guna,yg boleh guna 3 je, ada dapur boleh masak, dekat dengan mall..boleh cross jambatan je, swimming pool besar
    By Iza Ira ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Interesting. Cuma emm I would say, kalau somebody nak stay paling sesuai untuk 3 orang. Nak 4 boleh tapi you tidur sofa panjang. Rumahnya tak luas sangat but very comfy. So far, everything’s great. Naik turun lif, buka pintu pun wajib pakai kad. Kalau terlock kat luar emm good luck lah haha, sangat safe. Bawah tu pun ada mart. Nak kena mall pun jalan kaki. Serviced apartment. Check out kena on time sbb 12pm memang dah ada cleaner datang.
    By hidayah shaari ✭✭✭✭✭
    2 tahun yang lalu
    View best. Bilik selesa. Tandas pun ok sangat. Ada mesin basuh, microwave, peti sejuk, cerek air & dapur 👍👍👍 Kalau ada plan ke Shah Alam lagi mungkin akan pertimbangkan utk stay di sini lg. Harga berbaloi. Owner pun mudah berurusan. Free parking. Nak ke Central Mall & I-city pun mudah. Sgt mudah berjalan dgn mak ayah. Macam2 ada.
    By ZulHusny Musa ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    great place. sesuai klu bawak family ,anak2.kolam terbaik. theme park i city jalan kaki smpai. xpayah nk susah2 cari parking lagi.

Homestay Sungai Buloh – Villa Solihin

  • Address: Lot 3194-E, Jln Haji Surin, Kampung Paya Jaras Hulu, 47000 Sungai Buloh, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (98)

Gallery@7 Homestay

  • Address: 46, Jalan Platinum 7/44, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (25)

ICity Homestay

  • Address: I-city, Jalan Multimedia, Seksyen 7, I-city, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (25)

Qudoss Homestay

  • Address: I-city, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (25)

D’Gunduls Homestay

  • Address: icity isoho, persiaram multimedia, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (22)

SmartHome Airbnb Homestay i-City Shah Alam

  • Address: iCity, A-UG-42, Centralwalk i-City, Jalan Multimedia, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.7 (14)

Aishah Homestay Subang Shah Alam

  • Address: 28, Jalan Kuning U9/24, Subang Sejahtera, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (12)

Igo Homestay Airport Subang

  • Address: 3591, Lorong Muhasabah, Kampung Melayu Subang, 40150 Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (8)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Homestay in Shah Alam, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!