Bica & Co Courtyard Cafe in Melaka
Breakfast

Find the Top 10 Popular Breakfast in Melaka

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Breakfast in Melaka, Malaysia.

The Daily Fix Cafe

  • Address: 55, Jalan Hang Jebat, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (3388)
  • Phone: +60 13-290 6855
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:45 PG – 5:30 PTG
    Selasa: 9:45 PG – 5:30 PTG
    Rabu: 9:45 PG – 5:30 PTG
    Khamis: 9:45 PG – 5:30 PTG
    Jumaat: 9:45 PG – 5:30 PTG
    Sabtu: 8:45 PG – 5:30 PTG
    Ahad: 8:45 PG – 5:30 PTG

Bica & Co Courtyard Cafe in Melaka
Bica & Co Courtyard Cafe in Melaka

5 Replies to Find the Top 10 Popular Breakfast in Melaka

  1. Tempat cantik untuk lepak, bergambar. Tapi makanan kureng hm. Plating je cantik. Aku order aglio kemain pahit lagi. Lepastu aku order Chicken Salad tapi dressing ada mcm takda je. Kopi pon kelaut hm. 2 ? untuk ambience je.

  2. Lawa! Decoration kafe yang klasik.Makanan sedap dan staff yang friendly.Meja agak limited,kalau boleh jangan datang peak hours kalau tak sabar menunggu.Parking senang, kalau stall jonker walk tak buka.

    Akan repeat lagi ke kafe ni? YA..

  3. Saya harap korang orang yang sangat bersabar kalau nak datang sini sebab kena queue yang agak panjang haha. Tapi kalau korang sanggup okay je. Saya selalu tengok orang cakap pasal tempat ni tapi baru dapat peluang untuk datang. Masa saya sampai dalam pukul 10 pagi macam tu pun, dah penuh. Jadi saya kena tunggu dalam 30 minit. Tapi bila dah dapat tempat, servis diorang memang laju. Cepat je dah sampai makanan. Makanan pun sedap-sedap. Highly recommended.

  4. Memang banyak pilihan makanan yang ada dekat sini. Tempat ni famous dengan diorang punya desert jadi kalau korang datang sini tapi tak cuba desert diorang, rugi jugak lah. Saya recommend korang untuk cuba diorang punya durian cake. Memang sedap sangat-sangat. Inti dalam dia memang betul-betul diorang letak durian. Memang a must try kalau korang peminat durian. Harga pun boleh tahan. Standard harga dekat cafe. Korang memang kena cuba makan dekat sini. Mesti tak menyesal.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Breakfast near Melaka

Bica & Co Courtyard Cafe in Melaka
Bica & Co Courtyard Cafe in Melaka

The Stolen Cup

  • Address: 12, Jalan Hang Jebat, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (1051)
  • Phone: +60 17-789 5205
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: Tutup
    Khamis: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: 9:00 PG – 6:00 PTG
  • Reviews:
    By Syda Zazira Movers ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Kafe yang mesti anda cuba .Mereka menyediakan pesanan anda dengan teliti dan penuh kasih sayang. Anda akan sentiasa berasa seperti di rumah terima kasih kepada suasana yang selesa dan kakitangan yang membantu. Beri diri anda masa yang cukup untuk mengambil semuanya dan berehat sambil makanan dan kopi anda dihidangkan sebagai karya seni. Saya sangat suka dengan croissant mereka. Boleh dikatakan antara croissant paling sedap saya pernah rasa. Cuma agak penuh masa hujung minggu. Overall, highly recommended.
    By Ruly Yanto ✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Ok lah.
    By Lori Sewa Zazira Movers ✭✭✭✭✭
    6 bulan yang lalu
    Pada hari terakhir kami di Melaka, kami memilih untuk bersarapan di sini. Anda memang kena cuba Local Coconut Pandan Waffle diorang. Memang sangat-sangat sedap. Antara waffle paling sedap yang pernah saya makan dalam hidup saya! Aiskrim kelapa dan waffle pandan yang gebu dan sangat lembut memang amat sesuai dan kena. Saya pasti akan kembali hanya untuk makan lagi waffle ini. Kemudahan dan perkhidmatan mereka sangat baik. Pelayan dan staf mereka juga sangat peramah dan membantu.
    By Azmi Paysal ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Gula Melaka Coffee!

    Handmade Gula Melaka: 500g – RM8.00 1kg – RM15.00

    By Roger ✭✭✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    Gula Melaka latte is great.

Kedai Kopi Kheng Juan Hin

  • Address: 1183, Jalan Limbongan, Kampung Limbongan, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (722)
  • Phone: +60 6-284 1958
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 5:00 PG – 12:00 PTG
    Selasa: 5:00 PG – 12:00 PTG
    Rabu: 5:00 PG – 12:00 PTG
    Khamis: 5:00 PG – 12:00 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: 5:00 PG – 12:00 PTG
    Ahad: 5:00 PG – 12:00 PTG
  • Reviews:
    By kam whye leong ✭✭✭✭✭
    11 bulan yang lalu
    1 Malaysia kopitiam, semua kaum bangsa makan sini.
    By The Sofi ✭✭✭✭✭
    3 bulan yang lalu
    Roti khawin + telur separuh masak 👍🏽👍🏽👍🏽
    By Rockey chan ✭✭✭
    setahun yang lalu
    Saturday the best Nasi lemak CUTI.
    By Chuang KK ✭✭✭
    3 tahun yang lalu
    I like the roti bakar and satu ringgit nasi lemak….
    By Jack Firey ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    kawan selalu lalu depan kedai ni.. nampak ramai orang breakfast..

Locahouz

  • Address: 8, Jalan Bukit Cina, Kampung Bukit China, 75100 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (694)

The Old Mark Cafe

  • Address: 39, Jln KSB 11, Taman Kota Syahbandar, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (551)

Heesan Kopi

  • Address: 100, Jalan Hang Jebat, 75200 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (543)

Long Hiang Coffee Shop

  • Address: 99, Jln Laksamana Cheng Ho, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (452)

Eggxtra Cafe

  • Address: 30, Jalan Melaka Raya 15, Taman Melaka Raya, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (413)

Bica & Co Courtyard Cafe

  • Address: 212, Jln Parameswara, Kampung Bandar Hilir, 75000 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (363)

Trois by navy

  • Address: 68, Jalan Kubu, Kampung Tiga, 75300 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (348)

Mei Sin Cafe 新美星茶餐室

  • Address: 145, Jalan Bunga Raya Pantai, 75100 Melaka, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (336)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Breakfast in Melaka, please leave a comment below. We would love to hear from you!

Tags