Taman Paramount Petaling Jaya Homestay in Petaling Jaya
Homestay

Find the Top 10 Popular Homestay in Petaling Jaya

Here is a list of the best Homestay in Petaling Jaya, Malaysia, which have been rated and get positive reviews by users on Google My Business.

Pinnacle Petaling Jaya

 • Address: C, Lrg. Utara, Pjs 52, 46200 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.2 (189)
 • Phone: +60 3-7932 2268
 • Website:

Taman Paramount Petaling Jaya Homestay in Petaling Jaya
Taman Paramount Petaling Jaya Homestay in Petaling Jaya

5 Replies to Find the Top 10 Popular Homestay in Petaling Jaya

 1. Singgah pass dokumen je kat sini, ok la ada ruang menunggu lawyer turun, X susah susah. Aku cari parking bagai. Nasib lawyer Musfirah sporting layan turun bawak dokumen

 2. AirBnB yang bagus dengan Netflix sedia untuk menonton dan wifi yang agak bagus. View juga bagus… Cuma proses mendapatkan dan memulangkan kunci kad akses+ agak menyusahkan.

  Ia adalah lokasi yang agak berpusat kerana anda akan berada di antara Mid Valley dan Pyramid.

 3. Telah tinggal di sana sebelum Covid 19 dan tidak mengapa tetapi kali ini ia tidak begitu baik langsung dan kami memutuskan untuk kembali ke Mid Valley dan Hotel Gardens.

 4. Saya telah tinggal di sini sebagai penyewa untuk seketika dan kini berfikir untuk berpindah ke tempat lain. Kualiti air di sini tidak boleh diterima. Foto yang ditunjukkan di sini adalah malam semalam dan saya tidak fikir sesiapa akan mahu mandi dengannya, malah tidak perlu menyebut untuk meminumnya. Hari-hari biasa di atas dan di luar saya akan mendapat air berwarna kuning juga, mungkin sekali seminggu. Perkara lain seperti pembersih bising pada waktu pagi di lorong bercakap kuat dan pelawat Airbnb yang tidak tahu cuba membuka pintu rawak (yang milik saya) pada tengah malam benar-benar menakutkan dan hampir memberi saya serangan jantung beberapa kali.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The 10 Best Homestay near Petaling Jaya

Taman Paramount Petaling Jaya Homestay in Petaling Jaya
Taman Paramount Petaling Jaya Homestay in Petaling Jaya

GRAYHAUS Guest House

 • Address: 31-32, Jalan BU 6/13, Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.3 (81)
 • Phone: +60 18-660 2833
 • Website:
 • Reviews:
  By zoe Zhang ✭✭✭✭
  3 bulan yang lalu
  Kecuali katilnya agak keras, semua yang lain okay. Walaupun tandas dalam bilik agak usang, bersih, sangat tenang, dan homestay yang selamat. Homestay berada di kawasan perumahan, dengan pengawal keselamatan di pintu, dan parking pun senang.. Kalau tukar tilam ke yang lebih empuk Memang sesuai 😁
  By Thiraan Dhanesh ✭✭✭✭✭
  5 bulan yang lalu
  Tempat yang benar-benar hebat untuk kemalangan selepas seminggu bekerja. Datang ke sini bersama pasangan saya dan rumah tamu ini sebenarnya lebih baik daripada rumah tamu lain. Nyaman, selesa, romantik sahaja yang boleh saya katakan tentang tempat ini.
  By Lee Yoke Fong ✭✭✭✭✭
  8 bulan yang lalu
  Mempunyai pengalaman yang menyenangkan dan lancar sepanjang penginapan saya di sini. Pemiliknya tidak lain adalah ramah, responsif dan membantu. Segala-galanya disediakan dengan baik – amat menghargai papan tanda terperinci yang ditampal tepat di tempat yang kita perlukan, iaitu. cara membuka pintu, dsb.

  Bilik yang kami dapat adalah bersih dan luas – salah satu bilik bajet terbaik yang pernah kami tinggali. Belum lagi bilik mandi yang luas juga. Saya ingin kembali lagi apabila saya singgah ke KL.

  By Marilyn Chong
  setahun yang lalu
  Jika anda menjangkakan penginapan yang menyenangkan, ini pastinya bukan tempat untuk dikunjungi.

  Walaupun perkhidmatan pelanggan sangat mesra & membantu, pemilik premis mungkin menghalau anda apabila mereka menganggap anda tidak ‘mengikut peraturan mereka.’ Apa yang berlaku kepada kami ialah, kami menempah 4 BILIK untuk 4 daripada kami. Ia adalah hari lahir seorang kawan jadi kami memutuskan untuk membawa beberapa belon untuk meraikannya. Walau bagaimanapun, semasa pemilik (yang tinggal bertentangan dengan premis) melihat kami dengan belon, dia segera menghalang kami dan menawarkan untuk membayar balik SEPENUHNYA kepada kami kerana dia menyatakan bahawa tidak sepatutnya ada perayaan di dalam premis. Walaupun tidak dinyatakan sebelum ini bahawa perayaan tidak dibenarkan, kami juga memahami bahawa lokasinya adalah dalam kawasan perumahan, kami tidak sepatutnya membuat sebarang bunyi dan menimbulkan sebarang masalah kepada pemiliknya. Oleh itu, kami memutuskan untuk bersetuju dengan tawaran itu dan pergi ke lokasi lain – berisiko untuk merosakkan setiap rancangan kami. Apa yang sangat mengecewakan kami adalah, pemilik enggan membayar balik 100% kepada kami – walaupun ia telah dipersetujui dari awal dan kami hanya mendaftar masuk ke salah satu daripada empat bilik yang kami tempah. Sejujurnya, wang itu bukan masalah, tetapi kami merosakkan rancangan kami untuk bertimbang rasa & amanah telah dipecahkan.

  Di samping kejadian itu, kami juga ingin menegaskan bahawa premis itu berada dalam keadaan yang sangat teruk dari segi kebersihan, lokasi & kemudahan. Pertama, peti ais di kawasan umum adalah sangat menjijikkan & cerdik dan apatah lagi terdapat bau aneh yang berlarutan di dalam bilik. Kedua, telah disebut dalam T&C bahawa kami perlu membayar untuk parking tambahan – tetapi secara jujurnya ia adalah kawasan perumahan yang sangat sempit & lama, sukar untuk mencari tempat letak kereta, apatah lagi keselamatan & kemudahannya.

  Kesimpulannya, kami menulis ini bukan dengan harapan untuk merosakkan perniagaan untuk pemilik, tetapi kami berharap untuk menyerlahkan bahawa jika anda memegang belon anda lebih baik berfikir dua kali. Diketepikan, kami berharap pemilik premis dapat meninjau keadaan rumah & juga sikap melayan manusia lain.

  By Jia Hui
  setahun yang lalu
  Orang ramai harus sedar bahawa tempat ini mungkin bukan apa yang anda panggil “penginapan yang menyenangkan”. Kebersihan rumah dan bilik membuatkan saya mempersoalkan setiap wang yang dibayar, apatah lagi lokasi yang tidak selesa berada di tengah-tengah kawasan perumahan yang sangat sempit. Pemilik meminta bayaran tambahan untuk tempat letak kereta (yang munasabah) sehingga kami tiba di kawasan itu, dan kami mula mempersoalkan mengapa kami membayar tambahan untuk meletakkan kereta kami di tepi jalan sedangkan ia jelas tidak selamat dan tempat letak kereta atas risiko kami sendiri.

  Sikap perkhidmatan pelanggan adalah baik – saya akan katakan agak mengalu-alukan, tetapi maklum bahawa pemilik tinggal bertentangan dengan premis itu, anda mungkin tidak dapat tinggal di sana (atau mendapat bayaran balik penuh apabila mereka meminta anda mengeluarkan diri anda dari premis) jika mereka fikir anda ‘menyebabkan sebarang masalah kepada mereka’.

Ginger8 @ Pinnacle PJ

 • Address: Lorong Utara C, Pjs 52, 46200 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.6 (77)
 • Website:
 • Reviews:
  By Trader Yunn ✭✭✭✭✭
  3 bulan yang lalu
  Pengalaman yang sangat baik secara keseluruhan. Tuan rumah sangat mesra. Arahan yang jelas telah diberikan mengenai daftar masuk dan daftar keluar sendiri. Ketuhar gelombang mikro, peralatan, seterika, pengering rambut telah disediakan. Pemandangan bandar yang hebat terutamanya waktu malam. Teruskan kerja yang baik, kawan-kawan! 👍👍
  By Meenakshi Jindal ✭✭✭✭✭
  3 bulan yang lalu
  Pangsapuri yang menakjubkan dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan. Ia diselenggara dengan baik dan perkhidmatannya juga baik.
  By meng mak ✭✭✭✭✭
  4 bulan yang lalu
  Lokasi berpusat dengan tuan rumah yang sangat responsif dan membantu. Unit-unit bersih, diselenggara dengan baik dan dilengkapi perabot dengan mengutamakan pengembara.
  By Amir Izzuddin ✭✭✭✭✭
  setahun yang lalu
  Secara keseluruhan semuanya sempurna. Kami mempunyai masa yang sangat baik tinggal di sana. Seluruh apartmen adalah hebat seperti dalam gambar. Pengawal sangat ramah. Tempat letak kereta adalah sangat mudah. Dan suasana sekeliling adalah yang terbaik. Kedua-dua lelaki hos juga sangat responsif dan mudah berurusan. Lebih baik lagi, mereka juga menyediakan garis panduan/prosedur yang jelas. SOP juga dijaga. Secara keseluruhannya saya mendoakan yang terbaik kepada hos dan berharap anda akan meneruskan kerja yang baik. Tidak sabar-sabar untuk tinggal di sini lagi dalam masa terdekat. 👍🏼
  By Ng Jun Yu ✭✭✭✭✭
  10 bulan yang lalu
  Suka pemandangan bandar. Bilik selesa dan selesa! Semua asas disediakan untuk anda dan difikirkan dengan baik. Lokasi tidak buruk dan terdapat kedai Jepun betul-betul di tingkat bawah. Secara keseluruhan sangat gembira!

Chrisenbel Suites – Pinnacle Petaling Jaya

 • Address: Lorong Utara C, Pjs 52, 46200 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.5 (46)

It’s Homestay Petaling Jaya SS2

 • Address: 114, Jalan SS 2/4, SS 2, 47300 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.5 (42)

The Jati House – Sunway Homestay

 • Address: 65, Jalan PJS 9/14, Bandar Sunway, 47500 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.4 (25)

Three-Bedroom House @ Tyara Homestay Sunway

 • Address: 6, Lorong PJS 10/26a, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.9 (14)

Paradigm Mall Homestay by Warm Home

 • Address: The Azure Residences, Jalan SS 7/26a, SS7, 47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.9 (14)

TTDI Homestay

 • Address: 21, Jalan Burhanuddin Helmi 1, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 4.4 (13)

Homestay Old Klang Road (Airbnb)

 • Address: Skyville 8@ Benteng 8 Old Klang road, 58200 Kuala Lumpur, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 5 (5)

Prima Guest House – Damansara Homestay –

 • Address: Jalan PJU 10/9d, Prima Damansara, 47830 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
 • Map: Click here
 • Rating: 5 (5)

Thank you for reading! If you have any additional information on the best Homestay in Petaling Jaya, please leave a comment below. Teknotuf MY would love to hear from you!