Anytime Gym & Fitness in Kota Kinabalu
Fitness Gym

Find the Top 10 Popular Fitness Gym in Kota Kinabalu

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Fitness Gym in Kota Kinabalu, Malaysia.

Level Up Fitness City Mall Kota Kinabalu (Premium 24-Hour Gym)

 • Address: S-1-5, 1st Floor, Block B, City Mall, Jln Lintas, Luyang Commercial Centre, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4 (95)
 • Phone: +60 88-448 119
 • Website:
 • Opening hours:
  Isnin: Buka 24 jam
  Selasa: Buka 24 jam
  Rabu: Buka 24 jam
  Khamis: Buka 24 jam
  Jumaat: Buka 24 jam
  Sabtu: Buka 24 jam
  Ahad: Buka 24 jam

Anytime Gym & Fitness in Kota Kinabalu
Anytime Gym & Fitness in Kota Kinabalu

5 Replies to Find the Top 10 Popular Fitness Gym in Kota Kinabalu

 1. Bilik Gim yang serba lengkap dengan barbel dan pinggan deadlift (standard Olimpik), kawasan dumbbell diasingkan, kakitangan yang mesra untuk membimbing anda, dengan muzik binatang yang kuat untuk mengepam semangat anda, dan sudah tentu skala untuk merekodkan berat harian anda! Walaupun pada masa ini mereka sedang mengubah suai tandas lelaki dan bilik persalinan dan itu agak menyusahkan.

 2. Tidak sempurna tetapi masih yang terbaik di bandar dan hanya satu dengan kelas lesmill, beberapa ekuiti yang memerlukan penggantian, pengajar adalah yang terbaik.

 3. Gembira melihat gim di Sabah semakin hampir dengan standard antarabangsa.

  Ia tidak sempurna, banyak kawasan untuk penambahbaikan tetapi sangat gembira melihat kemajuan di KK. Pasukan telah melakukan yang baik untuk mengekalkan tempat itu walaupun selepas beberapa tahun yang sukar dengan covid.

  Raven ialah seorang pengajar kelas yang hebat yang tidak pernah gagal untuk memastikan anda terus maju. Secara keseluruhannya sangat gembira dengan masa singkat yang kami ada untuk meningkatkan tahap kecergasan.

 4. Walaupun gim itu sendiri terletak dengan ruang parkir yang penuh sesak yang agak sukar untuk mencari satu tempat letak kereta kosong untuk meletak kereta anda dan kekurangan peralatan jentera gim tetapi secara keseluruhan perkhidmatannya baik terutamanya kakitangan kaunter hadapan sangat mesra dan peralatan mereka diselenggara dengan baik dengan kemudahan bersih. Tandas sentiasa dibersihkan tanpa sebarang bau yang paling saya suka. 10x lebih baik daripada yang saya pergi ke cawangan Blue7 yang saya mempunyai pengalaman yang sangat buruk di sana.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Fitness Gym near Kota Kinabalu

Anytime Gym & Fitness in Kota Kinabalu
Anytime Gym & Fitness in Kota Kinabalu

Stark Fitness

 • Address: 1st Floor, Damai Plaza, Lot 11, Phase 3, Jalan Damai, Luyang Commercial Centre, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.3 (82)
 • Phone: +60 88-288 366
 • Opening hours:
  Isnin: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Selasa: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Rabu: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Khamis: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Jumaat: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Sabtu: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Ahad: 6:00 PG – 10:00 PTG
 • Reviews:
  By sleepless nightmare Enma Adam ✭✭✭✭✭
  2 tahun yang lalu
  Sekuriti sdah ditingkatkan , byk renovation yg dilakukan dan wlaupun hrga sda rm20 ? Mmg berpatutan dgn kualiti, cuma loker sja yg tak bgus. Kalau dlu? Loker dia blh berkunci , skrg tiada sda 😅 hrp loker blh dibaikpulih supaya blh kunci.
  By FaHMi FCB87 ✭✭✭✭✭
  2 tahun yang lalu
  Gym yg mantap…mmg Idol utk fokus turunkn bdn dr Fat ke Slim Fit…🤭
  By Jeff Robson ✭✭✭
  7 bulan yang lalu
  Gim mempunyai pelbagai jenis peralatan termasuk banyak mesin & pemberat tetapi walaupun pada awal pagi, ia benar-benar panas & lembap. Gim ini mempunyai kipas yang boleh anda hidupkan/matikan dan mempunyai penghawa dingin yang dihidupkan selama kira-kira 2 minit setiap 10-15 minit tetapi ini tidak cukup untuk menyejukkan tempat itu. Jika anda benar-benar ingin berpeluh, ia adalah tempat yang bagus untuk pergi tetapi terlalu panas untuk saya melakukan senaman biasa. Mereka benar-benar perlu memperbaiki penghawa dingin di sini sebelum saya kembali.
  By Kueh Jia Siong Calvin ✭✭✭✭
  4 tahun yang lalu
  Harga berpatutan tetapi penghawa dingin tidak begitu baik.
  By Tshung Man Tay ✭✭
  5 bulan yang lalu
  Peralatan sangat rosak. Kakitangan tidak begitu jelas tentang harga. Dibeli 5x berjalan masuk tetapi berhati-hati, banyak sekatan seperti kakitangan akan secara rawak berehat dan anda akan terkandas. Peredaran udara juga sangat teruk.

Gym Factory

 • Address: 2, Lorong Hiburan Penampang, Taman Hiburan, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.4 (57)
 • Phone: +60 10-933 0291
 • Opening hours:
  Isnin: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Selasa: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Rabu: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Khamis: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Jumaat: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Sabtu: 6:00 PG – 10:00 PTG
  Ahad: 9:00 PG – 6:00 PTG
 • Reviews:
  By Floren Flo ✭✭✭✭
  3 tahun yang lalu
  Nice place sesiapa yg suka ke gym utk membina otot atau bersenam. Tmpt yg selesa dan banyak peralatan gym yg boleh digunakan disana. Pusat Gym Factory ini juga senang dijumpai kerana ia betul2 di siring jln. Apabila kita mau ke penampang, kita boleh lihat bangunan Gym Factory yg besar dan berwarna merah di siring jln sebelah kiri.
  By Chung Puikiong ✭✭✭✭✭
  sebulan yang lalu
  Kawasan yang direka bentuk untuk barbell BIG 3. Memanaskan badan yang luas, kawasan senaman regangan dan berat badan, treadmill berkualiti. Satu-satunya kelemahan mungkin kawasan DB agak kecil terutamanya apabila ia sesak. Its will be perfect gym if add in 1 more power rack and deadlift area, DB area switch to the dancing room. Last but not least upgrade the washroom 😅.
  By Toby Adams ✭✭✭✭✭
  sebulan yang lalu
  Gim yang hebat, murah seperti kerepek. 10rht pada hari minggu 5rht hujung minggu. Mendapat semua yang anda perlukan untuk melatih dan banyak lagi. Ia mengatakan 6 pagi dibuka pada hari Sabtu. Mereka perlu mengubahnya, kerana pada pukul 6.30 pagi kerana saya dan teman wanita saya menunggu di luar pada pukul 6 pagi.
  By Jason Thien ✭✭✭✭
  2 bulan yang lalu
  Kilang Gim adalah kegemaran tempatan yang terkenal untuk alasan yang baik. Gim ini luas dengan pilihan peralatan yang baik, sama ada dalam bahagian berat atau kardio. Di sinilah rumah kepada mesin tujahan pinggul yang jarang dilihat di tempat lain. Terdapat juga bar perangkap untuk membawa deadlift atau muatan yang dimuatkan ke peringkat seterusnya.

  Dumbbell terdiri daripada 1kg untuk kerja yang lebih ringan (di dalam bilik studio yang sarat dengan kaca), manakala veteran boleh menolak diri mereka sehingga sepasang 50kg yang diletakkan di atas lantai. Terima kasih kepada pihak pengurusan kerana mempunyai beberapa set dumbbell untuk pemberat yang lebih biasa digunakan, mis. 20 kg. Pinggan 20kg standard banyak terdapat, namun khazanah sebenar ialah plat mikro 1.25kg (yay untuk kelebihan progresif pada penekan bangku itu!).

  Rak dumbbell dan kawasan bangku boleh dikemas pada masa-masa dengan semua 4 jenis bangku diambil sekali gus. Mesin kabel adalah lebih popular sehingga anda jarang melihat kedua-dua slotnya kosong. Rak kuasa, mesin Smith dan kawasan deadlift mungkin akan terbuka dengan lebih mudah. Anggap diri anda gim bro? Kemudian anda boleh duduk di bangku yang menggembirakan hati anda dengan bangku biasa, condong dan menurun yang tidak boleh laras di bahagian khususnya sendiri.

  Treadmill biasanya menjadi kegemaran orang ramai di bahagian kardio. Gim menjadi sangat sibuk selepas waktu kerja. Pagi hari minggu dan hujung minggu mungkin merupakan pilihan yang lebih baik bagi mereka yang takut dengan orang ramai. Jika tidak, anda sentiasa boleh berundur ke bilik studio yang kurang sesak atau kawasan gaya bebas di belakang. Anda akan melihat gabungan yang baik dari pemula sehingga ke pengangkat lanjutan di sini. Anda juga mungkin melihat beberapa atlet callisthenic di sini juga.

  Kebersihan am gim adalah ketara walaupun tidak berkilauan. Sudut mungkin berdebu tetapi pengudaraan sentiasa ketara. Walaupun suhu tinggi dan kesesakan, anda tidak menghidu bau peluh yang tertinggal pada peralatan atau dalam tandas. Gim hanya bergantung pada kipas dan bukan AC.

  Kakitangan sentiasa ramah membantu. Peralatan yang rosak diganti atau dibaiki dalam masa yang munasabah. Gim ini juga menempatkan beberapa jurulatih atau jurulatih peribadi. Tempat letak kereta kadang-kadang jarang.

  Secara keseluruhan, keahlian di Kilang Gim disyorkan untuk kebanyakan matlamat kecergasan dan senaman, sama ada penduduk tempatan dan pelawat.

  By Saxier 18 ✭✭✭
  5 bulan yang lalu
  Susunan peralatannya sangat teruk, kawasan dumbbell hanya boleh memuatkan 4 peole, dumbbell dan kerusi hanya sedikit daripadanya. Kawasan itu sebenarnya agak luas tetapi penganjur tidak tahu bagaimana untuk menggunakan sepenuhnya ruang tersebut terutamanya kawasan dumbbell yang digunakan sepanjang masa. Saya tidak akan kembali ke sini lagi.

Cruz Fitness (Personal Gym)

 • Address: Lobby area, Marina Court Resort Condominium Block C1, 1st Floor, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 5 (55)

Sabah Top Team – Martial art and Fitness Center

 • Address: 19, Taman Grand Millennium, 89500 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 5 (51)

Borneo Gym Hardcore

 • Address: No. 35, Block B, University Plaza, Jalan Sulaman, 88450 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.1 (42)

JuaraGym

 • Address: Jalan Singgah Mata, Pusat Bandar Kota Kinabalu, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.3 (42)

Yayasan Sabah Gym

 • Address: 88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.5 (40)

DMD Fitness Gym

 • Address: 1st Floor, Menggatal Plaza,Phase 2,Block G(1-4)Lot 78, Lorong Permai 11, Menggatal, 88450 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.5 (37)

UTC Pusat Generasi-Y Gym and Fitness

 • Address: 88100 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4 (34)

BearBox Fitness

 • Address: Jln Lintas, Kampung Kepayan, 88300 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.9 (23)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Fitness Gym in Kota Kinabalu, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!