Perodua km otomobil sdn bhd (showroom) in Kuantan
Perodua Service Centre

Explore 5 Exceptional Perodua Service Centre in Kuantan

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Perodua Service Centre in Kuantan, Malaysia.

Perodua Service Kuantan

  • Address: 71, Jalan Industri Semambu 5, Kawasan Perindustrian Semambu, 25350 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (505)
  • Phone: +60 9-567 7657
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:00 PG – 1:15 PTG
    Ahad: Tutup

Perodua km otomobil sdn bhd (showroom) in Kuantan
Perodua km otomobil sdn bhd (showroom) in Kuantan

5 Replies to Explore 5 Exceptional Perodua Service Centre in Kuantan

  1. Dari pukul 10 pagi menunggu sampai pukul 3.. Kereta masuk dalam bengkel pukul 11 untuk basic service dan tukar brake pad.. Katanya waktu rehat pukul 1 sampai 2 tapi 12.30 semua dah pakat keluar..kerete siap suruh bayar..takde la nak minta maaf sebab buat pelanggan lama menunggu..

  2. Kalau nak hantar repair dan claim insurans kereta, better hantar ke branch lain. Sekadar berkongsi pengalaman kurang senang berurusan dengan branch ini.

    Saya telah menghantar kereta Axia untuk repair dan claim insurans pada 13 Mei 2022, dan saya diberitahu oleh staf yang bertugas kerja-kerja repair akan mengambil masa lebih kurang 1 bulan berikutan hanya minor damage pada fender hadapan dan rim tayar.

    Namun, saya hanya dimaklumkan kereta saya telah siap dibaiki pada 3 Ogos 2022, yang mana ianya telah mengambil masa hampir 3 bulan untuk pembaikian kereta selesai. Staf di kaunter juga tidak dapat menjawab soalan saya kenapa kereta saya terlalu lama ditahan di branch tersebut.

    Hantar kereta untuk repair fender hadapan kemek dan rim calar, tapi bila ambil semula kereta nombor plat hadapan pecah dan spoiler cat menggelupas. Dah jadi satu hal kena hantar balik kereta ke SC, tambah lagi tinggal beberapa hari pula lagi.

    Saya telah cuba follow up kes repair kereta saya beberapa kali dalam masa 3 bulan ini, tetapi panggilan ke talian nombor telefon 09-5677657 langsung tidak pernah berjawab.

  3. Semasa penyerahan semula kereta , patutlah diterangkan mengenai job yg telah dilakukan spt perbingcangan awal .

  4. Dulu aku letak 5 bintang. Tapi masa tu aku jahil. Sekarang aku bagi 5.

    1. Call tak angkat, nak tanya pun tak boleh. Teruk. Kalau pergi sana, telefon tak berbunyi pun.

    2. Aku hantar servis, lagi meragam kereta aku.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

How Much Does it Cost to Service Your Perodua?

Here are some average costs of services in Perodua Service Centres in Malaysia:

  • Oil change: RM 100 – RM 200
  • Tire rotation: RM 50 – RM 100
  • Brake pad replacement: RM 200 – RM 400
  • Warranty repairs: The cost of warranty repairs will vary depending on the specific repair that is needed.
  • Suspension and steering repairs: RM 300 – RM 500
  • Air conditioning repairs: RM 200 – RM 400
  • Electrical and electronic repairs: RM 100 – RM 200

These are just average costs, and the actual cost of your service may vary depending on the specific make and model of your car, as well as the severity of the problem. It is important to note that these are just the costs of the parts and labor. You may also need to pay additional fees, such as the cost of disposing of old parts. If you are unsure about the cost of a specific service, be sure to contact your local Perodua Service Centre for an estimate.

The 5 Best Perodua Service Centre near Kuantan

Perodua km otomobil sdn bhd (showroom) in Kuantan
Perodua km otomobil sdn bhd (showroom) in Kuantan

Perodua Servis Indera Mahkota

  • Address: No. 23, Jalan IM 3/1, Bandar Indera Mahkota, 25200 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (427)
  • Phone: +60 9-572 1650
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Selasa: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 8:15 PG – 5:00 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Azsauli Iman ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Harap sediakan sedikit refreshment utk customer yg tunggu lama dari awal pagi. Drinks pun takde. Modal x byk pun rm2 je sorang customer.
    By Mohd Khairul Anwar ✭✭✭✭✭
    sebulan yang lalu
    Saya Kalau Servis Mesti Dekat Sini Je.. Terbaik Sangat Baik
    By Aman ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Service mantap tapi sesak gila dengan kereta. Perodua boleh dah buka pusat servis ke-3 dekat Kuantan.
    By Tun Mohd Shah Tun Mohamed ✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Harap pihak perodua SC ni bleh tambah bilangan pomen dan naikkan gaji pomen sedia ada.. biar semangat skit diorg nk buat keje.. kesian diorg workload byk sampai pasang oil filter kete aku pun tak kemas.. mujur sempat perasan leaking tu sehari selepas servis.. kalo tak, jahanam..
    By PUTERI NUR SYAZWANI RADZIN
    2 tahun yang lalu
    Kena pergi appointment sampai dua kali sebab staff salah tukar bateri kereta. Kereta orang lain pulak yg ditukarnya. Alasannya, kereta lebih kurang. Takkan tak check plate number? Nasib baik jujur mengaku salah. So dapat 1 star je.

KM Otomobil Sdn. Bhd. (Perodua Service Centre)

  • Address: 2, Jalan Perindustrian Semambu, Kawasan Perindustrian Semambu, 25350 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (178)
  • Phone: +60 17-946 0233
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 8:30 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Selasa: 8:30 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Rabu: 8:30 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Khamis: 8:30 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Jumaat: 8:30 PG – 12:30 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Sabtu: 8:30 PG – 1:00 PTG, 2:00–5:00 PTG
    Ahad: Tutup
  • Reviews:
    By Mohd Azam Rahman ✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Lokasi betul-betul sebelum traffic lights air putih berhampiran kedai Safetyware & Amway (boleh Waze kalau tak pasti) 🅿️arking kete customer terhad (disarankan waktu pagi anggaran 9 am – 11 am kerana kereta tak banyak lagi masa itu. Customer service 5 ⭐ -layanan bagus pekerja – ruang menunggu terhad kalau lambat kena berdiri lah Fasiliti disediakan – Tandas bersih 4 ⭐ – Disediakan Minuman & Makanan untuk pelanggan Bonus(lucky Day) -kepada pelanggan yang awal biasanya dapat diskaun harga Carwash & setia. Sekian, terima kasih. Ikhlas, Daripada saya Azam RAP Kuantan.
    By AcP
    2 bulan yang lalu
    Hi .. Just curious , my wife buat appointment pukul 2 datang pukul 2 dimana gate luar masih tak buka, then masuk dalam as orang pertama tapi dilayan lewat , dengan staff takde dekat kaunter. dah hampir satu jam menunggu .. orang yang datang lewat dilayan awal ..Staff pon tak masuk ontime . How come ? Servis teruk buang masa orang , buat la sistem no giliran
    By Muhammad Haziq Aiman Abu Bakar ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Servis terbaik, Ada tempat menunggu, Boleh intai kerja-kerja servis, Terbaik 🥰.
    By Hj Othman Ahmed ✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Kurang memuaskan. Air minuman sahaj. Biskut pun x ada yg ada mamee untk budak2. Basuh kereta sorang aja jadi LAMBAT
    By norazira norhashim ✭✭✭✭✭
    2 minggu yang lalu
    Staf yg friendly.. Ruang menunggu yang selesa.

Perodua km otomobil sdn bhd (showroom)

  • Address: B-2586, Jalan Beserah, Perumahan Galing, 25300 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (65)

Perodua Kuantan

  • Address: Jalan Mahkota, 25000 Kuantan, Pahang, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.3 (29)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Perodua Service Centre in Kuantan, please leave a comment below. We would love to hear from you!

Tags