Zam Zam Nasi Lemak in Alor Setar
Mamak

Explore 10 Exceptional Kedai Mamak in Alor Setar

Discover the top-rated Mamak in Alor Setar, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Nasi Kandar Yasmeen (Jalan Stadium)

  • Address: 684-685, JALAN BAKAR BATA, Kampung Lubok Peringgi, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (1713)
  • Phone: +60 4-732 4146

Zam Zam Nasi Lemak in Alor Setar
Zam Zam Nasi Lemak in Alor Setar

5 Replies to Explore 10 Exceptional Kedai Mamak in Alor Setar

  1. Harga murah. Berbaloi dengan kualiti. Rasa pun sedap.

    Ada parking sebelum sampai kedai ni. Nak parking tepi jalan adalah tidak digalakkan.

  2. servis cepat,mesra, makanan sedap. nasik ja sikit.kalau y jenis makan nasik byk kena mintak extra nasik la.

  3. Kedai fave saya and family. Lama dah makan sini.. cuma baru sekarang nk review. Dulu (before 2023), nasi and ayam goreng and kuah campur hanya rm5.. sekarang dah naik RM1.. kos bahan mentah naik agaknya. Peak hours mmg ramai.. beratur jugak.. tapi servis laju. Parking ikut nasib.. kalau ramai.. ada dedicated parking tapi kalau penuh, parking tepi jalan lah.
    Selalu kalau dapur x berasap, nak makan luar, tak tau nak makan apa.. kedai ni lah jadi pilihan.. satu family makan. Selalu mmg order nasi and ayam goreng lah. Highly recommended.

  4. RM41 satu bungkus nasi biasa ayam goreng, telur masin, sotong sekoq, kobis goreng seciput + satu bungkus nasi separuh shj dia bgi daging seciput, peria seciput.. teh ais dan teh o ais ? tak berbaloi ☹️

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Mamak near Alor Setar

Zam Zam Nasi Lemak in Alor Setar
Zam Zam Nasi Lemak in Alor Setar

Nasi Lemak Haji Ali

  • Address: Jalan Seberang Perak, Taman Pesisiran Tanjung Chali, 05050 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (1289)
  • Phone: +60 19-441 0777
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 11:30 PG – 9:30 PTG
    Selasa: 11:30 PG – 9:30 PTG
    Rabu: 11:30 PG – 9:30 PTG
    Khamis: 11:30 PG – 9:30 PTG
    Jumaat: 2:30–10:30 PTG
    Sabtu: 11:30 PG – 9:30 PTG
    Ahad: 11:30 PG – 9:30 PTG
  • Reviews:
    By Putra Yanz ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Makanan sedap..tempat makan pun dh tambah luas.. cuma parking kereta ja kadang² takde tempat nak parking
    By M Bubbles ✭✭✭
    setahun yang lalu
    menu yang pelbagai! paling hot menu istimewa ayam goreng pedas (ros)😋, agam goreng bawang dan kuah campur. pedas memang pedas betul2..elok kalau dibungkus ayamnya dengan kuah pedas secara berasingan..daging masak hitam juga sedap!. menu ada pelbagai jenis sayur seperti bendi rebus, acar jelatah, kubis goreng, peria goreng, cili besar hijau dan telur rebus. musim ramadhan ni lebih baik pergi sedikit awal, kerana perlu beratur agar panjang. 1 jam jugalah beratur tunggu giliran😅..harga amat2lah berpatutan. .boleh dine in juga di sini..kedai bersih dan selesa..overall rasa makanan memang terbaik!
    By Mohd Alif Mohamad Razif ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Nasi lemak haji ali ada rasa unik yang tersendiri dan ada peminat yang tersendiri juga. Dah bertahun juga saya tak makan sini, kedai masih lagi ramai pelanggan. Kena beratur dalam 15minit, packaging dah ada improvement 👍 Rasa susah nk diceritakan, tapi yang pasti dulu2 rasa lagi sedap drpd sekarang.
    By Awang Gentoi ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    setiap kali p mesti beratoq ….pelbagai bangsa dan peringkat usia maksudnya nasi ni berantu 🤪🤪🤪
    By Asyraf Ariffin ✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Kalau ikut tekak suka lagi nasi lemak royale but ok sedap jugak…

Restoran SMR Nasi Lemak Royale

  • Address: 10, Jalan Tunku Ibrahim, Alor Malai, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (325)
  • Phone: +60 12-591 3166
  • Opening hours:
    Isnin: 7:30 PG – 2:30 PTG
    Selasa: 7:30 PG – 2:30 PTG
    Rabu: 7:30 PG – 2:30 PTG
    Khamis: 7:30 PG – 2:30 PTG
    Jumaat: 7:30 PG – 2:30 PTG
    Sabtu: 7:30 PG – 2:30 PTG
    Ahad: 7:30 PG – 2:30 PTG
  • Reviews:
    By Mohammad Othman ✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Makanan sedap. Kebersihan boleh dipertingkatkan. Harga agak ‘have have’

    Repeat: 14/2/23. Tak sedap pulak dh. Rrview kena turun ke 3 dari 4 sblm ni.

    By Yon Bakar ✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Awal pagi tempat ni memang menjadi tumpuan untuk bersarapan. Kiranya kena beraturlah kalau nak makan. Tapi kalau datang waktu tenghari, tiba-tiba dah tak ramai. Tak perlu beratur. Tapi kalau korang datang tenghari dah ramai, mungkin sebab Komen ini kot. Maaflah ya. Hehe.
    By Matto Santo ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Overall ok la. Kuah jenis manis, jadi tak berapa kena dgn tekak nasi kandaq penang.
    By Nur Fitriah Ahmed Fadzil
    6 bulan yang lalu
    Saya pernah membeli beberapa bungkus untuk kawan dan mendapat udang lama yang dah pecah isinya dan harga diletak sampai RM11 hingga rm13 seekor. Ayam goreng juga seperti tidak digoreng dengan baik. Sudah beberapa kali terkena sekarang saya tidak lagi membeli nasi lemak royale.
    By Zyzy Agera ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Memang legend Nasi lemak kedai ni. Ayam lebut lain macam tak tau nak haaaaaaabaaaqqq. Nak Mai kena pilih time kena. Tak kena beratuq panjang.

Restoran Mee Shareef

  • Address: 2149,, 2143, Jalan Kota Tanah, Kampung Piew, 05050 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (234)

Nasi Kandar Yasmeen

  • Address: Kompleks Perniagaan Ampang, Lot 8A, PT111, Sultanah Bahiyah Hwy, Taman Bahagia, 05050 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (221)

Zam Zam Nasi Lemak

  • Address: 3, Jalan Teluk Wanjah, Bandar Alor Setar, 05200 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (132)

Restoran Nasi Tomato Majeed

  • Address: Kampung Lubok Peringgi, 05150 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (116)

Restoran Mee Derga

  • Address: Kampung Alor Menong, 05300 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (109)

Mohd Rafik Nasi Lemak Pokok Sena (Kompleks Perniagaan)

  • Address: 22, Jalan Kompleks Perniagaan Jelatek, Kampung Tok Bidan, 05460 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (103)

Haji Ali Mee Goreng Daun Pisang

  • Address: 97, Jln Langgar, Taman Kolej, 05300 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (70)

Mee Goreng Daun Pisang (Depan Panggung Cathay)

  • Address: Jalan Teluk Wanjah, Bandar Alor Setar, 05200 Alor Setar, Kedah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (64)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Mamak in Alor Setar, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!