Silverscape Deluxe Melaka By I Housing in Melaka
Swimming Pool

Explore 10 Exceptional Swimming Pool in Melaka

Discover the top-rated Swimming Pool in Melaka, Malaysia, recognized and praised by online customers.

Hatten Hotel Melaka

  • Address: Jln Merdeka, Banda Hilir, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (7749)
  • Phone: +60 6-286 9696
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam

Silverscape Deluxe Melaka By I Housing in Melaka
Silverscape Deluxe Melaka By I Housing in Melaka

5 Replies to Explore 10 Exceptional Swimming Pool in Melaka

  1. Baru je blk dari Melacca. Stayed at Hatten hotel. Sayangnya hotel sudah tidak well-maintained. Masuk bilik je bau kurang menyenangkan. Macam bau bilik tinggal. Buka almari. Merebak bau kepam almari. Check in ambil masa yg lama. Bantal x mcm sy pegi dulu2. Benyek bantal nya. Sayangnya sbb hatten hotel sgt strategik tp biliknya sgt mengewakan kami. Hopefully hatten ‘come back’ mcm dulu ya. Tq.

  2. Boleh lah level2 I klu datang Melaka kan mana lagi nyah nak membongkang sini lah jer 5 ?️??. Hotel ok staff tak kedekut mineral water & ramah tamah tp tak suka lah sebab Pelancong Cina klu dok makan breakfast cam apatah berebut. Banyak ya makanan dia sediakan x larik pon breakfast dia jahanam. Hotel ni curlass ya. Curlasss means EXCLUSIVE. Uh!! Yg aku heran google map ni soh aku komen dia bagi aku duit ke hotel free xperlah. Ni pon satu. Emosi lah.?

  3. 1st time stay sini..baru smpi bilik dh blackout bnyk kali sbb prob aircond..so hotel bagi bilik baru..still prob aircond tak blh control..sejuk mat tak blh tidur mlm tu sbb sejuk sgt..yg lain semua ok..bilik bersih..staff friendly..

  4. 1.lokasi best
    2.staff semua ok
    3. Bilik besar n bersih
    4.checkin lambat saya sampai pkl 5 kot , dkt 30 min berdiri.
    5. Pool ok besar
    6 . Ekon tak boleh control (2027) maintnence dtg pun xboleh buat apa . Sejuk giler

  5. Sangat2 puas hati… Layanan di kaunter semua terbaik.. Bilik semua ok.. Kemas.. besar.. Awesomee..

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Swimming Pool near Melaka

Silverscape Deluxe Melaka By I Housing in Melaka
Silverscape Deluxe Melaka By I Housing in Melaka

DoubleTree by Hilton Melaka

  • Address: Jalan Melaka Raya 23, Hatten City, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (4764)
  • Phone: +60 6-222 3333
  • Website:
  • Reviews:
    By Muhammad Firdaus Darweez Bin Soffian ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Apakah jangkaan anda apabila menginap di hotel bertaraf 5 bintang berhampiran pusat bandar? Sudah tentu saya seronok di sana terutamanya di kolam renang yang juga mempunyai kemudahan wap dan sauna berdekatan. bilik selesa dan luas, dengan kebersihan bilik mandi. Bufet sarapan pagi adalah hebat, dengan pelbagai pilihan masakan ANTARABANGSA yang lazat. Akan kembali pada masa hadapan jika saya mempunyai sebarang wang tunai tambahan .
    By Mohammad Rabbani Bin Robert ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Tempat ini memang terbukti terkenal, luas dan besar selesa sejuk dan lumayan bangunan yg tinggi dan mega, tempat ini boleh juga buat majlis² kawin atau convercation atau perbentangan dewan umum atau pengumuman berkumpulan. Boleh bawa keluarga bermalam dan anak² bermain semua serba lengkap pelayan yg manis ramah dN sopan beradat, saya suka laluan ke loby panjang dan lebar boleh sambil. Harga berpatutan, bilik memang bersih lengkap. Boleh bawa kwn. Lokasi doubletree by hilton di melaka ramai yg tahu keberkesanannya tempat bercuti atau menginap yg terbaik
    By Jamil Mansur ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Hotel 5 bintang di lokasi yang hebat di Melaka. Biliknya luas, bersih dan cantik. Perkhidmatan yang baik dan mesra daripada kakitangan mereka. Jadi disyorkan untuk tinggal di sini. Pemandangan pantai sangat cantik dan tenang. Saya sangat menikmati pemandangan malam saya. Kolam itu sangat cantik dan bersih. Makanan ini lazat.
    By Bunga Shibazakura ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Hotel yang indah. Secara keseluruhan hotel ini lebih baik daripada yang saya jangkakan. Kakitangan hotel sangat membantu, proaktif dan mesra. Bilik itu benar-benar luas dan lebih selesa – katil dan bantal sangat selesa. Kakitangan pengemasan yang rajin dan mesra. Makanannya sedap dan sedap. Saya pergi ke sana dengan kakak saya. Saya suka segala-galanya tentang penginapan kami di sana. Akan kembali lagi apabila saya pulang ke Melaka!
    By Misri Amir ✭✭✭✭✭
    Wak)
    Apakah jangkaan anda apabila menginap di hotel 5 bintang berhampiran pusat bandar? Sudah tentu, saya bersenang-senang di sana, terutamanya di kolam renang, yang juga mempunyai kemudahan wap dan sauna berdekatan. Kakitangan ramah dan membantu. Bilik-bilik selesa dan luas, dengan bilik mandi yang bersih. Bufet sarapan adalah hebat, dengan pelbagai pilihan masakan antarabangsa yang lazat. Akan kembali pada masa akan datang jika saya mempunyai wang tunai 😝 tambahan

Swiss-Garden Hotel Melaka

  • Address: T2-4, The Shore @ Melaka River, Jalan Persisiran Bunga Raya, 75300 Malacca, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (3766)
  • Phone: +60 6-288 3131
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: Buka 24 jam
    Rabu: Buka 24 jam
    Khamis: Buka 24 jam
    Jumaat: Buka 24 jam
    Sabtu: Buka 24 jam
    Ahad: Buka 24 jam
  • Reviews:
    By Hazirah Amalina ✭✭✭
    dalam minggu lalu
    Bilik deluxe: – stay 3d2n. Bell bilik langsung tak function – request babycot tapi dapat playpen. Nak letak baby umur 2 bulan memang tak sesuai langsung. – kolam mandi warna hijau. Dah serupa warna sungai keliling kampung morten 😂

    Need lot of improvement.

    By Ieda al-habsyi ✭✭✭✭✭
    3 minggu yang lalu
    View cantikkk sangat terutamanya waktu malam. View kg morten, and nampak cruise lalu gitewww. Nak cari makan paling mudah, jln kaki kata org byk kedai mkn tapi sbb aku ni sayang lemak, order grab ajerr kahhkahh! Owh bawah hotel pon ada mall, ada starbuck, kfc, De Wan dan beberapa kedai makan lain. Bilik besar ye. Org slalu complain kata lift bermasaalah, tapi nasib aku baik kot, sepanjang berada kat hotel lift mmg cepat. Takde masalah walaupon masa tu school holiday.

    Repeat? Yesss! 🤩🤩🤩🤩🤩

    By Muhamad Hafiz Kasim ✭✭
    4 bulan yang lalu
    Duduk 4 hari 3 malam berkursus di sini. Daftar masuk: Drop luggage di lobby hotel, servis cepat untuk check in, terus park kereta di tingkat 3A, ada parking hotel, tak perlu tiket boleh terus masuk dan keluar. Sangat mudah. Tapi, masalah beg letak dekat trolley hotel, 45minit baru nak sampai bilik itu pun nak kena call 2 3 kali. Bilik: Ada balkoni, bilik besar, bersih, sesuai dengan harga. Fasiliti: swimming pool paling sejuk dekat Malaysia, tak tau la kenapa sejuk sangat air nya. Dah pergi banyak hotel, ni la swimming pool macam air sungai/terjun. Ada la indoor dan outdoor swimming pool. 2 2 pun sama sejuk. Outdoor ada swimming pool taman permainan. Breakfast: Ni paling tak mesra kanak-kanak. Gila charge budak 5 -12 tahun RM22. Budak makan banyak mana sangat. Patut charge start dari budan 8 tahun pun okay.

    So disebabkan itulah, tak perlu la datang hotel ni, cari la hotel yang mesra kanak-kanak. Sesuai 1 bintang punya hotel.

    By SA y
    3 bulan yang lalu
    RASANYA BANGLA KE PENDATANG ASING KE DUDUK KAT SINI ATAU CLEANER PROTES KENA BERSIHKAN BILIK JADI DIA DENGKI DENGAN HAL PILI AIR BUNYI BISING TAPI CLEANER AKAN BERSIHKAN LEPAS ORANG CHECKED OUT PASTI KERUSI SOFA SELALU MASALAH MAKA LOGIKNYA MEREKA LETAK BANGLA KAT BILIK AKU BAYAR BANGLA BAYAR MEREKA KENA DUDUK TIDUR KAT SOFA
    By Mok Longkai ✭✭✭✭✭
    4 minggu yang lalu
    Hotel yang sangat sesuai untuk bercuti bersama keluarga.. tempat yang strategik..betul² tengah bandar Melaka..

THE PINES MELAKA

  • Address: 33, Jalan Tun Sri Lanang, 75100 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (3333)

Holiday Inn Melaka, an IHG Hotel

  • Address: Jalan Syed Abdul Aziz, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (2825)

Bayview Hotel Melaka

  • Address: Jalan Bendahara, Kampung Bukit China, 75100 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (2824)

Ibis Melaka Hotel

  • Address: 249, Jalan Bendahara, Kampung Bukit China, 75100 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (2559)

Moty Hotel

  • Address: No. 42, Jalan PM6, Plaza Mahkota, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (1446)

Eco Tree Hotel

  • Address: 1, Jalan Melaka Raya 9, Taman Melaka Raya, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (1143)

The Riviera Melaka

  • Address: Taman Pulau Melaka, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (1009)

Sojourn Guest House Melaka

  • Address: World UNESCO Heritage City, 63, Jalan Ujong Pasir, Taman Aman, 75050 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (539)

Thank you for reading. You can visit the Melaka Directory to get more Swimming Pool reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.

Tags