D1B Homestay @ Tower A Condo 1 Borneo Kota Kinabalu Sabah in Kota Kinabalu
Homestay

Find the Top 10 Popular Homestay in Kota Kinabalu

Presenting a compilation of highly rated and positively reviewed Homestay in Kota Kinabalu, Malaysia.

Marina Court

  • Address: 1st Floor block C1, Jln Tun Fuad Stephens, Api-api Centre, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (2541)
  • Phone: +60 13-884 9917
  • Website:
  • Opening hours:
    Isnin: Buka 24 jam
    Selasa: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Rabu: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Khamis: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Jumaat: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Sabtu: 9:00 PG – 5:00 PTG
    Ahad: Tutup

D1B Homestay @ Tower A Condo 1 Borneo Kota Kinabalu Sabah in Kota Kinabalu
D1B Homestay @ Tower A Condo 1 Borneo Kota Kinabalu Sabah in Kota Kinabalu

5 Replies to Find the Top 10 Popular Homestay in Kota Kinabalu

  1. Bilik mmg besar.. Location pun sesuai nk gi kedai… Cuma tempat makan melayu je susah nk cari… Tpi overall mmg puas hati dgn bilik sbb smua kemudahan mcm seterika, mesin basuh, tempat memasak smua ada..

  2. Hati-hati jika memilih menginap di sini. Susah akses turun naik jika owner tak beri kerjasama. Rumah dan peralatan agak uzur. Tekanan air rendah.

  3. Homestay macam kolam , saluran air singki tersumbat , sudah call owner homestay tapi jawapan yang diberi hanyalah “air pandai surut juga” padahal tidak . dan kereta kena denda RM50 dan dikunci disebabkan tiada kad bayaran , didenda tanpa buat amaran atau call terlebih dahulu . pertama kali menyewa disini sudah kena begini . so bad

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Homestay near Kota Kinabalu

D1B Homestay @ Tower A Condo 1 Borneo Kota Kinabalu Sabah in Kota Kinabalu
D1B Homestay @ Tower A Condo 1 Borneo Kota Kinabalu Sabah in Kota Kinabalu

Sky Hotel

  • Address: Lorong Kemajuan, Karamunsing, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4 (1415)
  • Phone: +60 154-876 1941
  • Website:
  • Reviews:
    By Farhan Jamaludin ✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Hotel yang selesa, luas, tenang . Dekat dengan airport. Pusat bandar. Cuma jauh sikit utk ke kedai makan. Ada kedai serbaneka kat bawah incase nak beli ngonyel2.

    Kolam kat atas tu kana limpas hall dulu. Boleh je x besar mana pun. 👍🏼

    Pemandangan view nice.

    By Astana Surya
    4 bulan yang lalu
    Hanya ingin berkongsi pandangan paling jujur.

    Menghadiri majlis makan malam atas jemputan. Bad Service ever. Ruang yang di sediakan sangat sempit. Tersangat sempit. Berbaris utk 30 minit tunggu makanan refill. Makanan overcooked, nasi lambat refill. Air panas coffee n tea tiada. Reason kena panggil staff bila request. Paling kelakar setakat ini, dapur di tingkat paling bawah utk refill mknn, so makan masa naik ke atas, hello do i care?

    Kasihan buat majlis org begitu

    Paling tragik makan refill terakhir tidak sampai sehingga akhir majlis.

    By Musafir Fana
    4 bulan yang lalu
    Tempat majlis makan Malam paling teruk. Sangat tidak professional dalam menangani masalah ketika majlis berlangsung. Tidak peka dengan perkara-perkara yang telah dibincangkan sebelum. Pertama kali jumpa kakitangan hotel yang menyalahkan pelanggan. Menggunakan nada suara yang tidak sesuai ketika bercakap dengan pelanggan sewaktu acara bermula. Akhir sekali tetamu yang datang naik ke bilik atau hotel berdekatan dengan perut yang lapar.

    Pengalaman yang paling ngeri sepanjang ikut majlis makan Malam.

    Tidak rekomen hotel ini kepada sesiapapun untuk tujuan majlis-majlis.

    Bilik hotel air bocor keluar dari bilik mandi, penyankut tuala dalam tandas terjatuh walaupun letak 1 helai tuala.

    Pilihan hotel budget di kk ini masih banyak selain sky Hotel.

    By Nurlailah Ismail
    4 bulan yang lalu
    Worst! Teruk! Mengecewakan.. ni la hotel paling teruk mengurus event. Dinner paling teruk yang saya pernah hadir, staff hotel tidak alert pasal makanan yang habis… makanan tidak mencukupi. Penyediaan photobooth pun teruk! Lain diminta lain diberi, tak setimpal harga. Just tampal ballon harga beratus. Perkataan pun takda… Staff banyak alasan, kalau tahu tudak dapat handle patut bagitahu awal-awal. Lagi teruk kami dapat tahu makanan kami bertukar dengan event lain. Memang akan lapor tribunal pengguna. So yang berancangan mahu buat event kat sky hotel fikir – fikirkan lah… tak recommended. Sorry la blacklist dah hotel nie. TRAUMA
    By cua Nasuha
    4 bulan yang lalu
    Tidak rekomen untuk apa2 majlis . Bayar Rm75 tapi makan macam nasi campur rm10. Servis sangat lambat dan tidak profesional. Pihak pengurusan tidak efision dan tiada plan menyelesaikan masalah yang di adukan. Pekerja pula tidak mesra pelanggan. Perlukan kursus dan latihan lebih lagi. Harap pihak hotel ambil perkara ini dengan serius agar pelanggan lain berpuas hati di masa akan datang.

Holiday Inn Express Kota Kinabalu City Centre, an IHG Hotel

  • Address: No. 1, Jln Tunku Abdul Rahman, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.5 (504)
  • Phone: +60 88-206 888
  • Website:
  • Reviews:
    By shakira saat ✭✭✭✭✭
    2 bulan yang lalu
    Kali ke 2 dah repeat hotel ni.. yang paling best kau shopping banyak² kat KK tak payah bawak msok bilik,dia ada stor luggage besar.. ada trolley utk bawak barang korang.. excellent.. staff superb friendly 🥰
    By Nazri U ✭✭✭✭✭
    4 bulan yang lalu
    Salah satu hotel terbaru di pusat bandaraya kota Kinabalu. Berdekatan dengan Karamunsing komplex dan berhadapan dengan hotel hilton. Sesuai untuk yang datang bkeluarga dan business traveller. Sarapan pagi yang menyelerakan..
    By asyraf shakri ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Good hotel..breakfast bnyak mkanan..wifi laju..bilik bersih..smua ok la..harga murah
    By tajul lile md ali ✭✭✭✭✭
    8 bulan yang lalu
    Berbaloi dgn perkhidmatan yg terdpt dari hotel ini. Bilik amat selesa. Bilik air bersih. X jauh dari pekan kk.
    By Mr Bee ✭✭✭✭✭
    5 bulan yang lalu
    Ada kerja kosong ke kat hotel ne?? public area pengalaman saya 😊😊

The Atelier

  • Address: C-6-8, Aeropod Commercial Square, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (150)

Jesselton Quay CityPads by Sunset Seaview Vacation Condos

  • Address: JQ Central, Jesselton Quay City Pads, 88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (135)

AJ Residence @ Above Peppermint Asia City and Pharmex Asia City

  • Address: Staircase Between Peppermint Asia City & Pharmex Asia City, Lot 6, Block A, Asia City, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.9 (95)

Harper Suite at Sutera Avenue

  • Address: 8th Floor, Lot 16 & 17, Block A Sutera Avenue Lorong Lebuh Sutera, Kampung Sembulan, 88100 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.3 (73)

My Misto Homestay @ Riverson Soho

  • Address: 84, Riverson Soho, 1, Jln Riverson 1, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (57)

OYO 89932 Dd Homestay

  • Address: 2, Lorong Merbuk, Off, Jalan Istana, 88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.1 (54)

City Homestay Kota Kinabalu Sabah @Tanjung Aru

  • Address: 35B, Jalan Tanjung Aru, Tanjung Aru, 88858 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.8 (30)

Marina Condominium Holiday Homestay

  • Address: Marina court condominium resort, Api-api Centre, 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
  • Map: Click here
  • Rating: 4.6 (21)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Homestay in Kota Kinabalu, please leave a comment below. We would love to hear from you!