万记盐焗鸡 in Batu Pahat
Fried Chicken

Find the Top 10 Popular Fried Chicken in Batu Pahat

Discover the top-rated Fried Chicken in Batu Pahat, Malaysia, recognized and praised by online customers.

K Fry Urban Korean Batu Pahat

  • Address: 7, Jalan Rotan Kong, Taman Sri Jaya, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (1962)
  • Phone: +60 7-430 0301
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 12:00–10:00 PTG
    Selasa: 12:00–10:00 PTG
    Rabu: 12:00–10:00 PTG
    Khamis: 12:00–10:00 PTG
    Jumaat: 12:00–10:00 PTG
    Sabtu: 12:00–10:00 PTG
    Ahad: 12:00–10:00 PTG

万记盐焗鸡 in Batu Pahat
万记盐焗鸡 in Batu Pahat

5 Replies to Find the Top 10 Popular Fried Chicken in Batu Pahat

  1. Tak tahu lah dah berapa kali datang sini. Tapi banyak kali la yang pasti. Tapi baru first time nak buat review. Overall, makanannya sedap2 belaka. Cuma kalau yg tteobokki saya rasa ada kedai yg lagi sedap. 3 bintang je utk tteobokki. Fried chicken dekat kfry ni, setakat ni terpaling sedap, beli yg cheese tu la sedap, tapi yg biasa pun worth it je. . Rice ball tuna with anchovies lebih sedap compared to ham and cheese sebab anchovies tu yg buat dia rasa crunchy. Utk pajeon aka pancake korea tu, biasa2 je, boleh la nak rasa2. Utk dosirak, saya dh cuba semua. Ranking, first bulgogi chicken, then mozzarella chicken last sekali grilled salmon. Grilled salmon last sebab ikannya rasa kosong. Quite tasteless. Utk mozzarella chicken, cheese tu buat saya rasa kering mulut sbb cheese tu dgn ayam goreng kosong, kalau ayam yg ada sauce okay la sikit. Bulgogi first sbb ayam nya berkuah sikit, tak kering sangat. Dosirak ni portions nya sangat la bnyk, kalau mkn sekaligus terus habis memang kenyang smpai malam la. Saya first time mkn terus habis. Lepastu dh tak mampu nk makn terus habis. Makan separuh lepastu dh lapar sikit bru sambung habiskan. Spicy buldak chicken sandos pun boleh tahan sedap. Utk japchae, kfry punya tak sedap sngt la. Saya pernah makan dekat kedai korean lain, ada yg lagi sedap la. Overall, quite satisfied with the foods and prices and service and quality. Bnyk je lagi menu lain yg saya nk comment tapi penat la nk taip. By the way, semua gmbr ni tahun 2018 sbb first time makan kena la ambil gambar. Then lepastu dtg utk makan je, tak ambil gambar pun.

  2. Not bad.. cuma yg ayam goreng bersos spicy jgn ambik yg extra pedas woo x bole mkn langsung sbb terlalu lalu pedas. Nyesal baca komen org suh ambik yg extra pedas konon x pedas yg medium spicy.. better ambik original spicy je nasib x bawa ank2 kalo x, kesian la x dpt mkn sbb pedas gilerrr. Anyway will repeat again! And pesanan jugak pd customer yg datang x perlu dimana2 pon kita gi mkn, bising ketawa sampai satu restoran kfry tu bole dengar suara anda dan rakan2 mengilai.. shame of ur.. mcm jakun pulak x pernah mkn korean food

    21/11/2022

  3. ayam xckup panas,fries terlalu bnyk mayonis,kulit ayam chrispy,tp xde rse,jgn mrh thu,teka masing2,i jujur shj?

  4. Been here since 2017, makan memang sedap. Nampak banyak perubahan dari segi portion makanan. Plate soonsal kecik tapi ok ayam besar. Harini dapat side dish penkek kimchi dan kimchi timun. Suka sangat. Boleh rasanya masukkan dalam menu set mini side dish, boleh makan dengan nasi putih,ala2 Kdrama ?. Suhu kedai pun best, tak sejuk sangat. Boleh makan dengan tenang. Biasanya suhu sejuk sangat Smpai tak lalu nak makan. Papepun all the best kfry batu pahat ?

  5. Makanan semua sedap. Persekitaran selesa. Beef dosirak memang padu. Tak muak. Just nice. Cuma lagu kpop tu bagi random. Mcm JYP ke. YG ke. Asyik lagu dari SM Town je. Hahaha.???

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Fried Chicken near Batu Pahat

万记盐焗鸡 in Batu Pahat
万记盐焗鸡 in Batu Pahat

KFC Batu Pahat 1

  • Address: 75, Jalan Rugayah, Kampung Pegawai, 86300 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.2 (888)
  • Phone: +60 7-431 7017
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 11:00 PTG
  • Reviews:
    By Atiqah Ghani
    2 bulan yang lalu
    Moga lebih alert! Sy order ayam OR. Yg sampai semua spicy. 😔 Kesian anak²… Mmg order untuk deorg. Hmm… Yg sblm² ni, ok je…
    By FAIRUL RAFIQUE AMIR HAMZAH
    9 bulan yang lalu
    RESTOREN KFC INI MENGALAMI KEROSAKAN PENGHAWA DINGIN DAN TIDAK DIBAIKI SUDAH LAMA. PERLU TINDAKAN SEGERA.
    By Rosmi Azaha ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Sangat bagos…sy lebeh suke mkn kfc d batu pahat ayamnye lebeh gareng dr tempat lain
    By Azfar Rahman ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Tempat luas dan besar.. sesuai bawa seisi keluarga makan di sini..
    By masjigah makhsri ✭✭✭✭
    9 bulan yang lalu
    Aircon tak on.ada 2-3 Hari.sebab tak on X pasti.maybe nak save cost tapi jejaskn reputasi.. Aircon XD then air Batu pun XD..+++ panas.😛…one more is I Oder air panas.tea n coffee.bekas guna cup biasa XD cover…air pans Tu Kan bahaya.kalau tumpah Kan boleh melecur.before Kan Ada cup Yang bertutup tu.tak tau la APA masalh KFC ni.. harap boleh perbaiki service.. kaunter okay XD masalah.

KFC Bukit Pasir, BP3

  • Address: 2, Jalan Kundang 1, Taman Bukit Pasir, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.9 (533)
  • Phone: +60 7-437 7327
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Selasa: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Rabu: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Khamis: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Jumaat: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Sabtu: 10:00 PG – 11:00 PTG
    Ahad: 10:00 PG – 11:00 PTG
  • Reviews:
    By Nazri Mohd Noor ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    Servis bagus, cuma kena menapak naik tingkat atas kalau nak dine-in

    Pada 30 September 2021, saya beli 1 Double Down Cheezilla ala carte + Combo 5 pcs (ayam 5 ketul, Pepsi 2 cawqn, 1 coleslaw besar, 1 kentang putar besar) + 1 cheesy wedges dengan harga RM 59.10

    By Teo Kay Lee ✭✭✭✭✭
    setahun yang lalu
    KFC Bukit Pasir, Batu Pahat letaknya di belakang 99speedmart dan hadapan ialah Pizza Hut. Off Jalan Bukit Pasir dan dapat lihat daripada Angsana Pasar Borong. KFC ini berumur 30 tahun. Kedai ini diubahsuai 5 kali. Tingkat 3 ialah bilik penginapan. Tingkat 2 ialah ruangan tamu dan selera. Tingkat bawah ialah bilik masak, dapur. Kami buat tempahan di tingkat bawah. Kami buat demikian kerana sini tidak ada pelayan. Kami pakai khidmat diri. Harga makanan adalah harga tetap. Harga promosi adalah mengikut harga semasa. Tetapi masakan cawangan ini memang sedap dan mengalakan. Khas buat ayam goreng. Ranggup dan segar. Sehingga menjilat jari menghidang isi ayam yang sedap dan lembut dan lembap. Sendiri ambil sos cili dan sos tomato. Beratur buat tempahan dan tunggu 5 minit. Selepas makanan dihidang kami buat bayaran. Bawa dulang makan ke tingkat atas dan makan. Kalau untuk bawa keluar mereka akan masukan ke dalam kotak kertas dan alas dengan beg plastik. Kadang mereka akan berikan hadiah sebagai kenangan. Tetapi mungkin juga kena bayar sedikit upah kerana hadiah. Mungkin hadiah permainan atau bekas simpan. Di kaunter ada disediakan kotak derma sedekah anak angkat. Pekerja pakai baju seragam dan bersopan. Daripada kaunter ke meja makan ambil masa 15 minit. Sungguh cekap. Bayaran boleh dengan tunai dan kad Bank. Bayar dengan e-dompet pun boleh. Bilik tamu sungguh kemas dan cantik. Kami dapat nampak kedai dan jalan raya daripada bilik makan. WiFi ialah percuma dan tandas ada. Tempat cuci bersih. Lesen premis ini gred A. Buka setiap hari dari pagi sampai malam. Pagi ada sarapan pagi. Dia ada penghantaran delivery makanan. Ada happy hours juga. Ada tempahan dalam set. Semoga gembira selalu. 🎂 Sehingga berjumpa lagi. Terimakasih! Peniagaan ini sungguh untung dan kedai ini selalu pernuh dengan pelanggan. Selamat datang! ⭐⭐⭐⭐⭐
    By Abu Harraz ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    KFC paling sedap kat BP…tak tahu knp..
    By Jo PerfectBeing ✭✭✭✭✭
    10 bulan yang lalu
    Bertahun makan kat sini, maintain 👍
    By Faris Ahmad
    3 tahun yang lalu
    Servis ok, tapi saya order cheesy wedges, Cashier ckp kjp lagi dia hantar dkt atas dgn twister.. smpai atas dia hantr twister je.. Saya tanya staff dia ckp xde order cheesy wedges,dlm resit dah caj RM5.90.

Marrybrown Batu Pahat

  • Address: 40, Jalan Soga, Kampung Pegawai, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (456)

4Fingers Crispy Chicken @ Batu Pahat

  • Address: 26, Jalan Flora Utama 1, Taman Sri Jaya, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (209)

Swee Bee Hainanese Chicken Rice

  • Address: 25, Jln Rahmat, Kampung Pegawai, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (97)

Sam Choon Farm Fried Chicken

  • Address: 23, Jalan Flora Utama 2, Taman Sri Jaya, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 3.6 (51)

Two Peck Crispy Chicken Batu Pahat

  • Address: 63, Jalan Flora Utama 8, Taman Flora Utama, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.4 (27)

嘟嘟好炸鸡

  • Address: Kampung Sateh, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (24)

Chikdi Chicken

  • Address: 1, Jalan Emas 2, Taman Emas, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (11)

万记盐焗鸡

  • Address: 225, Jalan Riang, Taman Batu Pahat, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (5)

Thank you for reading. You can visit the Batu Pahat Business Directory to get more business reviews and rating compilations troughout Malaysia’s city.