Pusat Penjaja Taiping in Taiping
Cendol

Find the Top 10 Popular Cendol in Taiping

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Cendol in Taiping, Malaysia.

Ansari Famous Cendol

  • Address: 92, Jalan Barrack No.2 Medan simpang , simpang, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (2559)
  • Phone: +60 12-562 9440
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 6:30 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 6:30 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 6:30 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 6:30 PTG
    Jumaat: Tutup
    Sabtu: 10:00 PG – 6:30 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 6:30 PTG
Pusat Penjaja Taiping in Taiping
Pusat Penjaja Taiping in Taiping

5 Replies to Find the Top 10 Popular Cendol in Taiping

  1. Kacang selambak tak kedekut. Cendol pun. Rasa cukup, tak terlalu manis dan santan tak terlalu pekat. Everything just nice. Yang penting harga mmg murah kat KL tak dapat mcm ni huhu

  2. Cendol sedap dan murah. Peminat cendol wajib singgah kalau ke Taiping. Pasembur pun ada untuk isi perut sebelum sesantai jalan-jalan di Taman Tasik Taiping. Walaupun terpaksa Q tapi servis pantas, tak lama tunggu turn.

  3. Ansari famous cendol. One of the best cendol in Taiping. Ikut tekak aku, cendol dia better sikit pada another cendol dalam taiping. Sekarang, jarang nak jumpa cendol yang guna shaved ice, kebiasaan sekarang dah guna ais hancur. Gula merah dia tak terlalu manis, dia punya ratio air gula, santan, cendol dia perfect. Cuma aku tak puas hati kacang merah habis. Ibarat masak nasi tak tekan suis. Overall sedap, ada layer lemak, manis, masin. Cendol hijau dia, ada rasa tak keras memang rasa original, takda keluar masuk freezer/chiller dan lemak santan original tu yang dicari cari bukan santan kotak ataupun tambah creamer. Should try it !

  4. Nikmati cendol,pasembor Dan rojak terbaik, resepi turun temurun. Harga sangatlah berpatutan. Shempoiii…

  5. Cendol rasa ok je, maybe pernah rasa lagi sedap seperti di pekan Masjid Tanah and Uniten Bangi. Passembor fresh, kuah pekat tapi takde kuih kelapa, maybe style Perak takde kot. Overall, dialu-alukan untuk cuba??

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Cendol near Taiping

Pusat Penjaja Taiping in Taiping
Pusat Penjaja Taiping in Taiping

Pusat Penjaja Taiping

  • Address: Jalan Tupai, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (2039)
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 3:00–10:00 PTG
    Selasa: 3:00–10:00 PTG
    Rabu: 3:00–10:00 PTG
    Khamis: 3:00–10:00 PTG
    Jumaat: 3:00–11:00 PTG
    Sabtu: 3:00–11:00 PTG
    Ahad: 3:00–11:00 PTG
  • Reviews:
    Harga sangat² berbaloi dengan makanan. Kerang segar?? yong tau foo gerai 15 kalau tak silap saya, harga memang reasonable and affordable. InshaAllah akan datang lagi bila balik sini?
    ✭✭✭✭✭ By Ummu Fasihah (setahun yang lalu)
    Ada pelbagai pilihan makanan. Di sini boleh cuba yong tau foo sedap dengan kuah pekat. Suasana di sini agak ramai. Dari segi kebersihan agak biasa-biasa sahaja. Layanan dari penjual boleh dikatakan ramai.
    ✭✭✭✭ By Muhammad Hafizzuddin (6 bulan yang lalu)
    Rata rata gerai sini jual yong tau fu yang terbaik..Antara tarikan utama di pusat bandar taiping. Kami singgah selaku pelancong untuk menikmati juadah menarik.
    ✭✭✭✭✭ By Advanced Good (sebulan yang lalu)
    Alamak lapar punye pasal gambar tak sempat tangkap .MMG murah makan kat sini dan MMG sedap young tau Foo dia..terbaik??
    ✭✭✭✭✭ By nanakrol krol (3 bulan yang lalu)
    Ramai gile orang wei. Pukul 7 tu memang dah penuh. Memang speciality dia yong tau fu. Aritu makan dekat jef yong toufu. Hurm lama wei nak dapat makan. Tapi nasib baik memang sedap. P/s: this my personal review. To be reminded that every person will have different like and taste. I’m just giving my honest review. Thank you and sorry. ??
    ✭✭✭ By Nur Idayu Noor Azmi (2 tahun yang lalu)

Bismillah Cendol

  • Address: 233, Jalan Barrack, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (1297)
  • Phone: +60 10-803 7860
  • Opening hours:
    Isnin: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Selasa: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Rabu: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Khamis: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 12:30 PTG, 2:30–6:00 PTG
    Sabtu: 11:00 PG – 6:00 PTG
    Ahad: 11:00 PG – 6:00 PTG
  • Reviews:
    An old time favorite. Sedap kalau dapat tak kira apa cuaca pun, cuba la cendol pulut dia sedap sangat-sangat. Pasembor dia pun sedap, ade cucur udang, kentang, telur, timun & sengkuang. Kuah dia manis-manis sikit tau. Kedai nie limited spaces, kira lepas makan terus kena bangun (bertimbang rasa) bagi peluang customer lain pulak duduk. Mostly akan full public holidays & weekends. Accepted only cash, no qr pay.
    ✭✭✭✭✭ By Fiefi Zaini (8 bulan yang lalu)
    Censol kegemaran saya semenjak sokolah rendah. Saya tak akan makan cendol lain kecuali dari sini. Cendolnya halus dan kacang sangat lembut. Kalau dahulu cendol pulutnya adalah pulut panggang bakar sangat sedap dan kena tunggu pukul 11 tengah hari untuk stok pulut sampai dan cepat sold out. Pasembor di sini juga sangat sedap.
    ✭✭✭✭✭ By M Kamarul Izwan (6 bulan yang lalu)
    Cendol tak sedap macam dulu. Bit cendol keras tak lembut..tepung lebih kot. Gula ok. Tapi tuh la santan tak padu.
    ✭✭✭ By Nur Arina Ahmad Bukhari (sebulan yang lalu)
    Nak dine in pun boleh, ada ruang untuk makan.. tapi better take away jela.. lagi selesa.. melainkan takde anak kecik hehe cendol dia dan passembor paling sedap antara kedai² kat situ..
    ✭✭✭✭✭ By Izzaty Nazir (2 bulan yang lalu)
    Kami bernasib baik sebab xperlu beratur panjang…cendol sedap, harga berpatutan…rojakpun sedappp
    ✭✭✭✭✭ By masayu Salleh (setahun yang lalu)

Kamunting Famous Cendol & Laksa

  • Address: Taman Jana Mulia, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (99)

Kadir Pasembor Taiping

  • Address: 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (61)

ABC Cendol King

  • Address: Medan Saujana, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (15)

Cendol Ktm Taiping Railway Stasion

  • Address: cendol, KTM, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (10)

Cendol Durian

  • Address: 12, Jalan Kamunting Lama, Kampung Jana Baharu, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (2)

Laksa ABC Cendol

  • Address: 123, Jalan 1, Taman Desa Jaya 8, 34600 Kamunting, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 5 (1)

Ansari Cendol (Cawangan Jalan Taming Sari)

  • Address: 121, Jalan Taming Sari, 34000 Taiping, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 2.8 (6)

Cendol Pak Din

  • Address: Lorong 5, Rumah Awam Batu 2 1/2, 34000 Simpang, Perak, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 1 (1)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Cendol in Taiping, please leave a comment below. We would love to hear from you!|Thank you for reading! If you have any additional information on the best Cendol in Taiping, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!|Thank you for reading. You can visit the Taiping Directory to get more business reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.

Tags